Kate Miller-Heidke voor Australië naar songfestival

You may also like...

73 reacties

 1. JandeTaalregelman schreef:

  Is deze jurk van die van Estland 2018?

 2. RobbieR schreef:

  Ik vind het een prima en eigenzinnige bijdrage van Australië .
  Was ook 1 van mijn favorieten.

 3. Joss schreef:

  Vreselijk ! Het gedoe met die jurk is nog het ergst !
  Geen finale !!!

 4. harm stirnberg schreef:

  Wat een verschrikkelijk lied. Succes Australië je hebt het nodig!!!!

 5. Rene schreef:

  Zó jammer.. ze hadden met Electric Fields goud in handen!
  Dit nummer boeit me eigenlijk geen enkel moment. Ook heb ik een heel erg ‘been there, done that, did NOT work’ gevoel

  • Jan Greeve schreef:

   Idd Electric Fields had een veeleer beter keuze geweest. Maar je moet maar denken “weer een concurrent minder”.

   • Peter schreef:

    Hoezo een concurrent minder? Nederland zit in de andere halve finale, dus is Australië geen concurrent. Maar wat een vreselijk nummer dat gewonnen heeft, dit kan ik niet in zijn geheel beluisteren, na 1 minuut is het genoeg. Ook de show niet uitgekeken, wat een vreselijk drama was dat, vooral de stereotype ‘homo’, gemaakt en niet leuk.

 6. HJ schreef:

  Rusland 2018, Moldavië (jaartal ben ik ff kwijt) en Estland gecombineerd. Dan krijg je Zero Gravity van Australië.

  Totaal geen smaak die Australiërs. Doen een UK’tje. Die kiezen ook elk jaar precies het verkeerde liedje.

 7. Jan Greeve schreef:

  It is what it is..

 8. Alrightguy schreef:

  Erg leuke show van de Australiërs. Voor iedereen die nog steeds vindt waarom ze mee doen: dit is dus waarom. Zij nemen het festival serieus met een mix van bekende en nieuwe artiesten die allemaal graag willen uitkomen voor hun land. Als een land zo graag goed wil scoren dan zijn ze wat mij betreft van harte welkom.
  Over de winnaar: ik had liever de runner-up zien winnen. De tijd zal leren of Australië hier goed aan doet om dit te sturen. Ze zal nog aan de act moeten werken, de grote jurken hebben we nu wel gezien op het songfestival.

  • Will Geerts schreef:

   Ja, want een vrouw in een gigantische jurk met operastem, dat hadden we nog nooit gehad. Neen, Australie doet enkel maar mee omdat de EBU geïnteresseerd is in hun geld, er is geen andere reden. Er wordt dan natuurlijk een promoplaatje aan gehangen dat het Songfestival heel erg populair is Down Under, maar als er 1 overschat gegeven is, is het wel dat. De kijkcijfers liggen niet zo bijster hoog en dat heeft niet alleen te maken met het tijdsverschil. Neen, Australië hoefde er nooit bij voor mij en ben nog steeds niet van gedacht veranderd.

 9. HJ schreef:

  @JandeTaalregelman: en die van Rusland 2018 en Moldavië 2013.

 10. HJ schreef:

  Dit laat weer zien waarom Nationale Finales niet werken.

 11. Nordman schreef:

  Ik kende geen van de liedjes, omdat ik ze bewust niet wilde luisteren van te voren.

  Mijn top 3 :

  1.Electric Fields – 2000 and Whatever (geweldig lied, out of the box, risico maar doen!)
  2.Sheppard – On My Way (energiek, herkenbaar, radiopop, veilige keuze)
  3.Kate Miller-Heidke – Zero Gravity (wat gebeurde hier in godsnaam, ik wil dit nogmaals zien)

  Uiteindelijk is het dus Kate geworden en dat was te verwachten. Australische songfestivalfans denken bij het songfestival vooral aan dit soort inzendingen. Nu ze de kans krijgen om zoiets naar het ESF te sturen zijn ze hier ook voor gegaan en wie kan ze dat kwalijk nemen. De vorige inzendingen waren tamelijk braaf, dus het is begrijpelijk dat ze daar vanaf willen. Deze inzending gaat enorm opvallen, maar of het mee gaat doen voor de eindstrijd? Dat denk ik eerlijk gezegd niet.

 12. Br@m schreef:

  Heerlijke bijdrage!!! Ik smul hiervan.

 13. Mike B schreef:

  Niet te doen. Bagger

 14. riccardo schreef:

  Veel leuker om naar te kijken dan om naar te luisteren heb ik het idee. Ik snap hier de achterliggende gedachte maar gaat Europa nog een keer voor zo’n jurk? Verkeerd gekozen, denk ik.

 15. RobbieR schreef:

  De Australiërs hebben een prima, gevarieerde show neergezet.
  Ik denk dat Sheppard er wel een hit bij heeft.

 16. HJ schreef:

  Geen finale voorspel ik nu maar vast. Eerste x dat Australië een nationale finale heeft. Wordt straks meteen afgestraft.

  • Will Geerts schreef:

   Dat ze meteen Australië afschaffen van het Songfestival. Ze zijn er ook alleen maar bij omdat de EBU na het wegvallen van Turkije een nieuwe geldezel nodig had, maar ja, wel slim gezien van de EBU natuurlijk. Populariteit is er enkel maar onder fans en homo’s vandaar dat de show er zich ook naar richtte. Onder het grote publiek is dat niet zo populair, wat de EBU ons ook wil wijs maken. Nu is dat niet zo erg verschillend van Europese landen.

 17. robbert - rotterdam schreef:

  Aan mij niet besteed. Weer zo’n nummer waar de buitenkant weer veel belangrijker is dan de muziek. De act moet het lied ondersteunen en niet omgekeerd. Dat laatste is helaas hier wel het geval. Ik hoop dat de betere inzendingen nog gaan komen en dat Nederland de rest omver kan blazen met iets puurs, want ik ben die stereotype Eurovisie – inzendingen met showjurken, gespring op het podium bij ‘lege’ liedjes, gebllaat over jezelf kunnen zijn wel een beetje zat. Hopelijk staat ons nu eens iets echt muzikaals te wachten de komende weken. Hoe had eigenlijk de jury gestemd in Australië?

  • Rene schreef:

   Jury had precies zelfde top 3

  • Wim48 schreef:

   Je bent niet de enige, Robbert. Ook ik ben die poiltiek correcte liedjes zat, die statement liedjes. Daarom gaat Frankrijk bijv. het heel slecht doen. Veel mensen zijn het gewoon zat.

 18. Vin schreef:

  het begint hoopvol, en dan veranderd het in een grote stemopwarmoefening.. met een dame op een wiebelende mega satéprikker die totaal niks toevoegt.. ..’La Forza’ is what they’ve ordered.. ‘Zero Gravity’ is what they received

 19. Tippy2 schreef:

  Heel erg leuk, vooral de heks op die bezem, not. Zwaar teleurgesteld, wat is dit een gedrocht, al veel te vaak gezien. Zo niet origineel. Was mijn nummer 6 van de 10 nummers. Gemiste kans maar inderdaad, weer een concurrent minder. Geen finale plek voor Australië

  • Peter schreef:

   Nogmaals: Australië zit in de andere halve finale en is dus geen concurrent voor Nederland

   • Tippy2 schreef:

    Peter, nu heb je het bewezen, je bent echt dom.. Dacht ik eerst nog dat je gewoon wilde zeiken. Er is ook nog een FINALE waarin volgens mij best wat concurrentie kan zitten

   • Remy schreef:

    Wat een onzin, als je op zaterdag wilt winnen is iedereen de concurrent.

   • Peter schreef:

    Daar zeg je het Tippy, de zaterdagavond en die moeten we eerst zien te halen, dan pas kun je over concurrentie spreken. Aangezien Nederland in de 2e halve finale zit, is Australië dus op DIE avond geen concurrent. Pas na de 2 halve finales weten we wie er in de finale zit en kun je over concurrenten spreken.

 20. GerardMartin schreef:

  Mijn muziek is het niet maar het is best aardig om tussen de brij van gelijksoortige muziek de boel een beetje op te leuken. Die jurk en die wiebelende figuur op die bezemsteel hoeven voor mij niet maar dat zal in TA wel niet gebeuren. Wel beter dan Spanje, Frankrijk en UK.

 21. RobbieR schreef:

  En natuurlijk hou ik van kwalitatieve liedjes die puur en mooi op het podium worden gezet, maar ESF is ook entertainment. Het gekke en circus gehalte, hoort er eenmaal bij dat was vroeger al zo. 42 liedjes met zangers/essen met gitaar worden wij ook zat, wij willen ook vermaakt worden.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Ja, maar nu hebben we precies het omgekeerde, allemaal quasi-entertainmet. En niemand vraagt om 42x een artiest met een gitaar. Muziek is breder dan dat. Ok, we hebben nu Albanië en Tjechië. VK doet alsof en de rest mislukt entertainment. Gelukkig worden er nog tientallen andere nummers gekozen en is er nog hoop.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Misschiwn moet je IK zeggen in plaats van WIJ. Nu doe je net of ik die ene uitzondering ben, terwijl dit juist is waar de reguliere muziekwereld al die tijd tegenaan is gelopen, dat ESF een rariteitenkabinet is, waar je niet bij wil horen.

   • RobbieR schreef:

    Robbert je begrijpt mij best wel, ik heb het niet over alleen maar gekke of opvallende acts. Maar zij horen er nu eenmaal bij.
    Over de rarirteitenkabinet dat maakt Jan, Truus of de alternatief en links volk van.
    Portugal won in 2017 met een prachtig nummer, TCL werden 2e.
    En zo kan ik wel doorgaan, maar nee de anti ESF fans zagen die gekke act waarvan toevallig 3 van waren van 43 liedjes en men noemt het een circus.

    Ik hou ervan om vermaakt te worden met guilty pleasures, opvallende gekke acts maar ook geraakt en ontroert worden door mooie nummers.

    Oh ja moet wel zeggen dat ik het jammer vond dat Waylon mer een goed nummer het voor mij verpest had met zijn slechte act :-)

   • Hans schreef:

    “ Jan, Truus of de alternatief en links volk” hebben het waarschijnlijk dan over het songfestival van 10 jaar geleden vol met kermisacts. En eerlijk gezegd had ik gehoopt dat we daarvan verlost waren, maar nog steeds wordt het festival verpest door landen die denken alleen met dat soort flauwekul te kunnen scoren.

 22. Gijs schreef:

  Pijnlijke keuze maar top show! Zeker vergeleken bij UK gister!!!

 23. Kenny schreef:

  Ik dacht echt Electric Fields of Sheppard. Maar dit vind ik echt een teleurstelling. D:
  Maar goed Nederland en België hebben het nu wel een concurrent minder. ;)

 24. Toine schreef:

  Vre-se-lijk nummer.
  Wat mij betreft geen finaleplek

 25. Pietje schreef:

  Wat een *** nummer. Echt een gedrocht. Hopelijk gelijk naar huis op dinsdagavond

  • Pietje schreef:

   Het is eigenlijk niet eens een echt lied. Het zijn meer wat vocale stemoefeningen op een lompe beat met een van bij elkaar gejatte songfestival cliches ‘originele’ act. Ja 1 nieuwigheidje. Die heks op d’r zwiepstok :( Australiërs nemen het ESF ook niet echt serieus. Voor hun is het vnl kitsch en glam en daar is dus ook op gestemd

 26. Jve schreef:

  Australië begon sterk met Guy Sebastian en Dami,maar zwakt per jaar steeds meer af!! Deze inzending kan me totaal niet boeien!

 27. Dirk Marko schreef:

  Heb je goud in handen,, laat je het door je vingers glippen door dit gedrocht te kiezen.
  Toch maar geen nationale finale!!!?

 28. Inez schreef:

  Wat een gedrocht foei nummer kan mij niet bekoren

 29. Gerard schreef:

  Sarah Brightman meet Wicked… ;)

 30. Ria NL schreef:

  Toen ik het optreden van Kate Miller Heidke zag dacht ik dat ze wel een grote kans zou maken op de overwinning. Op zich vind ik het niet onaardig maar ik had erg graag de nr. 2 zien winnen.

 31. Kees schreef:

  Weerzinwekkend slecht dit, wat een kitsch, echt ongelooflijk dat dit naar Tel-Aviv gaat, geen finale voor Australie dit jaar.

 32. Rick schreef:

  Daarom moeten wij ook geen nationale finale organiseren 🤣😂😂

 33. Bloemetjesjurk schreef:

  Hoe kan dit in godsnaam winnen? Succes Australie.

 34. Martin schreef:

  Wat een slechte bijdrage, geen finale denk ik. Dit soort inzendingen scoren niet.
  Trouwens ik vind dat Australie het steeds slechter doet.

  • RobbieR schreef:

   Dat dachten ze ook van Roemenië 2017

   • Joëlle schreef:

    Nee joh, van Roemenië 2017 vind ik het erg logisch dat het goed gescoord heeft. Leuke vrouw, opvallende act met het jodelen. Genoeg mensen die alleen de finale kijken die daar op stemmen.

 35. Norman schreef:

  Die slingerende dame op de achtergrond vind ik wel leuk. Eigenlijk had de zangeres ook zo moeten slingeren, in tegenovergestelde richting en zonder die jurk

  • Pietje schreef:

   Ja dat is een idee voor Tel Aviv. Is nog nooit vertoond en daar gaat ze ook beter van zingen denk ik

 36. dick schreef:

  Dit kon wel eens vies gaan tegen vallen voor dit land kwa resultaat. Je vind dit mss geweldig of mss helemaal niks maar een tussenweg lijkt er niet te zijn. Op persoonlijke titel: ik vind het dus helemaal niks. Geforceerde eigenzinnigheid die NIET uit de verf komt.

 37. Leendert Jan schreef:

  Ik vind die vrouw die achter haar heen en weer zwaait wel aardig gevonden. De rest vind ik eigenlijk niet veel aan. Het liedje is maar weinig bijzonders, qua stem heb ik ze ook al beter gehoord, en dat gedoe met die jurken ken ik nou ook wel. Ik heb de show niet gezien maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dit écht het beste was.

 38. Bombar schreef:

  Eén woord: vreselijk!

 39. Joss schreef:

  In de eerste halve finale is er opluchting voor de deelnemende landen ….. Australië valt definitief af ! Zeker geen finale ! Dankzij de deelname van Sergey zijn er in de tweede halve finale nog maar 9 plaatsen voor finale beschikbaar ! Afknapper voor andere landen tweede halve finale !!!!

  • Peter schreef:

   Hoezo? Is Rusland dan al door? Zijn de stemmen al geteld? Wat een onzin.

   • Joss schreef:

    Als jij denkt dat Sergey met lied lied dan ook de finale niet gaat halen ben je heel erg goedgelovig !!!

 40. Henk schreef:

  Kate Miller Heidke naar Tel Aviv? Australië maakt zich belachelijk met deze kermis act. Kate zong bij vlagen vals ook. Jammer dat we dit op het Songfestival zullen moeten aanhoren. http://www.hitzound.com/kate-miller-heidke-met-circusact-voor-australie-naar-songfestival/

 41. Bjorn schreef:

  Wat een verschrikkelijk nummer is dit. Het doet gewoon pijn aan je oren. Het is een slappe kopie van Estland vorig jaar. Dat nummer was wat kitch maar had ook wel weer wat klasse. In ieder geval GEEN winnaar.

 42. Hebbuzz schreef:

  Sydeny Opera House. Ik vind de compositie interessant en best goed. Zangeres zal dat met goed geluid wellicht ook zijn, maar met al die gillende Aussies kan ik me voorstellen dat je wat noten mist, helemaal als de muziek ook nog eens te hard staat. Op voorhand was dit mijn favoriet, maar viel wel tegen. Ik mistte als gimmick alleen nog Yulia’s rolstoel op de ijstaart. Ik denk dat ze de act moeten aanpassen naar Katie die werkelijk zweeft in een tuigje in plaats van wéér een enorme bruidstaartjurk. Benieuwd of ze dan beter zingt btw. Na de show had ik liefst Sheppard als winnaar gezien.

 43. kevin schreef:

  Dit is zeker een goedkoper versie van Estland 2018, zal zeker de finale niet halen. Erg jammer dat Electric Fields niet had gewonnen, was een goede keuze geweest echt “out of the box”.

 44. Tippy2 schreef:

  Ze hebben er goed naar gekeken, dit is goede EUROTRASH , ik hoop dat die heks op die bezem niet met haar ogen in een punt van die kroon belandt, dat zou een naar bloedbad geven :-)