Douze Points 2019 [25]: Zweden

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Br@m schreef:

  Één van de beste nummers dit jaar. Lekker opzwepend nummer met gospelinvloeden. Dit gaat zeker in de top 5 eindigen. Nr. 3 in mijn top 41.

 2. Jan Greeve schreef:

  Ik heb hier dus helemaal niets mee.

 3. Tomm schreef:

  Ik moest hier erg aan wennen maar vind het nu wel een lekker nummer. Het is zeker geen sensatie en mij iets te veilig . Hoor hier geen winnaar in en denk dat het rond de 10e plek in de finale zal gaan eindigen.

 4. wiepie schreef:

  oeh…. een lekker in het gehoor liggend nummer! mooie zanger…. ook heerlijke stem….. typisch Zweeds….. na Duncan mijn favoriet!

 5. Leendert Jan schreef:

  Sterk nummer, blijft me meteen bij. Op z’n Zweeds glad geproduceerd, maar dankzij een zanger met een sterke uitstraling en goede stem krijgt dit nummer toch meer gevoel. En dat is anders dan vorig jaar, waar de hele act inclusief de zanger uit de computer leek te komen. Van mij mag John, achter Duncan dat wel, hoog eindigen.

 6. Bloemetjesjurk schreef:

  Zou zomaar kunnen winnen. Succes Zweden!

 7. Mees schreef:

  Dit wordt denk ik de jury-magneet van dit jaar. Dit nummer zou zo maar eens de nummer 1 kunnen worden bij de jury’s. Ik verwacht van de Televotes een 6e/7e plaats.

 8. S@g@ schreef:

  Geeeeuuuw!

 9. riccardo schreef:

  Een erg goede invulling van wat mensen denk ik beleven als het meer stereotype Songfestival gevoel.
  Zou kunnen winnen, geen absolute winnaar.

 10. Sascha schreef:

  Ik krijg zo langzamerhand de schijt van Zweden. Ze zijn de laatste jaren ronduit opportunistisch in het jatten van allerlei muzikale thema’s van andere succesvolle wereldhits. Dit nummer is een doorzichtige poging om het succes van Oostenrijk van vorig jaar te kopiëren. Te gefabriceerd, berekenend en zooooo voorspelbaar. BAH!

  • Truus schreef:

   Ja ik deel jou mening toch zijn/blijven er altijd mensen ( zoals je vooral hier ziet ) die zichzelf heel graag laten belazeren en het simpel weg niet willen weten. De Amerikaanse esc vlogster Alesia Michelle schets een juist beeld over Zweedse inzending vanaf 10.28> https://www.youtube.com/watch?v=U7T0TQ–Wec.

 11. Dick schreef:

  Zweden doet waar het goed in is: voorspelbare meuk op zijn minst geïnspireerd op eerdere successen (Oostenrijk vorig jaar in dit geval). Echt vernieuwend is het niet, nogal voorspelbaar zelfs. Platgeproduceerd. Vocaal prima overigens en het zal ongetwijfeld de top 10 misschien top 5 inwandelen maar eigenlijk ben ik er helemaal klaar mee…. het is overigens wel beter als die inzending van vorig jaar maar daar is wat mij betreft alles mee gezegd.

 12. Sake schreef:

  Tsja, Zweden, vaak een hoge klassering. Ook dit jaar zie ik ze weer hoog eindigen, top 5!

 13. Bessie Turf schreef:

  Dit kan ik echt niet trekken.

 14. MarkusRotterdam schreef:

  Lied heeft redelijke momenten, maar over het algemeen heb ik er niet veel mee.
  Een snel vergeet liedje.

 15. Hein schreef:

  Wat een seiknummer.
  Laat hem dit lekker zondags zingen.
  Totaal niet orgineel en een veel te blij gezicht….beeeeeetch

 16. Rick schreef:

  Heel goed gezongen Zweden haalt altijd de finale en dit jaar ook!
  Het lied is niet bijster origineel maar dat zal de jury niet weerhouden om hier voor te stemmen.
  Ik denk 1 bij de jury en top 15 bij de televote

 17. RobbieR schreef:

  Nummer is doorsnee, maar wordt wel goed uitgevoerd door John.
  Geeft een gelikt optreden met zijn gospelkoor. Wordt zeker top 5.

 18. Marc schreef:

  Goed uitgevoerd, leuke staging, en gunfactor. Helaas is het nummer zelf beetje oudbollig en boring! Vereacht zéker een top 10 notering omdat het er toch allemaal gelikt uit ziet!

 19. Michael Adam schreef:

  Ja dit klopt wel weer allemaal. Wat voor- en nadelen heeft. Het klinkt hartstikke lekker en ik luister het nummer graag. Maar als ik naar de performance kijk dan zie ik toch weer veel onnatuurlijke en ingestudeerde bewegingen en dat leidt meteen af. Niet zo overdreven als vorig jaar, dat moet ik er wel bij zeggen.

 20. Truus schreef:

  De Amerikaanse esc vlogster Alesia Michelle schets een juist beeld over Zweedse inzending vanaf 10.28> https://www.youtube.com/watch?v=U7T0TQ–Wec.

 21. Albert schreef:

  een middelmatig gospeldeuntje dat met flarden aan elkaar hangt middenmoot niet bijzonder

 22. Nordman schreef:

  Fantastische inzending namens de Zweden. Dit was direct al mijn favoriet in Melfest dit jaar. Het voelt een beetje jaren 90/begin 00’s aan, maar daar houd ik zelf enorm van. John (zeer charismatisch) en The Mama’s zijn live ook zeer sterk. Live komt dit nummer beter tot zn recht dan op plaat. Het enige dat ik er minder aan vind, is dat het lied wat te gehaast voelt door de 3 minuten regelen. Met een extra refrein op het einde had ik dit lied een 10 gegeven. Dit gaat natuurlijk naar de finale om daar in de top 10 te eindigen. Winnen zie ik het niet doen, daarvoor is het net wat ‘te gewoon’. Ik heb begrepen dat de staging wordt aangepast en dat is goed, want het optreden in Melfest vond ik door de belichting wel erg somber ogen. 2/41

 23. Richard schreef:

  Goede zanger. Goede uitstraling. Oorwurm eersteklas. Maar als dit door ieder ander land zou zijn ingestuurd zou het afgekraakt zijn ergens niet origineel zijn.

 24. Placide schreef:

  Typisch Zweden dit en gaat er weer in als koek. Zweden bewijst keer op keer hoe het moet en nu ook weer. Dit gaat hoog eindigen dat kan niet anders.

 25. reprep schreef:

  1 van mijn favoriete nummers, dit nummers is live echt een geweldig organisch nummer, het is echt goed, en dan heb ik me toch betrapt als ik de studio versie hoor, het hele nummer zo veel minder is, het hele organische is weg en het nummer word plastic, dat gezegd hebbende

  dit gaat met de goede liveversie wel top 5 worden in Tel Aviv

 26. Ria NL schreef:

  Ik vind dit een prima inzending van Zweden. Dat heb ik lang niet gehad want ik vind Zweden over het algemeen niet veel bijzonders. Maar dit lied en de live uitvoering pakte mij meteen, ik mag er graag naar luisteren. Ik verwacht dat hij zonder problemen de finale zal halen om daar heel hoog te eindigen.

 27. Remco schreef:

  Ik vind dit vreselijk. De vergelijking met het liedje van Oostenrijk van vorig jaar vind ik een belediging voor het Oostenrijkse lied. Ook onsympathieke uitstraling heeft deze Zweedse zanger. Bah met IJsland zo’n beetje onderaan mijn ranglijst.

 28. Bandido - Georgia schreef:

  Zweden is weer echt Zweden: iets goed gejat uit Amerika van een jaar of 4 of 5 geleden. Net als in de afgelopen jaren. Maar het klinkt wel weer als een klok en gaat zeker naar de top vijf of meer. Maar persoonlijk hoop ik dan toch dat landen als NL, Italië, Zwitserland of Rusland net dat ene zetje meer krijgen van de juries en televoters. Al is dat alleen maar op basis van originaliteit.

 29. Henk schreef:

  Heerlijk lied. Top 5 in de finale en zeer verdiend!!!

 30. edmol schreef:

  Typisch Zweedse inzending maar wel een van de betere van de afgelopen jaren. Gaat hoog eindigen.

 31. Henk schreef:

  Alles klopt aan deze inzending. Wat heeft John een geweldige stem en wat een positief, heerlijk lied.
  Ik hou enorm van de vier dikke dames. We kunnen los!

 32. Gerrit schreef:

  Vond My Turn van vorig jaar beter.

 33. Toine schreef:

  Gaat zeker de finale halen, maar ik vind dit ‘Nobody like you’ 2.0. Zal mijn stem niet krijgen…..

 34. robbert - rotterdam schreef:

  Competente artiest zingt berekenend nummer. Ik heb liever dat een lied uit het hart is geschreven. Ik denk dat de schrijver/componist is gaan zitten en zichzelf de taak heeft gegeven om een hit te schrijven, gebruik makend van allerlei bekende elementjes. Ik hou meer van persoonlijker nummers, hoe goed deze meneer ook zingt. Zal ongetwijfeld de finale halen.

 35. JvE schreef:

  Goeie inzending van Zweden, gezongen door goeie zanger(niet bijna al het werk door backings laten doen zoals Benjamin Ingrosso vorig jaar). Idd in dezelfde stijl van Oostenrijk 2018(wat mijn favoriet van vorig jaar was), maar deze inzending vind ik geen winnaar, top 5 wel! 1.Zweden/2.Zwitserland/3.Denemarken
  /4.Letland/5.Moldavië/6.Armenië/7.Ierland/
  8.Roemenië

 36. Sake schreef:

  Ze flikken het toch elk jaar maar weer. Ook dit jaar weer, moeiteloos finale, en dan gok ik op top 5!

 37. GerardMartin schreef:

  Aan zijn stem ligt het niet maar verder hoeft dit voor mij niet. Ik heb sowieso niks met gospel behalve dan het fameuze Lay down van de Edwin Hawkins Singers. Mag van mij buiten de finale vallen maar dat gaat sowieso niet gebeuren. Zweden gaat met zijn weinig originele inzendingen altijd naar de finale.

  • Ron schreef:

   Niet altijd hoor in 2010 bleven ze steken in de semi finale.

   Vind het ook niet zo dit. Teveel ingestudeerd en gejat van
   Oostenrijk vorig jaar en die vond ik wel goed.

 38. Stephan Dijk schreef:

  Jatwerk van Zweden. Zijn ze goed in de laatste jaren.