Beluister de Belgische inzending Wake Up

You may also like...

80 reacties

 1. Richard schreef:

  Sterkt couplet, ok refrein. Minder intrigerend dan Blanches of Loïcs lied dat wel. Maar denk zekere finaleplek voor België

 2. Gert-Jan schreef:

  Toch wel het beste nummer tot nu toe. Goed gedaan
  Zuiderburen!

 3. Robo schreef:

  Alle goeds voor België! Laten we hopen geen onderling gezeur hier tussen beide landen, onze vrienden van lage landen.
  Ik vind het goed nummer, al pakt het iets minder dan en inderfaad minder intrigerend dan Luc en Blanche. Maar uitstekend! Hoop op finaleplaats voor la Belgique. Succes!

 4. Dirk Marko schreef:

  Mooi lied, mooie stem. Met een goede staging gaat dit helemaal Goed komen.
  Voor mij de beste inzending tot nu toe. (Maar dat kan al gauw😀)

 5. Marc schreef:

  Ik vind het tot het gêne wat ik al beluisterd heb momenteel. Het beste zeer professioneel en modern. Af tot in de puntjes. Prachtig nr om vaak te beluisteren op de radio. Gaat het wel goed doen. Top België
  En ooh ik ben zo benieuwd naar Nederland.

 6. Robo schreef:

  Inderdaad zeer professioneel gemaakt. Modern. Blij mee

 7. Will Geerts schreef:

  Moderne sound maar daarmee is het wel gezegd. Te saai, als dit geen memorabele en uniek staging heeft (wat ik eigenlijk vrees), is iedereen het vergeten op het einde. Maar over het algemeen is het maar saaie meuk, het kon zo een inzending van pakweg Nederland zijn, zo saai is het. Ik ben die Skyradio-liedjes op het Songfestival al langer beu en Nederland gaat in hetzelfde bedje ziek zijn, dat weet je nu al. Daarom is het ook jammer dat Ukraine niet meer meedoet, die konden voor de nodige show zorgen.

  • Peter schreef:

   Zeg Will Geerts als je alleen maar hier zit om Nederland af te zeiken en je eigen land, ga dan lekker ergens anders heen.

   • Hans schreef:

    Nee, dat is niet waar Peter: Will Geerts zeikt alles af.

   • Will Geerts schreef:

    Kijk jij misschien even in eigen boezem? Schreef jij nu net niet op 1 maart om 15u22 het volgende en ik citeer: “Niets gehoord tot nu toe en wat er wel al bekend is, is uitermate slecht.”

 8. Marc schreef:

  Ben helaas niet al te enthousiast, vind zijn stem niet heel mooi, en het lied kabbelt een beetje voort, zal de finale zeker halen maar had op meer gehoopt! Middenmoot

 9. Rick schreef:

  België gun ik zeker een hoge notering alleen dit kan kabbelt een beetje door.
  Ik had er meer van verwacht maar niet teleurgesteld.
  Finale zeker!

 10. riccardo schreef:

  Het voelt alsof het refrein dood valt. Na het opzwepende ritme van het electronische in de coupletten, dat er wat mij betreft ook nog best wel wat dikker op had gemogen, wordt het ineens te vlak en monotoon, ik mis daar vocaal iets van emotie. Diezelfde regels blijven tegelijkertijd ook wel weer hangen, wat goed is.
  Eigentijds geluid en een prima bijdrage. Zelfs bij de betere tot nu. Bij mij komt’ie nog net niet helemaal binnen.

 11. Joss schreef:

  Heel mooi , apart en gaat zeker opvallen !
  Zeker door naar finale !

 12. Nordman schreef:

  Goed lied hoor. Coupletten zijn spannender dan het refrein, maar het stoort me eerlijk gezegd totaal niet. Als ze dit lied juist stagen kan het wel eens gaan winnen, in dit vooralsnog zwakke jaar.

 13. Joris schreef:

  Dit word een herhaling van vorig jaar. Bij bookmakers favoriet, maar haalt de finale niet. Tenzij ze een minder saaie staging neerzetten dan vorig jaar

 14. Pietje schreef:

  Laten we eerlijk zijn deze rtbf inzending klinkt toch wel een beetje teleurstellend na city lights en loic nottet. Spannende uptempo coupletten en komt er zo’n refrein dat compleet inkakt. Jammer

 15. Sake schreef:

  Mwah, niets bijzonders. Denk wel finale, middenmoot dan.

 16. Robo schreef:

  Finale Zeker! Ook gezien dat wat in eerste semi staat mij nog niet bekoren kan. Maar niet alles gekozen natuurlijk.

  Krijg trouwens een raar gevoel dat wij België van vorig jaar kunnen worden. Waarschijnlijk een goed stuk van Duncan….maar dringen geblazen gezien sterkte concurrentie..Zweden, Denemarken, Rusland,Azerbeidzjan, Litouwen, Oostenrijk, Noorwegen…nog niet alles gehoord natuurlijk maar waarschijnlijk sterke bijdrages…het zal toch niet

  • robbert - rotterdam schreef:

   Zolang ik het Nederlandse nummwr nog niet gehoord heb en de rest van het veld nog niet ken, kan ik me er niet druk om maken. Vergelijkingen maak ik wel 10 maart.

  • Will Geerts schreef:

   Dat lijkt me inderdaad een heel erg waarschijnlijk scenario, er zitten inderdaad wat powerhouses in jullie semi. Dan hebben wij iets meer geluk (dat we ook kunnen gebruiken).

  • Peter schreef:

   Flauwekul, als het nummer en uitvoering goed in elkaar zit, maakt het niets uit in welke semi je zit. Zit je niet bij de 1e 10 van je semi, pech gehad maar was het gewoon niet goed genoeg. Dus niet zeurpieten vooraf, tijdens en na. De stelling dat we sterke concurrentie hebben is gewoonweg onzin. Niets gehoord tot nu toe en wat er wel al bekend is, is uitermate slecht. Geen enkel nummer heeft op dit moment mijn aandacht. Nog 1 week en we weten meer.

 17. Frank schreef:

  Goede inzending van onze zuiderburen, met de juiste staging kan dit hoog eindigen.

 18. Tippy2 schreef:

  Ik vind het een mooi nummer, met de juiste staging kan dit wel wat worden. Zeker finale voor Belgie dit jaar tenzij het live ten onder gaat..

 19. Kenny schreef:

  Over het algemeen is dit een goed liedje. Dit songfestival jaar is vrij zwak, maar België hoort wel bij de betere liedjes dit jaar.

  Groeten uit Nederland ;)

 20. wiepie schreef:

  Leuk nummer, goede stem, niets mis mee… ik mis alleen een bepaalde opgebouwde spanning….

  • Nordman schreef:

   Klopt, dat had Nederland in 2014 ook, maar live gebeurde er ineens iets en dat kan met dit lied van Eliot live ook gebeuren. Ben heel benieuwd wat ze gaan bedenken als act.

 21. Br@m schreef:

  Ik vind dit een prima nummer en dat had ik niet bij Loïc Nottet en Blanche. Hun nummers deden me nagenoeg niks. Van mij mag Wake up hoog eindigen.

  • Tippy2 schreef:

   Grappig, ik vond Loic beter, en Blanche heb ik grijs gedraaid en luister ik nog steeds, is een geweldig nummer, beetje jammer van de uitvoering. Daarom valt of staat deze Belgische inzending ook met de uitvoering. Ik heb nog niet de behoefte om Wake up! op repeat te zetten, al is het tot nu toe duidelijk 1 van de betere inzendingen.

   • robbert - rotterdam schreef:

    Loïc en Blanche vond ik bij eerste luisterbeurt geweldig. Deze vind ik aardig. Kan wat mij betreft alle kanten op.

 22. Max Mark schreef:

  Mooi nummer!
  Hup Belgie! Zou toch te gek zijn: BE en NL hoog eindigen.
  Ik support jullie.
  Staat of valt met staging en live uitvoering.
  Succes buurtjes!

  • Max Mark schreef:

   Begin is trouwens echt ijzersterk. En die coupletten ook. Tempoversnelling van refrein naar 2e couplet is erg goed gedaan.

 23. Tim schreef:

  Ik heb hier ook een beetje CL,2014 gevoel bij. Het nummer heeft iets waar ik mijn vinger niet kan opleggen, heel goed geproduced en zeer van nu… dit staat of valt met de manier waarop het live gaat gebracht wordt. Kan dus ofwel gaan meedoen voor de prijzen of totaal floppen…Maar potentieel is er wel!

 24. Vince 2000 and whatever schreef:

  Prima lied, mooie melodie. Coupletten zijn idd beter dan het refrein.
  Vooral de laatste halve minuut mag wel wat meer pit hebben, maar een prima inzending ♥

 25. HJ schreef:

  Eerste keer luisteren… halverwege dacht ik: hoe lang duurt het nog? Er zit geen spanning in. Geen climax. Jammer! Stemgeluid is mooi, mooie videoclip, maar ben bang dat het te saai is.

 26. HJ schreef:

  Tsjechië staat nog steeds bovenaan wat mij betreft.

 27. René schreef:

  Prima nummer, eindelijk een goede inzending.

 28. Ria NL schreef:

  Ik ben het wel met de meeste berichten eens. Ik vind de stem van Eliot erg mooi. In zijn liedje vind ik vooral de coupletten erg sterk. Het refrein vind ik iets zwakker maar het is zeker een fraaie inzending en behoort wat mij betreft zeker bij de beste liedjes die tot nu toe bekend zijn, en echt goede liedjes zijn er helaas nog niet zoveel. Ik wens België en Eliot alle succes toe in Tel Aviv.

 29. GerardMartin schreef:

  Vind er ook niet veel aan, maar z’n frans vind ik wel goed.

 30. Leendert Jan schreef:

  Er valt altijd wel iets te mekkeren: het refrein had er inderdaad wat meer uit mogen knallen. Maar als geheel een sterk, eigentijds en pakkend nummer, lekker electro eronder, zijn stem klinkt aangenaam. België staat bij mij nu zeker in de bovenste regionen van mijn lijstje, en met een goede staging gaat dit echt wel wat doen in Tel Aviv.

 31. Jimmy schreef:

  Spannend begin .. electro beat eronder; en dan die refrein, “i came to fight i came to fight” met passende beat erbij dat vind ik erg sterk… de rest van het refrein iets minder sterk maar zeker oké. iets teveel herhaling op het einde en een wat uitdovende refrein. Voor de rest vind ik dit een van de beste nummers tot nu toe gekozen.

 32. Jimmy schreef:

  Nog eens proberen: Knap nummer, bouwt mooi op in het begin, sterk begin van refrein daarna iets minder maar zeker nog oké. dooft wel wat uit op het einde met teveel herhaling; maar ik heb een aangenaam gevoel bij dit nummer omdat het klopt!

  • Will Geerts schreef:

   Het eindigt inderdaad raar. Waarschijnlijk was het oorspronkelijk een nummer van 4 minuten ofzo dat al door meerdere artiesten is afgewezen en nu gerecycleerd naar het Songfestival mag. We moeten nu eenmaal wat meer aan het klimaat denken. Maar hoe het ook eindigt, belangrijkste is dat het eindigt.

 33. Henk schreef:

  Belgische bijdrage wat mij betreft de beste tot nu toe. Het begin levert kippenvel op: wat een urgentie! Maar het is waar: de coupletten zijn beter dan het refrein, dat is minder spannend. Maar als geheel een geweldige bijdrage. Knap werk ook van Pierre Dumoulin.
  https://www.hitzound.com/belgie-onthult-eliots-bijdrage-wake-upvoor-songfestival/

 34. Matje schreef:

  Kan mijn vinger er niet opleggen maar het nummer wil mij niet pakken. Stem van zanger vind ik aardig maar dit nummer heeft iets meer volume nodig. Ben bang dat het niet genoeg gaat imponeren in TA maar je weet het nooit. Over het algemeen is op Italië na niet een lied dat me echt boeit.

 35. musica schreef:

  Als ergens electronica onder zit wordt het al gauw ‘eigentijds’ genoemd, maar dit is een jaren 80-synth in het couplet en een blikkerige drum in het refrein die je in hits van nu niet hoort. Het refrein doet af aan de Stranger Things-achtige sfeer die verder in het nummer hangt. Jammer.

  • S@g@ schreef:

   Er zijn zat eigentijdse artiesten die gebruik maken van deze blikkerige 80’s sound. Chvrches, Troy Sivan en La Roux om er maar een paar te noemen.
   De Belgische inzending is misschien niet zo sterk als City Lights, maar behoort voor mij samen met Italië en Slovenië tot de sterkste nummers tot nu toe…

   • musica schreef:

    Die eighties sound is wel eigentijds inderdaad. Het refrein is dat niet. Als je dan voor de 80s sound gaat, doe het dan goed, en gooi vol die galm erop. Dit nummer weet niet waar het heen wil.

 36. Hans schreef:

  Prachtig. Coupletten, refrein, eigentijds, blikkerige drum, urgentie of niet, je kunt er hele interessante dingen over zeggen, maar dat neemt allemaal niet weg dat dit een hele goede Belgische inzending is!

 37. Frits schreef:

  Dit is inderdaad een hele goeie inzending van Belgie, Ik denk dat dit lied”Live” helemaal tot leven komt en dat een top 5 notering er zeker in zit voor onze Zuiderburen.

 38. Mike B schreef:

  Had hier met van verwacht uitermate saaaaaai. Accent is ook ntd. jammer

 39. RobbieR schreef:

  Goed lied hoor en let op dit lied krijgt ook een mooie staging.
  Top 10) zeker.

 40. Ben schreef:

  Ik vindt het een erg vlak lied. Het lied heeft mij niet te pakken, helaas. Ook zijn stem vindt ik niet super. Voor mij geen winnaar , helaas had ik het de Belgen graag gegund, maar helaas dit lied blijft bij mij niet hangen. Twijfel zelfs of de finale hiermee wordt gehaald.
  Bij mij staat Italie nog steeds nummer 1 gevolgd door Denemarken en 3 Duitsland

 41. Rene schreef:

  Geweldig nummer! Het had de nieuwe single van Thomas Azier kunnen zijn, een erg groot compliment!
  Samen met Italië voor mij tot nu het best: de enige 2 nummers die ik écht goed vind.
  Please België: zorg voor een perfecte staging! Het heeft Loïc destijds een hoge positie gebracht, staging van Blanche heeft haar misschien wel de winst gekost.
  En Eliot: wel met íets meer emotie in de camera loeren in mei.

  • musica schreef:

   Dit lijkt echt totaal niet op Thomas Azier. Dat is net zoiets als alles met een gitaar erin country noemen.

   • Wop schreef:

    Het verbaast me hier altijd de vergelijkingen van artiesten. Maar ik denk gewoon dat het redelijk mensenlijk is, ze horen een bepaald onderdeel van een nummer en gaan dat vergelijken met iets wat ze kennen.

    Maar, de vergelijking loopt hier natuurlijk helemaal mank, maakt niks uit, is niet erg.

 42. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb niet al te aandachtig naar de clip gekeken, omdat bij mijn waarneming de nadruk toch op de muziek moet liggen en op het podium zelden dé clip kan worden gereproduceerd. Vooral het eerste gedeelte tot een minuut of 2 boeit me door de leuke ritmische vondsten en de speciale sfeer, vooral in de coupletten. Echter, op een gegeven moment neemt mijn bewondering af, verworden de refreinen tot overbodige herhalingen en merk ik dat men niet in staat is de magie tot het einde door te trekken. Ik vind het dan niet eens jammer dat het lied op een gegeven moment is afgelopen en dat is een veeg teken. Door de armzalige kwaliteit tot nu toe toch nog in mijn persoonlijke top-5. Dat dan weer wel.

  • GerardMartin schreef:

   Dat had ik ook, het begon reuze aardig maar zakte na korte tijd danig in.

 43. Lola 4 ever schreef:

  100000 x beter dan Why ay ay ay ay

 44. Paysbart schreef:

  Prima inzending. In mijn top 5 tot nu toe. Hoop wel komende 2 weken op een paar goede liedjes want het deelnemersveld is tot nu toe behoorlijk zwak…..

 45. Goik schreef:

  Heerlijk nummer dit, heeft in twee dagen al meer vieuws dan de andere songs die al een maand online staan, een tiental reaction videos en er staan zelfs al covers online. Van een Impact gesproken. Belgie maakt zijn reputatie waar, kwaliteit brengen. Hulde.

  • Tom schreef:

   Voor wat het waard is, tegelijk zie dat Belgie gezakt is bij de bookmakers, ook voor wat het waard is…

 46. dick schreef:

  Het nummer begint veelbelovend, intrigerend zelfs…. maar dan….na pak hem beet anderhalve minuut ben ik er beetje klaar mee helaas en dat is best jammer. Volgens mij kan hier met aangepaste muziek nog wat verbeterd worden. Aan de andere kant komt het op mij vlak over en vervalt het in herhaling zonder echt ergens tot een opvallende climax te komen… en dan moet ik wat mij betreft ook nog concluderen dat van de tot nog toe gekozen song dit tot de betere hoort…. vrees dat het een lange zit wordt in mei.

 47. ed gentenaar schreef:

  ik heb het nummer al paar keer gehoord het heet wake up maar deze worden heb ik in het lied niet gehoord

 48. Tijnemans schreef:

  Wederom levert België kwalitatief een fantastisch nummer af, al veel geluisterd en wordt alleen maar beter. Hopen op weer een hoge notering!

 49. Bjorn schreef:

  Geen slechte inzending, maar na 2 minuten is de koek echt wel op. Ik mis een echte climax. Desondanks hoop ik dit in de finale voor de tweede keer te mogen zien.