Ester Peony voor Roemenië naar songfestival

You may also like...

76 reacties

 1. Gilles schreef:

  Ze werd 8ste (!!) bij de televoters. Die kunnen misschien hun geld terugvragen aan TVR.

 2. Kenny schreef:

  Als Duncan nou met een dijk van een nummer komt dan hebben we niks te vrezen. Roemenië stelt enorm teleur dit jaar. ;)

 3. Alrightguy schreef:

  Wat een bizarre puntentelling in Roemenië. Ik vind de studio versie erg goed maar live klinkt het niet altijd even zuiver. Ik heb alleen de reprise gezien na de winst. Misschien heeft de jury iets anders gehoord.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind dit weeeeer zo’n poging tot. Daar zit dit jaar vol van… Ik weet niet of ik die Eurovisieavonden in mei overleef. Er zijn echt maar een paar nummers waarvan ik vind dat ze er mee door kunnen.
   Hebben die Wiwi-boys beiden ook voor haar gestemd?

  • Good Riddance schreef:

   Een zeer dubieus punten-systeem inderdaad. Waarom zou je überhaupt als kijker stemmen, wanneer (bijna) 90% van de uitslag bepaald word door de jury? En waarom laat de productie kijkers eigenlijk überhaupt stemmen, als je hun stem zo weinig waard maakt? Voor de bühne? Raar systeem. Je geeft alle macht uit handen aan een slechts 6 koppige jury. Heb dat nooit begrepen: wanneer een inzending van een land word bepaald door slechts een aantal mensen, laat staan in het geval van nationale finales! (Begrijp me niet verkeerd: smaak is per definitie subjectief en niks is een garantie voor succes, of je nu duizenden of tientallen mensen laat mee beslissen… (en ook liedjes die door één persoon werden gekozen bleken bovendien soms zeer goed te zijn/uit te lopen op succes) maar omgekeerd zijn die voorbeelden er net zo goed!

 4. Paysbart schreef:

  De zangeres zingt met zo’n gemaakt stemmetje. Nep. Ik vond het Roemeense lied vorig jaar beter en dat ging niet door……

 5. Joss schreef:

  Ik heb het in de vooravond hier al aangegeven ……. wat een verschrikkelijke verdeling wat het punten geven betreft ….. vakjury krijgt 86 % ter beschikking en televoting slechts 14 % ! Dit kan je ten aanzien van de kijkers toch niet maken ! Ik kan echt niet begrijpen dat er nog 1 telefoon of SMS is binnen gekomen ! Begrijpelijk dat diverse artiesten de voorbije weken/maanden hebben afgehaakt !
  Proficiat aan de vakjury …… vreselijk lied ….. geen finale !

  • robbert-rotterdam schreef:

   Afgezien daarvan, in hoeverre zijn die Wiwi-boys als vakjury te beschouwen? Zijn ze actief in de muziekbusiness? Dacht het niet.

 6. Dirk Marko schreef:

  Oeps, deze inzending is vooraf door niemand genoemd..

 7. louis schreef:

  wat een grap in roemenie… 7 juryleden met die 2 pipo’s van wiwi en enkel 1/8° televoting. Laura Bretan was een kans op winst, voor mijn part blijven ze met dit lied in de halve finale steken. Niks aan. Deze editie van eurosong begint stilaan te neiegn tot de slechtste ooit. Tot dusver GEEN ENKEL nummer dat eruit springt voor mij. Litouwen zal dan ook nog de foute kant uitgaan: geen monica gergarandeerd. Hopelijk snel betere nummers van nederland en belgie :-)

  • Good Riddance schreef:

   Je oordeelt voor je beurt. Pas ongeveer 10 liedjes (van de circa 40 landen…) zijn vooralsnog bekend. Nog zo’n 30 liedjes moeten dus nog bekend worden gemaakt… dat het dus begint te neigen tot de slechtste editie ooit, is een aanname puur sang, zonder de andere liedjes überhaupt te kennen.

   Zelf vind ik, van alle liedjes die vooralsnog bekend zijn, overigens alleen Italië goed. Ik ben het dus met je eens dat er nog niks uit springt. Maar 30 liedjes moeten nog bekend worden gemaakt: daar zal vast echt wel iets tussen zitten!

  • Good Riddance schreef:

   Toevoeging: soms word er overigens weleens gezegd ‘dat het ergens juist goed is als liedjes van andere landen tegenvallen, want dan worden de kansen voor Nederland groter’ dat is natuurlijk een instelling van niks! Wanneer Nederland immers goed zou scoren voornamelijk omdat andere landen nóg slechtere liedjes hebben, dan verdient NL het in beginsel al niet om hoog te eindigen naar mijn mening. Als andere landen wél goede liedjes hebben (waardoor NL minder kans maakt…) dan is dat de schuld van de selectiecommissie zelf: dat ze een flut lied selecteren. Zorg gewoon dat je een mega sterk lied hebt, dan maken ‘eventueel zeer sterke nummers van andere landen’ geen moer uit.

 8. Br@m schreef:

  Wat een vreselijk gedrocht dit nummer. Van de tot nog toe gekozen nummers zijn er maar weinige die ik echt de moeite waard vind. Het kon wel eens een vrij zwak songfestivaljaar worden.

  • Br@m schreef:

   Als aanvulling mijn eerste tussenstand van de tot nog toe gekozen nummers:
   1. Estland
   2. Australië
   3. Spanje
   4. Verenigd Koninkrijk
   5. Albanië
   6. Kroatië
   7. Tsjechië
   8. Montenegro
   9. Italië
   10. Frankrijk
   11. Roemenië; 12. Slovenië; 13. Letland.

 9. Esmee schreef:

  Dat bibbertje in haar stem vind ik wel apart. Maar wederom: ik versta vaak niet wat ze zingt, dus hoe moet ik dan in één keer vallen voor dat nummer?

  Verder vind ik dat gevlochten net in haar jurk wel leuk. (NIet de hele jurk, alleen dat netwerk).

 10. Alrightguy schreef:

  Volgens mij roepen we elk jaar nadat een kwart van de inzendingen bekend is dat het een slecht Eurovisie jaar gaat worden. Gelukkig komt het meestal wel goed als de intern gekozen kandidaten hun nummers gaan presenteren.

 11. Nordman schreef:

  Ik heb de finale gekeken en vond dit één van de betere, misschien wel de beste, maar…..mijn smaak is het eigenlijk niet. Dus het staat ook niet hoog in mijn persoonlijke lijst. Ben blij dat ze niet voor Laura zijn gegaan. Bella had ik nog wel oké gevonden, maar leunt teveel op fuego.

 12. Leendert Jan schreef:

  Die had ik echt geen moment zien aankomen! Nou, dat is wel even wat anders dan verwacht voor Roemenië. Heel vreemd inderdaad dat de televote zo weinig meetelt: was dat in eerdere jaren in Roemenië ook zo?

  Ik vind het overigens geen slecht liedje en zeker niet het slechtste dat dit weekend gekozen is, maar toch denk ik niet dat Roemenië heel hoog gaat eindigen hiermee. Ik krijg een beetje een Soluna Samay-gevoel. Roemenië zal wel duikelen bij de bookmakers nu. Toch… ergens ben ik wel blij dat Laura en Bella het niet zijn geworden.

 13. Good Riddance schreef:

  Heb zelf trouwens niet alle liedjes gehoord, maar zag in het andere topic dat velen eerder Laura of Bella als winnaar hadden verwacht. Nou… Bella zou het met haar lied, als ze gewonnen had, denk ik nog goed hebben gedaan ook! Dit echter word vermoedelijk niks.

  Tot nu toe vind ik van alle gekozen inzendingen alleen Italië goed… de rest valt (vooralsnog) allemaal tegen. (Maar nog lang niet alles is bekend gemaakt, dus er komen vast nog goede liedjes aan!)

 14. Kenny schreef:

  Mijn top 13:

  1. Spain
  2. Latvia
  3. Albania
  4. Slovenia
  5. Estonia
  6. Czech Republic
  7. Italy
  8. United Kingdom
  9. Australia
  10. Montenegro
  11. Romania
  12. Croatia
  13. France

  Waarom staat Roemenië 4e bij de bookmakers? Dat is veel te hoog :/

  • Leendert Jan schreef:

   Omdat iedereen dacht dat het Laura zou worden natuurlijk!

   • Gilles schreef:

    Ik verdenk TVR ervan het hele gedoe gemanipuleerd te hebben. Ze wisten ook wel dat Laura de televoting ging winnen en vreesden al voor een eventuele overwinning in TA. Dat kunnen ze natuurlijk niet betalen (lees: de organisatie het jaar nadien). 2 jaar geleden werden ze nog gediskwalificeerd wegens niet-betaalde rekeningen.
    Tja, wat doe je dan: je neemt een internationale jury die voor een andere uitslag zorgt: die 2 wiwibloggers gingen Laura zeker niet veel punten geven na haar homo-onvriendelijke uitspraken ivm dat Roemeens referendum. En missie geslaagd…

 15. Ria NL schreef:

  Dit heb ik niet zien aankomen. Net als vorig jaar komt de winnaar uit een onverwachte hoek. Maar vorig jaar vond ik het lied van The Humans wel beter. Hier heb ik helemaal niets mee. Van mij hoeft Roemenië ook dit jaar niet naar de finale.

 16. GerardMartin schreef:

  Moet dit engels voorstellen wat ze zingt?? Onverstaanbaar, ze had het net zo goed in het chinees of roemeens kunnen doen! Of liever nog helemaal niet, wat een boutlied zeg!

 17. riccardo schreef:

  In ieder geval dat rot lied van die vervelende Laura niet dat heel waarschijnlijk zeer hoog zou zijn geëindigd. Wat een meevaller.

  • Nordman schreef:

   Mee eens. Ik vond het bij Laura uiteindelijk toch veel meer draaien om haar stem in combinatie met haar leeftijd. Het is heel knap, echt, maar het lied komt veel te laat op gang. Ik vind het gewoon niet zo goed. Ik denk dat het ook het esf had kunnen winnen, maar brrrrr…die gedachten alleen al. Gelukkig kunnen we dit afsluiten.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, die Laura vond ik vreselijk met haar demonstratie stemoefeningen, maar aan deze juryuitslag zit echt een luchtje. Eerst tellen de televoters maar voor 15% en dan ook nog zo radicaal voor een kansloos geachte deelnemer stemmen. De Wiwi bloggers vonden in hun commentaren aanvankelijk die Ester niets aan en opeens geven ze haar beiden 12 punten. Misschien hebben ze een verkapte royale reiskostenvergoeding opgestreken? Kijk, dan heb ik nog liever dat het van tevoren duidelijk is dat je toch niets te vertellen hebt, zoals in Nederland, dan dat het volk een illusie wordt geboden. Daar in Oost-Europa hebben ze traditioneel toch al weinig vertrouwen in alles wat met jury’s te maken heeft vanwege de vermeende corruptie. Dat vertrouwen komt daar zo voorlopig ook niet terug. En nogmaals, HOD”s en fanbloggers in jury’s vind ik echt een no-go.

   • Leendert Jan schreef:

    Klopt wel ja, het is wel heel veel eer om twéé mensen van één van de vele fanblogs een derde van je jury te laten uitmaken. Sowieso een beetje vreemd aangezien ze hun meningen vaak al ruim tevoren spuien. Ééntje was dan nog te snappen, maar twee? En dan hebben ze elk evenveel te zeggen als alle Roemeense tv-kijkers. Ik heb niet gevolgd wat ze eerder over deze Ester hebben gezegd, maar ik begrijp dat het opvallend is dat ze haar nu bovenaan hebben staan.

 18. Hebbuzz schreef:

  Ik vind het eigenlijk wel een goed nummer. had iets meer pit in gemogen, maar zeker niet slecht,
  Heb wel sterk een Laura Risotto gevoel hierbij.

  • robbert-rotterdam schreef:

   O ja, ik was die Laura Risotto al bijna vergeten. Ook zo’n nét niet nummer.

 19. Tippy2 schreef:

  Tot nu toe heeft alleen Italië een potentiële winnaar in handen.

 20. Tippy2 schreef:

  Overigens al een prachtig decor bij Roemenië, nummer is niet verkeerd, haar stem.. niet geweldig maar voor Roemenië verwacht ik wel een finaleplaats

 21. wiepie schreef:

  het is tenenkrommend slecht….

 22. Er is een trend schreef:

  Leuk nummer van deze Peony. Ben ook benieuwd waar Paenda van Oostenrijk en Gireaffe voor Ierland nog mee gaan komen. En Bizeon voor Hongarije.

 23. Pietje schreef:

  Wat een drama daar zeg. En uiteindelijk kiezen ze voor dit middelmatig alternatief. Deze pony gaat niet bepaald meestrijden om de bovenste plekken lijkt me. Alhoewel, vergeleken met de grote hoeveelheid bagger dat al gekozen is, is dit een pareltje.

 24. Peter schreef:

  Vreselijk. Blijft steken in de halve finale

 25. Dick schreef:

  Wat een mislukte poging om af te wijken of apart te zijn, anders kan ik het niet beoordelen. Kansloze inzending.

 26. Chiel schreef:

  Nou , ik had 4 favorieten in deze voorselectie . The song of my heart van the Four viel jammer genoeg al af in de eerste halve finale. Toch nog favorieten Linda met Renegades, Bella met Army of Love en Laura met Dear Father. Maar uiteindelijk wil Roemenië toch liever voor de tweede keer de finale niet halen op het songfestival. Het lied van Ester Peony is zeker niet slecht, maar het is gewoon zo’n net niet liedje net als The Humans met Goodbye vorig jaar. Heel jammer voor Roemenië, terwijl ze zo veel goede liedjes hadden in de finale. Hoge verwachtingen had ik van Roemenië net als de bookmakers, maar die zijn nu wel gezakt.

  • Gilles schreef:

   De Roemeense televoters wilden Laura, maar de internationale jury gooide roet in het eten. Met 6/7 van de punten waren ze dan ook oppermachtig.

 27. HJ schreef:

  Zucht. Er wordt weer eens flink gefocust op een GITAAR terwijl dat playback is. Instrumenten mogen niet live gespeeld worden op het podium. Alleen daarom al puntenaftrek! Lied nog niet gehoord. Haak al af bij die gitaar. Hoog tijd dat Eurovision live spelen verplicht maakt en playback volkomen verbiedt.

 28. HJ schreef:

  Ok, trommels erbij. En nog een muzikant. Staan er allemaal voor joker. Het lied zelf is mooi gezongen. Moet alleen nog achterhalen in welke taal er wordt gezongen, want het lijkt in de verste verte niet op Engels. Opnieuw een zeer zwakke inzending. Zou ‘onze Duncan’ met zijn dunne stemmetje dan tóch kans maken?

  Favoriet tot nu toe:
  1. Tsjechië

  Verder geen enkel ander goed liedje gehoord.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Helemaal mee eens. EBU is volledig doorgeschoten in de opvatting dat gemakkelijk, lees playback, het beste is voor het fesfival. Ze denken dat dit niet uitmaakt, maar je ziet toch de gevolgen. Bijvoorbeeld Waylon die maar zijn toevlucht neemt tot dansers omdat je het een band niet kunt aandoen om te doen alsof, potentiële Nederlandse kandidaten die niet willen meedoen omdat ze niet live mogen spelen. Het doet onder respectabele artiesten wel iets met het image van het festival.

 29. Richard schreef:

  Als dit zo doorgaat wordt dit één van de allerslechtste Songfestivals van de afgelopen, want echt verwend worden we nog niet dit jaar op Tsjechië na dan, wat een baggerniveau komt hier voorbij zetten.

  • Jarno schreef:

   Grappig ik vind Tsjechië 1 van de slechtste nummers tot nu toe.
   13 🇦🇺
   12 🇦🇱
   11 🇨🇿
   10 🇲🇪
   9 🇷🇴
   8 🇱🇻
   7 🇫🇷
   6 🇸🇮
   5 🇬🇧
   4 🇪🇸
   3 🇭🇷
   2 🇪🇪
   1 🇮🇹

 30. Wim48 schreef:

  Ik ben blij dat ik Eurovision in Concert dit jaar aan me voorbij laat gaan.

 31. Bas schreef:

  Erg kortzichtig Wim. Er zijn pas een paar liedjes bekend. Meer dan de helft moet nog gekozen worden of openbaar gemaakt worden.

  • Wim48 schreef:

   Tot nu toe vind ik het niks. Als dit zo doorgaat, sla ik het hele songfestival over. Volgens mij heeft geen enkel land zin om te winnen.

   • RobFinland schreef:

    Nederland wil wel winnen

   • Will Geerts schreef:

    Rusland wil toch wel winnen met Sergej & The Dreamteam. Zweden wil het ook wel altijd. NL ook. Australië doet ook wel zijn best. En tja, er zijn altijd wel landen die het overduidelijk ook niet willen.

   • Wim48 schreef:

    Rusland wil met alles winnen, desnoods met doping. Maar helaas voor Rusland, dat gaat niet gebeuren, nooit.

 32. Kenny schreef:

  Ik hoop echt dat Duncan met een super lied komt.

 33. harm stirnberg schreef:

  Wat zonde voor Roemenië dat de jury dit nummer heeft gekozen. Voor de finale stond Roemenië op de 4e plek bij de bookmakers en zijn nu gekelderd naar de 16e plek. Met Laura Bretan hadden ze een zekere finalist voor een hoge klassering in handen.

 34. Will Geerts schreef:

  Het lijkt me aannemelijk dat Roemenië niet wil winnen, maar om dit zo te manipuleren, dat lijkt me ook onzinnig. Probleem is dat televoting in Roemenie heel laag ligt, waardoor de fanbase van een artiest het verschil kan maken. Waarschijnlijk vonden de producers dat niet eerlijk de voorbije jaren.

  De kans dat je als omroep wint, is 1/42. In de praktijk is die kans hoger want landen als San Marino zijn eigenlijk nooit in the running. Het feit dat een Rusland meedoet met Sergej, moet toch ook wel als “goed nieuws” komen voor zo’n land en … je kunt het nog altijd zogezegd “verkloten” op het Songfestival zelf. Je trekt haar een slechte jurk aan, stemcoaching is niet nodig want ze zingt toch al goed, je geeft wat te kennen dat je het niet erg vindt om als 2e op te treden enzo, genoeg mogelijkheden om niet te winnen als je echt niet wil, volgens mij.

 35. HJ schreef:

  Is iemand er al achter in welke taal Roemenië zingt? Ik kom er maar niet achter