Italië van start met Sanremo-festival

You may also like...

49 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Ik ben zeer benieuwd naar alle liedjes maar vooral naar Il Volo. Ik vond hen geweldig in 2015 en had ze graag zien winnen. Hopelijk krijgen ze dit jaar een nieuwe kans.

 2. Tippy2 schreef:

  Ik hoop het niet Ria, ik vond ze in 2015 al overgewaardeerd, ik hou er niet van, ken dat kunstje nu wel..

 3. Kenny schreef:

  Van mij mag Il Volo naar het songfestival als ze een goed nummer hebben natuurlijk. ;)
  In 2015 hadden ze een geweldig lied. Stond toen in mijn top 3.

 4. Rene schreef:

  Il Volo was in 2015 ook mijn favoriet, dit jaar weer hopen op een goed nummer!

 5. harm stirnberg schreef:

  Ik heb in 2015 voor Il Volo gestemd en hoop dat ze een goed nummer hebben net als toen.

 6. Nordman schreef:

  Il volo was in 2015 ook mijn favoriet. Prachtig lied dus ik hoop dat ik opnieuw onder de indruk ben vanavond.

 7. Liesbeth schreef:

  Is dat dezelfde Nino de Angelo van Flieger ESC ’89 en Jenseits von Eden?..

 8. Br@m schreef:

  Ik ga vanavond zeker kijken want ik ben een groot liefhebber van het Italiaanse lied en van het Sanremo Festival in het byzonder. Hopelijk zitten er veel mooie nummers tussen. Ben erg benieuwd naar de bijdrage van Il Volo. In 2015 waren zij mijn grote favoriet. De 2CD van dit spektakel, die vrijdag uitkomt, heb ik al in bestelling staan.

 9. Will Geerts schreef:

  Il Volo, Il Volo, Il Volo, er vliegen nog vogels in de lucht, zoals Nek, die we nog kennen van de radiohit (althans hier in Belgie) Laura Non Ce uit de jaren ’90. Trouwens, 4 jaar na een Top 3-notering nog eens meedoen, is niet altijd een sleutel tot succes, vraag dat maar aan meneer Waylon.

 10. harm stirnberg schreef:

  iL Volo heeft mij niet teleurgesteld. Mag van mij naar Israel gaan.

 11. Detkev schreef:

  Als ik Italië was, zou ik Matteo Bocelli maar sturen, maar helaas, die zit niet in de wedstrijd… Mooi nummer zong hij met zijn vader.

 12. Br@m schreef:

  De eerste 6 nummers vielen me eigenlijk wat tegen. Ook Il Volo zat daarbij maar hun nummer haalde het niet bij Grande Amore. Pas genieten werd het bij het optreden van Andrea Bocelli die zijn eerste Sanremo succes Il mare calmo della sera zong samen met presentator Claudio Baglioni en daarna een duet zong (Fall on me) met zijn zoon Matteo Bocelli.

 13. Br@m schreef:

  We zijn nu op de helft van alle deelnemers en de winnaar heb ik vermoedelijk nog niet gehoord. Het is allemaal vrij zwak tot nog toe.

 14. Peter schreef:

  Oef, tegenvallend optreden van Il Volo, rommelig begin, onverstaanbaar, geen winnaar op het ESF

 15. Paysbart schreef:

  Il Volo vond ik verschrikkelijk in 2015 dus heel graag iets anders……..

 16. Br@m schreef:

  Het zijn wel de gasten die de show nog wat opkrikken. Nu is Georgia te gast; een zangeres met een dijk van een stem. mag van mij zo naar Tel Aviv maar helaas… ze is geen deelneemster.

 17. Br@m schreef:

  3/4 van de deelnemers heeft gezongen en het is huilen met de pet op…. op eentje na -> Simone Christicchi. Zijn nummer begint wat saai maar naarmate het nummer vordert ontwikkelt zich een aangename muzieklijn.

 18. Good Riddance schreef:

  Zitten niet veel geweldige nummers tussen. Vind alleen Enrico Nigiotti en Mahmood’s lied nog wel goed eigenlijk. Naar Il Volo was ik op voorhand zeer benieuwd, aangezien ik Grande Amore echt prachtig vond, maar hun lied nu vind ik, ondanks dat ik het ook weer niet slecht vind, bij lange na niet zo goed. Wat is dat toch, oude Songfestival artiesten die voorheen met een mooi lied deelnamen, en dan bij her deelname met een (naar mijn mening) lang niet zo goed lied komen aanzetten? Vind dat namelijk al bij diverse deelnemers dit jaar. Maar ergens snap ik het ook wel, een absolute hit produceren komt nou eenmaal niet aanwaaien.

  Maar goed, mocht San Remo’s winnaar dus naar het SF willen, dan is Italië i.i.g niet één van mijn favorieten dit jaar. In tegenstelling tot vorig jaar. Dat lied vond ik namelijk prachtig.

 19. RobbieR schreef:

  Grappig al die verschillende reacties op Ill Volo, ik vind het een mooi liedje en prima uitgevoerd.

 20. Rene schreef:

  Het lied van Il Volo vind ik prima, maar by far niet zo goed als in 2015. Het optreden vond ik echter zwak. Ze staan erbij als een stel zoutzakken zonder enige mimiek of emotie.

 21. Marc schreef:

  Heb me net door alle nummers heen “geworsteld” pffff viel niet mee. Meeste kans maakt toch Il Volo, zeker ook gezien de likes op youtube, maar wat mij betreft geen hoogvlieger. Nek zou het ook nog kunnen winnen wat mij betreft, maar gaat ook geen hoge ogen gooien in TLV

 22. GerardMartin schreef:

  Ik heb het opgenomem maar gezien alle reacties ga ik het maar weer wissen zoder te bekijken, zonde van m’n tijd.

 23. GerardMartin schreef:

  Zonder

 24. Br@m schreef:

  Hier nog even de tussenstand in groepen die aangeduid werden in een bepaalde kleur. In de blauwe groep zaten de 8 artiesten die het hoogst in de tussenstand stonden: Loredana Bertè, Simone Cristicchi, Il Volo, Irama, Nek, Francesco Renga, Daniele Silvestri en Ultimo.
  Daarna kwam de gele groep (met de middenmoters dus): Arisa, Boomdabash, Federica Carta & Shade, Negrita, Enrico Nigiotti, Patty Pravo & Briga, Anna Tatangelo en Paola Turci.
  Tot slot de rode groep (met de 8 minst scorende artiesten): Achille Lauro, Einar, Ex-Otago, Ghemon, Mahmood, Motta, Nino d’Angelo & Livio Cori, The Zen Circus.
  Het is met geen zinnig woord te zeggen wie dit moet gaan winnen want er zit geen enkele uitschieter tussen dit jaar. Op grond van hun naam en faam zou je Il Volo, Francesco Renga en Nek een goeie kans moeten geven. Maar wellicht kunnen Irama of Ultimo nog wat roet in het eten gooien. We gaan het zien.

 25. Gerrit schreef:

  Laat Il Volo gaan, prachtig nummer luister maar naar de single versie. Hoe vaker je hem draait hoe mooier ie wordt. Gaat zeker hoog eindigen mochten ze gaan.

 26. Nordman schreef:

  Mijn favorieten zijn
  Irama
  Loredana Berté
  Mahmood

  De meerderheid van de inzendingen vond ik helemaal niks, veel te saai.

  • Nordman schreef:

   Il Volo viel me ook wat tegen. Niet zo pakkend en mooi als Grande Amore. Jammer. Het zou geen slechte keuze zijn mochten ze winnen, maar ik zie ze er niet zo goed mee scoren als hun vorige inzending.

 27. Dirk Marko schreef:

  Als ik hieruit moest kiezen dan Irama.
  Maar een winnaar zit hier volgens mij niet tussen.

 28. Br@m schreef:

  Gastartiesten op de 2e avond: Fiorella Mannoia, Marco Mengoni en Riccardo Cocciante.

 29. Br@m schreef:

  Het nummer van Il Volo zou o.a. geschreven zijn (als ik het goed begrepen heb) door rockster Gianna Nannini!!!! Een hele aparte combinatie maar wel geinig. De muzikale wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 30. Peter Petit schreef:

  Inderdaad, helaas niet veel bijzonders dit jaar, spring werkelijk niks boven uit, zelfs niet mijn grote favoriet Paolo Turci. Bij het terugkijken viel mij Irama op, mede dankzij het gospelkoortje, wat natuurlijk weer heel vreemd is, want normaliter worden de deelnemers begeleid door een fantastisch achtergrondkoortje, één van de redenen dat ik elk jaar naar het festival kijk, maar ja die zingen dan weer geen gospel. Maar of hij eventueel hoog gaat eindigen in de Europese finale valt zeker te betwijfelen. Hoe dan ook, nog een paar lange zitten voor de boeg, bijna niet door te komen, maar ik zit er toch elk jaar weer naar uit te kijken. Mede dankzij dat voortreffelijke orkest (live muziek) en dat koortje.

 31. Br@m schreef:

  Gastoptredens vanavond van o.a. Umberto Tozzi en Raf. Die gastoptredens hebben tot nog toe alle avonden gered.

 32. Peter schreef:

  Jawel, maar ik mis de grote namen, waar is de tijd gebleven dat Eric Clapton, Elton John , etc. optraden. Kwestie van bezuiniging waarschijnlijk, wat wil je ook anders met zo’n fantastisch maar peperduur orkest. Ben overigens kapot na drie avonden/nachten San Remo, en er zit werkelijk dit jaar helemaal niks tussen, echt van een triest niveau. Kunnen we ons voortaan ook al niet meer op een goed San Remo festival verheugen, of is dit maar een tussenjaar. En dat geouwehoer tussen de nummers door in een taal waar ik niks van versta. Nogmaals: ik ben kapot.

 33. Peter Petit schreef:

  Zou wel heel gek zijn als Irama niet gaat winnen, enige met kwaliteit in dit deelnemersveld, maar het is wel vaker gebeurd dat de beste niet wint.

 34. Peter Petit schreef:

  Kan iemand mij informeren wie gisteravond die interval act was, met die bril, kan het nog nergens terugvinden op de RAI website, geen idee wie die man is, Antonello Embiri?? of zoiets, was het enige goede van de derde avond, toch wel triest dat een gastoptreden het hoogtepunt van de avond is. Hoe dan ook, zou dat nummer dat hij bracht graag nog eens terug willen horen/zien, maar dan moet ik natuurlijk wel zijn naam weten. Eigenlijk wel triest dat wij (ik), zo weinig van de Italiaanse showbizz weten, terwijl wij eigenlijk vlak naast elkaar wonen. Zie, behalve de echte toppers, ook weinig Italianen in Nederland optreden. Ik bedoel, heeft die fantastische Paola Turci ooit in Nederland opgetreden, wie, behalve de Sonfgestival die-hards, kent haar in ons land. Is ook wel triest hoor, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

  • Br@m schreef:

   Antonello Venditti bedoel je vermoedelijk. Dat vond ik redelijk maar ook niet meer dan dat. Tozzi & Raf stalen de show met hun hitmedley. Hadden ook het meeste bijval bij het publiek.

  • Leendert Jan schreef:

   Nou ja, vlak naast elkaar vind ik ook wat overdreven. Maar het is toch bij heel veel landen zo: wat weten we eigenlijk van de Duitse of Franse showbizz? Of de, ik noem maar wat, Roemeense? Het is ook niet allemaal bij te houden ;-)

 35. Peter Petit schreef:

  Dank Br@m, die bedoel ik, die hitmedley vond ik echt niks, de Italiaanse Frans Bauer(s), maar ja smaken verschillen. Ik vond diie Venditti best aardig.

 36. Jeroen schreef:

  Die Ultimo begint prachtig maar is toch niet te harden in het refrein?! Vals. En de zuivere backings maken het alleen maar pijnlijker.

 37. Elisabeth schreef:

  Simone Christicchi is mijn favoriet. Mooi en poëtisch , grote klasse.
  Arisa dan ook, meezinger, zomerhit.