Duncan Laurence zingt ‘Arcade’ op songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

167 reacties

 1. Sake schreef:

  Lieve mensen, blijf nou rustig!! Morgenavond is het moment-supreme! Vanaf dan mag er weer gezeken worden, waar ik me trouwens niet mee inlaat. Ik zeg: Go Duncan Go!!

 2. Nordman schreef:

  Cornald en Ilse zijn echt heel enthousiast. Ik kan me echt niet voorstellen dat het lied niet goed is. Arcade in pianoversie is best mooi, Arcade in midtempo (demo SBS6) vind ik matig, maar wie weet klinkt het met een andere productie veel beter. Ik denk dat Duncan met zijn stem alleen al elk lied bijzonder kan maken.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Geef me nog een nacht, geef me nog een dag.

  • Peter schreef:

   Cornald is altijd enthousiast om dan achteraf als het niet gegaan is zoals gehoopt het nummer af te kraken en af te schieten. Hecht niet zoveel waarde aan zijn mening. We horen het vanavond wel, en dan bepaal ik zelf wel wat ik er van vindt, zoveel mensen, zoveel meningen.

   • Wop schreef:

    Das niet helemaal waar, ik vond cornald bij ogene en Waylon helemaal niet zo enthousiast.

  • HJ schreef:

   Zijn stem is dus juist niet bijzonder. Nou ja, bijzonder zwak. Flinterdun. Tenzij het inmiddels wat verbeterd is.

 3. GerardMartin schreef:

  We gaan het allemaal horen en zien vanavond en ik zet er zelfs het leuterprogramma van v. Nieuwkerk voor aan.

 4. RobFinland schreef:

  Still 15 hours to Go……….

 5. G. van den Berg schreef:

  Als het arcade wordt, eindigen we zekers niet in de top 5. Rusland heeft heel sterke zanger die zekers met een dance act zal komen. Zweden is altijd erg goed. Italië staat nummer 3 genoteerd in de Bookmakers ranking en Cyprus is met ijzersterk dance nummer gekomen. Een lied moet heel herkenbaar zijn en dat is Arcade niet. Ik hoop dat het ander liedje gaat worden.

  • Wop schreef:

   Rusland komt met een ballad.

  • S@ga schreef:

   Die zogenaamde sterke Russische zanger komt met een ballade. Cyprus vind ik helemaal geen sterk dancenummer hebben. Zweden zal dit jaar echt niet meedoen voor de overwinning (het maakt niet uit wie er a.s. zaterdag als winnaar uit de bus komt). Griekenland daarentegen heeft een heel sterk eigentijds popnummer…
   Mijn favorieten tot nu toe zijn Italië, Portugal, België, Griekenland en Slovenië!

 6. Andre en Fitz schreef:

  Volgens het AD heeft hij onlangs, in februari, het nummer Junkie for your Love opgenomen, een dancenummer, maar dat voldoet dan weer niet aan de beschrijving van Ilse de Lange denk ik

 7. JandeTaalregelman schreef:

  In het uur 7.00-8.00 begin rond minuut 16-17 https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/493270-martijn-van-der-zande-over-nederlandse-inzending-songfestival (er kan straks een aparte link komen)

 8. Ben schreef:

  Jeetje wat een geheimzinnige gedoe allemaal om de Nederlandse inzending.
  Waarom zo dat verstoppertje spelen. Als je alleen al naar de gezamenlijk Songfestival webside van de AVROTROS kijkt waar ze wereldkampioen zijn in NIKS! Totale onduidelijkheid wanneer nu eigenlijk vandaag het lied wordt gepresenteerd. Als Arcade het gekozen lied is wordt de finale moeilijk haalbaar. Het lied blijft totaal niet hangen.

  • Wop schreef:

   OMG wacht gewoon de inzending af, je kan er niks meer aan doen en de versies van arcade zijn allemaal demo versies. Productie en demo zijn twee verschillende dingen.

 9. Good Riddance schreef:

  Overigens las ik op een andere site dat via die link (naar Itunes etc) was op te maken, dat ‘Arcade’ om een single gaat, en niet om een album-titel. Er werd specifiek gelinkt naar een single, en niet naar een album. Dus nee, het is geen mogelijke album-titel!

 10. Peter schreef:

  Dit is de reactie van Cornald Maas in de Telegraag vanmorgen:
  “Duncan kan in ieder geval zijn borst natmaken, met wat voor liedje hij ook komt donderdag. „Op het eerste gezicht is de tweede halve finale waarin Duncan uitkomt zwaarder dan de eerste. Maar dat moet in principe niet uitmaken als je song goed genoeg is”, besluit Cornald.” De onzekerheid slaat nu al toe dus.

  • Johan schreef:

   Helemaal mee eens, als je een goed nummer hebt moet het niet uitmaken, dan versla je iedereen

  • Hans P. schreef:

   Waarom is de constatering dat de tweede halve finale sterker is (lijkt) dan de eerste een vorm van onzekerheid?
   Je kunt alles naar je eigen conclusie toepraten natuurlijk.

  • dick schreef:

   Maas dekt zich nu al in…

 11. S@g@ schreef:

  Waarom komt de video niet gewoon op een bepaald uur online te staan?

 12. Nordman schreef:

  Is het nu al zeker dat het bij DWDD wordt gepresenteerd? Ik lees het nergens. Is het alleen maar omdat (Kw)albert dat heeft gezegd??

 13. Robert schreef:

  Nu bevestigd. Vanavond 19 uur DWDD en YouTube.

 14. Sabine schreef:

  Laten we vanavond gewoon afwachten en niet meteen zo negatief praten 🥺

 15. Nordman schreef:

  Eindelijk bevestigd. Titel weten we dus nog niet, maar 99% kans dat het dus Arcade is. Complimenten voor hoe de avrotros het dit jaar aanpakt. Spannend is het wel. Ook goed dat de video direct op het officiele kanaal is te zien.

 16. RobbieR schreef:

  Ik verwacht nog steeds iets goeds van Duncan.

 17. Tippy2 schreef:

  Als ESC fan snap ik de spanning en onzekerheid die ik in de meeste berichtjes terug lees. We zijn natuurlijk lekker gemaakt met fantastische vooruitzichten, en tja dan zou het kunnen tegenvallen. Laten we in ieder geval eerst vanavond even afwachten, en valt het dan alsnog tegen dan steunen we Duncan anyway.. Wie weet is het toch dat pareltje :-) Het blijft spannend..

  • riccardo schreef:

   Precies, en de storm aan voor de hand liggende negativiteit vanavond lekker over laten waaien.

  • Max Mark schreef:

   Ha Tippy,
   ja spannend is het zeker. Maar ook heel leuk. We weten nu al dat er sowieso veel kritiek komt; dat is er altijd. Zoveel meningen….
   Maar volgens mij komt het goed. Geweldige stem heeft die jongen. En al z’n nummers hebben een mooie sfeer. Het is bijna zo ver… spanning stijgt. Ik reken nog steeds op een parel. En daarna – precies zoals je zegt – gewoon NL blijven steunen en kijken waar het schip strandt.

 18. Rick schreef:

  Dat is de spirit,ik wil alleen niet een top 5 of net nummer 11
  Ik wil dat we verdomme eindelijk eens winnen!!!
  Het is precies volgend jaar 40 jaar geleden dat we het voor het laatst hebben georganiseerd,en wel in Den Haag.
  🤩🤩🤩🤩🤩
  Allemaal veel plezier en duimen op een ijzersterk nummer

  • Paul schreef:

   Dat is niet helemaal juist. In 1975 won Nederland wel voor het laatst, maar in 1980 wilde Irsaël niet nogmaals organiseren. Het Eurovisiesongfestival 1980 was het vijfentwintigste Eurovisiesongfestival en vond plaats op 19 april 1980 in Den Haag.

  • Paul schreef:

   Rick, je hebt wél gelijk, over 40 jaar geleden. Ik heb me verteld.

  • Will Geerts schreef:

   Je zegt het zelf: voor het laatst, er komt nooit nog een volgende keer.

 19. ed gentenaar schreef:

  belgie pas een keer gewonen nederland 4 keer

 20. ed gentenaar schreef:

  en belgie had toen echt niet het beste lied zwiterland was veel beter

 21. janjan schreef:

  gaat helemaal niks worden. deze Duncan haalt de finale niet eens met zo een uitstraling…..alles wat nu van hem te beluisteren is helemaal niks voor europa…….sloom en beetje in zich zelf gekeerde zanger. hij zal wel op bloten voeten optreden of in een verdwaald bos wandelen.

 22. cor schreef:

  FYI, lied van San Marino (Hey Na Na Na) en Zwitserland (She Got Me) zijn ook uit!

 23. harm stirnberg schreef:

  Jippie eindelijk heeft Songfestival.nl ook een bericht geplaatst over de bekendmaking van Duncan zijn lied. Een waardeloze site als je het vergelijkt met deze site. Chapeau voor Songfestivalweblog.nl voor hun snelle berichtgevingen hier.

  • Peter schreef:

   Maar nog geen titel, dus of het Arcade wordt is nog steeds de grote vraag.

  • Will Geerts schreef:

   Is dat een fannetjessite zoals songfestival.be ? Die laatste lees ik trouwens bijna nooit. Ze komen achter met nieuws, zelfs het Belgische (niet dat er zoveel is) en eigenlijk kan je het al allemaal ergens anders lezen. Hier kun je tenminste nog eens gezellig ouwehoeren en … vooral Nederlanders op hun zenuwen werken hahahah

 24. RobFinland schreef:

  Duncan: BLAAS ons omver vanavond! Morgen meteen Nummer 1 ITunes…….

 25. Nordman schreef:

  De spanning begint toe te nemen. Wordt het Yay of Nay!?

 26. Joss schreef:

  Op dit moment ( 17.45 u) geeft YOU TUBE aan dat video om 19.08 u in premiere gaat ! Toch nog sneller dan DWDD !!!

 27. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ben erg benieuwd of de selectiecommissie, nu ze zelf het nummer heeft kunnen selecteren, eindelijk de balans heeft kunnen vinden tussen jurymateriaal en commercieel denken. Ik neem aan dat AVROTROS een keer wil winnen en om dat te bereiken, kan de smaak van de kijker niet overgeslagen worden, hoe verleidelijk dat ook lijkt . Is de omroep blijven hangen in niche, leuk voor de jury, maar niet aansprekend voor de kijker? Of heeft ze eindelijk de weg gevonden om beiden te bekoren? Dat is de hamvraag voor mij vandaag, naast dat ik natuurlijk razend benieuwd ben hoe het lied in de uiteindelijke versie klinkt.

 28. Dirk Marko schreef:

  Duncan, please make us proud.

 29. Jve schreef:

  Over pakweg een uur barst het hier weer los met allerlei verschillende meningen..de een zal het geweldig vinden,de ander bagger..en dat is logisch,smaken verschillen!! Maar laten we elkaar ajb respectvol behandelen,het ESC en deze weblog zijn toch bedoeld om het leuk te hebben en te kletsen over een gezamenlijke “hobby”…Dat gezegd hebbende; ben reuze benieuwd,nu echt aftellen voor de inzending van 2019 bekend is!!

 30. Robo schreef:

  Jve: eens!!

 31. Nordman schreef:

  Fingers crossed en mocht het tegenvallen…. Maak Duncan aub niet af, dan ligt het aan de selectiecommissie die een verkeerde keuze maakt. Maar goed, ik ga hier maar niet vanuit natuurlijk, maar met Nederland weet je het maar nooit.

 32. Robert schreef:

  WoW..

 33. Steef schreef:

  Ik vind het nummer “arcade” qua melodie niet interessant. Beetje saai zelfs. Cornald Maas zegt dat het allemaal heel weloverwogen is besloten. En zo klinkt het ook: heel verantwoord en heel braaf. Ik hou daar niet van. Maar dit alles vond ik ook van ” calm after the storm ” en daar liep het toch goed mee af. Dat gun ik Duncan wel. De clip is wel erg mooi.

  • robbert-berlin schreef:

   O, echt. Ik vind dit dus verre van braaf, eerder gewaagd, omdat er nieuwe paden betreden worden. De melodie, de wendingen en het spel met ritme, met percussie, dat vind ik juist mooi en ook al niet braaf.

 34. Chippy schreef:

  Fout nummer. Haalt zeker de top 10 niet. Finale is het hoogst haalbare

  We moeten een up tempo nummer sturen.
  Kijk eens wat meer naar Zweden.

  • robbert-berlin schreef:

   We moeten helemaal niks. En uptempo is geen wondermedicijn om hoog te scoren. Ook onder de uptempo’s eindigen heel wat nummers onderaan. Je moet gewoon zorgen dat je goed bent in je genre, of dat nu een slow is of een snelle inzending.
   Het lijkt wel of je de nieuwe ontwikkelingen binnen het ESF niet kan bijbenen. Dat van die pakkende, snelle nummers met op het laatst een modulatie is al een tijd geleden, hoor. Daar hoef je anno 2019 niet meer mee aan te komen zetten.

 35. Chippy schreef:

  Geen fout m aar flut nummer

 36. Chippy schreef:

  Is een algemeen probleem. Uit de jaren 70 kunnen vele de nummers nog meezingen
  Wie won er vorig jaar en het jaar daarvoor??

 37. Irma schreef:

  Ik vind duncan een mooie stem hebben, maar vind het irriterend dat hij zo in die kopstem blijft hangen. Het nummer is te lang saai. Ik haak daar af, ga koffie zetten ofzo. Als hij krachtiger gaat zingen, denk ik yes! Om vervolgens weer terug te zakken. Dit nummer houdt niet de aandacht vast en voor diegenen die het nummer helemaal afluisteren in de hoop meer power te horen, blijft teleurgesteld achter. Geen winner, helaas

 38. Emmy De Jaeger schreef:

  Wat een knappe song ! Zo puur, eenvoudig en ontroerend mooi ! Een verademing na jaren van overdreven veel circusacts en bombastische, schreeuwerige en smakeloze songs. Hoop dat jullie Nederlanders hiermee gaan winnen. Ik ben alvast een grote fan uit België. Succes !