Roemenië met tweede halve finale

You may also like...

21 reacties

 1. Leendert Jan schreef:

  Afgaand op de studioversies zeg ik: 1, 3, 4, 9, 10 en 12 door. Dan wordt het best een leuke finale in Roemenië.

 2. Nordman schreef:

  Ik heb ze niet allemaal beluisterd, maar ik denk dat Laura Bretan – Dear Father wel eens de inzending namens Roemenië kan gaan worden.

  • harm stirnberg schreef:

   Na de live uitvoering van Laura Bretan ben ik zwaar onder de indruk. Zo jong en een stem als een nachtegaal. Zou een geduchte concurrent zijn van alle deelnemers.

 3. Leendert Jan schreef:

  Voor wie zou willen kijken: de link gaf de vorige semi een melding met iets van “nu difuzare online în ţara domneavoastră”. M.a.w. werkt niet in Nederland ;-)

 4. harm stirnberg schreef:

  De link op Eurovisiontimes werkt wel bij mij. De link hierboven niet.

 5. Joep67 schreef:

  Ik denk dat als de Roemenen voor de in Chicago geboren Laura Bretan gaan, we snel klaar zijn dit jaar en we ons op kunnen maken voor Boekarest 2020. In 2016 blies ze al eens de jury van America Got Talent omver (ze werd 6e in de finale) en in Tel Aviv zal het met dit slim opgebouwde en zuiver gezongen lied niet anders zijn.

  • Pietje schreef:

   Ik vind het een irritant kind met een omroep Max bejaardenlied

   • Kees schreef:

    Vind ik ook! Vind haar erg overschat en het nummer is niets bijzonders.

   • Pietje schreef:

    En ze is ook nog eens anti gay :( Ze riep mensen op in een filmpje om voor dat belachelijke discriminerende referendum in Roemenië te stemmen.

   • Leendert Jan schreef:

    Tja van een meisje dat is opgegroeid in een Amerikaanse pinksterkerk kun je niet veel anders verwachten. Jammer dat ze dat heeft gedaan; het was een triest referendum waarvan we blij mogen zijn dat het is mislukt door een te lage opkomst. Overigens is Roemenië nu één van de weinige voormalige Oostbloklanden waar volgens de grondwet het huwelijk NIET specifiek tussen man en vrouw is vastgelegd.

    Jammer ook dat een 16-jarige die niet zelf mag stemmen zich voor zo’n politiek karretje laat spannen. Overigens: dat ze tegen het openstellen van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht is hóeft niet te betekenen dat ze echt diep anti-gay is. Ze heeft het in dat spotje alleen over families “zoals God ze bedoeld heeft”. Wie weet heeft ze wel christelijk barmhartige gedachten over gays, maar past niet in haar wereldbeeld dat ze met elkaar kunnen trouwen?

    Niemand van ons kan haar gedachten lezen en ik heb verder niks kunnen vinden over uitspraken. En ze is 16 dus laten we haar wat ruimte geven om haar meningen te vormen. En als ze echt heel anti-gay is zal ze wel opkijken als ze in Tel Aviv is :-)

 6. Leendert Jan schreef:

  Ik denk dat het inderdaad wel gek moet lopen als Laura Bretan niet voor Roemenië naar Tel Aviv zal gaan. Persoonlijk is ze mij iets te stichtelijk, maar ik kan niet ontkennen dat ze zingt als een engel en het liedje zit heel goed in elkaar.

 7. Will Geerts schreef:

  Wel leuk dat Danny Kaye’s achterkleinzoon Olivier ook door is.

 8. GerardMartin schreef:

  Ik hou helemaal niet van een kind wat zo’n gemaakt stemmetje opzet, heel irritant die Laura. Kan zij niet beter naar de junior versie?

 9. Br@m schreef:

  Ik vind Laura Bretan super; mag van mij namens Roemenië naar Tel Aviv. Qua sfeer doet haar nummer me een beetje denken aan de Litouwse inzending van vorig jaar.

 10. Tippy2 schreef:

  Laura zal wel winnen, maar het is weer zo’n gil nummer, net als Australië, niet aan mij besteed.

 11. robbert - rotterdam schreef:

  Die Laura is vocaal onmiskenbaar goed, maar dat truttige lied en die vreselijk preutse uitstraling… Voor mij hoeft ze niet naar TA. Wel fijn dat de act geen afleidende factoren bevat, zoals zinloze danseresjes.

  • Gilles schreef:

   Is ook niet mogelijk want ze heeft die 5 backings wel nodig voor dat gospelkoor-effect.

 12. louis schreef:

  Er dreigt een héél groot kwaliteitsniveau te komen tussen semi 1 en semi 2 in 2109.

  Tweede halve finale belooft héél sterk te worden: roemenie (laura), litouwen (monica), noorwegen (keinno), rusland (sergej), zweden (meestal toch sterke inzending), zwitserland (sebalter) armenië en azerbeidjan (op beter uit na niet-kwalificering 2108) en dan nog onze Duncan!

  Eerste halve finale so far: pure trash-inzendingen (tjechie, australie, montenegro)

  • Nordman schreef:

   Ik weet dat het nog te vroeg is, maar dat idee begon ik ook al wel een beetje te krijgen. Maar goed, wil je winnen, dan moet je gewoon met iets ijzersterks komen. Tenslotte moet je van iedereen kunnen winnen, dus dan maar direct winnen in een hele sterke semi.

   Voor Zwitserland gaat trouwens de naam Luca Hänni rondt, een Zwitserse Erik Saade.