Dit zijn de 41 inzendingen voor het Eurovisie Songfestival 2019

You may also like...

150 reacties

 1. JandeTaalregelman schreef:

  Geen favoriet. Het is allemaal te zwak.

  • Francesca schreef:

   Ben het met je eens.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Wanneer je zo’n top 41 op youtube doorluistert denk ik dat Denemarken, Estland en Spanje het beter dan verwacht kunnen doen. Het zit wat leven en vrolijks in. Het is zoiets als toen Azerbeidzjan won. Een roulette waardoor het balletje verschillende kanten kan uitrollen ook richting Nederland. Het zou me niet verbazen wanneer Nederland bij de jury’s wint maar die telestemming is weer iets anders. Daar kun je met Hatari zoiets als met Lordi krijgen. Alleen waren er in 2006 geen jury’s en zou dat effect geneutraliseerd (kunnen) worden. het kan goed zijn dat IJsland (als ze de finale al halen) ineens door de telestemming van plaats 24 naar plaats 3-5 kan komen. Ligt eraan hoe verdeeld de jury’s stemmen.

  • JandeTaalregelman schreef:

   En dan voeg ik Zwitserland er nog bij.

 2. Francesca schreef:

  Dit jaar is wel veel zwakker dan voring jaar.

 3. Beer schreef:

  Naast dat ik gewoonweg niet begrijp waarom landen met sommige inzendingen komen – denk Montenegro, Georgië, Ierland – een zeer fatsoenlijk jaar dat zeker beter is dan 2017, en misschien iets te middelmatig om 2018 te overstijgen.

  Favorieten voor mij: Nederland, Malta, Zwitserland, Cyprus, Portugal, Italië.

 4. Wiepie schreef:

  Gelukkig heeft Nederland een ijzersterk nummer…. anders is het zo saai allemaal..

 5. Rick schreef:

  Het zal toch nog een aardig jaar worden met een paar goede nummers.
  Nederland, Griekenland, Italië 💓
  Armenië, België, Zweden, Zwitserland vind ik goed.

 6. Remco schreef:

  Ik kan met moeite tien nummers noemen die ik echt leuk vind, maar als ik het vaak genoeg luister dan vind ik het allemaal wel okay. Een paar weken geleden zag het er nog heel dramatisch uit qua liedjes, maar de laatste week zijn er echt een paar goede bijdragen bij gekomen. Vooralsnog is de stand nu 1e Nederland, 2e Rusland, 3e Albanië (ik hou van opzwepende dramatische vrouwen), 4e San Marino (echt het allerleukste en vrolijkste in die waardeloze eerste semi) , 5e Portugal (irritante show maar mooi nummer), 6e Georgië (puur drama), 7e Israël, 8e Oostenrijk, 9e Noorwegen (ik denk dat het niet door de semi zal komen), 10e Slovenië of misschien Italië. De strijd in Tel Aviv zal gaan tussen Rusland, IJsland (helaas), Nederland en Zweden. Daaronder zit de groep Italië, Armenië en Azarbaijan. Ik zou Denemarken kan de dark horse worden.

  • Dennis schreef:

   San Marino echt mijn guilty pleasure….Dit is zo fout maar oh zo vrolijk… Ik zie hem ook wel naar de finale gaan en dag zou dik verdiend zijn…

 7. Joss schreef:

  IJslandse ‘HATARI ‘ toch NIET op ESC podium ??
  Een voorlopig nog onbekende Israëlische organisatie heeft de regering in Israël gevraagd om de IJslandse band HATARI te weigeren op Israëlisch grondgebied wegens intentie Hatari om anti-Israël propaganda te maken op ESC podium !
  Wordt vervolgd !
  Bron: Oikotimes

  • Ria NL schreef:

   Dat zou geweldig zijn !! Ik kan niet wachten !! Maar dat zal wel niet gebeuren, denk ik.

   • Wim48 schreef:

    Politiek is verboden op het songfestival, Oekraïne ’05 moest ook aangepast worden.

 8. joh schreef:

  semi 1 gaat een lange zit worden wat een waardeloze nummers zitten daar tussen en allemaal zo saai kan er met moeite voorlopig 5 naar de finale sturen.
  En ja hoor Belgie is op basis van clip het mooiste dat is zo een mooi nummer nu nog hopen dat hij het podium goed neer zet en belgie moet zeker naar de finale. En ijsland gaat echt niet winnen hoor daar stemt toch geen jury lid op zeker dat is niet meer zingen wat die doen. Televoters helaas die willen iets zien op podium. Maar winnen zal ijsland hopelijk toch niet wat dan krijgen we pas echt een terug trekking van veel landen. Ijsland is slechtste dit jaar.

 9. Thomas schreef:

  Voorlopige top tien. Het een en ander kan nog wel wat verschuiven de komende tijd. Buiten de top 5 wordt het wel echt matig voor mij:

  1 Nederland
  2 Zwitserland
  3 Italië
  4 Belgie
  5 Denemarken
  6 Tsjechie
  7 Noorwegen
  8 Zweden
  9 Estland
  10 San Marino (ik weet dat het best matig is, maar stiekem is dit een enorme guilty pleasure. Ik hoop echt voor ze dat ze zich weer eens kwalificeren voor de finale!)

  • Thomas schreef:

   En ik vergeet zo maar Spanje hier! Een top elf dan maar ;)

   1 Nederland
   2 Zwitserland
   3 Italië
   4 Belgie
   5 Denemarken
   6 Spanje
   7 Tsjechie
   8 Noorwegen
   9 Zweden
   10 Estland
   11 San Marino

  • Dirk Marko schreef:

   Hier kan ik wel mee leven😄

   • Thomas schreef:

    Ik denk dat Denemarken een soort Zoë (Oostenrijk 2016) gaat doen. Heel lief liedje waar de jury niet zo heel erg van onder de indruk is, maar waar de televoter wel massaal voor gaat.

 10. RobbieR schreef:

  Gelukkig zijn er de laatste week goede nummers bij gekomen, met als grootste verrassing Nederland. Verder vind ik België, Zwitserland, Italië, Cyprus, Griekenland, Albanië, Zweden wel goed. Maar morgen even op mijn gemak luisteren.

 11. RobbieR schreef:

  Nederland, België, Albanië, Zwitserland, Denemarken, Italië, Zweden, Slovenië, vallen mij tot nu toe het meest op.
  Morgen maar even op mijn gemak alles nog een keer luisteren.

 12. Ria NL schreef:

  Voor mij zijn dit wel mijn favorieten: Nederland, Albanië, Hongarije, Slovenië. N. Macedonië, Servië, Polen, Zweden, Duitsland, België .

  • Ria NL schreef:

   Het minste heb ik met: IJsland, Italië, Portugal, Montenegro, Cyprus, Roemenië, Australië, Ierland, Letland, Kroatië, Moldavië.

   Verder vind ik Zwitserland en ook San Marino niet onaardig.

   • Remco schreef:

    Ria, wat hebben we op veel punten een overeenkomstige smaak. Ik was bij de favorieten helemaal Hongarije en Macedonië vergeten. Het ergste (muzikaal, tekst en hun onvoorspelbare politieke gedrag) vind ik IJsland. Ook van Cyprus ben ik niet te spreken en Moldavië, Roemenië en Kroatië ook niet. Ik had Portugal wel hoger bij je verwacht. Het is een vreselijk irritante vent maar zijn zang en ritme zijn toch mooi?

   • Ria NL schreef:

    Nou Remco, ik kan het lied van Portugal met de beste wil van de wereld niet mooi vinden. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

 13. Bombarie schreef:

  Nederland heeft wel een mooie plek in de tweede halve finale: na Malta, met Chameleon, een liedje dat van vrolijkheid niet weet welke kant het uit wil, en voor Noord-Macedonië met een ballad die best aardig is, maar nogal ouderwets. Daarna mag Noorwegen nog zijn dertien in een dozijn ding doen en Rusland nog dramatisch Screamen. Maar daarvan hebben we niet veel te vrezen. Arcade is van de buitencategorie. Zoals ook Salvador Sobral lied dat was.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Die plaatsing startposities moet nog gebeuren – ik verwacht dat Zweden op 8 of 9 komt en Rusland en Nederland vrij achteraan.

 14. Jarno schreef:

  Mijn top 10 voor beide semi’s in willekeurige volgorde
  Semi 1:
  1 Cyprus
  2 België
  3 Slovenië
  4 Estland
  5 Hongarije
  6 IJsland
  7 Griekenland
  8 San Marino
  9 Servië
  10 Finland

  Semi 2:
  1 Nederland
  2 Denemarken
  3 Roemenië
  4 Zweden
  5 Zwitserland
  6 Kroatië
  7 Noorwegen
  8 Noord-Macedonië
  9 Rusland
  10 Litouwen

 15. Gerard Martin schreef:

  Ik vind Nederland gewoon goed dit jaar en van Denemarken word ik vrolijk. De rest boeit me niet meer en vind ik zéér matig. Ik kan net zo goed MTV of weet ik wat voor muziekzender opzetten dan zie ik precies hetzelfde. Ik denk dat ik gewoon te oud wordt voor dit genre. Ik wil mooie muziek a la Sobral en instrumenten horen, computergeluiden vind ik lelijk koud en zielloos.

 16. coolVibes schreef:

  Ik zie zojuist dat Rusland in meerdere landen in de iTuneslijsten staat: Ierland, Griekenland, Israel en op #1 in Letland.. en 200.000.000 views… dit staat op de instagrampagina van wiwibloggs….. Ik hoooop dat Europa anders beslist en het ons langs gunt! Ons nummer is namelijk beter dan het nummer van Rusland!

  • Matje schreef:

   Als je goed had gekeken dan zag je dat NL in korte tijd de meeste spotify hits had en ook op YouTube het best deed, De landen voor ons staan al veel langer op deze media. Vergeet ook niet dat Sergey in veel landen bekend is en vooral bij de vele Russen die in Israël wonen.
   Wat mij meer verbaasd , meer omdat het niet mijn ding is , is de populariteit van Zwitserland in Scandinavië maar goed het is een kloon van Fuego en die deed het daar ook erg goed in de hitlijsten.

   • robbert-berlin schreef:

    Ën het is meegeschreven en mede geproduceerd in Scandinavië en dichtbij huis is het makkelijker pluggen. Marketing heet dat.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Arcade is toch ook gedeeltelijk een Zweeds product? Ik zie de naam Joel Sjöö erbij staan. http://joelsjoo.se/

 17. S@g@ schreef:

  Mijn persoonlijke top 10!
  Deze gaat wel nog veel veranderen en zeker na de live uitvoeringen…

  1. Italy
  2. Greece
  3.The Netherlands
  4. Portugal
  5. Belgium
  6. Slovenia
  7. Azerbijan
  8. Iceland
  9. Switzerland
  10.Armenia

 18. RobOranjeFinland schreef:

  Wat een mooie start voor Nederland dit Eurovisie Songfestival jaar, 1e bij de Bookmakers, het kan dus toch. Complimenten voor TeamDuncan! Wat een spannende finale avond gaat dat worden , met , ik hoop, een zenuwslopende puntentelling……….met uiteindelijk Nederland als winnaar. Het scenario daarna, ik fantaseer even verder, een dikke wereldhit voor Duncan, duizenden mensen op Schiphol om Duncan te onthalen, rechtstreeks op tv. De keuze welke stad de organisatie krijgt ( Rotterdam), wie gaan het presenteren? En……..Nederland in 2020 , bij winst, meteen in de finale. Maar eerst moet TeamDuncan het nog “ wel effe doen”!

 19. Dirk Marko schreef:

  Ik wens #teamduncan hierbij heel veel succes inspiratie en creativiteit toe.
  En houd je stem goed.

 20. robbert - rotterdam schreef:

  Toen ongeveer de helft van de kandidaten bekend was, zag ik het zwart in. Naar het einde toe kwamen er inzendingen bij die de moeite waard waren. Nu heb ik een top-12 van liedjes die ik muzikaal echt wel kan waarderen. Daarbuiten vind ik het veelal een grijze brei of ronduit slecht.

 21. ed gentenaar schreef:

  jan smit in de greenroom en eva jinek met duncan presenteren de 3 avonden

  • Martijn schreef:

   Eva Jinek, dat kun je Europa niet aandoen

   • RobOranjeFinland schreef:

    Chantal Jansen & Linda de Mol……….Paul de Leeuw in de Greeneroom

   • Wim48 schreef:

    Niet Paul de Leeuw, die heeft zich in 2006 zo belachelijk gemaakt tegenover Sakis.

   • robbert-berlin schreef:

    Graag wel iemand die goed Engels spreekt, en het liefst geen steenkolen-Engels. De beste en vlotste spreeksters zijn Kim Lian van der Mey, Tooske Ragas en idd Eva Jinek. Er zijn wel vaker journalistes betrokken geweest bij de presentatie en dat ging prima.
    Chantal Jansen, lijkt me niet. Linda de Mol kan wel, zij was vroeger ook VJ bij MTV en presenteerde daar in het Engels, maar die loopt ook al tegen de 60. Misschien toch leuker om een wat jongere te nemen? Overigens is het nog steeds niet aan de orde, hè? We hebben nog niet gewonnen.:)

  • Jarno schreef:

   Alsjeblieft geen Tooske Ragas dat hysterische mens kan ik echt niet uitstaan.
   En ook geen Chantal Jansen die heeft zich tussen neuzen lippen door regelmatig negatief over het festival uitgelaten.
   Doe dan maar Kim-Lian en een type Gerard Joling/Paul De Leeuw/Carlo Boszhardt met Jan Versteegh in de greenroom.

   • robbert-berlin schreef:

    Tooske Ragas hysterisch? Ik heb haar toch overwegend rustig gezien, wanneer deed ze hysterisch dan?
    En ja, Gerard Joling, Paul de Leeuw, ja, als je jezelf wil profileren als natie van steenkolen-Engels sprekers, moeten we dat zeker doen:)

 22. Tippy2 schreef:

  “DARE TO DREAM” is dit jaar wel een hele toepasselijke slogan :-)

 23. Tippy2 schreef:

  “Dare to dream” Krijgt zo wel een bijzondere lading :-)

 24. JP schreef:

  Ik ben van mening dat Duncan een “Lena” mag gaan doen wanneer hij voor NL de winst binnenhaalt. Zou fantastisch zijn. Geen druk meer, finale al binnen. Gewoon zichzelf nog een keer presenteren met een fantastische song.

 25. Roel schreef:

  AvroTROS moeten nu al opschalen naar mogelijke ESF 2020 in Nederland.
  Draaiboeken klaarstomen, en data bespreken.
  Indien winnen niet handig is vanwege te verwachten hoge kostenpost, onze kandidaat raar uitdossen. Dan komen we ergens in de top 10… ook leuk.

  • Richard schreef:

   Ik heb de indruk dat AVROTROS echt wel wil winnen.

   • Paysbart schreef:

    Ik weet wel zeker dat Avrotros helemaal niet blij zou zijn. Die bidden om een tweede plaats. Daar gaat een groot deel van hun budget voor 2020…..

   • robbert-Berlin schreef:

    Ja, maar veel wordt toch betaald uit sponsorgelden (als ze slim zijn werven ze die ook), en ook Rutte heeft eens toegezegd dat in geval van een Nederlandse overwinning de regering geld beschikbaar zal stellen voor zoiets belangrijks. Dat heeft hij zich vorig jaar een keer laten ontvallen. Natuurlijk wel op eigen titel, maar toch. De organisatie kost een heleboel, maar levert voor de staat Nederland ook een boel geld op aan belastinggelden en gevolgen van promotie. Een organisatie wordt echt niet alleen uit de AVROTROS-pot betaald. Die zou dan gauw leeg zijn!:)

 26. XXX schreef:

  Onze Duncan staat in een Poll (wie wordt de winnaar in 2019) op ESCxtra slechts 5e!!!

 27. Tippy2 schreef:

  Ja en SAN Marino op 4 Haha! Cyprus op 2 , lijkt me sterk. 😂

 28. Tippy2 schreef:

  Daarnaast al wordt Duncan 5e, dan zou ik dat zeeeer onterecht vinden. Iets mooiers kun je gewoon niet sturen, dus dan is dat maar zo. Dan heeft Europa echt geen smaak..

  • Joëlle schreef:

   In veel jaren is al duidelijk geworden dat Europa geen smaak heeft… Zou je niet meer verrast over moeten zijn.

 29. Rick schreef:

  👍 steengoed nummer eerst de halve finale doorkomen want dat is ook zenuwslopend ..
  We zien wel waar hij terecht komt.
  Zo trots heb ik me nog nooit gevoeld over onze inzendingen.

  • Tom schreef:

   +1

  • XXX schreef:

   Nou, ik loop al wat langer mee. Ken dat gevoel toch ook van 1972, 1974 (al was ABBA toen toch de te kloppen kandidaat), 1975, 1980. Later toch nog ook wel 1993 en 1998 maar daarna alleen nog in 2014 vanaf de repetities.

 30. Marc schreef:

  1 NL 2 Italië 3 Azerbeidjan 4 Zweden 5 Cyprus 6 Estland 7 Zwiserland 8 Griekenland 9 Servië 10 Slovenië

 31. Richard schreef:

  Sommige reactievideo’s zijn ook geweldig om te bekijken. En er zitten negatieve reacties bij. Maar dat is ook maar goed. Dat zet me dan weer met beide benen op de grond. We hebben nog lang niet gewonnen. 18 mei is nog ver weg en er kan nog veel gebeuren.
  Maar het is een heerlijk songfestival om naar uit te kijken. Waarom niet 60 jaar na Teddy, 50 jaar na Lenny een songfestival organiseren 50 jaar na Amsterdam en 40 jaar na Den Haag? Zoals hierboven al gezegd: Dare to dream. Dat kan nog 2 maanden.

  • XXX schreef:

   Teddy’s winst is vandaag op de dag af 60 jaar geleden …..

  • Jim schreef:

   welke negatieve videoreacties heb jij dan gezien van Nederland? kan je ze linken ik heb er nog geen tegengekomen

 32. Tom schreef:

  Duncan is weer uitgelopen, nu 21% tegen 12% voor Rusland. En over kritiek gesproken, die kip van vorig jaar kreeg heel veel kritiek, maar ach.. ze won! Zegt dus niks. Er zijn natuurlijk afgunstige fans, de doorsnee Europeaan gaat op 16 en 18 mei een traantje wegpinken en een extra vestje aantrekken tegen dat kippenvel :-)

 33. JP schreef:

  Ze heette Netta Barzilai…. Ook zij heeft een naam. Een beetje respect graag… Soms vraag ik mezelf af of we het uitgangspunt van Eurovisie uit het oog zijn verloren. Dat is toch verdraagzaamheid lijkt me. Maar goed.

  • Joss schreef:

   Verdraagzaamheid ? Heel ver te zoeken hoor !
   Kijk maar naar dit jaar ….. een land dat zich geroepen voelt om een groep te sturen met als naam …..HAAT en als extra …. hun lied gaat over Haat regeert de wereld !!!!
   Verdraagzaamheid dus !!

  • Lola 4 ever schreef:

   + 1000000

 34. Michael schreef:

  Je kon Netta leuk vinden of niet, maar het nummer zat wel goed in elkaar. Wat ik vooral zie zijn negatieve Zweden en Russen, maar dat is ook maar een handje vol. Veel lof aan de Belgen die overal lovende berichten plaatsen.

 35. riccardo Bangkok schreef:

  Op persoonlijke smaak absoluut Nederland, Portugal en Italië in mijn top 3.
  Tsjechië vind ik ook erg leuk, licht en catchy en vallen live niet door de mand. De Estse kopie op Aviici vind ik ook niet verkeerd. België, op basis van de clip, zou ik ook graag in de top 10 zien.
  Rare editie met veel grijze muizen maar ook het super opvallende lastig in te schatten IJsland waarvan ik denk dat het dan toch juist die act wordt die ze de das om doet.

 36. Bart schreef:

  Ik denk dat het vooral van de West-Europese juries ’12points’ zal regenen. Het lijkt me dat deze van België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, GB en Ierland binnen zijn…maar wat van het Oostelijke en Noordelijke deel, zullen die niet eerder voor Rusland en Zweden gaan? wat denken jullie?

  • robbert-berlin schreef:

   Bedoel je ’12 points’ of 24 points, want elk land heeft natuurlijk 2 sets te verdelen. Bijvoorbeeld die 12 van België van de jury is lang niet gegarandeerd. Het zijn en blijven Walen, toch?:)
   Ik vind het trouwens moeilijk op jouw vraag te reageren. Er zijn zo ontzettend veel factoren die van invloed zijn. We kennen alleen nog maar de liedjes. De kwaliteiten van de verschillende artiesten kennen we nog niet. De stage-acts zijn onbekend en dan komt ook nog de loting (eerste of tweede helft) in de finale die heel wat invloed kan hebben. We weten ook nog niet hoe bereidwillig de regie in Israël is om onze wensen in praktijk te brengen en hoe vakkundig ze er zijn. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de Nederlandse inzending, maar een eerste plaats kan ik me alleen nog maar indenken op basis van het lied en stem. De rest is onbekend, dus kom in mei nog maar eens terug met je vraag zou ik zeggen.

   • Bart schreef:

    Waar ik vooral naartoe wil Robbert, is of Duncan’s nummer beter aankomt in Westerse oren (jury en publiek) dan in Oosterse oren? Ik vind het zeer ‘internationaal’ en ook wel Westers… en ik denk dan dat West-Europa dit zeker waarderen zal en de meer Oostelijke delen meer bombarie en spektakel willen…?

   • Lola 4 ever schreef:

    +100000

   • Matje schreef:

    Beste Bart .
    Volgens mij kregen de winnaars van 2016 en 2017 , beide emotionele ballades , punten uit geheel Europa . Vooral Sobral viel ook in het Oosten in de smaak. CATS had ook weinig moeite met het verzamelen van punten uit Oost Europa.
    Je weet het dus nooit , kijk maar waar de punten van Waylon vorig jaar veel vandaan kwamen , de Balkan.

   • robbert-berlin schreef:

    Emotie is internationaal. Ik denk dat je bij het lied van Duncan hiervan moet uitgaan. Heb bv veel positieve reacties van Grieken, Spanjaarden en Italianen gezien, maar ook van Russen en Polen. Bij Duncan zit de emotie niet alleen in de tekst (komt veel voor bij Eurovisieliedjes, waardoor ze niet begrepen worden), maar ook in Duncan’s stem en in het hele wezen van het lied. Dus ja, ik denk dat Duncan, mits de act de kracht van het lied versterkt, ook een kandidaat is voor hoge punten uit het oosten en het zuiden van Europa.

 37. Kenny schreef:

  Vorig jaar had ik nog op zijn minst 3 favoriete landen. Dit jaar vind ik alleen Noorwegen echt leuk. :/

  • GerardMartin schreef:

   Ik kom niet verder dan Nederland, Denemarken en vooruit Noorwegen ook maar.

 38. robbert-berlin schreef:

  Nu de prognoses zich meer en meer uitkristalliseren in het voordeel van Nederland, verschijnen er ook steeds meer jaloerse haatmessages van fans op bv Facebook. Met opmerkingen dat Nederland alleen maar bovenaan staat omdat hij zijn blote kont toont in de clip, dat het een saai typisch jurynummer is en dat televoters in slaap zullen vallen van ons nummer, e.d. Laten we deze reacties maar zien als de laatste stuiptrekkkingen van ‘de tegenstander’.

 39. Rick schreef:

  Ik lees nooit iets op Facebook moet je ook niet doen!
  Wij weten allemaal dat het een geweldig mooi lied is en dat je hier niet over hoeft te twijfelen.
  Leef nog maar lekker op die roze wolk en geniet er maar van!!!

 40. Tom schreef:

  De druk op Duncan zal best enorm zijn of worden. Ik hoop dat hij goede begeleiding krijgt om er straks goed mee om te kunnen gaan en relatief lekker ontspannen aan zijn avontuur kan beginnen :-)

  • robbert-berlin schreef:

   De beste begeleiding zal zijn om de Nederlandse fans slechts met mate tot hem toe te laten (tenzij hij ze zelf opzoekt). Die willen natuurlijk allemaal adviezen geven wat hij moet doen en laten op het podium, hoe hij zijn haar moet dragen, welke schoenen hij aan moet trekken, en hoe hij het beste met de camera m moet gaan. Hem lekker met rust laten en hem het zelf laten uitzoeken met zijn team, dat lijkt me de beste begeleiding. Je hoeft niet overal een haptonoom op te zetten:)

 41. Oslo Dutch schreef:

  Tot nu toe gaat het goed met Nederland. We stonden al enigszins goed bij de bookies omdat we toch de laatste jaren een enigszins gedegen reputatie hebben opgebouwd (5 x finale in 6 jaar) Het al dan niet bewust gelekte ” Miss you” deed de spanning stijgen en de bekendmaking met een hele goede clip deed wonderen. De dag daarna Heeft Duncan laten zien dat het inderdaad goed live kan zingen. Dus nu kijken hoe het er straks uitziet in Tel Aviv. Bij vroege bookies missers als Frankrijk 2011, Armenië 2014 of Italië 2017 was het optreden uiterst teleurstellend iets wat ik nu niet verwacht. Maar het blijft lekker spannend!

 42. Fons schreef:

  Ik heb alle nummers gehoord en het moet gezegd dat Nederland een mooi lied heeft. Het is al meer dan 10 jaar geleden dat jullie eindelijk eens een goed nummer brengen. De toppers en Sieneke waren een dieptepunt maar ook de CLN vond ik maar niets, spijts de goede uitslag. Maar nu is het wel goed. Alleen denk ik niet dat jullie met dit nummer zullen winnen. Een goed nummer is niet altijd een garantie voor een goede uitslag. Dat is wel algemeen geweten dacht ik. Zie maar naar de algemene favoriet van 2 jaar geleden : Italië. Die bleef ook ver onder de verwachtingen. Ook Nederland zie ik het niet zo goed doen als de verwachtingen en dit om 2 redenen. De eerste reden is dat de magie die van de videclip spatte niet meer terug te vinden zal zijn in de live versie op een groot scherm in een grote arena. Dat zag je trouwens al op de live uitvoering. Dit was een heel stuk minder pakkend. Daarenboven is er ook nog de concurrentie. Na het luisteren van alle nummers zitten er toch wel een aantal heel goede bij. Luister maar naar Italië, Zweden, Denemarken, Finland, Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, België en Slovenië. Deze komen volgens mij allemaal in aanmerking voor een top 10 notering. Maar de echte toppers die in aanmerking komen voor de overwinning zijn volgens mij Noorwegen, Cyprus en vooral Zwitserland. Dit zijn trouwens nummers die met een pakkende live act nog een boost kunnen krijgen zoals Fuego verleden jaar. Niettemin zie ik Nederland wel een goede notering halen en dat verdient dit nummer wel.

  • robbert-berlin schreef:

   Finland, Denemarken, Noorwegen? Geen van deze drie gaan zowel de jury als de televoters bekoren. En voor de winst is het wel erg belangrijk dat je bij twee categorieën indruk maakt.

  • Johannes schreef:

   Hoe kun je een optreden in de Wereld draait door nu vergelijken met een optreden op een eurovisiepodium waar sowieso al meer dan 10 dagen aan gewekt wordt op locatie.
   Wie zegt dat de magie van de clip niet op het podium zal plaatsvinden? Ze hoeven de klip maar als decor te draaien en klaar is kees. Niet zoveel beren (willen) zien Fons! Ik hoop dat Belgie een top tien notering haalt als het live goed wordt gebracht. Blijft wake up een beetje doorsnee inzending.

  • Hans schreef:

   Typisch weer een Belgische reactie, positief beginnen en dan met een aantal zogenaamde redenen komen waarom NL zijn verwachtingen niet waar zal maken, en dan die verwijzing naar italie van 2017, dat resultaat heeft totaal geen invloed op het resultaat wat NL zal gaan behalen dit jaar, Dat de Bookmakers het de andere jaren wel bij het rechte eind hadden wordt niet over gepraat (Loreen, Mans, Netta oa) Je weet helemaal nog niet hoe de staging eruit gaat zien en die kan dus net zo overtuigend worden als een “pakkende Live act” van Cyprus of zwitserland zoals jij verwacht. Sorry dat ik het zeg maar ik proef hier toch echt wel wat jaloezie… Trouwens Belgie is mijn nummer 2 van dit jaar, geweldig lied en zeker finale naar mijn mening.

   • Nordman schreef:

    Ik denk dat Belgie behoorlijk wordt onderschat dit jaar. Heel goed lied en met de juiste performance, gaat dit hoog eindigen verwacht ik.

  • Nordman schreef:

   De videoclip heeft idd een magie, die zich moeilijk laat vertalen naar het podium denk ik, maar ik denk dat met de juiste regie er heel veel mogelijk is. Zwitserland zie ik als een grote concurrent. Goed uitziende jongen, die zowel kan dansen als zingen en een oorwurm van jewelste heeft, en toch betwijfel ik of het gaat winnen, want als Fuego dat niet kon waarom dit dan wel? Het is een nogal standaard zomers popliedje waar je afgelopen zomer zoveel van hoorde. Dat het een hit gaat worden geloof ik wel, maar een eurovisiewinnaar is altijd net even wat anders en dat zou NL kunnen worden.

 43. Matje schreef:

  Dit vind ik leuk omdat ik al jaren de messageboard van esc nation volg en weet hoe kritisch ze altijd zijn wat Nederland betreft maar kijk eens naar het resultaat van hun stemming over semi 2;

  1 NETHERLANDS – Arcade 416 (!)
  2 SWITZERLAND – She Got Me 255
  3 AZERBAIJAN – Truth 254
  4 SWEDEN – Too Late For Love 244
  5 DENMARK – Love Is Forever 201
  6 NORWAY – Spirit In The Sky 192
  7 MALTA – Chameleon 162
  8 RUSSIA – Scream 161
  9 ARMENIA – Walking Out 147
  10 NORTH MACEDONIA – Proud 136
  11 AUSTRIA – Limits 108
  12 ALBANIA – Ktejuh tokës 101
  13 IRELAND – 22 90
  14 LITHUANIA – Run With The Lions 86
  15 ROMANIA – On A Sunday 72
  16 LATVIA – That Night 72
  17 MOLDOVA – Stay 33
  18 CROATIA – The Dream 7

 44. Will Geerts schreef:

  Linda de Mol heeft nooit voor MTV gepresenteerd. Wat je hier allemaal kunt lezen. Destijds in de glorieperiode van MTV Europa waren er voor zover ik me kan herinneren 3 Nederlandse VJ’s: Carolyn Lilipaly, Simone Angel (Engele echte naam) en Marijne Van der Vught (of zoiets). Vooral de eerste 2 kan ik me nog goed herinneren. De eerste presenteerde het News en Hitlist UK, ze was afkomstig van Middelburg in Zeeland. Simone Angel was van de kanten van Enschede, meen ik, leeft nu ergens op een eiland (Aruba ofzo) met echtgenoot en kind. Geen van de 3 is nog media-actief. Ik denk dat Eva Jinek wel een goede kans maakt als presentatrice, heeft zij niet nog eens een tijdje in Amerika gewoond ? Misschien Yolanthe ook ? Maar ik ken de Nederlandse BN’ers verder niet zo. Ze kunnen natuurlijk Mathijs van DWDD kiezen, dan is de puntentelling op 2 minuten wel gedaan :).

 45. Rick schreef:

  Wat een ontzettend leuk stukje over die producer van Arcade.
  2 jonge gasten die hun passie in de muziek delen,en werken aan dit pareltje.
  Ik gun ze alle goeds en hoop dat dit beloond mag worden 👍🏆

 46. Jim schreef:

  Ik denk dat ik maar 1 winnaar heb gehoord mense, en als Belg zijnde zeg ik dat dit Nederland is. Wat een prachtig nummer. Ik zie trouwens alleen maar lovende videoreacties op Youtube, kippenvel is een van de eerste gewaarwordingen voor velen. Ik denk dat het heel raar moet lopen als Nederland niet gaat winnen. Ik heb er vertrouwen in.

 47. Thomas schreef:

  Welke landen gaan de semi’s openen en sluiten denken jullie? Ik vermoed het volgende.

  Semi 1:
  Opener: Cyprus/Finland
  Sluiter: Griekenland

  Semi 2:
  Opener: Zwitserland
  Sluiter: Noorwegen

  • Jve schreef:

   Ik heb zomaar zo’n vermoeden dat Rusland de positie “krijgt” om als laatste op te treden in Semi 2..(lees:koopt) en ook in de finale een prima startplek zal krijgen…geld en corruptie doet wonderen ;)

  • RobOranjeFinland schreef:

   Allemaal even Stemmen op Nederland

  • Kenny schreef:

   Heb net gestemd. Wel raar dat Nederland hier maar 3e wordt en Malta 1e. Dit is geen serieuze poll. :P

   • Yens schreef:

    Maar 3e, ik vind dat een goede prestatie.

    Het is ook erg afhankelijk van de bezoekers van de site. Uit welke landen komen de meeste bezoekers en uit welk land komen de makers van de site. Dat speelt allemaal mee.

   • Will Geerts schreef:

    Inderdaad, niet serieus. Volgens mij serieus getrolled. San Marino 5e en UK 4e ? En uit welke landen de meeste bezoekers komen ? Uit Nederland waarschijnlijk, want hier wordt er constant voor opgeroepen om te stemmen. Dus eigenlijk trekken jullie nu een poll in twijfel waar je zelf aan de basis van de twijfeltrekking ligt. Grappig.