Wat is jouw favoriete lied van het Eurovisie Songfestival 2019?

Dit vind je misschien ook leuk...

137 reacties

 1. Remy schreef:

  Mijn persoonlijke favorieten zijn Noorwegen, Spanje en Portugal. Als Maruv had meegedaan voor Oekraïne had ze in mijn top 3 gestaan. Ik denk dat het in Tel Aviv spannend zal worden tussen Nederland, Noorwegen en Italië. Verder snap ik niet dat Albanië zo laag staat bij de bookmakers… Ik heb helemaal niks met de verschrikkelijke ballads van Israël, Moldavië en Kroatië.

 2. Janneke schreef:

  Ik vind Zweden toch ook wel erg gaaf!
  Top 4 wat ik denk dat het gaat worden:

  Nederland
  Rusland
  Zwitserland
  Zweden

 3. Will Geerts schreef:

  Italië verdient het toch wel eens een keertje na er al een aantal jaren zo dicht bij geweest te zijn. Zwitserland valt volledig met de staging en is nu moeilijk om te zeggen. En dan Zweden en Rusland blijven steeds gevaarlijk uiteraard. Ja, dat is het zo’n beetje in een notendop.

 4. Jim schreef:

  Ik voorzie als belg maar 1 winnaar, en dat is Nederland. Dit nummer verdient een prachtige staging dat de sfeer van het nummer mooi vertaald. Dit is wel erg belangrijk dat dit goed gebeurd; natuurlijk het nummer kan zijn prima staande houden zelfs al zou de staging ‘ietsje’ tegenvallen. Kijk maar naar onze inzending van Blanche. mooi nummer maar niet zo goed vertaald op het podium. Of nog recenter vorig jaar waar de staging erg ondermaats was (het nummer was ook wat minder sterk dan Blanche)

 5. Remco schreef:

  Mijn favorieten zijn Nederland en Rusland gevolgd door de pathos uit Albanië, Georgië en Portugal. De onderste regionen worden bezet door Zwitserland, Cyprus, Moldavië, Roemenië, Kroatië met als ultiem dieptepunt IJsland. Ik weet echter niet of de sfeer uit de videoclip van Duncan op het podium tot zijn recht komt. Ook Rusland zal niet winnen. Ik vrees Malta, Cyprus of IJsland. Zweden wat ik helemaal niet sterk vind kan ook nog verrassen

 6. Marc schreef:

  België zeer zwaar ondergewaardeerd super mooi nr

  • Gerard Martin schreef:

   Niet onaardig maar ik ben niet zo weg van z’n stem en het kabbelt maar voort. Het is in ieder geval stukken beter dan dat huppelk*ttengedoe uit bv Griekenland, Cyprus en Malta.😫

  • Kees schreef:

   Ik vind Belgie ook heel mooi en ik hoopo op een goede staging, zodat het nummer goed tot zijn recht komt.

 7. Maarten schreef:

  Ik heb voor de eerste halve finale een scoreboard gemaakt met hoe ik ongeveer verwacht hoe de jury’s en de televoters punten zullen geven. Zie hier https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253266/eurovision-2019-semi-final-1

  • Janneke schreef:

   Wat leuk! Ga je dit ook doen voor de 2e halve finale met Nederland?

  • Leendert Jan schreef:

   Heel leuk gedaan! Ik kan het me ook wel voorstellen dat het ongeveer klopt. Alleen denk ik dat je Finland te hoog inschat en Portugal te laag.

 8. Tippy2 schreef:

  De 3 miljoen views in een 10 dagen zitten er aan te komen :-)

 9. Tippy2 schreef:

  Meer dan 3.000.000 views ! Toppie!!

 10. RobOranjeFinland schreef:

  Duncan heeft de 3 miljoen vieuws behaald met zijn officiele Eurovisie Video! Op naar de 4 miljoen!

 11. Maarten schreef:

  Ook voor de 2e halve finale heb ik een scoreboard gemaakt met hoe ik ongeveer verwacht dat het zal gaan.
  Het is een spannende halve finale. De link is: https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253323/eurovision-2019-semi-final-2

  • Kenny schreef:

   Ik zou het leuk vinden als iedereen stemt op je top 10. ik heb een scoreboard gemaakt via scorewiz. Je mag natuurlijk op je eigen land stemmen. ;)

   https://scorewiz.eu/rsvp/253419/jR2QC

  • Leendert Jan schreef:

   Inderdaad, er zijn heel wat landen in de running hier. Ik denk dat Zwitserland het, zeker bij de jury’s, niet zo goed gaat doen als jij voorspelt.

  • Peter schreef:

   Dit is het scorebord van ESC Nation, hoe bedoel je zelf gemaakt?

  • Dirk schreef:

   Leuk Maarten! Ga je ook nog een maken voor de finale met je top 10 uit elke halve finale + big 6?

 12. Dubbelfrisss schreef:

  1. Nederland
  2. Noorwegen
  3. Italië

  Hoop van ganser harte dat IJsland door het ijs zakt. Wat een kl*te nummer is dat zeg, daar kan ik echt niet naar luisteren.

  • Kenny schreef:

   Het rare is is dat mensen IJsland in de finale verwachten. In 2016 zou ik dat zeggen. toen had IJsland echt naar de finale gemoeten en niet dit jaar. Wie wilt er nou een liedje over haat in de finale zien :{

 13. dick schreef:

  Vooruit dan maar ik doe een voorspelling:
  1. Nederland (by far het beste en intrigerende mooiste van dit jaar)
  2. Zwitserland (slap aftreksel van Fuego)
  3. Zweden (slap aftreksel van Oostenrijk vorig jaar, erg voorspelbaar)
  4. Rusland (doet mij persoonlijk helemaal niks)
  5. Cyprus (tja)….
  Ik heb alle 41 clips nog maar eens bekeken en het is soms niet om door te komen. Het worden in mijn beleving hele lange avonden in mei:-).

  • Gerard Martin schreef:

   Vonden wij ook…niet om doorheen te komen. Nederland is veruit de beste en staat op eenzame hoogte gevolgd door Denemarken.

 14. Paysbart schreef:

  Mijn persoonlijke pre-Contest top 10:
  1 Nederland
  2 Slovenië
  3 Italië
  4 Griekenland
  5 Albanië
  6 België
  7 IJsland
  8 Cyprus
  9 Malta
  1ß Denemarken
  Bottom 3: UK, Israël & Kroatië

 15. Rick schreef:

  Nederland, Griekenland, Italië, Slovenië, Zweden, Zwitserland, België, Tsjechië, Estland, Armenië
  Dank Duncan, Ilse, comité voor de voorpret!

 16. GerardMartin schreef:

  Nederland op eenzame hoogte op de voet gevolgd door Denemarken. Noorwegen, Ierland, Italië, Tsjechië, België, Letland, Spanje en San Marino kunnen er ook nog wel mee door. De rest vind ik absoluut slecht, smakeloos, plat, inspiratieloos en goedkoop in elkaar gefröbeld. Voor mij niet de moeite waard om meer dan één keer te beluisteren.

 17. Goik schreef:

  Belgie zal er met kop en schouders bovenuit komen, helaas voor Nederland geen finale, mooie bijdrage dat wel maar zal niet scoren. Op naar Brussel dus in 2020.

  • Lilly schreef:

   :))

  • Tom schreef:

   🤣😂🤣

  • harm stirnberg schreef:

   Dat zou geweldig zijn voor Eliot en ik zou het hem van harte gunnen. Maar om te zeggen dat Nederland de finale niet haalt getuigt toch wel van een beetje jaloezie. Laten we elkaar als buren steunen in plaats van elkaar onderuit halen.

   • Truus schreef:

    Goik er maar wat op los, maar ga zo ff door en dan zero points van deze buurtjes.

  • Gerard Martin schreef:

   Hahaha droom lekker door!

  • riccardo Bangkok schreef:

   Ik maak me meer druk om Italië, die ik voor m’n gevoel net zo vaak als Nederland bovenin allerlei lijstjes en polletjes tegenkom. Vind ik zelf trouwens ook een prima nummer.

  • Peter schreef:

   Wat zijn de druiven zuur Goik. Nederland heeft gewoon de beste inzending van de 41.

  • Will Geerts schreef:

   Komt helemaal goed. Zolang ze nu maar NIET Hans Pannecoucke voor de staging en Ignace D’haece voor het licht erbij halen, want die hebben vorig jaar Sennek de das omgedaan.

   I came zu fight I came zu fight overrr joee lalalala

   • Hans schreef:

    Wat ben jij een jaloerse Belg zeg, echt heel triest.

   • Richard schreef:

    Juist het refrein is het zwakkere punt van het lied van België, maar ik denk zeker goed genoeg om de finale te halen. Zou gewoon mooi zijn om weer samen als lage landen in de finale te zijn. Kom op Duncan en Elliot.

   • Peter schreef:

    Helemaal mee eens Hans, de jaloersheid druipt er bij Willie sinds de bekendmaking van ‘Arcade’ vanaf. Treurig en triest.

  • Noa schreef:

   Nederland zal zeker in de finale komen, geen twijfel mogelijk. België waarschijnlijk ook, maar dat kan ietsje lastig worden. ((:

 18. Marc schreef:

  Hoi hoi ik ben ook Belg en ik weet zeker dat er heel veel Belgen jullie nr top vinden. Ik gun het jullie van harte. Zou leuk zijn sonfestival in West Europa. En dat kan mede dankzij Nederland. Maar ik vind het Belgische nr ook goed hoor zeer veel kwaliteit in het nr en toch wel wat ondergewaardeerd. Dus samen naar de top Amsterdam 2020 en België 2 (niet alle Belgen zijn jaloers) Nederland en België hebben de laatste jaren toch wel top nrs gebracht samen sterk xxx

 19. Mike schreef:

  1 Nederland
  2 Zweden
  3 Malta
  4 België
  5 Cyprus
  6 Zwitserland
  7 Portugal

 20. Placide schreef:

  Nederland is absoluut een grote kanshebber voor de eindoverwinning. Het zou zeer verdient zijn, want het is gewoon het beste lied dit jaar. Zweden is altijd goed en Rusland kan misschien ook wel hoge ogen gaan gooien. Laten we in godsnaam hopen dat niet weer één of andere rare circus act gaat winnen zoals verleden jaar, want dat was echt vreselijk.

 21. Jose schreef:

  Zelfs al die korte stukjes zijn al bijna niet om door te komen wat een rommel zit er toch tussen toch nog wat gevonden op 1 natuurlijk nederland dan op 2.denemarken beetje oldfashioned wel leuk 3 italie ging ook wel toen hield het voor mij wel op geen man met vleugels en wat bezielt portugal is dat een grap of zo nou belgie op 4 dan bijna de buren vergeten en op 5 france dan maar zet em op duncan!!!

 22. anoniem schreef:

  nederlabd moet echt winnen