Nederland nu favoriet bij bookmakers voor winst

You may also like...

155 reacties

 1. RobOranjeFinland schreef:

  Oranje Boven !

 2. Hans schreef:

  En de kans dat Nederland daadwerkelijk gaat winnen acht ik zeer groot, dit pareltje staat niet voor niks op 1 bij de Bookmakers en ik heb er alle vertrouwen in dat de staging /performance voor een Wow en kippevel moment gaat zorgen in Tel-aviv, hier kan niemand omheen, dit gaat gigantisch scoren….

 3. Jve schreef:

  En terecht!! Pure kwaliteit!!

 4. Joss schreef:

  John Lundvik neemt over een paar uur de nummer 1 over ! Hij wordt de te kloppen man in mei !!!

  • All Wei schreef:

   hey zal best wel een aardige liedje van John zijn, maar het ESC minnend publiek is ook een beetje Zweden moe imo sinds de afgelopen paar jaar, omdat ze telkens met het zelfde concept komen!! Hij zal de finale waarschijnelijk wel halen, maar Zweden zit nu in hun after Luxenburg en ierland jaren, ook zij wisten de jaren van glorie niet te behouden!! Het is tijd voor andere deelnemers om te shinnen op het ESC stage!! Succes Duncan,

  • Tippy2 schreef:

   Joss lullop

   • Joss schreef:

    Als je ’n ander zijn mening niet kan respecteren ….jammer toch …. heb respect voor de jouwe hoor !!!
    Mag ik volgend jaar in mei bij jou twee weken komen logeren ?
    Ik voel gewoon dat wij de beste vrienden kunnen worden !!!
    Oh ja ….. mag mijn echtgenote ook mee ?

  • Dave schreef:

   Goeie performer, maar het nummer is niet zo sterk als dat van Nederland

  • Tom schreef:

   Joss maak jezelf niet zo belachelijk, als je de % ofds bekijkt gaat het stukje minder met Zweden , ben benieuwd of Zweden de top 5 gaat halen

 5. Rick schreef:

  Dit is zo prachtig ,dit is een buitencategorie die niet alleen in Europa gaat scoren.
  Ik ben zo ongelofelijk trots op Duncan dat we zo genieten met ze allen.

 6. RobOranjeFinland schreef:

  Heb zin om de straten vol te hangen met Oranje vlaggetjes in mei, oranje tompoucen , oranje bloemen in huis. Ik draaf door……..:

 7. Jve schreef:

  Het zegt natuurlijk nog niet dat NL daadwerkelijk gaat winnen,maar het feit dat ons landje nu bovenaan staat bij de bookmakers geeft al een KICK,dit is nog nooit eerder voorgekomen…laten we van dit soort momentjes genieten en ervan uitgaan dat Duncan en het team er omheen alles op alles gaan zetten om het mooi neer te zetten in Tel Aviv!!

 8. Marc schreef:

  Ik snap het niet tis mooi tis prachtig en ja hoor een kans heb er. Ik gun het jullie. Maar wat ik erg vind is dat 🇧🇪 zo ongewaardeerd is. Dat is toch ook wel een mooi professioneel nr ook wel top 10.

  • Max Mark schreef:

   Komt ook goed voor jullie hoor. Moeiteloos door jullie halve finale. Top 10 is zeker mogelijk!

  • RobbieR schreef:

   Ik gun jullie het OK en is een mooi nummer, let maar op alles kan veranderen straks tijdens de repetities. Komt goed met België.

  • robbert-berlin schreef:

   Je kunt maar beter NU ondergewaardeerd worden, en in de festivalweek positief verrassen dan andersom.

  • harm stirnberg schreef:

   Nee hoor,België gaat ook gewoon naar de finale. Jullie hebben ook een goed nummer.

  • Nordman schreef:

   Vind ik ook. Jullie inzending is heel sterk. Misschien kan het dé verrassing zijn dit jaar als er een sterke act staat.

  • Andre Lueusterborgh schreef:

   Belgie doet het de laatste jaren toch fantastisch. Remember 12 points from the Netherlands goes to Belgium 🇧🇪…. En wat the fuck krijgen wij steeds van België……

 9. Tim schreef:

  En geen Belgen in velden te bespeuren…. waarschijnlijk allemaal groen van jaloezie?

  • Inez schreef:

   Zeg. Zeg ik ben Belg en heb het voor Duncan en Nederland verdiend het om te winnen

   • Tippy2 schreef:

    Lief Inez, eerlijk gezegd, Belgie staat in mijn top tien, maar dat blijft onder ons, Joss mag t niet weten 😉

 10. JandeTaalregelman schreef:

  Nederland is te steriel. De tekst is niet te begrijpen door de gemiddelde Europeaan en de melodie blijft niet hangen. Hij zal het vooral van presentatie en camerawerk moeten hebben. Kan vriezen, kan dooien. Zal eerder bij jury’s scoren en in landen waar meer dan A2/B1-Engels begrepen wordt.

  • Celine schreef:

   Deze reactie kan alleen maar uit Belgie komen…

  • RobbieR schreef:

   Als de melodie niet bleef hangen hadden wij niet 1e gestaan en in vele polls en lijstjes dik top 3.

  • robbert-berlin schreef:

   Ben het hier niet met je eens. De tijd dat alleen meezingers wonnen is al lang voorbij. Bleef de melodie van Oekraïne 2016 hangen, en was dat bij Azerbeidzjan 2011 het geval? Bleven de Common Linnets in het geheugen hangen dankzij de pakkende melodie? Dat mensen hun geld zo massaal op Nederland inzetten, zegt ook wel wat. Ik denk dat het voor een groot deel een kwestie van imponeren is. Dat moet niet alleen door de melodie en tekst voor elkaar gebracht worden, maar door de combinatie met act en camerawerk/regie. Ik vind je reactie hier voorbarig, maar we zullen zien in mei.

   • RobbieR schreef:

    Please geef mij ook een pleziertje. Het was om Jan te plagen.
    Niet zo serieus. Dat weet ik ook allemaal.

   • robbert-berlin schreef:

    Op een of andere manier denk jij steeds dat ik op jou reageer, terwijl ik op Jan reageer. Hoe komt dat toch steeds? Het is al de zoveelste keer dat je mij aanspreekt alsof ik iets tegen jou gezegd heb. Heb je wel het systeem hier door dat de reactie op iemand is te zien iets rechts van de voorgaande???

 11. Wiepie schreef:

  Het is een mooie opsteker voor Nederland… ik hoop dat we gaan winnen…. een sterk nummer. Eenvoud is de kracht in dit nummer!

 12. RobbieR schreef:

  Zoals Wiepie zegt mooie opsteker, fijn om dit te zien dat zo’n mooi liedje en artiest gewaardeerd wordt.
  Tuurlijk is het verder koffie dik kijken., Rusland of een ander land zou best met Nederland stuivertje gaan wisselen. Maar dit is toch even leuk.

 13. Joost schreef:

  Het is wel heel mooi dat we nu op nummer 1 staan. Ik ben alleen nu bang dat het misschien in Tel Aviv dan gaat tegenvallen. Een favorietrol hebben is niet bepaald fijn. Er wordt nu heel veel verwacht van Duncan en elk klein dingetje kan weer als min worden gezien. Maar laten we hopen dat het niet zo gaat. Heel veel succes jongen!!! Nederland 2020 komt steeds dichterbij!!!

  • RobbieR schreef:

   Ik ben daar aan de ene kant ook nerveus over hoor, maar proberen positief te denken dat Duncan en zijn team er alles uit halen.

  • All Wei schreef:

   ja Joost , je hebt gelijk over die hype en bubble, dat gebeurde ook met Gabbani en die dansende aap uit Italie, weet uit mijn hoofd niet welk jaar!! Die stond ook al vrij vroeg als FAV!! En we weten allenmaal hoe dat afliep!!? Dus we moeten ook nuchter blijven!! Maar goed alle succes Duncan en geniet van je momenten!!

   • Oslo Dutch schreef:

    Gabani moest er een couplet uithalen omdat het liedje te lang was, wat het lied ineens erg vrij eentonig maakte. Verder was had die gimmick met die gorilla die niemand begreep. Nu is het een andere situatie en Duncan heeft al reeds bewezen dat hij het live goed kan brengen

  • harm stirnberg schreef:

   Ik ben gerust dat Ilse de Lange bij het creatieve team zit. Want wees eerlijk ze weet hoe ze een goede mooie sfeer neer moet zetten. Ze zei toch ook dat het er prachtig uit gaat zien.

  • Matje schreef:

   Dat geld alleen voor de doorgewinterde eurofan die bijna alles bijhoud . De gemiddelde kijker weet zich van niets bewust en krijgt tijdens de uitzending waarschijnlijk wel iets te horen van dat het een van de favorieten is maar dat beïnvloed de mening maar heel weinig. alles hangt af =van het moment en dat iets je attentie moet pakken en dat doet NL zeker met zijn mooie melodielijn en voor diegene die de Engelse taal ook nog eens machtig zijn de prachtige tekst! Een winnaar is het ondanks het misschien dat niet gaat worden. Impact zal het zeker geven in Europa!

 14. Peter aus Bonn schreef:

  Ja , 2020 ESC in Amsterdam !!!

 15. SW schreef:

  Laten we hopen dat we deze positie de aankomende tijd weten vast te houden. Zal vast wel, t/m de repetities (eind april, begin mei) wordt er vaak weinig geschoven. Maar laten we er tot nu toe gewoon van genieten!

  Ik ben ook lyrisch over Arcade, maar laten we niet te vroeg juichen! De staging zal dit nummer gaan maken of kraken denk ik. Ik heb er wel vertrouwen in.

 16. SW schreef:

  Hadden jullie trouwens de reactie van Wiwibloggs al gezien/gehoord? Die jongens waren enorm enthousiast en denken dat Duncan gaat winnen. Hoe tof is dat?!

  • Henk schreef:

   die twee rel flapdrollen neem je toch niet serieus? Ben je het debakel van Roemenie al vergeten??!!

  • Tom schreef:

   Ja heel leuk om te zien, vaak zitten ze heel aardig in de richting

 17. louis schreef:

  ik ben belg en vind ducan absoluut de beste van dit jaar. Dus HELEMAAL geen belgen-jaloezie. We gunnen jullie het van ganser harte! PRACHTIG NUMMER !!

  • RobbieR schreef:

   Leuk kijk zo kan het ook, ik vind het liedje van België ook goed.
   Wijkt ook af.

 18. Richard schreef:

  Dit is iets wat ik, sinds ik het songfestival volg, nog nooit heb meegemaakt. Nr 1 bij de bookies. Maar volgens de bookies hebben we ok 84% kans dat we niet winnen. Maar desalniettemin kun je als Nederlandse songfestivalfan op een feestje met trots erover praten. En op ESC feestjes hoef je je niet meer te schamen voor de ‘droge jaren’ 2005-2012.
  Alles komt nu op het goed voorbereiden van de act op het podium aan. En ik heb daar een goed gevoel bij hoe Duncan dit aanvliegt. Hij laat nog niets los maar zijn focus is vol op Tel Aviv is. Toen men hem vroeg naar meerdere nummers zei hij:”eerst Tel Aviv”
  Goede instelling heeft hij en een geweldig lied heeft hij geschreven. Dankjewel Duncan

 19. Tom schreef:

  Wat is er met Zwitserland aan de hand? Begint op te komen…??

 20. Bandido - Georgia schreef:

  Leuk om eens een nummer te hebben dat meteen in de smaak valt. Tegelijkertijd moet het natuurlijk allemaal nog. Het gaat vallen of staan met het optreden. Met dit team moet de juiste snaar geraakt kunnen worden, maar het zou net zo goed weer een “Trijntje” kunnen worden qua uitvoering. Hoe gruwelijk kan iemand de plank misslaan. Ik hoop er oprecht het beste van.

 21. Hans p schreef:

  Ik klamp me niet vast aan de bookies, maar leuk is het wel.

  Overigens werd Rusland 3e in 2016, de tweede plaats ging naar Australië.

 22. Beer schreef:

  Ik hoop dat we het vasthouden, maar verwacht het niet. Ik zie de teleurstelling die men in mei zal voelen als resultaat van de torenhoge verwachtingen, die nota bene gewoon niet waar gemaakt kúnnen worden, nu al voor me.

  • Hans p schreef:

   En jouw verwachting is gebaseerd op?
   En waarom kúnnen we deze verwachtingen niet waarmaken?

   Makkelijk, roepen zonder iets te onderbouwen.

 23. Rick schreef:

  Kunnen we niet een crowdfunding actie voor Duncan opgang zetten? het lijkt me nou niet dat hij veel financiële middelen heeft 😂
  Het budget van de AVRO & TROS zal wel belabberd zijn.

 24. Nordman schreef:

  Wow, zolang ik het festival al volg (sinds 1996) heb ik dit nog nooit meegemaakt. Ik heb hier op gehoopt, om een keer te voelen hoe het is om favoriet te zijn. Ik realiseer me heel goed, dat dit nog niks zegt over onze winstkansen, want in tel aviv moet het straks gebeuren, maar als zoveeeeel mensen in heel Europa je nummer zo goed vinden. Dat is een teken. Dat moet je serieus nemen. We gaan meedoen dit jaar. YES!!!

 25. Maxim schreef:

  Hier ook een Belg die gewoon hoopt dat Nederland deze keer wint!

 26. Rick schreef:

  Wat lief heel ontroerend hoe die jongen zijn emoties laat zien,bij het horen van Arcade
  https://youtu.be/ftoC5-x1IFE

 27. Michael schreef:

  Het zal toch wel gerechtigheid zijn na 2014

 28. Beer schreef:

  Ik zou Amsterdam 2020 50 jaar na 1970 trouwens wel heel poëtisch vinden.

 29. Damsco schreef:

  Cornald Maas gaf een aantal weken geleden aan “omver geblazen” te zijn door het nummer, geheel terecht uiteraard, terwijl Ilse DeLange op haar beurt aangaf dat het er “heel erg mooi uit zal zien” in Tel Aviv. Ik denk (en hoop) dat het hele team bij AvroTros er zich héél bewust van is dat we mogelijk goud in handen hebben en dat er geen ruimte zal zijn voor schoonheidsfouten. Alles moet perfect zijn, net zoals RTP het in 2017 het allemaal – bij uitzondering – helemaal voor elkaar had met/bij Salvador Sobral.

  “We” moeten er ons bewust van zijn dat Lazarev een televote-magneet zal zijn, mede ook vanwege de grote Russische diaspora in voormalige Sovjet-landen, maar qua kwaliteit veegt ‘Arcade’ de vloer aan met ‘Scream’. Het is op alle fronten (productie, vocalen, tekst, melodie, opbouw/arrangement) zo ongelofelijk veel sterker.

  ‘Arcade’ is tot op heden het enige nummer dat bestaansrecht kan hebben buiten het Songfestival. De Zwitserse inzending klinkt ook vrij internationaal en zal ongetwijfeld goed scoren, maar is naar mijn mening inferieur aan ‘Fuego’ (het best scorende nummer vorig jaar in de hitlijsten) en ‘Too Late for Love’ is ook redelijk internationaal, maar niets komt in de buurt van ‘Arcade’. Dit nummer kan zowel op het Songfestival alsmede in de Europese hitlijsten, denk ik, het succes van ‘Calm After the Storm’ evenaren of overtreffen. Ik geloof er in, zeer zeker als het de Nederlandse delegatie lukt een magisch/betoverend moment op het podium te creëren.

  Tot op heden dook ‘Arcade’ al op bij iTunes in Nederland, België, Costa Rica, Polen, Israel, Finland én Spanje; een mooi voorteken en man oh man, wat heb ik nu al zin in mei! :-)

 30. harm stirnberg schreef:

  Off Topic Op YouTube nu over 1 miljoen views en nog steeds nummer #1 trending.

 31. Richard schreef:

  Zweden weer in blauwe cijfers na winst John Lundvik.

 32. RobbieR schreef:

  Zweden komt er ook aan hoor, maar dat geeft niet.

  • Lilly schreef:

   Ik denk dat we idd te maken hebben met Zweden vooral nu! Hij heeft wel charisma en is een echte entertainer en heel camera vriendelijk.

 33. Jve schreef:

  Na de zege van John Lundvik blijft Duncan nog steeds op 1 staan bij de bookmakers! Zweden mag van mij wel Rusland voorbij streven..;)

 34. Melissa schreef:

  Heeft iemand die ooit al meegemaakt dat wij eerste stonden bij de bookmakers? Volgens mij is die voor mij de eerste keer. Of hebben the Common Linnets ook ff eerste gestaan in 2014?

  • Dirk Marko schreef:

   Nee 2e op het laatst.

   • Melissa schreef:

    Ik dacht ook al de tweede plek. Toen ging ik al uit m’n plaat haha, maar dit ongekend!!

  • Richard schreef:

   Linda Wagenmakers stond toen ook best hoog.

   • Melissa schreef:

    Toen was ik nog te jong om de bookmakers te volgen helaas. Ik vond dat ook een mooi nummer, alleen kan me herinneren dat ze niet zo heel zuiver zong ;)

   • JandeTaalregelman schreef:

    2000 : http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/746402.stm The clear favourite for Eurovision 2000 with UK bookmakers William Hill is Estonia’s Britney Spears look-a-like Ines, whose ditty Once In A Lifetime is priced at 5/2.

    Norway’s Charmed, with My Heart Goes Boom are next at 3/1, with Eamonn Toal from Ireland, singing Millennium Of Love and the hotly-tipped Netherlands entry No Goodbyes by Linda Wagenmakers both at 5/1. Toal is looking to give Ireland its fourth win in the last eight years, which included a hat-trick of triumphs from 1993-95.

    The UK entry, Nicki French, appears to have beaten herself from the start with the pessimistically-titled Don’t Play That Song Again, although with a surname like that she may win a few votes from across the Channel.

 35. Rick schreef:

  Het is ook een fantastische nummer logisch dat je bovenaan staat🏆💪

 36. edmol schreef:

  Fantastisch nummer van Duncan !!
  Mijn guilty pleasure is Montenegro, maar daar zal ik dan wel de enige in zijn ;)

 37. Dave schreef:

  Proficiat, noorderburen! Wat een prachtige song, zanger, stem,… <3
  Groetjes uit België :-)

 38. Michael schreef:

  Wordt nu ook gedownloaded in Israël en Cyprus 😊

 39. Peter Verschuren schreef:

  Vergeet het maar. Pannecoecke doet de regie en Ilse Delange licht. Pannecoecke heeft na de Common Linnets elke inzending visueel om zeep geholpen. Ilse is fantastisch als zangeres maar wat weet zij in godsnaam van licht?!? Puur vriendjespolitiek en amateurisme. Duncan verdient beter. Nederland verdient beter. Zo’n prachtnummer en AVRO TROS krijgt het weer voor elkaar om dit te verknallen.

  • Tippy2 schreef:

   Ja ze zullen er iets adembenemend en breekbaar moois van moeten maken dat het lied versterkt, ik zeg gebruik de clip

  • stommie schreef:

   Ilse doet helemaal niet het licht. Dat wordt gedaan door Ignace d”Haese. Verder zat Pannecoecke ook achter de act van België in 2016. Maar hij moet natuurlijk wel materiaal hebben en hij zal ook te maken hebben met wat de artiesten willen.

   • Alviarin schreef:

    Zo te lezen veel Belgen betrokken in het team van Nederland. Ik was vorig jaar ook “kwaad” op Pannecoecke, tot ik las dat hij eigenlijk uitvoerde wat team Sennek wou wat uitgevoerd moest worden. Ja, als België toen een dom “Tien om te Zien” optrededen in beeld wou brengen, kan je het hem niet verwijten. Misschien schuilt ook de gouden combinatie in het feit dat net zoals in 2014 Hans en Ilse betrokken zijn in het geheel.

  • Maarten schreef:

   Hoe weet jij nu dat Pannecoecke al die beslissingen heeft gemaakt? Misschien ligt het meer aan het team dat verder mee was en een idee had hoe ze het wilde hebben. Dat Pannecoecke er voor zorgt dat het dan zo uitgevoerd werd.

   Ik heb er nog wel vertrouwen in of we winnen heb geen idee. Zelf zie ik de finale toch pas later terug.

 40. Michael schreef:

  Ilse doet het licht niet, dat heb je niet goed begrepen

 41. Thomas schreef:

  Deze video typeert de impact van Arcade. Emotie en impact!
  https://www.youtube.com/watch?v=SsZKTUFbCAg

  • Tim schreef:

   Ja, dan is het duidelijk! Het festival is dus niet meer nodig in Mei! Nederland heeft gewonnen en kan er worden nagedacht over waar te organiseren en wie presenteert….man man man, wat een hoogmoed!

 42. JP schreef:

  Tim. Weergaloze opmerking. Inderdaad…. Ik ga bijna hopen dat NL NIET gaat winnen. Whouhahahaha… Laat de lynchpartij maar beginnen…

  • Tim schreef:

   ik snap dat enthousiasme dat zeer snel omslaat in die typische arrogantie echt niet…geniet en wees opgewonden, maar ga absoluut niet zo naast je schoenenlopen..

 43. Luuk schreef:

  Zegt nog niks nu. Vrees echt dat we tweede worden achter dat gedrocht uit IJsland.

 44. Michel schreef:

  Ik ben nog nooit ZO obsessief geweest als afgelopen weekend. Van bookmakers, naar weblogs, naar social media, naar YouTube reacties en weer terug.En ik vreet ieder bericht wat mijn hoop kan bevestigen dat we daadwerkelijk kans maken op die overwinning 😉

 45. JP schreef:

  En Luuk….Ik vind Iceland echt fenomenaal… Lijkt me heerlijk om te genieten van onze zure volksaard mocht dat inderdaad gebeuren… Ik zal wel heel gemeen zijn vrees ik… Hahaha.

  • Poehpoeh schreef:

   Zure Belgen, slechte verliezers

   • Tim schreef:

    Denk dat je je over de Belgen ook dit jaar geen zorgen hoeft te maken, een solide bijdrage. Zeker niet om zich over te schamen…

 46. JP schreef:

  Ben gewoon Nederlander hoor… Hihihi.

  • Peter schreef:

   Dan is je reactie en die van Tim des te zuurder en sneu

   • Tim schreef:

    Wat ik vooral duidelijk wil maken is dat deze ‘overmoed’ in de ogen van velen in Europa alleen maar als arrogant gezien wordt en dat de gunfactor niet helpt!

   • Peter schreef:

    Tim, kijk naar andere landen over de jaren heen die zulke positieve reacties kregen en hoog stonden in de polls en betting offices, ook die reageerden zo als Nederland nu reageert. Heerlijk toch, dat is geen hoogmoed.

   • RobbieR schreef:

    Tim dus je scheert iedereen over 1 kam, wij zijn nu arrogant omdat wij gewoon trots zijn dat eindelijk een Nederlandse inzending goed valt?
    Dat is sinds de jaren 90 niet meer gebeurd dat een Nederlandse inzending al zo snel goed werd ontvangen. Ik weet ook wel dat alles nog kan veranderen en dat Nederland er nog niet is, maar mogen mensen die dit zo leuk vinden genieten.

  • tim schreef:

   nee beste RobbieR dat vind ik niet arrogant en vind ik zelfs leuk. Maar als ik lees hoe Duncan ons een ‘wereldhit’ heeft geschonken, hoe geen andere lied die kwaliteit haalt en dat sinds jaren, dat het een hymne is…dat vind ik totaal arrogant! Nu al palaveren over welke stad moet gaan organiseren vind ik arrogant…Daar gingen de Portugezen anders en sympatieker mee om. Die wilde je gewoon omarmen…Voor hetzelfde geld wint in Mei gewoon Griekenland, Azerbeijan of Italië…dat zijn ook kei goede inzendingen….Ik vind het gewoon veel praat, er moet eerst maar eens gewonnen worden…

 47. Tim schreef:

  de Portugezen gingen er heel anders mee om en dat was gewoon prachtig om te zien, die wilde je gewoon omarmen….Hier is men nu al aan het spreken over de ‘wereldhit’ die Duncan ons schonk, hoe geen ander lied de klasse en diepgang heeft, hoe er nog nooit zo’n hoog niveau werd gehaald… welke venue best is en welke stad passend is….Dat vind ik echt praatjes hebben en arrogant werken….en vooral “praat voor de vaak.” Er moet nog eerst gewonnen worden…! Duncan heeft talent en een mooi nummer gemaakt, voor ’t zelfde geld wordt hij vijfde omdat Italië, Rusland of Ijsland wint…en dan?

 48. Dennis vA schreef:

  Rusland is voor mij niet echt een gevaarlijke concurrent voor de eindzege.
  Eerlijk gezegd denk ik dat de strijd zal gaan tussen de eerste 2 winnaars ooit.
  Zwitserland en Nederland.