Roko Blažević wint in Kroatië

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. JandeTaalregelman schreef:

  Vleugels, hebben we al eerder gehad? Lordi?

 2. Matje schreef:

  Dit is niet meer van deze tijd . De ex-Joegoslavische landen laten het weer afweten Dit mag van mij in de semi blijven steken.

 3. robbert-rotterdam schreef:

  Qua melodie vind ik dit best mooi. Die dramatische manier van zingen hoort wel een beetje bij de Balkan, maar hij overdrijft wel. Die vleugels, kom op zeg, weg ermee. Veel te afleidend en voor je het weet, barst Europa in lachen uit in plaats van onder de indruk te zijn. Valt nog mee dat er niet een of ander balletdanseresje ritmisch staat te gymnastieken om hem heen. Komt nog wel in Tel Aviv, denk ik.

 4. Br@m schreef:

  Zanger met een prima stem; nummer is ook niet verkeerd maar die engelenkitch mag er wat mij betreft wel vanaf. Leidt alleen maar af van het geheel.

 5. Alrightguy schreef:

  Wat een draak van een lied en uitvoering, dat we dit nog moeten meemaken als songfestivalfan.
  Ik dacht dat deze tijden achter ons lagen…

 6. Hebbuzz schreef:

  Zeer oubollig

 7. Joss schreef:

  Het is zeker niet het meest vernieuwende nummer maar dat was RISE LIKE A PHOENIX ook niet ! Mede componist C. Mason van Rise like a phoenix schreef ook mee aan dit nummer !
  Wat zangcapaciteiten betreft staat deze Roko zeker bovenaan wat reeds geselecteerde artiesten betreft !!
  Mag van mij naar finale !

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het verbaast me niets dat Mason hieraan heeft meegeschreven. Als het klein gehouden zou zijn zonder gebulder en kitsch, dan had het indruk kunnen maken maar door al die pathos gaat hij de lachers op zijn hand krijgen. Jammer! Less is more.

 8. Paysbart schreef:

  Verschrikkelijk. Die Jacques Houdek stond al in mijn top 5 allerslechtste songfestival inzendingen ooit, maar dit is bijna even erg. En dan die belachelijke vleugels. Ik denk niet dat er nog 1 land komt met een nog slechter lied voor Tel Aviv

 9. Ria NL schreef:

  Ik vind het winnende liedje niet slecht, al hoeven de vleugels van mij ook niet. Ik vind het ook wel leuk om het lied 2-talig te horen.

 10. Leendert Jan schreef:

  Verschrikkelijk zeg, hoe verzin je dit. Hij zingt op zich best goed, maar wat een draak van een lied. Dit was in 1990 al ouderwets.

 11. Hebbuzz schreef:

  Typisch zo’n bulder- en Kitschbijdrage waarvan Nederland walgt maar Zuid en Oosteuropa smullen. Ik zeg finale, al vind ik het niks.

 12. Kenny schreef:

  Frankrijk en Kroatië staan nu onderaan in mijn top. Ik hou er niet van.

 13. Pietje schreef:

  Ik wil hier nooooit meer naar luisteren, wat een ellendig geschreeuw zeg. Afvoeren naar de storthoop van de wansmaak

 14. Melissa schreef:

  Vreselijk. Hadden echt veel betere nummers in hun nationale finale… Ik had persoonlijk het liefst Lorena met Tower of Babylon gezien. Iets moderner.

 15. Will Geerts schreef:

  Die witte vleugels kunnen nog van pas komen in Tel Aviv om snel de zaal uit te vliegen na zijn potentiele non-qf.

 16. Nordman schreef:

  Het enige positieve aan dit lied vind ik dat het deels in eigen taal wordt gezongen.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  Heel vaak al gedaan en gehoord. Maar er zit bijna elk jaar wel zoiets bombastisch tussen, en er is gewoon een markt voor in Europa. Dit kan zomaar de top tien van de finale binnenzeilen.

  Voor mij hoeft het niet, en ik vind het lied ook totaal niet bij de zanger passen. Dit is meer iets voor een Kirkorov, Panayi of Houdek zelf. Deze Roko heeft niets flamboyants volgens mij en staat er enigszins ongemakkelijk bij in zijn vleugels. Maar de zang is in ieder geval in orde, en dat is dit jaar al heel wat.

 18. Jarno schreef:

  Ik snap de kritiek eerlijk gezegd hier niet helemaal.
  De beste jongen heeft een dijk van een stem wat perfect past bij zo’n nummer met veel drama en passie.
  Ga er maar vanuit dat diverse mensen vanuit de jury dit enorm zullen gaan waarderen.

 19. Rene schreef:

  My god.. Rise like a pigeon deze keer? Pfff.. vermoeiend nummer. Wel íets beter in het Kroatisch

 20. GerardMartin schreef:

  Ben het helemaal met Nordman eens!

 21. riccardo schreef:

  Voor mij hoeft dit ook niet. Onderscheid zich in niks en hij kijkt ook niet leuk de zaal in. Is wel een markt voor maar vraag me zelfs af of dit het doet voor die mensen. Next!

 22. Tippy2 schreef:

  Ik heb wel met hem te doen, best een aardige stem, maar hij gaat meer gebukt onder die vleugels dan dat ie er lichtvoetig van wordt. Qua tekst ook niet sterk voor zover ik het kan beoordelen. Ik zie hem in Tel Aviv aan een kabel de lucht in gaan, gaap…

 23. Will Geerts schreef:

  Ik begrijp de kritiek ook niet zo goed. Dit is het Songfestival, dan krijg je zo’n soort inzendingen. Ik zou ook het tof vinden als Calvin Harris een nummer voor UK of Lost Frequencies voor Belgie zou maken, maar dat zal nooit gebeuren. En ja, er zal ook dit jaar geen hit uit komen. Het Songfestival zit nu eenmaal in een soort subcircuit van artiesten en songschrijvers en dat is op zich ook niet zo erg, want het televisionele speelt veel meer een rol. Deze act kan trouwens nog aangepast worden in Tel Aviv. Voor de rest zou ik ook willen zeggen als dat deze jongen door televoting (volg al die nationale finales niet, dus heb geen weet van de stemprocedures) gekozen is en alles verliep eerlijk en er was geen Bekend Persoon-voordeel zoals bij ons Sergio destijds, dan moeten we ons daar bij neerleggen. Er zal dan inderdaad wel een markt voor zijn in Europa, zoals iemand hier al stelde.

 24. Mike B schreef:

  Wat een draak van een nummer dat gegil werkt op mijn zenuwen en vliegen kan hij ook niet.

 25. Henk schreef:

  Echte power ballad; oed gezongen en blijft al na 1x beluisteren in je hoofd hangen. Het recept voor een finale plaats. Jammer van die vleugels, nogal kitsch. maar is kennelijk bedacht om er voor te zorgen dat de televoters Kroätie niet vergeten op het moment dat je kunt stemmen. Ik denk dat het in de review van Songfestivalweblog wel informatiever was geweest om de naam Charlie Mason te noemen, want die schreef ook mee aan het nummer. Deed dat 4 jaar eerder ook voor Conchita Wurst. En we weten allemaal hoe hoog dat eindigde! https://www.hitzound.com/roko-blazevic-the-dream/

  • Tippy2 schreef:

   Conchita won hoofdzakelijk op baard, niet op nummer

   • robbert - rotterdam schreef:

    Dat is niet waar. Ik vond het een hele mooie compositie en Conxhita zong hwt goed zonder ergelijke vocale trucjes. Ook het arrangement was vol. Dus terecht dat ook de jury hier voor ging. Die baard was voor mij en ik denk voor vele anderen een bijkomstigheid.

  • Janneman schreef:

   Mason is alleen maar verantwoordelijk voor het beetje Engels in The Dream. Phoenix had nog een pittige boodschap, The Dream is een opsomming woorden die rijemen op eam.

 26. Jan Greeve schreef:

  Wat een draak, het lied en de uitvoerende.

 27. MarkusRotterdam schreef:

  Laat ik nou eens positief zijn voor een keer. Ik hou wel van een beetje drama op het ESF. En dit nummer zou best nog wel eens kunnen scoren, zeker als er weinig van dit soort op het podium verschijnt. Wel 2 tips: zing geheel in de eigen taal en laat de vleugels thuis, leiden te veel af.

 28. HJ schreef:

  Kroatië heeft alle hoop opgegeven. Wat een afgang is dit. Zeer slecht jaar dit. Hoop op mooie song van Sergey Lazarev!

 29. Esmee schreef:

  Veel inzet. en toch mis ik iets. Ik vind het nummer te zwaar voor zo’n jonge stem. Er zit nog geen doorleefd gevoel in.

  Verder: hij mag van mij zingen wat hij wil, maar ik dacht dat religieuze uitingen op het ESC niet toegestaan waren (gezien zijn ‘angels of God’). Maar goed.

 30. Dick schreef:

  Ik hink weer eens op twee gedachten: best een aardige melodie, best een aardige zanger…. MAAR weg met die theatrale vleugels. En ergens begint het bombastische gezang mij ook te storen… zal finale wel halen maar geen winnaar.

 31. Eddy schreef:

  De jongen heeft serieuze problemen … hij is blank, ziet er behoorlijk hetero en clean uit en is niet geobsedeerd door pruiken, sisha bars en de ramadan. Met andere woorden, hij is voor de mensen met goede smaak een toonbeeld van alles wat slecht is. Laat mij nu dit een meeslepend gezongen lied vinden gebracht door een fenomenale zanger (als hij maar de vleugels in de kast laat hangen …). ’t Ligt volledig aan mijn extreem slechte smaak, ik ben er mij pijnlijk van bewust! Ach, verleden jaar kregen op dit forum zowat alle inzenders van reacties het vliegend schijt van Netta (eerste plaats met 529 punten) en kreeg het gros een dik orgasme van de Franse Hilary Clinton cloon ‘Madame’ en haar pro import van migranten ”pamflet” (dertiende plaats met 173 punten). Zo zie je maar ….

 32. HJ schreef:

  Slecht lied, live niet om aan te zien. Wat een dramatisch jaar zeg

 33. Will Geerts schreef:

  Op de foto op de homepage lijkt het nog een vlotte, jonge kerel. In de finale van Dora werd het een griezel. Lijkt wel alsof Jani Kazaltzis hem gerestyled heeft.