Songfestivalmagazine verschenen

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. GerardMartin schreef:

  Leuk👍

 2. riccardo schreef:

  Geinig, pak ik wel mee. Heb nog wel wat Songfestival geschiedenis in te halen 🙂

 3. Bessie Turf schreef:

  leuk. Is het niet bijzonder dat de OGAE Rusland zowel Zwitserland, Italië als Nederland geen enkel punt waardig vind ?

  • GerardMartin schreef:

   Omdat ze door hebben dat één van die drie een goeie kans (en Nederland de beste) maakt op de overwinning worden ze doodgezwegen. Zijn alleen in zichzelf geïnteresseerd.

  • Fleur schreef:

   Of zoals Matt In zijn reactie op Arcade (youtube) zegt, diegene die niet geraakt wordt door Arcade is dood van binnen. Denk dat dit voor veel Russen geldt..

  • Eduard schreef:

   Zij denken dat dat hun grootste concurrenten zijn :) en dus geven ze niks.
   Niet iedereen begrijpt dat.

 4. JECH schreef:

  De Russen zijn gewiekst en/of betaald (door team Lazarev). Het doel “de overwinning” heiligt de middelen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat team Lazarev wel iets anders te doen heeft dan zich druk te maken over de uitslag van een OGAE-contest.

   • Jet schreef:

    Ik denk dat ze in Rusland flink op Sergey aan het inzetten zijn, gaat naar 14% bij de bookmakers zonder echt nieuws?

   • Matje schreef:

    Het is in ieder geval wel erg opvallend dat een lied dat in eigen land best geflopt is en ook in de polls weinig doet ineens veel mensen aanspreekt om op te wedden. De laatste stuiptrekkingen van de Russen ?

   • Bessie Turf schreef:

    maar is dat dan je verklaring waarom ze die landen overslaan ? geen argument , je niet druk maken .

 5. Arne.be schreef:

  Ook in België te verkrijgen?

 6. Br@m schreef:

  Ik heb dit tijdschrift inmiddels gekocht en het overtreft mijn stoutste verwachtingen. Het ziet er van A tot Z super uit. Van alle Nederlandse deelnemers van 1956 tot heden is een stukje geschreven vergezeld van een foto uit die tijd. Verder o.a. interviews met Duncan en Cornald en allerlei wetenswaardigheden. Kortom, een absolute aanrader!!! Ik kocht dit tijdschrift bij een Primera in mijn woonplaats. Hij kost 8,95 euro.

 7. Sake schreef:

  Jaaaa, superleuk, heb um al binnen. Genieten!!

 8. Br@m schreef:

  Ik heb in dit blad toch wel een paar foutjes ontdekt helaas. Zo ontbreken bij de voorstelling van alle Nederlandse deelnemers die van 1976 t/m 1979. Van Re-Union werd vermeld dat zij in 2004 in de halve finale zijn blijven steken maar volgens mij hebben zij wel degelijk de finale gehaald en ik las ook dat in 1993 Bosnië/Herzegovina, Cyprus en Kroatië hun debuut maakten op het festival. Cyprus deed natuurlijk al lang mee; daar had Slovenië moeten staan.

 9. Dirk L schreef:

  Cyprus doet al mee aan het songfestival sinds 1981 en inderdaad Re-Union is in 2004 niet in
  in de halve finale blijven steken.

 10. Z. Snor schreef:

  Er zitten wel meer fouten in, en dan heb ik het nog niet eens echt aandachtig gelezen. Jammer, er zijn toch genoeg bronnen om even tegen te checken.
  Erg mooi vormgegeven, vlot geschreven maar gewoon storende fouten…

  Wat ik op het eerste oog zag:
  Titel Israël 1979; “Hallalujah Israël”
  Er staat dat tot 1971 het maximaal aantal toegestane personen op het podium 3 was, ik zag in 1968 al landen die met vier of zijn vijf waren
  “Het ESF wordt elk jaar in mei gehouden” staat er, dat is toch “pas” sinds 1984.
  “Noorwegen is 9x als laatste geëindigd” lees ik, dat is toch echt maar 8x (of 10x als je enkel naar de finales kijkt). Noorwegen werd in 1976 geen laatste, maar dat staat er wel.
  Jean-Jacques wordt als jongste deelnemer ooit opgevoerd . Hij was in 1969 12 jaar oud. Nathalie Pâque was in 1989 echter pas 11 jaar.

  Enzovoort

  En waarom worden bij alle liedjes wel de componisten maar niet de tekstschrijvers genoemd?

  • Liesbeth schreef:

   Joegoslavië stuurde Dubrovacki Trubaduri met Jedan dan. In 1968 mochten er nog geen groepen optreden, dus werd de naam van de groep veranderd in Luci Kapurso & Hamo Hajdarhodzic. De andere drie leden van de groep traden op als backingsingers.

   • Z. Snor schreef:

    En dus stonden er 5 mensen op het podium. Precies wat ik bedoel.
    Cliff had ook 3 backingzangeressen bij zich dat jaar.

  • PeterV schreef:

   Noorwegen werd nog laatste in 2004

   • Z. Snor schreef:

    Ja, maar toen was er wel een kwalificatieronde waar 12 landen niet doorheen kwamen. Noorwegen werd laatste in de finale maar 12 landen haalden die finale niet eens. Ik denk dat e zo naar gekeken wordt.
    In 2012 werd Noorwegen ook laatste in de finale nadat ze de halve finales overleefd hadden. Daarom schreef ik al, het is 8x of 10x als je enkel naar de finales kijkt.
    9x is sowieso onjuist (of je moet de niet gegeven punten van Frankrijk aan Joegoslavië meetellen maar dat doet zelfs de EBU niet).

 11. Marinus schreef:

  Leuke stad Groningen maar nergens het tijdschrift te krijgen. Baal behoorlijk. Maar eens kijken of er op een andere manier aan te komen.

 12. Matje schreef:

  De Russen zetten het op alles . Duncan moet met Arcade gediskwalificeerd worden omdat het al in 2017 online stond.
  https://www.youtube.com/watch?v=zrTPo4sy7A8

 13. Bessie Turf schreef:

  RUSSELL BLOG
  Gepubliceerd op 27 april 2019
  Dringend nieuws! Help verspreiden. De vertegenwoordiger van Nederland Duncan Laurence met het nummer “arcade” heeft de regels overtreden en kan worden gediskwalificeerd op het Eurovisie Songfestival 2019 omdat hij de regels heeft overtreden! Het nummer van Duncan werd uitgebracht

 14. Marc schreef:

  Zou het waar zijn dat Nederland Duncan de regels niet gevolgd hebben en het nr arcade in 2017 al uit was. Ben benieuwd voor de gevolgen.

 15. Lilly schreef:

  The Eurovision rules are clear: it can be a demo, a live performance, etc. but can not be commercially released before.

 16. Aadrianus schreef:

  Is alleen maar een trollen actie. Niks aan de hand. Bewijst alleen maar hoe bang sommige fans van anderen landen (Rusland?) zijn. Het klopt wat Lilly zegt: het kan een demo zijn, of een live optreden etc. Maar het mag niet commercieel gereleased zijn. Dat weten ze bij AvroTros ook allemaal wel.

 17. Nordman schreef:

  Jongens negeer het nieuws, er is niks aan de hand. Leuker nieuws: nog maar een week en we hebben dag 1 van de repetities achter de rug. En a.s. woensdag het eerste concert van Duncan! Focus je op het positieve!

 18. Bjorn schreef:

  Niks aan de hand, overigens was winnende nummer van Oekraïne een jaar daarvoor al eens gezongen voor publiek en dat mocht toen ook.

 19. PeterV schreef:

  Off topic…..Luca Hanni was net bij Fernsehgarten…gelikt optreden incl. dansers😉

  • robbert - rotterdam schreef:

   Maar zeer waarschijnlijk playback? Immers bij zdf fernsehgarten zijn optredens nooit live en dat maakt wel een verschil.

   • PeterV schreef:

    Inderdaad waar….Netta kwam ook ff voorbij om haar nieuwste te pluggen eh playbacken😉

  • Harm Stirnberg schreef:

   100%playback maar wel een goede danser.

 20. Bessie Turf schreef:

  Russel Blog riep op om zoveel mogelijk het nieuws te delen dat NL wordt gediskwalificeerd omdat het lied al eerder uitgebracht zou zijn. Mijn opmerkingen en uitleg en nuanceringen hebben eerst reacties opgeroepen van ergernis gisteren en vandaag en inmiddels zijn ze verwijderd ?

  • Matje schreef:

   Maak je niet te druk daarover. Als iets gehaat word , jammer genoeg de grootste concurrent in zijn ogen , heb je niets in te brengen om ze over te halen op andere gedachten. Die Ruissel is een ‘relnicht’, links laten liggen. Als ie wat beter was voorbereid had hij sowieso deze video niet geplaats.

  • RobbieR schreef:

   Je herhaalt jezelf, kijk maar terug.
   Zoals al eerder gezegd is, dit zijn haters die nog de concurrent wil uitschakelen.
   Dit is al onderzocht, Duncan heeft dit als schoolproject gebruikt 2 jaar terug en niet commercieel uitgebracht. Niets aan de hand.
   Oekraïne deed dit eerde verleden jaar en Jamala ook.
   Anouk had haar birds ook al eerder geschreven en een keer gezongen op video. Maar allen niet voor commerciële,doeleinden.
   Amen.
   En zoals Nordman al eerder zei, richt nu op alle leuke dingen die komen.

 21. @lbert schreef:

  ik vind het blad een erg leuk initiatief, maar qua tekst had er wel meer aandacht aan besteed mogen worden. Er staan diverse fouten in en de verhaaltjes bij de Nederlandse inzendingen zijn klungelig, Maywood heeft nog niet veel hits gehad en Mrs. Einstein was zeer succesvol, Oahu, bovendien ontbreken de verhalen bij de Nederlandse inzendingen van 1976 tot 1979 !

 22. A. schreef:

  Staat er een poster van Duncan in? Ik wil een poster opsturen naar een superfan in Israël, zou zonde zijn als ik het tijdschrift koop en er geen poster in zit?

 23. Liesbeth schreef:

  Er staat géén poster in!

  • Br@m schreef:

   Kun je beter de laatste Privé kopen met 16 pagina’s helemaal gewijd aan het songfestival en Duncan Laurence. Achterop die Privé staat een mooie foto van Duncan. Moet je wel snel wezen want over 2 dagen verschijnt al weer de nieuwe Privé. Wat ik zelf heel leuk vond was de dubbele pagina met foto’s van alle Nederlandse deelnemers van 1975 tot heden.

 24. xxx schreef:

  Het magazine is ook wel de moeite waard hoor. Helaas hier en daar fouten en onwaarheden. Soms naar mijn smaak ook niet volledig.
  Wel interessant is o.a. het verhaal van Cornald Maas.