Nederland in 2e halve finale songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. Peter schreef:

  Pfffffffffffffffffffft zware loting hoor, denk zal maar de 1e zijn om het te zeggen hahahahahah

 2. Werner schreef:

  Is dit goed of juist niet?

  • Peter schreef:

   Maakt totaal niets uit, al zullen er nu heel veel gaan beweren van wel.

  • Thomas schreef:

   Dit lijkt me prima. 2e deel en in de halve finale met Noorwegen, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland oftewel landen waar we vaker punten van krijgen.

   Alles staat of valt met het lied uiteraard!

 3. Gilles schreef:

  Lap, België en Nederland weeral in verschillende semi’s. Cyprus en Griekenland, enerzijds en Roemenië-Moldavië anderzijds hebben meer geluk.

  • Richard schreef:

   Het heeft Roemenië vorig jaar ook niet geholpen.

  • Wim48 schreef:

   Het is toch juist de bedoeling dat landen die altijd op elkaar stemmen, van elkaar gescheiden worden? Hoe vaak gebeurt het niet dat GR/CY en RO/MD bij elkaar in de semi zitten?

 4. Kenny schreef:

  Ik had gehoopt dat we in de eerste halve finale zouden zitten samen met België. In de eerste halve finale zitter er over het algemeen zwakkere landen. Maar als Duncan gewoon een goed lied heeft dan komt alles goed ;)

 5. SW schreef:

  Hele zware loting, mijngod! Die loting lijkt ons ieder jaar wel tegen te zitten…
  Gelukkig wel in de tweede helft van de show!

  • SW schreef:

   Voordeel is wel dat we met veel landen zitten die ons doorgaans veel geven. Is in semi-1 minder, ookal zit België daar.

  • Peter schreef:

   Tja het is net als met EK en WK voetballen, Nederland treft altijd de zwaarste poule. Wat een flauwekul. Zorg gewoon voor een goed nummer en dan is er niets aan de hand, net als dat je gewoon goed moet voetballen.

   • Richard schreef:

    Inderdaad. Zoals we in 13 14 16 17 en 18 hebben laten zien.

   • SW schreef:

    Eerlijk, als Nederland semi 1 had gekregen zei ik ook dat het een goede loting was, dus wat je zegt klopt niet op mij.

   • Peter schreef:

    Kletskoek man, een goed lied verloochend zich niet en dan maakt het niet uit in welke halve finale je zit.

   • SW schreef:

    Ik had het over dat ‘Nederland altijd de zwaarste poule treft’ wat jij zegt. Als NL echt chill had geloot, had ik gewoon gezegd dat we een makkelijke loting hadden.
    Dus niks ‘kletskoek’, kun je niet oordelen.

   • Peter schreef:

    @SW, het woord sarcasme is jou dus vreemd blijkbaar.

   • SW schreef:

    Ja snap ik echt geen bal van man

  • Geloof in eigen kracht! Nederland heeft wel vaker een zgn ‘poule des doods’ overleefd.

 6. Beer schreef:

  Opvallend veel landen in de eerste halve finale die heel wankel zijn in hun reputatie. Maar dan zal je zien dat daar de grote kanshebbers vandaan zullen komen.

  We praten weer in mei.

 7. Richard schreef:

  Samen mer Oostenrijk Zwitserkand Duitsland Ireland Engeland en denemarken is het denk ik niet al te siecht.

 8. Tippy2 schreef:

  Prima loting, 2e deel vd dag

 9. Rick schreef:

  Jammer dat België niet in onze semi zit…
  Verder behoorlijk wat landen die ons meestal punten geven (10)
  Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Duitsland,UK, Ierland, Noorwegen, Litouwen,latvia,
  We zien het wel een goed lied haalt altijd de finale!

 10. PeterV schreef:

  Laatste x in de 2e helft was met de Common Linnets…hmmmm😉

 11. Johan schreef:

  Maakt helemaal niks uit je, als je goed lied hebt win je van alle landen……

  • Good Riddance schreef:

   Helemaal mee eens! Ieder jaar weer dat gedoe over een slechte loting. En als we dan (eventueel) niet goed scoren, dan ligt het vast daaraan zeker. Het is gewoon onzin: dat startpositief bepalend kunnen zijn. Zorg gewoon dat je een goed lied hebt, dan maakt loting niks uit. Je kunt althans zeggen dat startposities wél bepalend zijn, maar uit het verleden blijkt toch echt het tegendeel.

   Hier wat voorbeelden: Zweden moest in de halve finale als eerste, maar gingen door. Italië moest als laatste in de finale, maar ze werden mooi 5e. Ze scoorde nota bene hoger dan inzendingen, met een gunstigere startpositie. En Oostenrijk die vroeg (als 5e) moest in de finale, maar 3e werd. Of neem Finland en Hongarije (die een goede startpositie hadden, in onze ogen… namelijk vanaf de tweede helft in de finale, zo rond de 17e en 21e plek…) maar ze zijn toch echt laag geëindigd. En zo kan ik nog wel doorgaan…. als wij bijv als laatste optraden in de finale (of als 1e in de halve finale) en we dan laag zouden eindigen, dan zou iedereen vast gegarandeerd roepen ‘Pech, we hadden gewoon een slechte loting, dat kan erin hebben meegespeeld!’ dat is gewoon klinkklare onzin, want andere landen zijn (met die ongunstige startplekken) wél vaker hoog geëindigd. Of laag geëindigd met gunstige startplekken…

   Het maakt gewoon niks uit jongens. En natuurlijk zullen er ook inzendingen zijn die wél laag scoorde met een ongunstige startpositie, maar dat ligt dan hoofdzakelijk aan het lied. Het lied, daar gaat het om.

  • Good Riddance schreef:

   En even ter duidelijkheid: ik heb ook liever niet dat we vanaf de eerste plek of dergelijke (of als laatste) moeten, maar dat is meer omdat het gevoelsmatig fijner is dat je ‘nog kan uitkijken naar wanneer jou land aan de beurt is’ (i.p.v dat je dat al zeer vroeg in de show gehad hebt…) maar verder maakt een ongunstige positie niet uit, als je een lied mooi vind, dan maakt dat indruk en dan onthoudt je dat toch wel.

   Oh wat hoop ik dat het geen lozen woorden zijn van de selectiecommissie over ons geweldige lied dit jaar…

 12. Matje schreef:

  De loting voor NL zonder België en de meest sterke landen in dezelfde semi hebben we wel vaker gehad . Veel Balkan en Scandi’s ook en dat heeft NL nooit weerhouden ( tenminste de laatste jaren) om door te stoten naar de finale.

 13. Jenny schreef:

  Vorig jaar zei iedereen na de loting ook dat de tweede semi zwaarder was, omdat daar de landen in zaten die zich vaak wisten te kwalificeren in de voorgaande jaren. Achteraf bleek de eerste semi veel zwaarder te zijn, omdat daar veel betere nummers in zaten. Uiteindelijk kunnen we pas echt inschattingen gaan doen als alle nummers uit de semi bekend zijn.

  • Peter schreef:

   He he, eindelijk die het begrijpt

   • Stipjesrok schreef:

    Het is trouwens “verloochent” truttebol Peter

   • Stipjesrok schreef:

    Ik vind dit eerlijk gezegd totaal onbelangrijk. Eerste halve finale, tweede halve finale, vooraan, achteraan, in het midden het zal me worst wezen. Als je een goed lied hebt en een goede stem dan red je het wel!

   • Peter schreef:

    Als je beter had gelezen zoals op school geleerd, dan had je mijn posting ook begrepen namelijk. Dat noemen ze begrijpend lezen en zien wat iemand bedoeld.

   • Wim48 schreef:

    Bedoelt

  • Peter schreef:

   Ach Good Riddance, bij elke weblog kunnen wij hier er zeker van zijn dat jij denkt een mening te moeten geven, aannames te moeten doen, etc. etc. etc.

 14. RobbieR schreef:

  Prima loting, als het een ijzersterk lied is wat Cornald vandaag tweette doorstaat het deze semi ook.
  En Roemenië, Rusland, Azerbeidzjan gaven ons ook de laatste keren punten.
  Ook fijn dat Duitsland, VK en Italië meestemmen.

  • Good Riddance schreef:

   Tweette Cornald dat vandaag? Ik raak meer en meer benieuwd… laat ik eens uitgaan van het positieve en er gewoon op vertrouwen dat ze inderdaad een geweldig lied hebben geselecteerd :-)

 15. Shurgard schreef:

  Deze loting lijkt veel op die van vorig jaar en ik denk dat we zeker tevreden mogen zijn. Voordat er inderdaad mensen gaan roepen dat we in een sterke halve finale zitten met landen die zich altijd kwalificeren, vorig jaar bleek het ook allemaal heel erg mee te vallen (ik vond veel landen juist eerder behoorlijk tegenvallen), dus laten we eerst eens de liedjes afwachten en daarna praten we verder. Kijkend naar de stempatronen is het juist heel gunstig aangezien we vaak punten krijgen uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, Ierland, Zwitserland. Duitsland stemt mee dus dat is ook een pluspunt en wellicht krijgen we punten vanuit het VK en Italië. Ik kijk in ieder geval uit naar de beide halve finales!

 16. riccardo schreef:

  Niet dat het allemaal iets uit zou moeten maken maar toch lekker tweede helft met een volgens Cornald ijzersterke song. Dit gaat goed komen!

 17. Gerrit schreef:

  Als je wilt winnen moet je alles aankunnen met een goed lied

  • Als je wilt winnen moet je van bijna alle landen punten krijgen, dat klopt. Maar als je tegen kwalificatie (plaats 7 t/m 12 in semi) aanhangt dan zijn vrienden wel makkelijk, die net de doorslag kunnen geven.

 18. HJ schreef:

  Gaaaf!!! Nederland in tweede deel. Veel Duitstalige landen in onze halve finale. En… Veel landen waar Ilse de Lange het goed doet. Dus dat worden punten uit Duitsland (stemt mee), Oostenrijk, Zwitserland. En natuurlijk uit Zweden en Letland ook wat punten.

 19. Nordman schreef:

  Ik had zelf op de eerste semi gehoopt. Je hebt dan wat extra dagen rust en ik vind zo’n week dan ‘langer’ duren. Maar goed, we mogen niet klagen met een plek in de 2e helft. Dat is een stuk gunstiger, maar zoals velen al schreven: je kunt nog niet veel zeggen op dit moment. Geen idee wat de concurrentie gaat doen, wie live overeind blijft en….waarmee Duncan komt. Cornald tweette dat het een ijzersterke song is. Ik heb zoiets van, heel leuk Cornald, maar je kunt je maar beter stilhouden, voordat de verwachtingen weer zo hoog zijn dat het alleen maar kan tegenvallen.

  • Het spreekt me juist wél aan wanneer iemand vertelt dat de song ijzersterk is. Ik neem aan dat Maas dat werkelijk meent. Zelfvertrouwen uiten over eigen keuzes vind ik iets moois. Beter dan heel schuchter de hoop uitspreken dat de finale gehaald wordt, wat meer past bij de nationale volksaard (steek je kop niet boven het maaiveld uit). Het lijkt op de manier waarop bijvoorbeeld Amerikaanse sporters vol vertrouwen aangeven dat ze gaan winnen. Jarenlang waren we in Nederland bescheiden over de eigen kansen, we straalden dat uit en wonnen dus dan ook niet. Door zo duidelijk aan te geven dat ze de finale gaan halen en hoog zullen eindigen, zullen ze zich, hoop ik, ook verplicht voelen om er alles aan te doen om het waar te maken, want we willen het bewijzen en niet afgaan. Een soort self-fulfilling prophecy in de positieve richting.

   • Nordman schreef:

    Eens over zelfvertrouwen uitstralen, maar ik heb Cornald vaker horen roepen dat het gekozen lied heel goed was. Als het Arcade is ( https://www.kijk.nl/sbs6/shownieuws/videos/9zobNsAkfsc9/shownieuws-late-editie ) dan ben ik nog niet heel enthousiast. Maar dit schijnt een demootje te zijn. I miss you raakt me zoveel meer, ik hoop heel erg dat het iets soortgelijks is.

   • riccardo schreef:

    Dat je als comité voor de volle 100% achter de inzending gaat staan en dat vertrouwen uitstraalt vind ik niet meer dan logisch. Je in iets bedektere termen uitlaten dan ‘we werden van onze stoel geblazen’ was volgens mij handiger geweest, zeker voor de artiest. Het geluk is dat I miss you overwegend goed valt, de pech dat als dit het nummer niet is de meetlat nog hoger ligt want ‘we hadden zo’n goed nummer’, en ‘zie je nou wel, die commissie’. Ik denk dat Cornald ons alvast oprecht overtuigt van een ijzersterk nummer dat niet I miss you heet maar, hopelijk, ook echt een goed nummer is.

 20. Tippy2 schreef:

  Ik hoop alleen maar dat hij niet achter een vleugel plaats neemt, dat vind ik zo stoffig en niet spannend, altijd een afknapper, ga dan op een krukje naar de hemel zitten staren..

  • Peter schreef:

   Dat hoop ik ook niet, is wel erg eentonig achter zo’n piano

  • Mwah, hangt een beetje af wat je met cameravoering en belichting doet en de regie als finishing touch. The common linnets stonden ook maar een beetje tegenover elkaar, maar de cameravoering en regie maakten het helemaal af. Het hangt ook af van wat de andere landen doen, wat die voor ons in petto hebben. Worden we in de startvolgorde omringd door drukke acts, dan kan zo’n mannetje achter een piano juist heel erg positief opvallen, zeker als we een mooie song hebben. Ik probeer altijd persoonlijke smaak en wat effectief kan werken uit elkaar te houden. Enne…het is dus helemaal niet gezegd dat het een piano-ballad wordt….

 21. Kenny schreef:

  Duncan heeft meerdere voordelen in de 2e halve finale. Er zitten daar veel landen die regelmatig op Nederland stemmen. En Duncan is de enigste man tot nu toe in de 2e halve finale.

 22. HJ schreef:

  Als we nou als een na laatste mogen… Wow. Dan winnen we deze glansrijk!