Australië kiest voor het eerst via nationale finale

You may also like...

42 reacties

 1. Br@m schreef:

  Hele goeie nationale finale met eigenlijk niet één slecht nummer. Van mij mag Sheppard naar het ESF. Het nummer van Mark Vincent spreekt mij persoonlijk ook erg aan maar dat zal wel als te ouderwets gezien worden.

 2. Ria NL schreef:

  Niet door mij hoor Bram !! Ik vind Mark Vincent ook mooi. Verder vind ik Electric Fields met“2000 and Whatever” wel apart. Erg leuk dat Australië nu een nationale finale heeft. Ik ga zeker kijken.

 3. Rene schreef:

  Australië zou gek zijn als ze ‘Electric Fields’ niet zouden sturen. Denk dat dat het enige nummer is dat voor de winst mee kan doen. Op basis van de repetities verraste ‘Alfi’ mij zeer positief (dat verraste mij dan weer).
  Toch denk ik dat Australië voor ‘Sheppard’ gaat kiezen: ok nummer, maar act wat mij betreft veel te overdreven (‘kijk mij eens leuk groen haar hebben’ en ‘kijk mij eens in mijn zilveren discobaljurkje’: leidt allemaal erg af en komt niet natuurlijk over).

 4. Nordman schreef:

  Ik heb geen van de nummers gehoord en laat me morgen graag verrassen.

 5. GerardMartin schreef:

  Die Bjorkman is ook nergens meer weg te branden.

 6. RobbieR schreef:

  Goede finale. voor mij zijn Sheppard, Kate, Courtney en Electric fields mijn favorieten.

 7. Ben schreef:

  Electric Fields staat bij nummer 1 met ‘2000 and Whatever’ en als goede 2de Alfie Arcuri met ‘to Myself’
  Alle andere nummers kunnen mij niet bekoren . Maar inderdaad een leuke finale, iets wat ik mis in Nederland.

 8. Dimi schreef:

  Het zal wel Kate worden en dat zal automatisch een gemidte kans zijn want Electric fields heeft een winning song in handen in TA…

 9. Alrightguy schreef:

  Met Electric Fields brengt Australië iets nieuws naar het festival. Het nummer spreekt mij het meeste aan. Hopelijk gaan ze straks meedoen voor de winst. Ik vind het een sterke finale, hiervan kunnen we in Nederland alleen maar dromen helaas. Nieuwe en gevestigde artiesten die het tegen elkaar op nemen om je land te mogen vertegenwoordigen op het grootste muziek festival in de wereld.

 10. Gerrit schreef:

  Kunnen we nog ergens de stream volgen?

 11. Gerrit schreef:

  Kunnen we live meekijken?

 12. Kenny schreef:

  Ik denk dat het Sheppard of Electric Fields wordt.

 13. Misthere schreef:

  Alhoewel de show nog moet starten kwam ik deze playlist vanochtend tegen. Het lijkt erop dat de optredens dus al eerder zijn opgenomen. Maar goed, hier dus alle inzendingen live ; https://www.youtube.com/playlist?list=PLIG-BBO6NebnoF54YhU5IF-Pcqi3M4Hly

  • harm stirnberg schreef:

   Dit zijn opnames van de generale waarin de jury”s hun punten al geven net als bij het ESF.

 14. riccardo schreef:

  Electric Fields of Sheppard voor mij. Met Mark, Alfie of Kate die minder naar mijn persoonlijke smaak zijn zouden ze volgens mij ook zeker niet in de onderste regionen belanden. Leuke selectie waarbij zowel de plat getreden Eurovisie paden als vernieuwender dingen niet geschuwd worden.

 15. HJ schreef:

  Zou mooi zijn als we via YouTube live mee kunnen kijken

 16. HJ schreef:

  Zijn ze niet verplicht volgens Eurovision om het via YouTube te streamen?

 17. HJ schreef:

  Facebookstream is enorm slecht. Lage kwaliteit. Jammer.

 18. Peter schreef:

  Pffffffffff en dan weer zo’n vreselijke stereotype Gay die het zo nodig moet presenteren. Niet gek dat men vindt dat het ESF is overgenomen door de gaycommunity. Vreselijk irritant

 19. Peter schreef:

  Nu 20 minuten bezig en nog geen nummer gehoord. Diep triest na de ellende van de BBC gisteren

 20. HJ schreef:

  Gelul, Peter. De kwaliteit is 720p, geen 1080p dus sowieso al slecht. Via YouTube is de kwaliteit sowieso stukken beter.

  • Peter schreef:

   Ik kijk op mijn laptop, prima beeld en geluid. Verder een vreselijke show, vreselijke hosts en duurt ook nog zo’n 2,5 uur. Ik haak af

 21. HJ schreef:

  Het geheel ziet er enorm klein uit. 720p, blokkerig, op een 55″ tv sowieso geen gezicht. Jammer van de slechte kwaliteit, SBS Australia!

 22. Tippy2 schreef:

  Ella kan het vergeten

 23. Tippy2 schreef:

  nog geen winnaar gezien

 24. HJ schreef:

  Courtney Act snapt het niet. Ze zingt Fight for Love om te strijden voor rechten voor vluchtelingen… En dat zegt een drag queen. Die tekent dus haar eigen ondergang door te strijden voor gedachtegoed dat tegen die van ons is. Dom.

 25. HJ schreef:

  Courtney Act heeft een plaat voor d’r hoofd. Ze denkt echt dat vluchtelingen haar accepteren. 😲

 26. HJ schreef:

  Sheppard het leukst tot nu toe. Zeker geen winnaar. Pakt wel. Niet altijd even zuiver.

  En wanneer stoppen we met instrumenten op het podium? Je mag ze toch niet live bespelen. Wordt nog lastig voor Darude. 😂

 27. Davidovich schreef:

  Alfie prachtig!

 28. Davidovich schreef:

  Kate Millet leuke act maar mis een zwevende taart! :-)

 29. Davidovich schreef:

  Tania Doko klinkt wat vermoeid en niet heel bijzonder.

 30. Jan Greeve schreef:

  Geweldige show!

 31. Rene schreef:

  Met áfstand Electric Fields ruimmm het best! Please Australia, choose wisely!!!

 32. Johan schreef:

  Daar kan Nederland nog wat van leren, goede opzet van Australië 👍

 33. Joss schreef:

  Wat een vreselijke show zeg ! Australië maakt het ESC en de gay community echt belachelijk !
  Welk nummer ze ook sturen. ….. dit jaar geen finale !!!

 34. Nordman schreef:

  Ik kende geen van de liedjes, omdat ik ze bewust niet wilde luisteren van te voren.

  Mijn top 3 :

  1.Electric Fields – 2000 and Whatever (geweldig lied, out of the box, risico maar doen!)
  2.Sheppard – On My Way (energiek, herkenbaar, radiopop, veilige keuze)
  3.Kate Miller-Heidke – Zero Gravity (wat gebeurde hier in godsnaam, ik wil dit nogmaals zien)

 35. Rene schreef:

  :'(. Heel erg jammer dit..

 36. HJ schreef:

  Je kunt goed zien dat Australië net zo gek stemt als het Verenigd Koninkrijk. Geen smaak. Stuurt hetzelfde als Moldavië en Estland: een hoge noot en een hoge jurk. Blegh. Eerste x geen finale. Meer kans voor Duncan Laurence!!!

 37. HJ schreef:

  Rusland 2018, Moldavië (jaartal ben ik ff kwijt) en Estland gecombineerd. Dan krijg je Zero Gravity van Australië.