Duncan Laurence zingt ‘Arcade’ op songfestival

You may also like...

167 reacties

 1. Tippy2 schreef:

  Dat had ik niet verwacht, benieuwd naar het eindresultaat..

 2. RobbieR schreef:

  Ik vond demo versie al mooi klinken, waar ik zijn kop stem ook prima in vind klinken.
  Er was ook een electronisch fragment van. Zou dat de opgepimpte versie zijn.
  Ik wordt toch weer enthousiast.

 3. Tom schreef:

  1 Ding….ga niet achter een vleugel zitten ajb, dat is zo stoffig…

 4. RobFinland schreef:

  Onder de indruk……..nu nog de real versie.

 5. Vincent schreef:

  Lijkt voorbarige conclusie, want deze website is uit de lucht en ook een typisch webadres. Lijkt me verstandig kop tussen haakjes te zetten.

  • Dustin schreef:

   helemaal mee eens, het blijft echt afwachten tot morgen wat de inzending zal zijn….

 6. RobbieR schreef:

  Het is nog steeds gissen.

 7. Robo schreef:

  Vreemde website inderdaad. Misschien houdt iemand ons voor de gek….of toch niet?
  Mocht het arcade zijn…onder indruk van demo. Nog even….weten we meer

 8. Hans schreef:

  Mmmm, ik weet het niet hoor, die dubieuze website is al uit de lucht en op Duncan’s instagram is nog steeds geen titel van de song te bekennen….

  • HJ schreef:

   Is geen dubieuze site. Het een lnk.to-site. Een verkorte url die artiesten vaak gebruiken om naar streamingplatforms door te linken

 9. Beer schreef:

  Ik vind helemaal goed.

 10. paysbart schreef:

  Kom op mensen. De foto is overduidelijk. Hoe de website ook mag heten
  Ik had stiekem toch nog gehoopt op “I miss you”

  • Pietje schreef:

   Ja me too eigenlijk. En ja omdat die complete foto er nu staat denk ik dat het wel gewoon het nummer is. Kan natuurlijk ook een album hoes of titel zijn ofzo, maar lijkt me sterk. Nu benieuwd naar het volledige nummer in de esf versie. Van die demo stukjes werd ik niet super enthousiast. Niet zoals van I miss you in ieder geval.

  • RobbieR schreef:

   Ik had op Arcade en I miss you gehoopt, beide demo’s klinken goed.

 11. RobFinland schreef:

  Ik denk dat iemand gelekt heeft……..toch vreemd dat de AvroTros nog niets meldt over de gang van zaken morgen………..het Volk Hunkert!

  • HJ schreef:

   Hunkert naar een volwassen stem. Niet naar flinterdunne stemmetjes zoals die van D. En zeker niet naar kopstemmen. Brrr. Hopelijk klinkt het ergens naar morgen. Anders gegarandeerd geen finale.

   • robbert - rotterdam schreef:

    Dat jij niet van kopstemmen houdt, wil nog niet zeggen dat het geen kans hewft op finale. Komt het dan niet in je op dat smaken kunnen verschillen? Als jij niet van een nummer houdt, komt het niet in de finale?

 12. Peter schreef:

  Ik wacht het morgen even af, maar wat ik hoor via youtube (als dat het ook is) stemt mij niet echt hoopvol. Klinkt als ouwe meuk van jaren 90 uit de Balkan.

  • Frits schreef:

   Vind ik ook Peter, slaapverwekkend, saai en totaal niet vernieuwend, maar ik wacht rustig af, misschien gaat het allemaal meevallen…

   • robbert - rotterdam schreef:

    Vernieuwend lijkt me geen criterium. Ik heb namelijk onder de gekozen inzendingen nog niets vernieuwends gehoord. Volgens mij zal het de televoter ook een worst wezen of een inzending vernieuwend is. Herkenbaarheid scoort veel meer.

  • Lola 4 ever schreef:

   +100000000

  • Richard schreef:

   Die oude meuk uit de Balkan hoor ik nog veel liever dan de nieuwe meuk uit IJsland :D

 13. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind ‘ Arcade’ best een mooi nummer. Zou makkelijk in mijn top-10 komen. Maar of het echt de 100% pianoversie wordt dan, dat waag ik te betwijfelen. Lijkt me mooi met in elk geval een cello erbij. En eventueel een mysterieus koortje dat later in het lied een rol krijgt. Maar goed, de keuze hierin is maandenlang aan Duncan geweest, dus is het wachten op het eindresultaat en daarna natuurlijk de visualisatie op het podium. Je kunt van dit nummer van alles maken.

 14. Nordman schreef:

  Zolang er nog niets is bevestigd kan het nog alle kanten op, maar het lijkt idd Arcade te zijn. Mijn eerste indruk: goed nummer (op basis van demo), maar geen wow-gevoel. I miss you vind ik heel speciaal en echt te gek. Dus ik had gehoopt op I miss you, maar als het Arcade is dan hebben we in ieder geval een goede inzending dit jaar. Ik ben uiteraard nieuwsgierig naar de definitieve versie van het lied. Misschien dat we dan worden weggeblazen? Fingers crossed.

 15. Gert1981 schreef:

  Ik heb “Arcade” net geluisterd. Ik vind het prachtig. Een soort van melodie gevormd om een echo. Maar vooral een uitermate simpele piano-melodie die echt om Duncan Laurence heen gecomponeerd is. De zanger in kwestie is dus uitermate sterk. Hij heeft een Salvador Sobral-achtig charisma en X-Factor, die ook dankzij zijn eigen vocalen magisch versterkt worden. En dat zal opvallen in Tel Aviv. Wat een fantastisch bereik heeft hij ook. Loepzuiver en de hoge falcetto-noten haalt hij er zonder problemen. Een beetje de West-Europese Salvador Sobral meets John Legend en Sam Smith zeg maar.

  Dit is ook een lied dat in studio-versie niet zo heel veel doet met mensen (fans), maar on stage helemaal tot leven komt. Ik adviseer Duncan om de gehele 3 minuten achter de piano te blijven zitten. Voeg daaraan toe de assistentie van Ilse de Lange, en eventueel Ilse zelf die vanaf 2 minuten naast Duncan komt zitten meezingen (a la Adrian, Norsk Melodi Grand Prix). Nu nog even subliem camerawerk en (zwart-witte) LED-Visuals kiezen, en je hebt weer een soort van magie waar ook Nederland 2014 van profiteerde.

  Ook naast Cyprus en Rusland zou Nederland in positieve zin kunnen opvallen. Maar goed, nog even twee nachtjes slapen. Whatever it may be, ‘I Miss You’, ‘Close To The Heart’ of het erg mooie verstilde ‘Arcade’, of iets heel anders, Duncan Laurence zal als artiest voor magie zorgen.

 16. ALL Wei schreef:

  We kunnen na de bekendmaking morgen pas zeker weten of dit em wordt?? Als dat zo moge zijn, dan wordt dit mijn toiletpauze, want ik vind er niks aan helaas. Wie weet was het een tactiekje op ons allemaal op de verkeerde been te zetten en is het morgen anders?? We gaan het zien……………?

 17. Matje schreef:

  Als het arcade is , ik betwijfel het , dan moet het de akoestische versie zijn . De woorden die Ilse gebruikte waren ; mooi , sfeervol en authentiek. Dit deed me meer aan I Miss You denken dan aan Arcade. Zou ook de hoes van het nieuwe album kunnen zijn op de foto die waarschijnlijk ook morgen uit gaat komen
  Een complete trukendoos lijkt er wel bijgehaald te worden om ons nog te misleiden.

 18. RobFinland schreef:

  Wat zullen Cornald en Jan een lol hebben vandaag……..

 19. Pepijn schreef:

  Mensen zo goed was I Miss You niet. De titel werd letterlijk 40 x herhaalt.

 20. robert schreef:

  internet adres eindigent op to lijkt mij sterk dat het arcade word,geloof nog steeds dat het een dancesong word,we shall see tomorrow

  • ALL Wei schreef:

   Ja, idd!! Als dat zo zou zijn dan zijn we flink ‘getrolled’,maar dat kan ook wel eens grappig zijn?? Ik hoop op een nummer met meer oompfh, want dat hadden de gepubliceerde versies van Arcade niet in mijn oren. Dus toch nog ff spannend naar morgen!!??

 21. Ria NL schreef:

  Ik wacht het rustig af. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

 22. riccardo schreef:

  Hoe zeker zijn we en welke versie dan? Ik zie en hoor het morgen wel, dat was toch al de bedoeling.

 23. Tom schreef:

  Bij de bookmakers staat ook al arcade als titel…

 24. Kees schreef:

  Ik kan bijna niet geloven dat Cornald en Ilse zo laaiend enthousiast waren / zijn van dit nummer, heb het nu een paar keer beluisterd maar het doet me helemaal niks.

 25. Peter 39 schreef:

  Afwachten op morgen mëer kunnen we niet doen..

 26. Tom schreef:

  Dat is vreemd, bij de bookmakers is arcade weer verdwenen als titel ????.

 27. Debbie schreef:

  Bij een andere website staat een hint naar een dance nummer genaamd Junky for Love samen met Jordi Riviera. I think they are playing us en dat het echte nummer pas morgen te horen is!

 28. riccardo schreef:

  Het zou best kunnen zijn dat Arcade idd het nummer is. De te verschijnen EP heet ook zo, dus dat lijkt wel aannemelijk en logisch.
  Ik hoop dat morgen iemand Duncan de vraag stelt of de op en af YT clipjes, oa van Arcade in verschillende versies en ‘het lek’ van vandaag voorzien zijn of was het gewoon creatief handig trollen?

 29. Will Geerts schreef:

  De huidige Nederlandse selectiecommissie heeft me nog nooit positief verrast en dat zullen ze dit jaar ook niet doen, daar ben ik vrij zeker van. Ik denk dat een dancenummer uitgesloten is gezien het soort artiest maar zoiets als Arcade lijkt me wel zo’n inzending die die commissie zou kiezen. Een nummer waarin hij vaak wisselt van stem en zijn stemacrobatiek kan laten horen. Dat lijkt me wel iets waarvan Maas & Co denken dat het zou kunnen scoren. Het is vrije saaie meuk dat me niet boeit, maar als er weinig in dat soort genre is in die semi en de staging is deftig en NL is wel beter geworden in staging de laatste jaren, zal het wel finale halen en (heel) misschien in de linkerhelft.

  • Michael92 schreef:

   Dit. Gillen dat ze helemaal omver zijn geblazen, en dan met zo’n lijzig niemendalletje zonder opbouw aan komen zetten.

   • Hans schreef:

    Heb jij het nummer al gehoord dan? Ik bedoel het eindresultaat? Ik zie trouwens dat Belgie zakt als een baksteen bij de bookmakers…. Ai, Ai, Ai…

   • Good Riddance schreef:

    @ Michael: dat is dus het effect, wanneer je het als groots aankondigt van te voren. Dan kan het alleen maar tegenvallen. Daarom vond ik het ook onverstandig van Cornald om zoiets vooraf te roepen.

    Bij werkelijk ieder lied (waarvan gedacht word ‘Zal dit het Songfestival nummer zijn?’) word er overigens steeds door iedereen gezegd ‘Ja, maar de selectiecommissie werd van zijn stoel geblazen door het nummer, en dat heb ik hier bepaald niet bij… dit lied is het dus niet’ terwijl dat natuurlijk een redenering is die nergens op slaat, aangezien ieder mens een andere smaak heeft. Wat de één als prachtig ervaart (en waar de één van z’n stoel door geblazen word) vind de ander helemaal niks. Dat iedereen dus steeds afgaat op ‘Ja maar, de selectiecommissie werd weggeblazen…’ (om een nummer uit te sluiten…) de logica daarvan ontgaat me compleet, aangezien smaak subjectief is en het dús niks hoeft te zeggen. De selectiecommissie kan iets geweldig vinden, wat wij morgen (wellicht) zwaar vinden tegenvallen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, maar @Good Riddance. Je weet helemaal niet hoe de uiteindelijke versie gaat klinken. Je gelooft toch zelf niet dat een nummer wordt ingeleverd met alleen pianobegeleiding?De Lange en Duncan mogen misschien niet van pracht en praal houden, maar zo basic zijn ze nu ook weer niet ingesteld. Dat is in de hele Eurovisiegeschiedenis naar mijn weten ook nog niet voorgekomen en dat zal Duncan heus niet doen. Juist met opbouw in het arrangement kan je grote effecten teweeg brengen. Ik ga ervan uit dat dit het geval is. Geen reden tot pessimisme tot we de eindversie gehoord hebben, zou ik zeggen.

  • Peter schreef:

   Hoor ik hier een Belgische Lama schijten, ga toch lekker trollen in je eigen land

   • Hans schreef:

    Wat is die Will Geerts inderdaad zuur. Gewoon even wachten tot je weet WAT je zo slecht vindt…

   • Will Geerts schreef:

    Jullie hebben het prangende tekort aan geneesmiddelen toch wel weer flink voor mekaar. 3 keer Arcade luisteren zou hetzelfde effect hebben als 2 slaappillen nemen. Goed gedaan !

  • robbert - rotterdam schreef:

   Duncan heeft heel wat dancenummers ingezongen.

 30. Janneke schreef:

  Op Instagram heeft Duncan dezelfde foto geplaatst als de foto op deze weblog wordt weergegeven deze maar dan nog zonder de titel Arcade!….

 31. Mike schreef:

  Is nog niet mijn nummer. Kan dan ook niet geloven dat dit nummer het is!

 32. Robo schreef:

  Albumhoes en album getiteld Arcade of toch het lied. Ik lach me stiekem wel kapot, heerlijk dit. We gaan het zien en horen natuurlijk.
  Succes Duncan!

 33. GerardMartin schreef:

  Alhoewel hij prima zingt mag ik toch niet hopen dat dit lied in deze versie naar TA gaat. Ik vind het eerlijk gezegd erg saai en weinig melodieus. Met dit lied gaat hij Amsterdam 2020 écht niet halen, driekwart van de zaal en tv kijkers dutten hierbij in. Ik hoop dus morgen op iets totaal anders!

 34. RobFinland schreef:

  Morgenavond bij DWDD wordt het nummer op de tv gepresenteerd , meldt Albert Verlinde net.

 35. Peter schreef:

  Net gehoord. Morgen tussen 19.00 en 20.00 bij DWDD

 36. Ron schreef:

  Blijft spannend…… op de hoes kijkt Duncan omhoog en denkt I miss you ???

 37. Tom schreef:

  Denk niet dat het Arcade wordt, anders zou de titel niet verwijderd hoeven te worden bij de bookmakers

 38. Hebbuzz schreef:

  Dit klinkt als een nummer dat heel geschikt is om een flinke boost te geven middels een DJ die er een kneiter van een dancehit van maakt, dit is te in zijn eenvoud prima en leuke afleidingsmanouvre, maar ik hoor de beats er al keihard tussendoor.

  • robbert - rotterdam schreef:

   In fantasie kan alles:)

  • riccardo schreef:

   Electronische invloeden, in de sfeer van het nummer, kan ook. Misschien wel mooier? Ik verwacht geen dance smash morgen.

 39. Kenny schreef:

  Ik hoop dat het een super goed uptempo liedje is. Een geen sloom gedoe. ;)

 40. RobbieR schreef:

  Ik hoop op een afwijkend liedje, zijn stem is al bijzonder en het lijkt mij een nuchtere, symphatieke vent. Hij valt wel op tussen de typische ESF meuk. Alleen Portugal, IJsland, België en Italië wijken tot nu toe af. Wat zijn wij weer ESF fans weer heerlijk eensgezind he :-)

 41. Richard schreef:

  Opzouten met trutte Ilse de lange meuk en calm after the storm gedoe. We willen Dance!!!! Maar zoals elk jaar zullen we ook dit jaar weer teleurgesteld worden hahaha

  • Peter schreef:

   Jij wilt Dance lijkt mij, ik niet. Achterhaalde muziek die het totaal niet gaat doen op het ESF. Ondanks wat iedereen al jaren denkt, zal dance totaal weggevaagd gaan worden, al zet je er een topper neer

  • Poehpoeh schreef:

   Wie zijn we? Spreek voor jezelf aub. Of dance het redt is ook maar de vraag. Ik hoop op een mooi sereen nummer

  • robbert - rotterdam schreef:

   We? Je spreekt wel heel makkelijk voor anderen!

   • RobbieR schreef:

    Laatste zin was maar een grapje, wij zijn eensgezind. AuB mag een grapje al niet meer. Ik hoop op I miss you of Arcade maar wel wat meer met een vet arrangement en opgepimpt. Niet een doorsnee huppel dance typisch ESF liedje.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik weet niet tegen wie je het hebt, Robbie R., maar ik reageerde niet op jouw opmerking, maar die van Richard

  • Pietje schreef:

   Ik wil helemaal geen dance

  • GerardMartin schreef:

   En wij willen geen “dance”!

 42. Matje schreef:

  Het Grieks lied werd net gepresenteerd en moet zeggen dat de studioversie erg sterk is . Helaas zo over geproduceerd dat het bijna onmogelijk is voor de zangeres om dit live zo over te brengen . Lied doet me denken aan een Annie Lennox lied!

  • RobbieR schreef:

   Ja ik vind het goed.

  • Will Geerts schreef:

   Ja, klinkt wel modern en internationaal en goed geproduced. Niet iets dat we nog niet eerder hoorden, maar voor het Songfestival nog wel ok. In elk geval niet die typische ethno Griekse sound. Altijd positief als landen eens iets anders proberen.

 43. René schreef:

  Ik hoop niet dat ‘Arcade’ die vreselijk saaie, lijzige, zeurderige pianoriedel is die ik net heb gehoord. Ik vind het werkelijk niet om aan te horen.
  Hopelijk worden we morgen tóch positief verrast..

 44. Andre en Fitz schreef:

  #doeslief#

 45. Tippy2 schreef:

  #doeslief# +1

  • Good Riddance schreef:

   “Jeroen Smits uit Oss is één van de beheerders van Songfestivalweblog: “We kregen een tip dat er op die website van Duncan drie links zouden staan naar het lied: naar Spotify, Itunes en Apple music. Daarbij stond een afbeelding met de titel ‘Arcade’. Diezelfde afbeelding staat de afgelopen dagen in puzzelstukjes op de Instagram-pagina van Duncan Laurence. Zo is voor ons één en één twee.”” (Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2947602/Steeds-sterkere-geruchten-Arcade-wordt-lied-van-Duncan-Laurence-op-Eurovisiesongfestival)

   Het lijkt me dus duidelijk jongens: Arcade it is! Vind ‘Arcade’ niet slecht (klinkt best mooi) maar het is niet de absolute hit die ik gehoopt had. Echter wacht ik tot morgen tot mijn definitieve oordeel… ligt er namelijk ook maar net aan wat de definitieve versie ervan blijkt te zijn. Wie weet klinken de uitgelekte stukjes ietsje anders. Ben benieuwd morgen!

   • RobbieR schreef:

    Ik verwacht gewoon een opgepimte versie van dit nummer, met een mooi arrangement. Krachtig gezongen. Ik vind de demoversie al mooi.

   • Matje schreef:

    Jeroen is waarschijnlijk op het verkeerde been gezet. Alles is nog mogelijk en dat we met zoen allen zo een heisa gaan maken is precies wat ze voor doel hebben. Vermoedelijk zijn ze aan het trollen.

 46. Lola 4 ever schreef:

  Als het Arcade is is het een zwak liedje..

 47. esc19 schreef:

  Het is 100% niet Arcade. Duncan onthuld de naam zelf op Instagram. De foto is fake, zoom maar in op het hoofd…het is niet het hoofd van Duncan Laurence !

 48. Hein schreef:

  Jeetje….wat een kattegejank.
  Vreeeeeeeselijk.
  Zit geen melodie in
  Tis net of hij een te strakke broek aan heeft.
  Hoop volgend jaar beter.
  Maar weer een jaar wachten