Douze Points 2019 [15]: Portugal

You may also like...

36 reacties

 1. JP schreef:

  Zoals ik gisteren schreef: IJsland en Portugal zijn mijn top 2 en ik kan niet besluiten welke van de 2 mijn echt favoriet is.

 2. Br@m schreef:

  Ik vind dit echt weerzinwekkend slecht. Hier zit niets maar dan ook helemaal niets bij wat het voor mij ook maar enigszins boeiend maakt. Een vreselijke melodielijn (zeg maar rustig een aaneenschakeling van een hoop gejammer). Wat ik al helemaal niet snap is die onzin op het gezicht van de zanger en aan de handen van beide heren. Tot mijn grote genoegen zie ik dit nummer in de polls al buiten de top 10 staan van de eerste halve finale en dat mag van mij ook wel zo blijven. Nr. 40 in mijn top 41.

 3. Tippy2 schreef:

  Dit is mijn nummer 41, ik vind dit gewoon verschrikkelijk. Kan het nummer nooit afluisteren en kan er ook niets moois aan ontdekken. Wat een bagger (onder het mom van kunst). Zou mij verbazen als dit de finale haalt.

 4. Beer schreef:

  Je haat dit of houdt van dit. Ik behoor tot de tweede categorie. De tekst is geweldig, het geluidsrepertoire van het nummer is divers en nieuw voor ESF. Het optreden past daar volledig bij. Niets anders dan lof.

 5. Leendert Jan schreef:

  Ik moest hier aan wennen, maar ik vind het toch wel een mooi nummer. Er zaten liedjes in de Portugese finale die ik eerder zou hebben gekozen, want dit is bepaald geen makkelijk nummer. En dat rare masker begrijp ik ook nog steeds niet. Toch gebeurt er elke keer wel iets als ik er naar luister: muzikaal vind ik het echt wel een spannend lied. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat doen.

 6. 020Nick schreef:

  De eerste keer vond ik het helemaal niks. Maar na de derde keer luisteren vond ik hem geweldig!
  Hopelijk gaat dit door naar de finale!

 7. wiepie schreef:

  vreselijk…. next!

 8. Edmol schreef:

  Dit vind ik nog erger dan IJsland. Mijn nummer laatst van dit jaar.

 9. MarkusRotterdam schreef:

  Gevalletje “kijk mij eens lekker excentriek en cultureel bezig zijn”.
  I hate it.

 10. RobOranjeFinland schreef:

  The silence of the lambs, next!

 11. Richard schreef:

  Na IJsland mijn minst favoriete nummer. Waar zijn de tijden van Lucia Moniz, Dulce Pontes, Vania, Sarah Tavares, Anabela en Maria Guinot gebleven….

  • JP schreef:

   Je schrijft alsof die inzendingen hoog hebben gescoord. Kijk naar Vânia Fernandes… Zeker 1984 vind ik schandalig. Het maakt niks uit, het is wat het is. Het publiek en de jury’s in Portugal hebben gekozen en waren eens.
   In een set van 41 liedjes die dit jaar aan het ESF meedoen, waarin meer dan de helft bijna op elkaar lijken, vind ik dit juist goed en anders. Zoals IJsland.
   Dat landen dit sort inzendingen sturen vind ik al heel gewaagd.
   Als ze doorgaan naar de finale, zullen wij zien. De kans zit erin dat ze niet zullen gaan. De kans is er ook dat ze kunnen doorgaan. Er zullen heel waarschijlijk 40 verliezers en maar 1 winnaar zijn.

   • Richard schreef:

    Nee, die inzendingingen hebben nooit hoog gescoord, dat beweerde ik ook niet (niet eens top 5), maar ze waren wel van een geweldig niveau m.i.. Net zoals ik gek ben op de balkanballades van Zeljko & Co. De bovenstaande zangeressen hebben liedjes gezongen die ik nog steeds graag hoor. Portugal heb ik een keer helemaal uitgeluisterd, en IJsland twee keer (ik was op EiC en kon daar niet onder uit). En ik denk dat ik ze nog twee keer moet aanhoren in mei. En dan is het wat mij betreft ook goed geweest.

 12. Rick schreef:

  Portugal probeert eens wat anders dan wat ze altijd sturen.
  Het is mij iets te kunstzinnig, ontoegankelijk om een groot publiek te raken.
  Finale ?

 13. GerardMartin schreef:

  Er zaten betere nummers in de nationale finale dan dit zéér artistieke geval zal ik maar zeggen. Gemiste kans voor Portugal want ik vrees dat ze met deze inzending weer terug bij af zijn en samen met IJsland en de big 5 mogen gaan strijden voor de laatste plaatsen.

 14. Maurice schreef:

  Nederland inmiddels op 27% bij de bookies..

 15. Nordman schreef:

  Gewaagde inzending van Portugal. Ik vind het een interessante bijdrage, maar het lied vind ik niet echt lekker wegluisteren. Na meerdere keren te hebben beluisterd, kan ik het wat meer waarderen. Dit, in combinatie met een act die nogal wtf oproept, gaat er denk ik voor zorgen dat Portugal de finale gaat missen. Ik denk dus dat het in zn totaliteit te apart/te raar is om televoters te overtuigen. 19/41

 16. Truss schreef:

  Best unieke inzending voor esc maatstaven. Dacht dat we eerst met soort van mannelijke geisha’s te maken hadden. Zijn danser had blijkbaar inspiratie opgedaan van Waylons scrunchers. Geen liedje wat ik privé vaak zal beluisteren.

 17. Robert schreef:

  Ik denk niet dat het veel kans maakt op een finaleplaats.
  Maar wel gedurfd van Portugal

 18. Kees schreef:

  Arty en ‘Out of the box”? An me hoela! Niet om aan te horen mekkerend gejammer en dat 3 minuten lang, nee dit is geen “art” dit is proberen om “apart”te zijn maar daar volledig in falen. Geen finale wat mij betreft.

 19. Michael Adam schreef:

  Ik was heel blij met de keuze van dit lied. Het is zo anders, zo artistiek en die dans is echt fantastisch. Het doet me een beetje aan paradijsvogels denken. Maar toch betrap ik me erop dat ik het nummer als studio versie skip in mijn playlist. Wellicht dat ik het live toch weer eruit vind springen, en anders blijft het bij een gevalletje leuk geprobeerd…

 20. Ria NL schreef:

  Ik heb helemaal niks met dit irritante gejengel. Er zaten liedjes bij in de finale die ik liever had zien winnen. Ik snap dat Portugal eens wat anders wil sturen, maar ik vind het niet bepaald een verbetering. Mijn nummer 40 van dit jaar.

 21. Marc schreef:

  Ik blijf dit een hele vreemde inzending vinden. Zonder beeld ook bijna niet meer volledig af te luisteren thuis, wel geprobeerd haha. Verdiend daarom wat mij betreft geen hoge score en mag in de halve finale blijven steken.

 22. gj schreef:

  Ik begrijp dat het niet aan ieders smaak voldoet. Ik vind het echter wel jammer dat men het zo moeilijk vindt om te begrijpen dat er wel degelijk muzikale waarde in zit. Met IJsland precies hetzelfde.

 23. Placide schreef:

  Het is te begrijpen dat er mensen zijn die nooit meer naar het ESF kijken als ze dit zien.

 24. Celine schreef:

  Een natte scheet van mijn Duitse Staander klinkt nog beter dan dit!

 25. robbert - rotterdam schreef:

  De artistieke factor lijkt hier doel op zich in plaats van een middel. Van alles wat niet alledaags is, wordt hier door elkaar gehusseld. Resultaat:een rommelig geheel dat helaas niet lekker weg luistert. De sterke kant van het lied, de tekst, wordt door niemand verstaan. Ik denk dat Portugal dit jaar het recept heeft voor een totale mislukking.

 26. riccardo schreef:

  De nummers met een etnische inslag staan meestal onderaan mijn lijstje. Deze vind ik dan weer wel goed en interessant. Super muzikale en originele inzending die overloopt van uiteenlopende culturele invloeden. Muzikale cudoos voor de Portugeze voorronde, zo kan het ook.

 27. ~ René ~ schreef:

  Helemaal mee eens, het was dan ook mijn favoriet in de Portugese nationale finale. Wat mij betreft een van de meest interessante composities dit jaar, zowel qua melodie, lyriek, intentie en authenticiteit”.

 28. Pietje schreef:

  Vreemd nummer. Staat 11e bij de bookmakers, maar denk dat ze zich wel zorgen mogen maken over kwalificatie ja. Voorzie nu al heel wat teleurgestelde Portugezen en fans.

 29. RobbieR schreef:

  Er is een remake van het nummer, meer toegankelijk.
  Ik ben dubbel over het liedje, ik vind zijn stem en manier van zingen prettig.
  Ik vind de act raar, wat de aandacht van het liedje weg trekt.

 30. René schreef:

  Werkelijk áfgrijselijk.. wat een gedrocht. Ben bang dat het helaas érg hoog gaat eindigen. Want er zal vast publiek voor zijn en het is zó afwijkend dat je het of helemaal niks of helemaal geweldig vindt en als je bij dat tweede team hoort, ga je denk ik wel stemmen voor dit nummer.

 31. Dick schreef:

  Gedrocht van een bijdrage. Er zal best een boodschap achter zitten maar ik vind deze atonale ingewikkelde melodie 3 x niks. En dan die outfit…. Wat willen ze hiermee in hemelsnaam over brengen?

 32. Jve schreef:

  Net als bij IJsland,snap ik niet dat deze bijdrage vrij hoog in de polls staat! Het nummer is nog enigszins te “behappen”, maar als ik dan de “act en styling” erbij zie,ben ik er erg snel klaar mee! 1.Cyprus/2.Wit Rusland/
  3.Tsjechië/4.België/5.Estland/6.Servië/
  7.Montenegro/8.Finland/9.Slovenië/
  10.Portugal/11.Australië/12.Polen/13.Georgië
  /14.IJsland

 33. Aadrianus schreef:

  Vre-se-lijk! Ik kan heel wat aan op muzikaal gebied, maar hier haak ik af. Vooruitstrevend denken bij het ESC juich ik toe, maar dit is ontoegankelijk. Kunstje om het kunstje. Op een festival voor avant garde muziek, breek het misschien potten, maar ik verwacht niet dat het de finale haalt.