Dit is Arcade, de Nederlandse inzending voor Tel Aviv!

Dit vind je misschien ook leuk...

205 reacties

 1. Tippy2 schreef:

  Bij 1 bookmaker al 2e :-)

  • Will Geerts schreef:

   Peter is zijn volledige bijstandsuitkering van deze maand aan het vergokken.

   • Peter schreef:

    Ach Willetje Geerts, de druiven zijn zuur laten we maar zeggen. Wij met een topnummer, jullie met een afgezaagd deuntje met dito clip

 2. G.J van den Dungen schreef:

  10 points for Duncan. Top song en lekker ventje ook😍🕺

 3. Nellie schreef:

  De eerste noten van de mooie melodie raakten me meteen.
  Prachtig uitgevoerd.
  Hier kunnen we trots op zijn, ook al komen we niet in de finale.

  • Thomas schreef:

   Dit gaat zeker de finale halen. Denk zo maar dat dit de jurywinnaar van semi 2 zou kunnen worden.

 4. Bart schreef:

  Beste buren, dit is gewoon prachtig! Beste inzending sinds 2014, gewoon kwaliteit en klasse… Winnen of niet, sowiezo een topnotering verzekerd! Vind dat zowel Ned als Bel steeds vaker gewoon mooie sturen…

 5. RobFinland schreef:

  Ben nog aan het bijkomen, wat een Wereldhit heeft Duncan ons gegeven! De clip is fantastisch, erg benieuwd wat voor act hier bij komt. Complimenten en vol trots!

 6. Br@m schreef:

  Ik ben niet snel stil na een songfestivalnummer gehoord te hebben maar nu was ik het wel. Wat een schitterend lied, wat een fantastische clip en wat een innemende jongen is die Duncan. Ik wens hem alle mogelijke succes toe in Tel Aviv en dat hij maar heel hoog mag eindigen.

 7. Atie schreef:

  Erg mooi, het zit nog steeds in mijn hoofd en dat moet je hebben toch? Succes!

 8. Bloemetjesjurk schreef:

  Schitterend. Klinkt als een winnaar. Gaat het zeer goed doen bij de vakjury. Televoters??? Alles hangt af hoe het live klinkt en wordt gebracht. Succes Nederland!

  • Bjorn schreef:

   Bij de vakjury gaat dit zeker heel hoog scoren, bij televoting is dat lastiger te voorspellen. Het publiek thuis wil nog al eens voor kermisactliedjes kiezen. Zie de uitslag van vorig jaar waar Oostenrijk de vakjuryvoting met gemak won maar bij televoting een stuk minder deed.

 9. Bjorn schreef:

  Eindelijk eens een inzending na Calm after the storm wat ik leuk vind en echt goed vind. Finale plaats is 100% zeker. Hoe het in de finale gaat doen ligt er natuurlijk ook aan hoe het live is. Bij een gepaste en goed gezongen uitvoering kan Nederland weer eens voor de winst meespelen. Nu voorspel ik al een top 10 plaats. De reacties op YouTube zijn erg positief. Wat mij verbaasd is de hoge plaats die bookmakers momenteel voor Italië verwachten, persoonlijk vind ik er helemaal niks aan.

  • Hebbuzz schreef:

   Ik snap wat je bedoelt, maar dit is wel een andere draai. Het kan prima zijn dat Duncan hiervandaan geinpsireerd is geweest. Beter dit dan dat hij dat door Toy of Fuego was geweest.

  • birk schreef:

   One Republic…. geweldig…. maar het verband met Duncan ontgaat me helemaal. In de verte hoor je bij hem iets terug van Coldplay met …’Fix you’ .

 10. Nordman schreef:

  Wat moet ik zeggen. Dit is een lied dat goed in elkaar zit. Het begin is pakkend. Bij het eerste refrein gebeurt er direct iets. Later weer kippenvel. En dan dat prachtige einde. God allemachtig, waar hebben we dit mooie lied aan verdiend? Bijna tranen in mn ogen. Dit lied moet het vooral ook hebben van de sfeer en als ze dit goed uitvoeren kunnen we in de top 3 eindigen, ja dat geloof ik. Winnen? Arghhh….nee, denk van niet. Maar dat we ons gaan onderscheiden en we echt trots kunnen zijn wat mij betreft: yes!

 11. Bombarie schreef:

  Een woord: PRACHTIG!

 12. Tom schreef:

  Gaat goed bij de bookmakers, nu overall 4e toppie!

 13. Hebbuzz schreef:

  Cornald zegt dat ze voor een lied zijn gegaan dat het ook bij de televote goed gaat doen. Dat moet ik nog zien. Als dit lied niet heel zorgvuldig in beeld gebracht gaat worden wordt het compleet vernaggeld door de regie, met wide shots en zwaaiende israelische opblaashamers. Beetje bang voor het Sennek effect hier.

  • Peter schreef:

   En dan noemen ze mij een azijnzeiker?

  • Richard schreef:

   Ze moeten dezelfde afspraken maken als Tsjechie vorig jaar. GEEN publiek in beeld

  • Nordman schreef:

   Ilse is erbij betrokken en reken maar dat zij dit niet laat gebeuren tenzij ze daar in Israel lak hebben aan ILse en die kuthamers wel in beeld brengen

  • Maarten schreef:

   Ik vind onze inzending van dit jaar erg mooi. Het klopt wel dat het goed in beeld gebracht moet worden. Bij veel nummers is dat wel belangrijk.

   Bij winnaar van vorig jaar was de regie niet belangrijk, zo goed was dat nu ook weer niet. Het is niet te vergelijken met onze inzending van dit jaar.

   • Alviarin schreef:

    Sennek verprutste het in de act, of het gebrek eraan om de sfeer er gewoon uit te halen door midden in het publiek te gaan wandelen. Ik hoop dat NL dat niet laat gebeuren. Breng het gewoon intiem en fragiel in beeld en dit gaat zo scoren.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Vanwaar die angst? Ze kunnen toch de gewenste regie aangeven? Waarom zou het nu net deze keer vernaggeld worden? Het enige waar ik bang voor ben is dhr Pannecoucke. Zien we ook Duncan de eerste 10 seconden van het lied met een lapje voor zijn ogen?

 14. Dirk Marko schreef:

  Dat hier op Arcade zo eensgezind lovend wordt gesproken ( op een enkele uitzondering na) zegt genoeg. Dit wordt een fantastisch sf jaar voor nederland. #genieten.

 15. Truus schreef:

  Wowwww.. Schitterend..

 16. Hebbuzz schreef:

  Nummer doet mij denken aan Waves van Mr .Probz en dat op een positieve manier bedoeld. Ik vind het mooi al heeft t wel enkele luisterbeurten nodig om te doorgronden. Ik hoop wel dat ze de opbouw naar het einde toe ook echt goed in beeld gaan brengen. Mooi lied, mooie man. Nu hopen dat t overeind blijft.

 17. Peter 39 schreef:

  In een woord prachtig! Heel goed!

 18. Bert schreef:

  En daar was ie dan, een dik uur geleden, onze Nederlandse kandidaat voor het songfestival, Duncan Laurence met zijn “Arcade”. Wat ik ervan vind? Ik vind het werkelijk prachtig! Geweldige zang, spannende opbouw, mooi verhaal, fijne melodie, prachtige koortjes. Ik moet terugdenken aan “Birds” van Anouk, al vind ik dit lied completer. Op naar een mooie eindnotering in Tel Aviv. In de finale! Enige terughoudendheid is wel op z’n plaats. Er is nog een flinke weg te gaan. Duncan zal het live waar moeten maken. En er moet veel gebeuren; positieve publiciteit, een passende staging, doordachte kleding en uitgekiende regie. Regisseur Hans Pannecoucke heeft wat dat laatste betreft wat goed te maken na de missers van vorig jaar bij de Belgische Sennek en onze Waylon. Op naar Tel Aviv. Dit jaar geen kippensong, maar kippenvel!

  • Oslo Dutch schreef:

   Hans Pannecoucke doet gewoon wat hem wordt opgedragen. Sennek wilde midden in het publiek staan wat die vlaggen and Isrealische hamers eg moeilijk in beeld is te brengen. Verder zag ze er niet goed uit en zong niet erg zuiver. Waylon wilde een ghetto act brengen, het enige was Hans Pannecoucke moest doen die wilde om zich heen slaande agressieve mannen zo goed mogelijk in beeld te brengen

 19. RobFinland schreef:

  Wow! Dat is supersnel: Nummer 1 in de ITUNES!

 20. Pietje schreef:

  Goh, wat een goed nummer zeg. Perfect opgepimpt. En dan te bedenken dat ik dacht negatief zou zijn.

 21. Chippy schreef:

  Kansloos.
  Niet aan beginnen.
  Weer een echt drama.

 22. RobFinland schreef:

  Nummer 3 bij de bookmakers, alleen Zweden ( nog niet bekend welk lied) en Rusland ( ook nog niet bekend welk lied) voor Nederland……….Wow!

 23. Tom schreef:

  Ik hoop dat t goed in beeld gebracht wordt, heb niet veel moois gezien van Pannekouk, alleen bij CAT’s was t ok, de jaren daarna heel matig. En svp geen publiek in beeld…

 24. Kenny schreef:

  Nederland nu 3e bij de bookmakers en Italie 4e! :D

 25. Alrightguy schreef:

  Ilse moet zich wel achter haar oren krabben. Haar 2e plek van 2014 komt met dit meesterwerk serieus in gevaar als beste songfestivalresultaat sinds 1975. Dit wordt met een geweldige staging zeker top 3 en ik begin nu zelfs te dromen van Amsterdam 2020.

 26. Richard schreef:

  Ik had nooit gedroomd dat we zo hoog zouden staan bij de bookies. Maar Duitsland zong het al in 1992. Träume sind für alle da. Alleen al daarvoor zijn de komende 1,5 maand geweldig. Met recht mogen hopen op een goede klassering. We zijn geen Zweden (De Real Madrid van het ESC) en ik ben de barre tijden 2005-2012 nog niet vergeten. Zou het 70 jaar na Teddy en 50 jaar na Lenny …..

 27. Luuk schreef:

  Het is – op dat opgezette stemmetje na – een leuk nummer, maar dat is het dan ook. Dit wordt hooguit tiende in de finale. Waarom sturen we nooit eens een dance-act?

  • Pietje schreef:

   Omdat we dit jaar Duncan sturen met een erg goed nummer.

  • Peter schreef:

   Omdat Dance achterhaald is en leuk voor op Ibiza

  • GerardMartin schreef:

   Omdat al genoeg anderen dit genre belabberd brengen en er ook plaats moet zijn voor échte mooie muziek.

 28. GerardMartin schreef:

  Het is een mooi liedje en zeker één van de weinige te pruimen nummers dit jaar. Of het genoeg is voor de overwinning weet ik niet. Het zou mij niets verbazen als bv dat gedrocht uit IJsland met die eer gaat strijken.

 29. SW schreef:

  OMG Surie (VK vorig jaar) heeft echt lovende woorden over onze inzending! (Niet dat die van haar best was, maar het is wel een type dat in en vakjury kan gaan zitten!)

  Ik vind het werkelijkwaar PRACHTIG! Winnen? Nee, denk het niet. Maar wat mogen we trots zijn op deze inzending. Nederland laat zich van zijn beste kant zien op het Eurovisie dit jaar.

 30. Mario schreef:

  Belgisch nummer is beter. wel lekker kontje

  • Peter schreef:

   Keep on dreaming, het Belgische nummer haalt het bij lange na niet.

   • Joss schreef:

    Ik vind Belgisch nummer ook beter ! Gaat bij televoters vooral beter scoren dan Nederland !!!

   • Peter schreef:

    Nou ik heb België nogmaals beluisterd en bekeken en ook even wat live optredens van de Belgische inzending en tja dat gaat heel lastig worden voor de zuiderburen, geen zuiver zingend optreden kunnen vinden. Verder een zwakke clip bij de Belgische inzending alsmede een zeer zwak nummer. België gaat de finale niet halen.

   • Joss schreef:

    Als jij dit zegt …… dan ben ik echt gerustgesteld ! Komt helemaal goed dus met België !!!!

   • Peter schreef:

    Tuurlijk Joss, keep on dreaming. Nederland heeft gewoon een betere inzending

  • GerritJan schreef:

   Dat van dat kontje klopt…de rest niet (:

  • GerardMartin schreef:

   Die Belg kan helaas niet tippen aan Duncan.

  • Will Geerts schreef:

   België gaat veel stemmen halen bij de twinklovers. Is toch een grote groep binnen de homogemeenschap. Komt helemaal goed. NL zal wel scoren onder de “out of bed-look”-lovers (minder grote groep).

 31. RobbieR schreef:

  Prachtig liedje, mooie opbouw. Stem komt mooi uit. Liedje pakt voor 3 minuten.
  Veel positieve berichten uit het buitenland. Met een goede staging en uitvoering live moet het liedje overkomen thuis. Ik hoop geen toeters en bellen bij Pannecouck.

  • Peter schreef:

   Klopt helemaal RobbieR. Alleen maar positieve reacties, op enkele azijnzeikers uit Nederland en Belgiè na dan. Is het al gezegd dat Pannecouck het gaat doen dan? Ik hoop het niet, dan de regisseur van de clip lijkt mij.

   • Dirk Marko schreef:

    Nee toch Pannecoucke hoor.
    Hopen op een staging alla 2014. Fingers crossed.

   • Marc schreef:

    Ja wel weer Pannekoek:) maar als er een goed plan gemaakt is door team Duncan, met Ilse dan heb ik er wel vertrouwen in. Zowel Trein als Douwe en ws ook die belgische Sieneke, hadden er zelf niet over nagedacht, denk dat daar de essentie ligt.

   • Peter schreef:

    Ik heb nog nergens gelezen dat Pannecouck het gaat doen. Dus ik hoop van niet en dat de regisseur van de clip het gaat doen of anders David Grifhorst van The Passion

   • GerardMartin schreef:

    Pannenkoek moet met stroop besmeerd en dan geconsumeerd.

 32. Mike schreef:

  Heb het geluisterd vandaag en niet één keer maar een paar keer. Dacht gister dat het niks voor mij zou worden maar ZEKER WEL, heel mooi!

 33. Toine schreef:

  Mensen dit is gewoon retegoed…. Dit boeit de volle 3 minuten. Te gek gewoon!

  • Dirk Marko schreef:

   Idd geen moment dat het verveeld. Het gaat van mooi, mooier, naar subliem.

 34. GerritJan schreef:

  Kippenvel all over the place! En het lijkt of iedereen positief is! Is ook weer eens leuk…

 35. Good Riddance schreef:

  Net geluisterd. Ik vind met name het einde prachtig, als het losgaat! Goed geproduceerd. En het refrein klinkt catchy. Eigenlijk had ik op nóg iets beters gehoopt… een echte absolute knaller van een hit zeg maar. Iets wat je non-stop wil draaien, zo goed. Maar dit is zeker niet slecht! I.i.g veel beter dan wat we afgelopen jaren gehad hebben! Vind onze inzending, voor het eerst sinds jaren, eindelijk eens niet slecht! Chapeau!

  En blijkt dus tóch achteraf dat het lied voortijdig was uitgelekt.

  En zie dat we hoog staan bij de bookmakers! Zie je wel selectiecommissie: als je enkel op het lied selecteert (i.p.v uitsluitend op de kwaliteit van de artiest, met als risico dat een flut lied geselecteerd word, wat telkens gebeurde…) dan beloont dat! Al moet ik nu ook weer niet te vroeg juichen, besef ik me… eerst maar eens zien of we hoog eindigen. En bookmakers hoeven niks te zeggen… zitten er vaker naast. Maar de reacties zijn overwegend positief zo te zien.

  Zul je net zien: vind ik eens onze inzending goed, zul je net zien dat we dan laag eindigen! (Vrijwel al onze inzendingen vond ik immers slecht afgelopen jaren, maar toch deden we het best goed bij de meeste.)

  • Peter schreef:

   Het is ook nooit goed. Beste inzending ooit van de laatste jaren. Beter dan TCL. Hoop dat Pannecouck het niet gaat regisseren. Morgen de live uitvoering afwachten, maar volgens mij wordt dat alleen maar beter. Er wordt gewerkt naar een climax om onze inzending te presenteren. Beter dan alle andere jaren. Dit gaat gewoon hoog eindigen, wat mij betreft zelfs winnen. Ik ben lyrisch net als bij TCL en die werden 2e.

  • Good Riddance schreef:

   Ik zeg juist dat ik het zeer goed vind, pestkop. En waar het slapen opslaat, ontgaat me werkelijk.

   De hypocrisie is bovendien weer eens van hoog niveau: Peter is werkelijk overal kritisch over… maar ohwee, als men kritisch is op iets wat hij geweldig vind. Verschrikkelijk naar mens dat je bent. Bah, wat zitten hier toch vreselijke nare types op dit weblog. Snap echt niet dat dit weblog nog steeds geen ban heeft gegeven aan Peter. Echt belachelijk dat dit weblog nog steeds geen bans uitdeelt, ondanks dat Peter werkelijk alles en iedereen aanvalt.

   Tijd dat men internetpesters op Petertje afstuurt! En de rest van dit weblog zijn stuk voor stuk angsthazen… lopen allemaal ja-knikkend achter Petertje aan uit angst om zelf door Peter aangevallen te worden. Stelletje angsthazen.

   • Good Riddance schreef:

    En om even duidelijk te zijn: dit gaat om al jouw herhalende neerbuigende reacties naar anderen, niet zozeer om deze.

   • Peter schreef:

    Ben helemaal naar niemand neerbuigend, alleen naar jouw betweterij. Jij denkt al jaren (en elk jaar onder een andere naam) hier de lakens te kunnen uit delen. Dat moet maar eens stopgezet worden. Jij bent hier het vreselijke nare mannetje waar je het over hebt. Niet voor niets dat we je gelukkig niet zoveel meer kunnen horen/lezen hier. Hou dat zo. Je voegt totaal niets toe met jou mening, het is tenslotte maar de mening van 1, net als die van mij. Alleen ik kan er mee omgaan. Jij niet. Blijft staan dat Nederland gewoon een geweldig nummer heeft, en na alle meuk die ik al heb mogen horen, is dit gewoon de winnaar.

   • Peter schreef:

    En waarom doe je je naam geen eer aan? Blijf weg, opgeruimd staat netjes.

   • Dirk Marko schreef:

    Sorry dat slapen was lief bedoeld naar Peter toe.
    Wel heel gauw op je teentjes getrapt.

 36. Alviarin schreef:

  Een erg raar jaar dit jaar. De meeste liedjes zijn zo 13 in een dozijn of echt slecht (Australië, werkelijk?), zelfs van landen die het normaal goed doen. En als het nog eens leuk is, dan is het een doorslagje, ja Cyprus ik heb het over jou. Maar de kneusjes van de Eurovisiefamilie doen het dan weer wel goed bij mij: België (als hij het niet brengt gelijk een Blanche verschrikt konijn), Zwitserland (commercieel, maar leuk), Griekenland (apart stemgeluid), Spanje, IJsland (de rauwe stem staat me niet aan, maar ik vind het voor de rest keivet). Maar Nederland spant de kroon. Als dit goed wordt gebracht zie ik dit zo winnen.

 37. Dirk Marko schreef:

  E-I -N-D-E-L-I-J-K.

 38. Roel schreef:

  Goede videoclip. Welbespraakte artiest. Duidelijk verhaal. Liedje is goed voor een plek in de finale. Passende podiumpresentatie vereist!

 39. Mart schreef:

  Wat een inzending van Nederland, hier mogen we ongeacht de uitslag trots op zijn! Ook leuk dat Duncan in Costa Rica al op #3 staat in Itunes (op dit moment): https://kworb.net/itunes/artist/duncanlaurence.html

 40. Jack schreef:

  Oké !!
  Ik heb het lied nu net voor het eerst gehoord.
  Ondanks al de lovende woorden, moet ik bekennen; dat ik er echt niks aan vind..
  Persoonlijk denk ik dat het niks gaat worden helaas,
  Het is de toch door mij gevreesde “jank lied“ geworden.
  Maar voor een ieder die dit wel leuk vind, hopelijk bij de eerste 10 ?
  We gaan het weer zien !

  • Peter schreef:

   Jammer Jack, misschien dat je nog anders gaat denken na morgen, na de live uitvoering. Het is totaal geen janklied geworden waar ik ook bang voor was na de demoversie te hebben gehoord. Ging uit van ouwe Balkan meuk , dat is het gelukkig niet. Modern, ontroerend, kwetsbaar, gewoon een mooie geweldige inzending dit jaar.

 41. Good Riddance schreef:

  Ik ben i.i.g definitief weg van deze weblog. Bah, wat zitten hier toch verschrikkelijke nare mensen. Verpest het Songfestival plezier. Het Songfestival hoort leuk te zijn… één waardevolle tip: wees voortaan toch eens lief voor elkaar i.p.v elkaar non-stop af te katten omdat iets niet correspondeert met jouw mening!

  • Peter schreef:

   Heerlijk om dit te horen. Maar ja dat is elk jaar het geval met jou. Benieuwd onder welke naam je nu weer terugkomt. Je zult gauw door de mand vallen. Je bent net als Kuzu van Denk, jij bent het slachtoffer en de rest is slecht.

 42. riccardo schreef:

  Winnen zal erg afhangen van hoe het live straks in de huiskamers binnenkomt in combinatie met de staging. Dat zal niet zoals morgen in de televisie studio bij DWDD zijn. Deze geweldige Arcade clip heeft denk ik alle potentie in huis voor een vertaling op een groot podium naar de best mogelijke classering.

 43. HJ schreef:

  Oeps. Ik vond wat ik van Duncan had gezien, maar matig tot zwak. Zwakke stem, etc. Maar dit… Is een PARELTJE! Damn wat een gevoel gooit hij in dit lied. Bizar! Overal kippenvel.

  Ik ben om: Nederland haalt Top 5, dan wel Top 3!

 44. Paul schreef:

  Ik had gisteren een andere versie van ARCADE gehoord. Die deed me helemaal niets. De versie die ik donderdag in DWDD heb gehoord was voor mij daarentegen heel pakkend. De videoclip was niet mijn ding, ik werd erdoor afgeleid (op een minder prettige manier), terwijl het eigenlijk een samensmelting van muziek en beeld dient te zijn. Maar wie ben ik, als anderen het prachtig vinden. Zoveel snaken, zoveel smaken.
  Dat het buitenland het liedje omarmt is een goede graadmeter voor de uitslag op 18 mei a.s. Want dát we de finale halen staat voor mij vast. Zal het dan eindelijk nog eens lukken om de overwinning binnen te halen?

  • Tippy2 schreef:

   Ik vind de clip fantastisch, versterkt het sfeertje. Hoop dat regisseur van de clip zich ook met de staging in Tel Aviv gaat bemoeien :-)

 45. Richard schreef:

  De eerste reactie video’s staan ook online. Die van escunited is echt geweldig.
  En bij eurovisionworld nr 2 🙈 bij de bookies

 46. Hein schreef:

  Jeetje….dat kattegejank is niet meer te horen.
  Ik heb gejankt tijdens het nummer.
  Wat een emotie in die stem .Tja..vele mensen hadden gelijk…..eerst het nummer en dan oordelen.
  Stemmen hoeft niet meer…voor mij heeft hij al gewonnen

 47. Marc schreef:

  Zeer mooi nr voor Nederland. maar opbouwd climax en Profesional vind ik 🇧🇪 beter. Ik hoop dat we samen in de finale zitten. Ik vind momenteel dat België nogal minderwaardig voorkomt bij verschillende landen. Terweil België toch modern is.

 48. Esmee schreef:

  Nederland staat momenteel bij de bookmakers op nr. 2, met alleen Rusland nog ervoor op nr. 1. Toch wel leuk, al stelt dat op dit moment nog niets voor.

 49. RobFinland schreef:

  Wat is dit allemaal genieten zeg, dat wordt wat als Nederland 18 mei wint!