Mahmood verrassende winnaar Sanremo

You may also like...

109 reacties

 1. Rene schreef:

  Mijn 1e indruk was: ‘vréselijk nummer’. Vervolgens de clip ook maar eens gekeken en beluisterd en vind het dan opeens wel een lekker nummer: iets meer beat en pit. Live vind ik hem niet sterk zingen en optreden zeer saai. Met goede staging kan dit best goed scoren

 2. Leendert Jan schreef:

  Treurig dit. Zelfs als je geboren en getogen bent in het land ben je niet goed genoeg.

  • robbert-rotterdam schreef:

   1) Geboren en getogen in het land 2. Opgevoed door zijn Italiaanse moeder. Vader was nauwelijks in beeld.

   Sommige reacties hier zijn werkelijk een schande en vallen voor mij niet eens onder vrijheid van meningsuiting omdat er puur racisme bedreven wordt. Rijp om verwijderd te worden van deze site wat mij betreft.

   • Dirk Marko schreef:

    +1) volledig mee eens.

   • Dick schreef:

    inderdaad wat kan mij het schelen wat voor achtergrond iemand heeft, als het nummer en de artiest verder ok is. MAAR daar mankeert het volgens mij nogal aan bij deze zanger: vind hem gewoon niet goed genoeg, de stem irriteert mij zelf en de muziekstijl is “not my cup of tea”:-)

   • dick schreef:

    Ik vind sommige posts hIer ook tenenkrommend. Aan de andere kant moet je m.i. niet alles zo serieus nemen. Vind dat we af en toe doorslaan in het politiek correct zijn. Sommige uitlatingen kun je ook gewoon negeren zo lijkt me.

   • Wim48 schreef:

    Je mag best zeggen hoe het is, zonder discriminerend te zijn.

  • Wim48 schreef:

   Hangt ervan af of ie alleen een Italiaans paspoort heeft. Zo ja, dan is hij inderdaad een Italiaan.

   • Leendert Jan schreef:

    Dat je je hele leven er gewoond hebt, er opgevoed en onderwezen bent en je er investeert om je leven er op te bouwen, en bovendien de kleuren van het land wilt gaan verdedigen in een internationale wedstrijd, dat doet allemaal niet ter zake?

   • Wop schreef:

    Natuurlijk niet Leendert Jan. De wereld is tegenwoordig alleen te bekijken in zwart – wit. Alleen het papiertje zegt wat je bent, alleen de lands grenzen zeggen waar je tegenwoordig rijkdom mag krijgen en alleen de kleur en ras zijn een teken van acceptatie of niet.

    Het zijn de middeleeuwen all over again, enige voordeel is dat je in Nederland niet meer behoort tot het normale volk, maar eigenlijk gewoon nog steeds een “racist” bent als je zo zwart wit denkt

   • Wim48 schreef:

    Ik zie hetzelfde hier met Marokkanen in Nederland met 2 paspoorten. Het ene moment willen ze Nederlander zijn, het andere moment Marokkaan. Ligt er net aan waarmee het meeste voordeel wordt gehaald. Het jij ooit een Marokkaan in Nederland zien wapperen met een Nederlandse vlag?

   • Leendert Jan schreef:

    Dat kun je ook omdraaien Wim. Als mij wordt voorgehouden dat ik geen Nederlander ben ook al ben ik er geboren en getogen enz. enz., ja dan wordt het mij ook niet makkelijk gemaakt om me ermee te identificeren. En natuurlijk staan mensen hier heel verschillend in, maar ga alsjeblieft even een beetje genuanceerd met deze jongen om. Hij zegt zich 100% Italiaan te voelen en wil godbetert voor Italië naar Tel Aviv. Wie ben jij dan om te oordelen of hij wel een Italiaan is?

   • musica schreef:

    Wat heeft een Egyptische Italiaan te maken met een Marokkaanse Nederlander? Wat een beperkt wereldbeeld heb jij zeg, meneer Wim.

   • Wim48 schreef:

    Ik noem even een voorbeeld, Meneer Musica.

   • Wim48 schreef:

    Hij is trouwens een Italiaan, want hij is geboren in Italië. Wat heeft Egyptisch ermee te maken?

 3. riccardo schreef:

  Nou ja, hij gaat volgens zijn laatste bericht dus gewoon en m.i. terecht wel. Met dit prima nummer. Jammer dat de issue op de achtergrond een politiek links/rechts dingetje heeft moeten zijn. Dat geeft ook maar weer aan dat, niet alleen in Italië, zaken wel degelijk onder druk staan.
  De invloed of de beïnvloedbaarheid van die jury daar mag ook wel eens onder de loep ivm een eerlijke gang van zaken.

 4. Leendert Jan schreef:

  Hij gaat dus inderdaad gewoon naar Tel Aviv: mooi zo! Ik vind het echt een leuke inzending.

 5. Good Riddance schreef:

  Yes! Hij/zijn lied was mijn favoriet!

 6. Pieter hazeu schreef:

  Ciao tutti, ik woon in italie en moet zeggen dat veel reacties een verkeerd beeld hebben van Mahmood. Hij is geboren en getogen in italie.. Milaan. Zijn moeder is van sardinie en zijn Vader egyptisch. Zijn ouders zijn gescheiden en hij is opgevoed door zijn moeder. Het nummer wat hij zingt ” soldi” heeft een betekenis over zijn eigen familie verleden. Als je het nummer vertaald dan begrijp je beter zijn boodschap. Het is een modern nummer wat gelijk goed in het gehoor ligt. Zijn stem is origineel anders en goed. Het hele nummer zit goed in elkaar. En even voor de betweters oordeel niet tesnel want jullie kunnen er vreselijk naast zitten. Hij gaat hoog komen geloof me maar. Ook als Nederland geen punten geeft aan hem krijgt hij opzeker van veel Landen 12 points. Ciao tutti buona serata.

  • Wim48 schreef:

   Als Italië gaat winnen dit jaar, dan begint het songfestival zo langzamerhand een West-Europees feestje te worden :-) Dat is weleens anders geweest.

   • Thomas schreef:

    West-Europees feestje? Oekraine won in 2016 en dit jaar wordt het festival in Israel gehouden? ;)

   • Wim48 schreef:

    Zo langzamerhand, weet je wat dat betekent? De afgelopen 10 jaar slechts 2 keer gewonnen door een land uit Oost-Europa, dus zo langzamerhand begint het een West-Europees feestje te worden

   • Wim48 schreef:

    Israël is een vreemde eend in de bijt.

   • Thomas schreef:

    Ik bedoel het niet zo serieus Wim ;). Ik vind het juist mooi dat landen uit alle hoeken van Europa het Songfestival kan winnen. Wie had een paar jaar geleden gedacht dat Portugal nog eens het festival zou winnen of dat Nederland zich 5 van de laatste 6 jaar zou kwalificeren voor de finale?

  • robbert-rotterdam schreef:

   +1

  • Tippy2 schreef:

   Mahmood gaat het zeker heel goed doen, lekker nummer! Tot nu toe mijn favoret, zeker top 5 in Tel Aviv :-)

 7. Ben schreef:

  Dit wordt het voor mij. Heb nooit veel opgehad met de Italiaanse Eurovisie inzendingen maar dit nummer ‘Soldi’ kon wel eens gaan voor de 1e plaats. Ik heb de laatste 5 jaar alle winnaars, 1 maand voor de finale, allen goed voorspeld! Ik ga nu nog niet beweren dat Italië gaat winnen. Dat kan ik pas na 10 maart (na de bekendmaking van het lied voor Israel) beoordelen. Maar het is zeker dat ik voor het eerst op Italië ga stemmen. Ik vind het een prachtig catching nummer met een emotionele boodschap. Het blijft bij mij hangen.