Portugal van start met Festival da Canção [upd]

You may also like...

35 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Portugal verrast echt met een super boeiende voorronde! Ben zeer benieuwd hoe eea live klinkt!

 2. GerardMartin schreef:

  Ik ben hier ook zeer benieuwd naar!

 3. JP schreef:

  Conan en Calema zijn zeker door. Ik ben benieuwd naar de jury uitslag voor Conan.
  Mijn favoriet komt volgende week in actie (Surma).

 4. Ria NL schreef:

  Dit zijn mijn favorieten voor de eindoverwinning. Het duo Calema met ” A Dois ”

  Conan Osíris – Telemóveis wordt door velen getipt als mogelijke winnaar, maar eerlijk gezegd heb ik helemaal niets met dit lied. We gaan het maar gewoon afwachten…

  • JP schreef:

   Telemóveis is anders. Ik vind het niet slecht, maar de tekst is niet heel eenvoudig. Eerlijk gezegd vind ik Calema niet heel goed. Een sort “cheap”-Hozier. Maar ze zullen wel veel punten van de gemeenschap uit Cabo Verde.

 5. GerardMartin schreef:

  Heel apart numero uno!

 6. GerardMartin schreef:

  Numero dois trouwens ook.

 7. GerardMartin schreef:

  Jammer weer van dat eindeloze geouwehoer in “ze grien roem”😂

 8. JP schreef:

  Mobieltje!! Mobieltje!! 😂

 9. riccardo schreef:

  Wat een leuke halve finale! Perfeito!

 10. Hebbuzz schreef:

  Dat nummer met die groene bubbelschoenenbuikdanser en gekke masker vond ik zeer interessant.

 11. GerardMartin schreef:

  Alleen die Ela Citroen vond ik niks.

 12. riccardo schreef:

  Die twee jongens zullen er ook wel bij zitten, vond ik ook niet zo.

 13. GerardMartin schreef:

  Ter opvulling worden er nu weer wat ouwe koeien uit de eurovisiesloot gehaald😂

 14. GerardMartin schreef:

  Ik hoop wel dat mevrouw nummer 1 ook door is! Het loopt weer verschrikkelijk uit zoals altijd!

 15. riccardo schreef:

  Is het Eurovisie? Het zegt me niks, maar ook leuk en past ook wel op deze avond.

 16. Nordman schreef:

  Fanfavoriet Conan gezien. Ik weet niet zo goed wat ik met zijn optreden moet. Slecht is het niet, maar het roept wat vraagtekens op. Nummer vind ik zeer interessant. Voor de diversiteit zeg ik: ja doen.

 17. riccardo schreef:

  Alle favorieten zijn door..
  Het is qua programma en vaart allemaal van een erg andere benadering dan bijvoorbeeld in Zweden maar met zowel de nummer 1 als nummer 2 van deze Portugese halve zie ik ze in TA in de juiste setting goed scoren.
  Goeie introductie filmpjes ook.

 18. GerardMartin schreef:

  Ik vind het jammer voor João Campos maar ik kan hier wel mee leven.

 19. XXX schreef:

  Vier interessante liedjes naar de finale. Portugal verdient weer een hoge klassering in TA.

 20. Norman schreef:

  Het Festival da Canção heeft net als het Festival di Sanremo iets gezelligs en oude artiesten worden niet vergeten (Eduardo Nascimento van 1967).
  Jammer, dat afgelopen zaterdag zoveel tegelijk kwam. Ik heb naar Letland gekeken met afschuwelijke Engelse songs. Wat een geluk dat Portugal in 2017 met een Portugees lied heeft gewonnen, dat werkt inspirerend om zo verder te gaan, zoals nu blijkt.

  • JP schreef:

   Eens. Hoe RTP in 2017 de Festival da Canção heeft kunnen aanpakken vind ik echt goed. Het heeft een winnaar en een laatste plaats opgeleverd. Dat portugese musici een kans krijgen om voor een grote publiek (620.000 kijkers had de eerste halve finale) hun werk laten zien.

   Mijn 2 favorieten zijn Surma en Mila Dores. Dat een nummer zoals Pugna (Surma) in FdC te bewonderen is, vind ik al geweldig.

  • JP schreef:

   En het stukje over Maria Guinot vond ik ontroerend en mooi. Het is voor mij het allermooiste portugese inzending. Al in 2014, FdC had haar nummer gebruikt om eerbetoon aan overledene artiesten en presentatoren die verbonden waren met FdC (https://www.youtube.com/watch?v=PH-EvxZ13Q4).