Gaat ‘Scream’ van Sergey Lazarev voor de winst?

You may also like...

113 reacties

 1. Joss schreef:

  Net als in 2016 ben ik geen liefhebber van Lazarev’s nummer ! Zijn stemkwaliteiten zijn ook maar matig wat mij betreft ! Ik begrijp niet wat eurovisie minnend Europa in deze jongen ziet !
  Jammer genoeg gaat hij met groot gemak naar de finale ! Helaas !
  Als jarenlange liefhebber van het ESC ( geen fan dus ) zou het toch super zijn als we een winnaar kregen die het ESC weer wat meer aanzien geeft in Europa en ook de kijkcijfers kan opkrikken ! Tot op dit moment is er wat mij betreft geen enkel liedje dat het ESC terug op de kaart kan zetten !
  Ik vind ‘ ARCADE ‘ een mooi lied …. ik luister elke dag ’n keer …. de melodie wil maar niet binnen mij mij …. het is helaas geen oorwurm ! Ik zie ‘m niet winnen … ik gun jullie de top 5 !!!

  • JandeTaalregelman schreef:

   Dat zal met de huidige EBU ook niet gebeuren.

  • Tippy2 schreef:

   Joss ik proef bij jou altijd een beetje de kift, ik krijg het nummer van Duncan al na 1 keer niet uit mijn hoofd. Het Belgische nummer blijft ook wel een beetje hangen hoor :-)

  • Jim schreef:

   Als je een nummer elke dag luistert dan vind je het goed, toch niet moeilijk om toe te geven als belg dat Nederland deze keer echt het beste nummer in huis heeft. Ik ben zelf ook Belg en ik durf dat toe te geven. Zo dat minachtig gedoe met “het is geen oorwurm, en het wil niet binnenkomen” vind ik beetje flauw.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Bovendien, het niet willen binnenkomen kan ook aan iemands beperkte muzikaliteit liggen. toch, en daardoor het alleen maar kunnen absorberen van wat al bekend, herkenbaar is. Geeft niets, daardoor ben je geen minder mens, maar zo werkt het nu eenmaal vaak. Daar hebben de vakjury’s doorgaans geen last van en blijkbaar degenen die geld inzetten (vaak toch gewone mensen) ook niet. Dat het lied zo populair is, is voor mij een teken dat het een nummer is dat eindelijk eens ook kan gaan scoren bij televoters. In welke mate, dat blijft de vraag. Maar de lage televotingnoteringen van 16, 17, en 18, die zie ik niet herhaald worden, al zou een optreden in de tweede helft wel helpend zijn.

 2. robbert-berlin schreef:

  Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook uit naar het lied van Duncan, maar we weten allemaal dat de beste niet altijd wint en het aantal vrienden uiteindelijk de doorslag kan gaan geven als het erom spant. Laten we hopen dat Nederland met de tandem Pannecoucke/de Lange in elk geval act-matig een geduchte concurrent van de Russen kan spelen, want reken maar dat ze er weer een hoop geld in gaan steken. Dat is bij Nederland natuurlijk maar de vraag….Ik begrijp ieders enthousiasme, maar we hebben natuurlijk ook realiteitszin nodig.

  • Kees schreef:

   Het lukte de Russen in 2016 ook niet en dat was een van de duurste acts ooit op het ESF…

   • robbert-berlin schreef:

    Klopt, maar het liedje was ook niet zodanig dat het jury’s omver blies. Zijn liedje dit jaar is meer geschikt voor jury-oren, gezien het gebruik van een orkest, de opbouw, de ritmewijzigingen in het lied. Dus ik zie dit bij jury’s hoger eindigen dan plaats 5 of 6 zoals in 2016 en dan kan de televoting de genadeklap geven. En nogmaals, de beste (i.c. Duncan) wint niet altijd.

   • Wim48 schreef:

    De jury heeft Rusland toen van de overwinning afgehouden en dat gaat nu weer gebeuren.

  • Dirk Marko schreef:

   Laten we vooral met beide benen op de grond bljjven staan.
   Er is nog van alles mogelijk.

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Gelukkig heeft Duncan een baardje, dat moet toch net dat ene puntje meer opleveren ? ( conchita/common linnets)

 4. Ria NL schreef:

  Ik vind de bijdrage van Rusland erg mooi maar niet beter dan van Nederland. Ik denk dat hij zeker een finaleplaats zal halen.

 5. Esmee schreef:

  Ik heb 1,5 minuut geluisterd, en het is wel mooi, maar er zitten een paar te voorspelbare dingetjes in en het komt niet nieuw op me over. Een vrij hoge plaats zie ik wel voor ze weggelegd, maar Nederland zie ik ze niet verslaan.
  Ook een tweede of derde plaats zie ik niet gegarandeerd voor Rusland.

 6. RobbieR schreef:

  Het is sterk en Sergey de symphatieke Rus zingt het prima, maar het is ook zo dat wij dit eerder hebben gehoord. Het is typisch jaren begin jaren 2000.
  Natuurlijk gaat hij er alles aan doen om te winnen met een goede act.
  Maar Duncan legt zijn gevoel in het liedje, dat heeft hij gisteren live al laten merken.
  Arcade wordt gezongen met een emotie wat hapje raakt( althans bij mij en meerderen).

 7. riccardo Bangkok schreef:

  Reken maar dat deze goed gaat scoren daar twijfel ik niet aan. Ik gok op weer een dure staging van de Russen en daarmee overspelen ze dan in dit geval waarschijnlijk de eigen hand.

 8. Kristof schreef:

  Zoals het er nu voor staat, wint Nederland op 1 been. Emotioneel, goeie stem, sereen, echt. Al ben ik ook fan van Slovenië toch mag Nederland winnen. Zweden geraakt waarschijnlijk weer eens in top 5 maar en dus is enkel Malta, Armenië en Israël nog mogelijke concurrentie. Spannend.

 9. Bandido - Georgia schreef:

  Dit zie ik zomaar winnen. Het is niet zo sterk als ik verwacht had, maar toch heel goed. Het is mooi opgebouwd en is misschien wat voorspelbaar, maar daardoor ook toegankelijk. Daarbij zullen de Russen alles uit de kast halen om een opvallend en onvergetelijk optreden neer te zetten. Iets wat Kirkorov vaker heeft laten zien en wat natuurlijk bij Sergey’s supersterstatus past. In ieder geval zeker top vijf of drie lijkt me.

 10. Nordman schreef:

  Dit is niet een lied waarmee je anno 2019 gaat winnen. Het is goed, maar hier krijg je toch geen wow-gevoel bij? Dit lied is puur gemaakt voor op een podium, dus reken maar op een visueel spektakel wat gaat afleiden van dit oubollig lied. Uiteindelijk wint een lied, en geen act. Laten wij dit jaar beide hebben, want daar vertrouw ik zeker op.

 11. GerardMartin schreef:

  Hij “Screamt” maar een eind weg, ik vind het niks. Ik vind het sowieso een blamage van een zich superieur voelend land als Rusland om in het engels te zingen. Het lied zou “орать” moeten heten😉

 12. johan schreef:

  nordman en waarom won israel dan vorig jaar dat was toch ook een act want zingen kon ze al helemaal niet.

  • GerardMartin schreef:

   Ze tokte geweldig vond ik hoor!

  • Nordman schreef:

   Toy zat retegoed in elkaar. Enorm catchy. En misschien niet de beste zangeres, maar zingen kon ze wel. Terechte winnares!

 13. GerardMartin schreef:

  Voor geen finaleplaats hoeven de Russen niet bang te zijn, alle ex Sovjet staten en talloze buren zullen genoeg punten bij elkaar geven.

  • Dirk Marko schreef:

   En toch is dat vorig jaar wel gebeurd.

  • Wim48 schreef:

   Alle? Jij volgt het nieuws zeker niet? Zelfs veel Oost-Europese landen hebben een broertje dood aan Rusland, dus Rusland kan wederom de winst op z’n buik schrijven. Waar waren al die landen vorig jaar toen Rusland de finale miste?

 14. 020Nick schreef:

  de baltische staten zijn meestal niet zo happig op de russische inzending. Laten we hopen dat ze -net als in 2014- de 12 aan NL geven

  • robbert-berlin schreef:

   De 12 van de jury’s zullen ze waarschijnlijk niet aan Rusland geven, maar de 12 van de televoting gaat ongetwijfeld van alle 3 baltische staten wel naar Rusland. Dat kan nauwelijks anders met grote Russische minderheden, dat hebben we destijds gemerkt in Nederland toen Turkije nog meedeed.

 15. Bjorn schreef:

  Ik mag toch echt niet hopen dat dit wint, het is zo gedateerd. Ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld.

 16. dick schreef:

  Ik weet het niet zo goed met deze bijdrage. Vind ik het nou best ok of irriteert dat bombastische gedoe mij. Verder weet ik niet of zijn stem live overtuigend DIT nummer wel aankan…. persoonlijk vind ik het nummer het in zijn geheel net niet…. nogal geforceerd… ik word eigenlijk alleen maar negatiever:-)….

 17. edmol schreef:

  Redelijk. Niet de impact en kwaliteit van de vorige keer dat hij mee deed.

 18. Mike B schreef:

  Wat een verschrikkelijk “musical” nummer. Jammer maar helaas, terug naar af.

 19. Stephan Dijk schreef:

  Wat een DRAAK van een lied. Pure kitch. Zal bezwijken onder zijn eigen pretenties. Niet opnieuw een 3e plaats voor Sergey, dat is zeker.

 20. Noah schreef:

  Op zich niet slecht, de coupletten vind ik wel mooi, maar het refrein pakt me totaal niet….

 21. Roel schreef:

  Het wordt David tegen Goliath in de finale. Twee totaal tegenovergestelde nummers in zang en presentatie gaan strijden om de zege. Als beide geen steekjes laten vallen in puurheid, staging, (aan)kleding en zang dan wordt het nog spannend.

 22. Mark schreef:

  Waar we – als Nederland – gewoon even heel slim in moeten zijn is de stem strategie- de neserlandse vakjury is over het algemeen “afwijkend” – dat moeten de televoters ook zijn…

  Met andere woorden: als we Duncan (veruit het beste liedje) willen “helpen” – dan hoeven we geen stemmen te kopen in Malta, San Marino ofzo… we moeten gewoon zelf als Nederlanders de discipline hebben om op landen te stemmen die we niks vinden… gewoon: net zo stemmen als Rusland zelf (of Israël)…

  Liedjes Die artistiek zijn en afwijkend: dus geen Rusland, geen Denemarken, niks wat er nu in de top 10 staat…

  Uiteraard geven we België gewoon de 12 (vriendjes; buren en goed)!, 10 voor Duitsland, (Buren; vriendjes); 8 voor Frankrijk (vriendjes; en wij vinden het niet erg dat je homo bent); 7 voor het artistieke Oostenrijk; 6 voor de hunk uit Salou; 5 voor Finland (wij houden van Dance); 4 voor UK (sorry van de brexit); 3 voor Polen (diaspora); 2 voor Zweden en 1 voor Rusland…

  • robbert-berlin schreef:

   Oh, daar doe ik niet aan mee, hoor. Kinderachtig, dat tactisch stemmen. Degene met de meeste stemmen moet winnen en graag op een eerlijke manier. Als we niet winnen, hebben we pech.

 23. Bessie Turf schreef:

  Ik vind het lied niet om aan te horen maar ik ben ook absoluut geen Borsato fan en houd niet van vals melodrama darentegen vind ik de clip geweldig !

  • Wim48 schreef:

   Oei, dit gaat Rusland de broodnodige punten kosten. Dit is ook de reden dat Oekraïne in 2016 heeft gewonnen en Rusland naast de 1e plaats greep.