Douze Points 2019 [10]: België

You may also like...

27 reacties

 1. Wiepie schreef:

  Leuk nummer… goed gezongen. Hoop dat de act niet saai is anders wordt het een saaie bedoening

 2. Thomas schreef:

  België blijft altijd speciaal. Geen hoogvlieger, maar wat mij betreft zeker finale waardig! Ik maak me daar wel een beetje zorgen over.

 3. Nordman schreef:

  Ik vind dit een prachtige inzending, die wat ondergewaardeerd wordt. Ik verwacht dat de zuiderburen nog wel gaan klimmen bij de wedkantoren wanneer de repetities beginnen. Schattig joch. Vocaal mag het van mij nog wel wat beter, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Dit lied gaat natuurlijk naar de finale. In mijn lijstje: 3/41

 4. Tippy2 schreef:

  Het is een lekker nummer, zeker finale waardig. Hoop dat het live overeind blijft.

 5. Richard schreef:

  De Walen hebben hun vierde kwalificatie op rij wel binnen. Sympathieke zanger.
  Hup zuiderburen

 6. Maarten schreef:

  Leuke inzending. Ze hebben geluk dat ze in de eerste halve finale zitten anders was het moeilijk geworden om de finale te halen. Nu moet dat zeker lukken.

 7. Leendert Jan schreef:

  Gisteren hem gezien in Amsterdam, volgens mij hoorde hij zichzelf niet goed en ik vond hem niet erg overtuigen. Het nummer is zeker heel goed, al is het misschien wat minder spannend dan die van 2015 en 2017. Finale moet er wel inzitten, maar weer een top 5 wordt denk ik lastig.

 8. Timo schreef:

  België is dit jaar samen met Nederland mijn persoonlijke favoriet. Ik vind “Wake up” een prachtig nummer en hoop dat de live-act van Eliot niet gaat tegenvallen!
  Een compliment voor Wallonië, dat de laatste jaren serieus bezig is met het ESF en allerlei jonge talenten inzendt met eigentijdse muziek. Daar kunnen veel landen iets van leren.

 9. 020Nick schreef:

  Dit nummer bouwt waanzinnig op, spannende aanloop naar een… waanzinnig teleurstellend refrein waardoor ik het gevoel heb dat de souflee is ingezakt.
  En dat er zoveel meer uit dit nummer te halen was geweest. Niet slecht hoor, kwaliteit en zeker finale.. maar het is niet van Loic en Blanche niveau

 10. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind het een aardig liedje, goed geproduceerd. Zeker in de betere helft van de 41 inzendingen. De zwakte zit’m in de refreinen en in de vocale kwaliteiten van de zanger zelf. Hij zingt alsof hij op een koord danst. Hij kan net zijn evenwicht bewaren of van zijn koord vallen. En dus moet dat aandachtspunt zijn de komende maand, anders loopt hij serieus kans zich niet te kwalificeren. De jongen heeft een leuke uitstraling, maar die had Senek ook, dus er is meer nodig. Ik wens de Belgen alvast veel succes en wellicht gaat kwalificatie lukken.

 11. Br@m schreef:

  Dit is een goeie bijdrage van onze zuiderburen! Ik vind hem wel een beetje onzeker ogen maar dat is helemaal niet nodig. Eliot gaat zeker de finale halen. Nr. 12 in mijn top 41.

 12. riccardo schreef:

  Als het vocaal goed zit, en dat wisselt nogal, moet je met dit nummer de finale makkelijk kunnen halen lijkt me.
  Door de tempo wisseling blijf ik een beetje met een gevoel van ‘was dit het’ en ‘had meer in gezeten’ zitten. Had de opbouw in het couplet, een klein spektakel stukje, er vetter en met minder souplesse opgezet. Dan was de slow van het refrein er volgens mij ook veel sterker uitgesprongen.

 13. Ria NL schreef:

  Ik vind het een goed liedje maar ik blijf de coupletten sterker vinden dan het refrein. Toch hoop ik België terug te zien in de finale.

 14. RobbieR schreef:

  Ik vind het een goed liedje en afgelopen zaterdag bracht hij het prima live, nu nog een leuke act er omheen. Komt goed.

 15. Truus schreef:

  Liedje gaat lekker neemt je mee in zijn opbouw maar na de brug kakt ie in , waarna het van mij upbeat moest blijven.. Kan naar finale als het vocaal stabiel blijft en niet blijft aanhoren alsof ie net van zijn 1e zangles afkomt en vergat hoe het ook weer moest.. i came to fight over joeh oeh oeh oeh .

 16. Frits schreef:

  Prima nummer van onze zuiderburen maar haalt niet het niveau van Blanche en Loic, maar finale moet geen probleem zijn, vond het optreden van Eliot afgelopen zaterdag helemaal niet slecht, alles staat of valt met de staging in Tel-Aviv.

 17. Sake schreef:

  Ja hoor, prima eigentijds-nummer! Finale, mooie eindklassering.

 18. Jve schreef:

  Op zich goeie bijdrage van België,maar “beklijft” veel minder dan “City Lights”. Ik heb mezelf er regelmatig op betrapt dat ik dacht “hoe klinkt de belgische inzending ook alweer?” maar als ik hem dan beluister denk ik “best goed nummer!” Wat mij betreft zeker finalewaardig,maar een echt hoge notering zie ik niet gebeuren..sorry buren! 1.Cyprus/
  2.Wit Rusland/3.Tsjechië/4.België/5.Servië/
  6.Montenegro/7.Hongarije/8.Finland/
  9.Slovenië/10.Polen

 19. Michael Adam schreef:

  Ik hoop dat dit de finale haalt want het is een van de modernere nummers dit jaar. Echt overtuigd van dat feit ben ik niet. Zoals al veel gezegd zijn wat mij betreft de coupletten sterker dan de refreinen. Ook van Eliot als zanger en performer ben ik niet 100 % overtuigd. Maar puur qua compositie vind ik het heerlijk en ik zie de Belgen graag scoren na de onterechte uitschakeling van Sennek!

 20. GerardMartin schreef:

  Heel aardig nummer wat zeker naar de finale zal gaan maar stukken minder dan Duncan.

 21. Placide schreef:

  We gunnen natuurlijk onze zuiderburen het allerbeste mochten ze in de finale belanden.

 22. Maurice schreef:

  Belgie doet t de leaatste jaren goed met moderne hedendaagse muziek. wat ik ook goed vind is dat België jonge zangers die nog niet bekend zijn stuurt met mooie videoclips. Ik ben echt fan van dit soort muziek dus ook van ‘Wake up”. Een prima nummer, misschien iets te verlegen gebracht. Door naar de finale en daar een top 10 plaats.

 23. edmol schreef:

  Prima lied maar minder dan de vorige Belgische inzendingen naar mijn mening.

 24. Pietje schreef:

  Relaxed nummer, maar ai hij zingt live zo vals soms. En het refrein is een inkakker. Jammer

 25. dick schreef:

  Nummer begint intrigerend maar het borduurt vervolgens voort om nergens echt te pakken. En als ik dan ook nog hoor dat de zanger het vocaal niet echt voor elkaar schijnt te hebben dan vrees ik voor de belgen. Aan de andere kant in deze matige eerste semi moet het misschien wel lukken om de finale te halen.

 26. Dirk Marko schreef:

  Vorig jaar kwam mijn gevoel uit dat Sennek de finale niet zou halen.(niet prettig stemgeluid en zeurderige song) Dit jaar denk ik dat het in deze semi wel zal gaan lukken.
  Jammer dat het hele mooie begin van Dit lied een matig vervolg heeft.