Mahmood verrassende winnaar Sanremo

You may also like...

109 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Ultimo, Ill Volo, Andreas waren mijn favorieten.
  Na 2x het liedje van Mahmoot luisteren vind ik het iets leuker.
  Afwachten of hij gaat en hoe het liedje opgepimpt wordt.
  Wel een lange zit hoor, wat kunnen zij ouwehoeren.

 2. Br@m schreef:

  Wat een vreselijke winnaar. Als Mahmood naar het ESF wil dan gaat die daar geen potten breken.

 3. Matje schreef:

  persoonlijk kan ik er mee leven maar gezien dat hij de minste televotes had in de finale zal het nog wat rumoer geven in San Remo. Totaal geholpen door de jury.

 4. Matje schreef:

  Loredana Bertë is vierde geworden. Persoonlijk had ik het erg mooi gevonden dat e het stokje over had genomen van haar zus Mia Martini. Wat een artiest , 69 ( net zo oud als het festival ) en nog steeds erg populair in Italië.

 5. Ria NL schreef:

  Ik ben hier ook niet blij mee. Ik heb helemaal niets met de winnaar en zijn lied. Van mij mag hij thuisblijven, maar ik denk dat hij de kans zal grijpen om naar het ESF te gaan. We zullen ongetwijfeld snel meer horen.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Mahmoud was ook veruit mijn favoriet. ik vind het een heel apart nummer, ademt originaliteit uit en is vrij van welk Eurovisiecliché dan ook en dat konden we wel gebruiken na die Australische jurk en de zelfbenoemde Roi. Ik ben heel erg blij en hij staat bij mij ook met stip op no. 1 op mijn Eurovisielijstje van 2019, maar dat was ook niet zo heel erg moeilijk gezien de inzendingen tot nu toe. Wat zouden we toch zijn zonder de Italiaanse durf en flair?

  • RobbieR schreef:

   Wij weten nog niet of hij gaat.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik hoop het wel. Het festival kan wel weer wat durf, originaliteit en muzikaliteit gebruiken. Maar inderdaad, even afwachten.

  • Hans schreef:

   Ik hoop ook dat hij gaat. En na de onzinnige operajurk van Australië en het allesbehalve originele liedje van Engeland met een performance die op een parodie leek…..is dit een verademing: graag meer van dit soort originele en gedurfde inzendingen, het circus hebben we nu wel gehad.

 7. RobbieR schreef:

  Hij gaat dus wel.

 8. GerardMartin schreef:

  Er zal nog heel wat aan gedaan moeten worden. Hier in de gezellige SanRemo zaal met medewerking van het orkest en publiek is het wel even anders dan het “kille” songfestivalpodium met zwaaiende vlaggen om je heen. Ik weet het niet, het kan scoren of helemaal onderaan eindigen. Mijn keuze zou het niet zijn maar het zal leuk zijn voor de liefhebbers.

 9. Andre schreef:

  echt een super leuk nummer

 10. Jan Greeve schreef:

  Prima keuze, had Irama eigenlijk als favoriet, maar vind dit toch beter. Het beste tot nu toe.

 11. Dick schreef:

  Origineel maar daar is wat mij betreft ook alles mee gezegd. Geen winnaar. En aan de presentatie mag nog wel wat gedaan worden.

 12. Tippy2 schreef:

  Zo dat is gelijk mijn nummer 1, wat een lekker nummer!

 13. Robert schreef:

  Natuurlijk is elke moslim n terrorist en oordelen op basis van uiterlijk en gedrag de manier.. wat n bekrompen reactie zeg.. kortzichtigheden van een ander houden de gay gemeenschap in z’n greep, waarom zouden dat dan n ander aan doen?!? Je maakt n te makkelijke, domme opmerking..

 14. Robert schreef:

  Top keuze voor Mahmood en Soldi! Het klappen en de beat geven t nr wat extra.. blij mee

 15. S@ga schreef:

  Sterk hedendaags nummer en de live uitvoering staat nu al als een huis.
  Italië meteen al een kanshebber op de overwinning…

 16. Leendert Jan schreef:

  Hè fijn, onze portie zure kortzichtigheid voor de zondagochtend ook weer gehad.

 17. MarkusRotterdam schreef:

  wat een grafnummer. Typisch zo’n verongelijkt straatrappertje dat over geld verkrijgen zingt, de ramadan en iets over hoe hard het leven is. Beetje provocerend ook om dit naar Israël te sturen. Hoop dat het lied afgebrand wordt.

  • Hans schreef:

   Zuur…je kunt ook gewoon zeggen dat je er niks aan vindt….

   • robbert - rotterdam schreef:

    Ja, maar dan moet het wel in je koffertje met sociale vaardigheden zitten😜😎😉

  • Anna schreef:

   Als je de tekst niet begrijpt ga dan geen onzin iuitkramen en interessant doen alsof je weet wat ie zingt tetwijl dat niet zo is. Er is overigens niets provocerends aan !!!!

 18. Peter schreef:

  Die vallen in het niet bij de honderden gays die gaan en de aandacht zo nodig op moeten eisen.

 19. Peter schreef:

  Tja en dat is de 4e van de Big 5 met een ontiegelijk slecht nummer. Na 1 minuut wordt het hoogst irritant. Ook dit in de onderste regionen straks.

 20. Kenny schreef:

  Ik hou er niet van. Duncan krijgt het tot nu toe steeds makkelijker. ;)

 21. Misthere schreef:

  Dat is leuk nieuws! Mahmoods voorselectienummer ” Gioventù bruciata ” voor Sanremo vind ik fantastisch en ik vond het een beetje jammer dat hij daarmee niet naar Sanremo ging. Maar Soldi heeft dezelfde eigengereidheid. https://www.youtube.com/watch?v=9MSzXZmglCs

 22. harm stirnberg schreef:

  Ik was vannacht verrast met deze winnaar en ik moet zeggen als je het nummer vaker hoort valt het heel erg mee. Vooral als ik kijk naar wat er tot nu toe gekozen is. Nadeel is wel dat veel kijkers het nummer maar 1x horen. Italië staat voorlopig bij mij op nummer 1. Ze hebben bevestigd dat ze naar Tel Aviv gaan voor Italië.

 23. Jve schreef:

  Vind dit niet verkeerd,iig stuk beter dan de Italiaanse inzending van vorig jaar,waarvan ik nog steeds niet begrijp dat dat zo hoog scoorde bij televoting! Ik vind de Italiaanse inzendingen sowiezo vaak overgewaardeerd,maar die van dit jaar smaakt me wel

 24. Henk schreef:

  Mijn eerste reactie was neeeeee maar het lied klinkt wel aangenaam. Ik had Loredana Berté liever gezien. Wat een verschijning en wat een heerlijke rauwe stem.

 25. riccardo schreef:

  Het klappen werkt heel goed. Of het de gemiddelde kijker ook opvalt dat het in z’n geheel prima in elkaar zit vraag ik me af. Ik denk dat die voornamelijk reageren op het vocale en dan toch afhaken. Voor TA dan. Als de inzendingen blijven zoals ze tot nu toe zijn zou deze het nog wel eens een heel eind kunnen schoppen.

 26. paysbart schreef:

  He hè. Eindelijk een leuke inzending voor TA

 27. Leendert Jan schreef:

  Ik ben eigenlijk wel enthousiast! Hij heeft een goede stem, het liedje klinkt lekker eigentijds, fijn ritme, muzikaal met afstand het beste wat er tot dusver gekozen is. Leuke keuze hoor Italië!

 28. Nordman schreef:

  Wat een goede keuze, dit was samen met Irama en Loredana één van mijn favorieten voor de eindzege. Heerlijk lied dat na het songfestival de hitlijsten kan bestormen. Ik denk dat we rekening moeten gaan houden met Rome 2020 en dat is helemaal niet erg.

  • Dirk Marko schreef:

   Knap hoor om na 8 liedjes al te weten wie gaat winnen.
   In zijn genre is dit misschien wel goed, maar het is niet mijn smaak.
   Daarbij heb ik ook mijn twijfels of dit wel een breed publiek zal aanspreken.

  • Wim48 schreef:

   Dan mag Toto Cutugno het weer gaan presenteren, samen met die andere trien

   • Leendert Jan schreef:

    Nou ja zeg, trien. Eerste én tweede plaats op het songfestival en dan word je weggezet als trien. Je bent zelf een trien.

 29. Richard schreef:

  Niet mijn ding. Zeker vergeleken met de Italiaanse inzending van vorig jaar een afknapper.

 30. Jarno schreef:

  Ik kan deze verassende inzending zeker waarderen.
  Italië durft hiermee een risico te nemen aangezien je met zo’n nummer er bovenuit kunt springen maar je er ook ontiegelijk hard mee op je plaat kunt gaan.

 31. Detlev schreef:

  Top nummer. Helemaal van nu. Kanshebber.

 32. Joss schreef:

  Lied wat modale televoter uit Europa niet aanspreekt !
  Blijft tijdens finale hangen in rechterhelft scorebord !

  • robbert - rotterdam schreef:

   Ben ik niet van overtuigd. Hij kan ook een Gualazzietje doen met muddelmatige televoting en goede jurypunten. Of eigenlijk weten we helemaal niet wat er gaat gebeuren. Blijfr hij bv de enige in zijn genre, zitten de jury’s vol met Sienekes, etc?

   • JandeTaalregelman schreef:

    Nee, met voormalige hoofden van de delegatie.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Volgens mij zitten die (voormalige) hoofden alleen paraat tijdens nationale finales en worden de eurovisiejury’s gevuld met mensen uit de muziekwereld.

 33. RobbieR schreef:

  En ook gay.

 34. Hans schreef:

  De Italianen zijn helemaal niet bezig met Tel Aviv: ze hebben een winnaar gekozen van hun eigen San Remo. Kortom, grote onzin. En waarom is het sturen van iemand met een moslim achtergrond politiek correct ( als hij al moslim is)? Kunnen alleen niet-moslims zingen?

 35. robbert - rotterdam schreef:

  Dit nummer heeft heel veel te maken met muziek, originaliteit, creativiteit/vindingrijkheid. En dan kan het nummer je aanspreken of niet, maar hou op met je vooronderstellingen, zoals dat moslims wel eens zullen laten zien wie de baas is. Misschien is de zanger wel de bescheidenheid zelve, op zoek naar verbroedering. Je weet het niet en generalisaties hebben ons nog nooit verder geholpen.

 36. Leendert Jan schreef:

  Waarom is het een statement? Is het meteen een statement als je voor een zanger kiest die homo is? Of voor een zwarte zanger? Of voor een vrouw?

 37. Leendert Jan schreef:

  Moslims horen geen attitude te hebben maar hun mond te houden en stil op hun kamertje te zitten, en al helemáál niet op ons fijne blanke songfestival te zingen. En als ze dat toch wagen, is het meteen om een statement te maken over de homeopathische verdunning van onze cultuur die door de policor elite wordt uitgedragen. Toch?

 38. JandeTaalregelman schreef:

  Hebben we het woord Ramadan al eerder in een songfestivalbijdrage gehad? https://youtu.be/l5MBDaprtFM

 39. robbert - rotterdam schreef:

  Ja, en. misschien mwt jouw reacties erbij?

 40. Esmee schreef:

  De inzending voor Italië vind ik helemaal niets. Achterste regionen graag.

 41. Esmee schreef:

  Duncan gaat het veel beter doen. Alleen qua stem al.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Je kent niet eens het liedje van Duncan. Zonder de essentie, het liedje, lijkt me moeilijk oordelen. Of je moet het in het wilde weg doen.

   • Esmee schreef:

    Ik schreef: alleen qua stem al. Dat geeft hem in deze vergelijking voor mij een voorsprong.

 42. Bombarie schreef:

  Prima nummer, van deze tijd. Gaat ver komen denk ik.

 43. Bloemetjesjurk schreef:

  Wat een interessant nummer zeg! Wow. Succes Italie.

 44. Peter schreef:

  Ik dacht dat jullie aan censuur deden, als een oproep komt met de vraag om een boycot van ESF in Tel Aviv in verband met de Palestijnse kwestie wordt die er afgehaald, maar wat voor berichten ik nu allemaal lees, al die scheldpartijen, haal die er asjeblieft af en laat die politiek correctie oproep om een boycot (Roger Waters) lekker staan.
  Wat dit nummer betreft: leuke gimmick, dat klappen, maar nu al zeker dat de winst niet naar Italië gaat.
  En die jongen, moslim of niet, komt bij mij sympathiek over.

 45. Joss schreef:

  Blijkbaar is er in Italië enige beroering ontstaan ivm met de overwinning van Mahmood !
  Vooral de persjury ligt zwaar onder vuur bij de deelnemende Italiaanse artiesten ! Zelfs zo erg dat de nummers 2 t/m 4 weigerden op te treden in het zondagnamiddag programma ‘Domenica ‘ ! Reden is een gelekt filmpje van de persjury die de overwinning van Mahmood ah vieren was met de nodige commentaren !
  Als je naar de puntenverdeling kijkt op de website van San Remo valt vooral op dat wat televotend Italië betreft Mahmood op geen enkele dag een rol van betekenis speelt !
  Na dag 1 staat hij op de 21 plaats bij de televoters en op plaats 1 bij de pers ! Vreemd toch !
  Op zaterdag , de finaledag , staat hij bij de televevoters op plaats 7 maar de andere twee jury’s zorgen ervoor dat hij net de top drie haalt ! Na de televoting van de superfinale staat hij derde (laatste dus )en zorgen de andere twee jury’s waaronder de persjury dat hij San Remo wint !
  Conclusie: als de organisatie vh San Remo festival en RAI dezelfde regels hanteerden als EBU ( televoting/vakjury ) had Mahmood het San Remo festival NOOIT gewonnen !

  • Wim48 schreef:

   O, als dat echt zo is dan is dat wel heel erg.

  • Leendert Jan schreef:

   Maar dat doen ze niet, hebben ze ook nooit gedaan. Sanremo heeft zijn geheel eigen regels, hoe ondoorzichtig die ook zijn, ze zijn gewoon gevolgd. Daar heeft de EBU niets over te zeggen.

  • Leendert Jan schreef:

   En televoting/vakjury: herinnert u zich Benjamin Ingrosso?

 46. robbert-rotterdam schreef:

  Misschien aardig om naar een vertaling van de tekst te kijken, vond er een naar het Engels. Vader komt er niet zo goed af in het nummer….

  Money
  It’s really hot down in the suburbs
  Mama don’t worry I’m on my way home
  You will be upset by a liar
  It looked like love to you, it was something else

  He’s drinking champagne during Ramadan
  On tv they are airing Jackie Chan
  He’s smoking Shisha and asks me how I’m doing

  He asks me how I’m doing
  You alredy know how things are going going going
  I think faster to try to figure out if you’re going to fool me tomorrow
  I have no time to clear things up ‘cause I finally found out what you are
  It hurts to be alive when you lose your pride you leave home out of the blue

  You, tell me if
  You only cared for the money money
  As if you had any money
  Tell me whether you miss me or you don’t give a fuck

  You used to ask me how I was doing doing doing
  Now things are going going going
  What you’re supposed to say you haven’t said yet
  Betrayal is a bullet in your chest

  Keep all the compassion to yourself
  You keep lyin’ at home but you know she knows
  Sittin’ there she’ll be asking me
  Asking me how I’m doing doing doing
  She already knows how things are going going going

  I think faster to figure out whether tomorrow you’re gonna fool me
  I have no time to clear things up ‘cause I finally found out what you are
  It hurts to be alive
  when you lose your pride
  I figured it out in one second, from me

  You only wanted the money
  As if I had any money
  Before you would talk to me till late

  You used to ask me how I’m doing doing doing
  Now how are things going going going
  My son, my son, darling, come over here [Arabic]
  You used to tell me while playing your games fiercely
  My son, my son, darling, come over here [Arabic]

  Wanting so bad to bring things back to what they were
  I didn’t ask you for your money…
  It hurts to be alive
  When you lose your pride
  You leave home out of the blue
  You, tell me if

  Only cared for the money money
  As if I had any money
  You leave the city without anybody knowing

  Yesterday you were here, where are you now, papa?
  You ask me how I’m doing doing doing
  You already know how things are going going going

 47. Joss schreef:

  Ondertussen is blijkbaar de bal echt ah rollen gegaan in Italië !
  Jurylid van de pers heeft clipje op facebook gezet met de boodschap dat hij VERPLICHT is om voor Mahmood te stemmem door linkse politieke partij ! Clipje in Italië ondertussen meer dan 5 miljoen keer bekeken !
  En dan nog dit….. Mahmood twijfelt aan Eurovisie deelname !

 48. GerardMartin schreef:

  Ik zou het eerlijk gezegd geen groot verlies vinden als hij niet naar TA gaat.

 49. Wim48 schreef:

  Als die tekst echt zo schokkend is, dan zou de EBU daar even naar moeten kijken.

 50. Leendert Jan schreef:

  Ik heb de tekst inderdaad gelezen. En erg schokkend is die niet: gaat zoals zoveel “urban” nummers over leven in de buitenwijken, over achterstand en discriminatie, over frustraties en hoop, en er zitten niet eens scheldwoorden in. Maar er wordt een keer ramadan gezegd en iedereen slaat er op aan.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nou inderdaad. Zie niets schokkends aan bovenstaande tekst. Gewoon een jongen die het niet bepaald goed kan vinden met zijn vader. Uit het leven gegrepen dus. Wat is daar schokkend aan?