Zwitserland in opmars bij bookmakers

Dit vind je misschien ook leuk...

73 reacties

 1. Sake schreef:

  Brrrrr, spannend hoor!

 2. robbert - rotterdam schreef:

  De staging gaat samen met de startpositie de doorslag geven in de strijd tussen de favorieten

 3. Rick schreef:

  Malta heeft erg veel views op YouTube bijna net zoveel als Nederland?
  Zwitserland zie ik niet echt hoog eindigen.
  Italië, Nederland, Griekenland hebben echt de betere nummers dit jaar.

  • HJ schreef:

   Leuk voor Malta, maar dit allegaartje gaat geen potten breken. Haalt finale niet.

  • Michael Adam schreef:

   Misschien ook omdat dat nummer nog niet op spotify staat. Als je het wilt horen moet je wel naar YouTube.

  • Matje schreef:

   Er gaat het gerucht rond dast Malta geld heeft betaald aan een firma ( ot wat dan ook) ) die het aantal views beïnvloed . Dit land zit waarschijnlijk ook achter het omkopen van bloggers/vloggers voor een positief verhaal over hun inzending.Op esc nation gaat dit gerucht al jaren rond.

 4. Rick schreef:

  Wanneer zal de startvologorde van de halve finales bekend gemaakt worden?
  Liefst plek 17 🤪🤩

  • SW schreef:

   Ik denk volgende week!
   Vorig jaar maakten ze het op 3 april bekend en in 2017 op 31 maart.

 5. SW schreef:

  En ik weet dat je het met een korreltje zout moet nemen, maar van de tweede OGAE-club die z’n punten geeft, Albanië, krijgen we wederom 12 punten!!

 6. gj schreef:

  Ik zou een verlies tegen Zwitserland kunnen accepteren.

  • Gerard Martin schreef:

   Ik niet. Vind het niks bijzonders.

  • Henk schreef:

   Kom op zeg. Nu kunnen we een keer winnen dan willen we toch ook winnen?!!!

  • HJ schreef:

   Ook niet. Liedje van Zwitserland draai ik niet graag. Sla het steeds over in Spotify. Daarbij ben ik benieuwd hoe het live klinkt. Misschien, als dat heel goed is, dat ik het liedje dan leuker ga vinden.

  • Michael Adam schreef:

   Zwitserland en Cyprus zullen beide hoog eindigen maar zitten in elkaars vaarwater wat positief is voor Nederland.

  • gj schreef:

   Dat mag. Ik zal simpelweg blij zijn als Zwitserland, dat al jaren de finale niet haalt maar het toch blijft proberen, het wint. Die gunfactor had Nederland in 2013 en 2014 ook.

 7. Hein schreef:

  Gaat een zomerhit worden…leuk en lekker nr.
  Mag in de top5

 8. Maurice schreef:

  volgens mij klopt er iets niet; er staat geschreven dat 20% van de bookmakers Nederland ziet winnen, dit moet volgens mij zijn dat de bookmakers Nederland een kans geeft van 20% om te winnen. Klein verschil..

 9. Norb schreef:

  Ehhh Zwitserland.. nu wij zowat bij de eindstreep zijn…pakken we die toch….Duncan gast een geweldig optreden verzorgen….nu moeten we winnen..nog nooit Zo lang bij de bookmakers nr. 1
  gestaan..

  • Matje schreef:

   Op het moment gaat NL weer prima bij de odds na een licht tegenvallende week. Zwitserland en Zweden verliezen licht terrein wat interesse betreft.

 10. Tippy2 schreef:

  Ik vind t Zwitserse nummer niet bijzonder, vraag is zeker hoe dit live gaat uitpakken, Zwitserland staat in ieder geval niet in mijn top 10, snap de hype niet.

 11. Nordman schreef:

  Ik mag toch hopen dat Zwitserland niet wint. Leuk popnummer, maar wat is daar bijzonder aan? Als je kijkt naar de winnaars van de laatste jaren, hadden ze allemaal wel iets unieks / waren ze anders ten opzichte van de rest. Ik probeer zo objectief mogelijk te blijven, maar ik denk dat het een eindstrijd gaat worden tussen Nederland, IJsland en Italië op dit moment.

  • robbert-rotterdam schreef:

   De Forest en zelmerlow waren ook niet echt uniek muzikaal. De act deed hen schitteren ten opzichte van de concurrentie. Dat is wat ik bij Zwitserland dit jaar ook verwacht. Prima dance moves, gelikte Zweedse choreo, sterke Zweedse mede-vocalen. Als dit allemaal klopt gaat de jury ook om. En nogmaals het is niet mijn no. 1, maar de beste wint nu eenmaal niet altijd. We spreken elkaar op 19 mei.

   • Matje schreef:

    Zit wat in Robbert maar wat je beschrijft was voor Cyprus vorig jaar ook van toepassing en het ging ook niet naar huis met de bokaal. Ook ik vermoed dat Zwitserland zeer goed gaat scoren maar de toppers van dit jaar zijn overwegend uptempo nummers en daar net die ene speciale ontroerende ballad uit Nederland van profiteren. Eenvoudig maar effectief moet de act zijn want de andere gaan groots uitpakken , contrast is ook erg belangrijk , dat zag je in 2017.

   • Bull schreef:

    Met het grote verschil dat 2013 gewoon geen goed jaar was. Heroes was een eigentijds liedje met een goeie opbouw en een goeie act. Daarbij was heroes onwijs goed geproduceerd, Zwitserland ook maar loopt qua hit formule en originaliteit toch alweer achter op vorig jaar.

    Ik denk dat de originaliteit en kennis van acts voor Zweden wordt onderschat. Het is niet alleen de het vrolijke liedje wat je hoort het is de gehele productie. Zwitserland gaat het veel slechter doen dan verwacht, ook als ze een hele goei act er om heen zetten zal het niet hoger dan 5 worden.

   • Henk schreef:

    Zwitserland is niet vernieuwend genoeg en zal dus ook niet winnen. Een top vijf positie is wel haalbaar. Een vlot lied, een aantrekkelijke zanger, gladde dansjes en een Oosters riedeltje zullen de nodige punten opleveren maar zeker geen winst.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Vernieuwend zijn is zelden een criterium geweest om hoog te scoren. Wel herkenbaarheid en kwaliteit van vocalen en stage-act. En als aan deze criteria voldaan werd, werkte een leuk koppie als bonus. Ik ben ervan overtuigd dat dit Zweedse product onder de vlag van Zwitserland uitstekend gaat scoren. En dat staat totaal los van mijn eigen smaak.

 12. robbert-rotterdam schreef:

  Financieel zou het mooi zijn voor mij, want op die Zwitsers staat mijn geld. Niet omdat dit mijn nummer 1 is, want dat is het niet, maar omdat ik zijn kansen hoog inschat. Een charismatisch en knap jongetje met een uptempootje in een veld met vele langzame nummers, omringd door een Zweeds team, wat Björkman in actie brengt voor een goede startpositie. Geluid en staging zal weer eens perfect zijn. Zoals gezegd, moet hij alleen met Cyprus afrekenen, maar met de hulp van oom Björkman gaat dit vast en zeker lukken.

  • Gerard Martin schreef:

   Vind er niks an die Zwitser, ze kunnen beter een leuk jodellied produceren da’s pas origineel🤣

  • Matje schreef:

   Met zoveel Zweedse inbreng zal oom Bjorkman het nog erg druk krijgen ! Cyprus , Estland , Zwitserland etc. etc. . Sinds hij een hele grote vinger in de pap heeft vind ik het placeren van de Zweedse bijdrage vaak erg dubieus . Begin steeds meer het idee van IJsland als grote concurrent te krijgen . Het heeft een enorm pakkende ritme en hun verschijning zal bij een groot massa niet bevallen maar een groot genoeg aantal wel naar de telefoon doen grijpen Tot nu toe blijf ik nog steeds in een Nederlandse overwinning geloven. Zo groot verschil met de rest in polls en odds was , volgens mij , alleen weggelegd voor Euphoria en Heroes.

 13. Ria NL schreef:

  Ik denk dat Zwitserland zeker kans op een finaleplaats zal maken en het niet onaardig zal gaan doen, maar ik geloof niet dat ze gaan winnen al vind ik het wel een leuk liedje.

 14. Timo schreef:

  Smaken verschillen, maar ook ik vind de Zwitserse inzending niet bijzonder… Winnen zou echt teveel eer zijn voor dit nummer. Ik verwacht dat het hooguit zesde wordt.

  Overigens gun ik Zwitserland het beste na alle flops van de laatste 25 jaar. Ik heb vorig jaar zelfs een paar keer op Zibbz gestemd.

 15. riccardo schreef:

  De hype op Zwitserland snap ik een beetje. Er is weinig op aan te merken want veilig neutraal, aanstekelijk leuk en mainstream lekker. Wat mij betreft komt er overal ‘wel’ voor te staan. Super overtuigend vind ik het zelf zeker niet. Wel leuk dus. Live hoop ik op een vocaal wat minder makke versie in combinatie met een spetterend optreden. Dan haalt hij vast veel punten.

 16. Henk schreef:

  Zwitserland heeft simpelweg één van de sterkste inzendingen en verdient een hoge notering. Rusland staat m.i. iets te hoog en Italië te laag. Ik verwacht Italië op de 2e plaats in de finale en de winnaar, dat kan er maar 1 zijn. Kijk maar even naar de no. 1 bij #hitzound

 17. Henk schreef:

  Ik maak me eerlijk gezegd wel een beetje zorgen of het in Israël rustig blijft.

 18. jos schreef:

  ik ook

 19. ed gentenaar schreef:

  ja nederland staat alweer op 21 % DUS KLIMT weer

 20. RobbieR schreef:

  Zwitserland heeft zeker een lekker nummer en ik verwacht zeker dat het hoog komt.
  Ik denk nog steeds dat Italië de grootste concurrent is van Duncan.
  Maar het is toch leuk zo de voorpret.

  • Truus schreef:

   Ben ik het mee eens, na Arcade is Italië mijn favoriet om te winnen, verwacht dat niet Zwitserland maar Italië mee doet voor de top 2 ieder geval top 3, let maar op Soldi is echt een lekker en goed lied dat straks veel meer aanhang zal krijgen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Italië heeft een geweldig nummer. Alleen vertrouw ik de staging nooit zo van de Italianen. Ze doen meestal maar wat. Zo hebben ze met een flut-staging bij dat nummer met die aap hun eigen kansen om zeep geholpen en de rest was de afgelopen jaren ook niet best. Maar misschien hebben ze geleerd…

 21. Richard schreef:

  Hier nog een reactievideo op https://www.youtube.com/watch?v=xKo4HYcikKg&t=32s

  Hij is nooit echt fan geweest van Nederlandse inzendingen (op Anouk en TCL na).

  • Steve schreef:

   Van begin tot het eind lult hij door het nummer. Let alleen maar op de beelden. Heeft de titel niet gehoord. Zo’n reactie kan je toch niet serieus nemen.

 22. Dirk Marko schreef:

  Ik vrees meer voor Ijsland.

 23. Tippy2 schreef:

  Ik zie maar 2 concurrenten, Italië en IJsland

 24. Sake schreef:

  Blijf Denemarken echt na Nederland, de leukste inzending vinden. Gaat in Tel Aviv nog behoorlijk wat punten krijgen, let maar op!

  • Dirk Marko schreef:

   Klopt, staat veel te laag bij de bookmakers.

  • Richard schreef:

   Beetje de Zoë van dit jaar. Zal zeker in de finale komen

  • Gerard Martin schreef:

   Ik vind Denemarken ook een prima 2e, IJsland daarentegen gaat écht niet scoren, pokkenherrie!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Denemarken is momenteel mijn no.41. Vind het echt een vreselijk duf nummer zonder ballen. En nee, geloof niet dat het veel punten zal krijgen. Zeker al niet van de jury’s, misschien wat televotes van enkele buurlanden.

 25. Ron schreef:

  Nederland nu 23% bij de bookmakers, Rusland 2e met 11% en 3e Zwitserland ook met 11%
  Duncan wordt omarmd met Arcade, geweldig.

 26. Will Geerts schreef:

  Vind het altijd leuk als er eens een land voor de eerste keer wint of al lang niet meer gewonnen heeft. Mijn sympathie gaat wel uit naar Zwitserland maar ook Italie (ook al sinds ’90 geleden). Als de staging OK is, dan zullen deze 2 met heel wat televotes worden bedolven door de familie Geerts.

  • Kim Sanders schreef:

   Wat fijn dat jij en jouw familie Italie en Zwitserland zo omarmen, hopelijk is de staging goed inderdaad zodat je op deze twee inzendingen kan stemmen, heerlijk gevoel lijkt me dat, ik hoop dat ze jou en je familie niet teleurstellen!!

  • Tom schreef:

   Ja ik hoop ook dat er een verdwaalde ziel is die voor Belgie gaat stemmen, anders zou ik het zo sneu voor Willie G. vinden. Belgie heeft helaas ook maar 1 keer gewonnen en heel lang geleden met dat afzichtige J’aime La vie (wat een k.. nummer trouwens) dus bij deze gun ik Belgie een tweede overwinning. :-)

 27. xxx schreef:

  We zullen zien hoe de uitslag van La Belgique er op 18 mei echt uitziet……

 28. Ron schreef:

  Duncan was bij radio Veronica.
  https://www.youtube.com/watch?v=hCkBenUtwaQ

 29. Marinus schreef:

  Het blijft een waanzinnig goed nummer hoe vaak ik hem ook beluister. Als we in 2020 niet met z’n allen in Amsterdam of waar dan ook in Nederland zitten dan weet ik het ook niet meer. Dan denk ik dat het tijd wordt voor een andere hobby.

 30. Maurice schreef:

  Duncan is goed bezig; hij zingt alleen onder begeleiding van een piano. Deze versie is heel ingetogen en komt binnen. De versie straks in Tel Aviv met alle overige instrumenten zal dan nog meer overweldigend zijn!

  • Janneke schreef:

   Ik hoop eigenlijk dat hij zaterdag ook nog niet de ‘volledige’ versie van het nummer brengt :) dat mag allemaal een verrassing voor ons blijven!

 31. Tippy2 schreef:

  Wat is er aan de hand? Duncan gaat bij de bookmakers naar 23%! Waanzinnig goed! Het blijft inderdaad klasse van de bovenste plank, hoop toch zo dat het kwetsbare en de emotie goed in beeld worden gebracht, zo spannend :-)

 32. ed gentenaar schreef:

  op de site van belgie staat een 1 april grap dat belgie het songfestival van israel heeft over genommen hihi

 33. Lilly schreef:

  Nog een 1 april grap:

  Finally got Dutch staging info from a trustworthy source. They are going to beat Russia with their own weapon – replicating the video clip on the stage!
  I don’t know all the details but the staging with definitely include a water tank and Duncan’s body double who will be in it. There will be lot of underwater camera shots and yes he will be naked just like in the clip! That was something they needed to negotiate with the EBU but got away with it in the end since it’s artsy and nakedness shot only from behind. So body ‘underwater dancer’ double will be in the picture most of the time so Duncan can concentrate on the singing, it doesn’t matter much if he’s closing eyes and not interacting with the camera since he’s not gonna be visible, brilliant concept. Unconfirmed info is that they cast a eunuch actor for the role, that is quite convenient if true since it will prevent accidental visible dangling of his private parts.

  Staat op esctips.com

 34. Lilly schreef:

  Finally got Dutch staging info from a trustworthy source. They are going to beat Russia with their own weapon – replicating the video clip on the stage!
  I don’t know all the details but the staging with definitely include a water tank and Duncan’s body double who will be in it. There will be lot of underwater camera shots and yes he will be naked just like in the clip! That was something they needed to negotiate with the EBU but got away with it in the end since it’s artsy and nakedness shot only from behind. So body ‘underwater dancer’ double will be in the picture most of the time so Duncan can concentrate on the singing, it doesn’t matter much if he’s closing eyes and not interacting with the camera since he’s not gonna be visible, brilliant concept. Unconfirmed info is that they cast a eunuch actor for the role, that is quite convenient if true since it will prevent accidental visible dangling of his private parts.

 35. Inez schreef:

  Ik vindt Zwitserland leuk