Tel Aviv Live: Geslaagde tweede repetitie Duncan Laurence

Dit vind je misschien ook leuk...

327 reacties

 1. Henk schreef:

  Arcade is het mooiste lied dit jaar, Ducan zingt het beste, maar de staging van Dyncan en zijn team is dodelijk saai en de slechtste van alle 41 landen. #Dilemma. https://www.hitzound.com/duncan-laurence-wint-1e-prijs-voor-meest-saaie-optreden-op-songfestival/

  • 020Nick schreef:

   Omg overdrijven is ook een kunst.. http://www.nicksmening.nl//henkoverdrijft

  • Kenny schreef:

   Waar slaat dit op. Zijn ze Salvador Sobral soms vergeten?!

  • Peter schreef:

   Wat een azijnzeikerij, echt weer typisch Nederlands. Als je niets anders hebt te doen Henk, ga dan lekker zeuren op de site van België of zo. Mijn god wat zielig. En van Hitzound heb ik nog nooit gehoord en hun mening daar veeg ik mijn r**t mee af.

   • Kees schreef:

    Hitzound is Henks eigen Website waar geen hond op kijkt, ik zie dat Henk ook al veel reacties op zijn website heeft onder het lachwekkende artikel over Duncan’s zijn staging……… .. Henk, wat wil je hiermee bereiken?

   • Peter schreef:

    Ah vandaar, ik had er al nooit van gehoord. Leest graag zijn eigen stukjes denk ik.

  • Max Mark schreef:

   Sorry, ik ben echt heel vaak aardig, maar: wat een rukstuk, Henk. En nog slecht geschreven ook. Journalistiek is een vak.

   Jouw eenzijdige mening versterkt alleen maar dat Nederland op de goede weg is.

   Daar dank ik je dan voor.

 2. riccardo schreef:

  Ik had het qua staging van te voren zowel minimalistischer als ook met meer ‘grande show effect’ bedacht, zelf. Dit is net een andere benadering of keuze, dat maakt het lastiger verkoopbaar.
  Het geheel wordt mooi genoeg, is op gedeeltes zelfs indrukwekkend mooi, en verbeterd voor een top prestatie. De lamp blijft een dingetje. Mooie beeldspraak maar het moet wel werken.

 3. Tomm schreef:

  Helaas hebben ze gelijk, het “creatieve team” vernacheld Duncan’s overwinning. Het zij zo. Maar weer een leer momentje, volgend jaar beter? En ja noem mij een zeikerd, ik ben in ieder geval geen struisvogel

  • Peter schreef:

   Nee geen struisvogel, maar een ontiegelijke azijnzeiker, negatieveling, sneu mannetje, waarschijnlijk ook een Belg, tja daar gaat het zelf een stuk minder mee.

  • Mm schreef:

   Vernacheld?? Ik zou de t eens proberen.

 4. Maarten schreef:

  Ik heb zojuist de recap eens bekijken met de repetities van vandaag. Dan vind ik het van Nederland er helemaal niet slecht uitzien. Waar veel mensen dan over zeuren snap ik niet. Waarom zal je iets over de top gaan doen. Dat werkt pas tegen. Mijn eerste indruk van Rusland bijvoorbeeld dan denk ik juist dat deze act zal afleiden. We gaan het zien welk land uiteindelijk gaat winnen. Het zal leuk zijn als Nederland weer eens wint. Als het niet gebeurt is dat ook weer niet zo erg.

 5. Dick Elijzen schreef:

  Shine Shine over de top(pers) Shallalie Shallala over de top orgel, whalon over de top dansers die totaal niet bij het liedje hoorde.
  Arcade moet rust en emotie uitstralen, deze keuze word gemaakt, prima! wat er ook word gedaan als favoriet doe je het nooit goed.
  Trouwens de badscene van Azerbedjan lijkt wel veel op de clip van Arcade goed gestolen beter dan slecht bedacht gevalletje?

 6. riccardo schreef:

  Misschien zie ik dingen die er niet zijn maar die hele staging lijkt zich vanaf de start, het donker, naar het einde toe, naar het licht toe te bewegen? Episch, as if. Misschien komt dat nog niet duidelijk over?

 7. Peter schreef:

  Net even wat verschillende live optredens van Duncan terug gekeken, waar hij dus staand Arcade zingt. Ben blij dat er voor de piano is gekozen. Het staand achter een microfoon komt op mij nogal geforceerd en spastisch over. Hij weet niet wat hij met zijn lichaam en armen moet en dat komt dus verkeerd over. Goede keuze van het team om het anders te doen. Heb vertrouwen in de uitvoering a.s. donderdag.

  • Dirk Marko schreef:

   +1) mijn idee

  • Damsco schreef:

   Als je bij casual Songfestivalkijkers de naam Alexander Rybak laat vallen, dan zegt ze dat niets. Als je naar hem refereert als ‘de jongen met de viool’, dan hebben ze zoiets van: “Oh ja, die!”. In een jaar waarin vrijwel alle (!) acts hun nummer op een bijna wanhopige manier voor de camera proberen te verkopen, kunnen Duncan en zijn piano misschien wel het verschil maken.

   Het valt me op dat bijna alle deelnemers van alles proberen om gezien te worden en de aandacht naar zich toe proberen te trekken, terwijl Duncan een beetje in zichzelf gekeerd is, wat mijns inziens juist weer opvalt en zelfs intrigeert; het zorgt voor extra intensiteit. Ik geloof heel eerlijk gezegd niet meer dat de staging enorm verbetert kan en gaat worden, maar ik geloof wél dat Duncan met zijn vocale kwaliteiten nog wel ‘een momentje’ kan creëren. 😊

   Fingers crossed!

 8. Nog. schreef:

  Mooie tv zojuist van Duncan…er is dus echt geoefend voor de stage in Nederland…..en dat zag er toch weer anders uit….close up op tv scherm….hopelijk nemen ze dat over in Israël… dat zo mooi zijn….

 9. Rick schreef:

  Mooie documentaire echt een talent 👍🇳🇱❤️
  Ik gun hem echt een fantastische carrière of hij nou wint of niet.
  Ik weet zeker dat alles goed komt 🏆

 10. Nordman schreef:

  Docu was heel mooi en zelfs een beetje ontroerend. Ik ga zo chagrijnig zijn als hij niet wint, want wat gun ik het hem. Ook leuk dat we de rauwe beelden zagen van de staging. Ook daarin zagen we de lichtbol terug komen. Mooie close ups ook. Ik heb wel het idee dat ze bewust kiezen om Duncan niet te vaak in de camera te laten kijken. Hij wordt van opzij gefilmd in de docu. Dat zorgt voor een mystieke sfeer. Ilse is er in ieder geval heel zeker dat het volgende week magisch wordt.

 11. Esmee schreef:

  Duncan wil dus de sfeer neerzetten zoals die was toen hij het nummer schreef. Hij wil daarbij dan de flathouding van zijn handen kunnen gebruiken, zoals hij tijdens het schrijven ook deed. Goede move.

 12. Carla schreef:

  https://youtu.be/AJBvmmB6Tn4
  De persconferentie. Wat doet-ie dit goed!

 13. Hans schreef:

  Tijdens vooruitblik op het songfestival van de Zweedse SVT worden aan het eind tien kanshebbers doorgenomen, het gebruikelijke lijstje inclusief NL. Het publiek mag stemmen en kiest als winnaar niet Italie, Rusland of Zweden, maar….Nederland! Dat geeft de burger moed! :-)

 14. Lilly schreef:

  Ik denk dat we moeten uitgaan van een Top 4 van Arcade.
  Het is net niet zo goed als de act toen vd The Common Linnets, zelfs daar gebeurde wat meer op visueel vlak. Toen had ik echt het ene na het andere moment van wauw, nu minder, omdat er gewoon minder visuele aspecten inzitten. Of dat zo goed gaat werken, ik weet het niet.
  Ik had gehoopt dat we nu op zo’n punt zouden zitten ok zo wordt het dus, en iedereen is enthousiast, maar dat is niet zo. Het feit dat we nog steeds op 1 staan komt puur door het nummer die zo steengoed is, eigenlijk precies andersom dat toen met TCL, toen de act het hele nummer naar een veel hoger niveau bracht.
  Het blijft afwachten hoe het gaat worden, maar grote veranderingen zie ik nu niet meer gebeuren in de staging.

  • Robert schreef:

   Het liedje van nu vind ik wel veel pakkender dan van TCL. Duncan blaast je zo omver als je het toe laat. Veel meer emotie.

   • Lilly schreef:

    Ja dat bedoel ik ook! De zaken zijn nu precies omgekeerd met toen.
    Nu een beter nummer, toen een betere staging.

 15. Arcado schreef:

  Lieve Duncan, wat ben jij een enorme alleskunner je stem je uitstraling en je mooie perfecte interviews zijn nu al legendarisch. Waarom, in godsnaam, ga je achter een, niet aangesloten en te klein voor je lichaam “piano” achtig ding zitten met onduidelijke licht bollen en ga je een juweel van een mooi nummer zo brengen aan een miljoenen publiek??? Ga staan en ben wie je bent, jij bent piano en een leuk mens ineen, laat die bollen weg, toon jezelf met mooi licht en de kracht van je stem en lichaam, meer heb jij niet nodig! Al ga jij als 23 ste eindigen, ik vind jou de beste zanger in jaren die prijs heb je al. Ga staan en toon het met je karakter daar heb jij, bijna, niemand voor nodig. Ik wens jou Duncan enorm veel succes je gaat het redden! X

 16. Martin schreef:

  Wat kunnen jullie ouwehoeren!!!

 17. Maurice schreef:

  wie van jullie heeft de staging de gehele 3 minuten al gezien? Wacht dan eerst met je oordeel…

  • RobOranjeFinland schreef:

   Inderdaad !! De Meisjes hier weten het allemaal zo goed te vertellen . “ een Ronnie Jan “ noemen wij dat hier…hysterisch zonder inhoud

 18. Matje schreef:

  De staging is voor velen hier dan wat teleurstellend maar al het negatieve komt vooral door de woorden van aanwezige bloggers in TA. Zij zetten de toon en daarop reageren weer de bookies en fans.
  Als ik nuchter naar de beelden kijk dan zie iets moois in wording alleen heel jammer , en dat is wel een teleurstelling , het is gewoon niet af en nu dan maar weer hopen of het dan , technisch , nog wel haalbaar is met de veranderingen die ze willen.
  Ook vind ik het verontrustend dat men in NL zo tot in details heeft geoefend en nu blijkt Duncan in TA dus vele malen de camera te missen. OK , het zal hopelijk wel goedkomen en zo niet dan is er nog zeker een hele grote kans dat het lied gewoon sterk genoeg is om met minder mooie setting toch te kunnen winnen.

 19. Michael schreef:

  Wat mensen vooral vergeten is dat bloggers graag favorieten neer halen. Ik luister niet naar het oordeel van pers, ik luister naar mijn eigen gevoel en mijn gevoel zegt me dat ik het mooi vind. Kreeg zelfs kippenvel

 20. Gijs schreef:

  Als je de docu gister zag over duncan dan weet je dat ze elke mm en elke sec van de performance nauwkeurig hebben voorbereid om een waanzinnig mooi beeld voor de KIJKERS neer te zetten. De repetities worden gebruikt om met n ‘andere’ crew dat zelfde plaatje te bereiken. Daar zijn deze repetities voor! Alle vertrouwen in team Duncan dat we donderdag ademloos zullen kijken( net als heel Europa)!

 21. Maggoos schreef:

  Was dat slaan op de piano echt het idee van Ilse? Ilse wil natuurlijk stiekem niet dat Duncan hoger dan zij gaat eindigen, hahahaha. Goeie van Ilse. Maar die zwaaiende arm was inderdaad ook heel raar. En dat beuken op de piano nog meer crinchy. Zonde, keigoede song, uitwerking haalt het lied naar beneden. Het totale plaatje moet kloppen, Sobral en Anouk hadden ook een ballad, maar het plaatje klopte helemaal. Ik vrees dat Duncan toch te hoog gepiekt heeft, hij had meer staging ervaring moeten opdoen voordat we hem naar de Olympische Spelen van dit songfestival sturen.

  • Lola 4 ever schreef:

   Deels klopt je redenering wel.

  • Truus schreef:

   Ja dat slaan .. ook zoiets, stoute piano toch…. tis zo bedacht /gekunsteld .. ik geef liever een klap met vlakke hand op die snuit van Bilal ..oh …en dan zijn kop kaal scheren..

 22. Henk schreef:

  Ja: Nederland heeft het beste liedje en ja; Duncan Laurence maakt als zanger de meeste indruk maar ook: de staging is saai zelfs amateuristisch.

  • Lola 4 ever schreef:

   Moet wel zeggen dat de belichting: blauw, wit en paars in mijn optiek wel geslaagd is. Maar de piano-act hoeft voor mij niet.

 23. Henk schreef:

  Ik zie Nederland trouwens net zakken naar 22% bij de bookmakers tegen Zweden 16%. Wat eeuwig zonde. Het ‘Arcade’ is zoveel beter. #StagingDilemma

 24. Anonimus schreef:

  Zo te zien duurt t bij de bookies niet lang meer voordat Zweden voorbij Nederland gaat..

  • Lola 4 ever schreef:

   wat ik voor gewaarschuwd heb! De Piano-act vind ik niet echt geslaagd. Ik had liever hem achter de microfoon en ontwapend zing, thats all.

 25. Henk schreef:

  En dat is eeuwig zonde. De bookies verklaar ik niet voor heilig. Mijn eigen mening zeker ook niet. Maar ik ben erg ongerust over de staging die de kracht van het lied ondermijnen.

  • Peter schreef:

   Heb je de 3 minuten in zijn geheel al gezien dan? Je kunt pas op donderdag oordelen, al dat vooraf afzeiken hier, zo typisch Nederlands, ga lekker op Twitter zeiken.

 26. Ben schreef:

  Telegraaf meldt net dat er voor Nederland vanmiddag een extra repetitie is.

  • songfestivalweblog schreef:

   Ben dat is onjuist. Dat AVROTROS heeft dat aan ons bevestigd. De omroep en ook Duncan is niet betrokken bij deze repetitie. Het is alleen een technische repetitie.

 27. Tomm schreef:

  Laten we eerlijk zijn,goud in handen, maanden de tijd om iets moois neer te zetten, en dan dit gepruts met een piano en een lamp? Pannenkoek scoort weer. Ik vind het een blamage. Dat je je blijkbaar zo afhankelijk moet opstellen van derden, lees productie in TA. Dat je dit op voorhand niet opvangt. Dinsdag staat Zweden 1 bij de bookmakers. Zegt natuurlijk niet alles, maar als je in 1 week zo keldert is het echt foute boel . Zo zonde.

  • Peter schreef:

   Dinsdag? Is er dinsdag dan wat met Zweden? Volgens mij zit Zweden in dezelfde halve finale als wij, dus dat wordt donderdag. Maar goed, je kunt niet alles weten Tomm. Ja je bent goed in azijnzeiken en afkraken, jij hebt er verstand van

   • TOMM schreef:

    Petertje toch, dinsdag slaat niet op een repetitie maar op een tijdslijn , het kan ook al maandag gebeurd zijn en wie weet als het tegenzit vandaag al. Volgens mij kraak ik niet af maar ben ik gezond kritisch, zou jij ook iets van mogen hebben, niet allen op de posts die je niet aanstaan maar op feiten, wie weet voorkomt het schade in de toekomst

   • Peter schreef:

    Ojee Tomm, Zweden weer een 1% gezakt, wat gaat de tijd toch snel. Je zat wel degelijk fout met je dinsdag, maar ja toegeven dat je er geen verstand van hebt is natuurlijk moeilijk.

   • Maggie schreef:

    Peter, iedereen heeft een eigen mening. Als je het ermee eens bent, prima, Ben je het er niet mee eens, dan post je zelf wat je van het lied vindt. Ga niet mensen die een serieuze mening hebben zitten lopen afzeiken terwijl je zelf aan het afzeiken bent op mensen met een andere mening. Btw, the staging is gewoon niet goed voorbereid. Met de woorden ‘we houden het simpel’, daar kom je tegenwoordig niet snel mee weg. Laten we hopen dat Duncan toch gaat winnen, misschien zijn er wel mensen die zijn act geweldig vinden, zoals jij. Maar er zijn ook genoeg mensen die zien dat het er een beetje gekunsteld uitziet (beuken op de piano, hahaha). Gaat ie dat nog steeds doen of luistert hij naar ons? Zijn verhaal achter dit lied, dat kennen we al, is trouwens ook erg lang geleden. Maar dan nog steeds beuken op de piano alsof het dit jaar is gebeurd, nee, I don’t buy it. Ogene heeft het ook verprutst door steeds weer te herhalen dat hun liedje hun stervende moeder betreft. Heel zielig allemaal, maar zuig het niet uit. Moet Duncan ook niet doen. Fingers crossed!

 28. John schreef:

  3 minuten volledig te zien virtualteamro ziet er geweldig mooi uit en is nog niets af.

 29. Sake schreef:

  Oeps, bij Odds Eurovision Nederland nu op 21%, en Zweden klimt naar 16%. Maar……we staan nog bovenaan!

 30. JECH schreef:

  En Frankrijk met zo’n k.t nummer nu op 3 😱

  • Lola 4 ever schreef:

   Je mag wel een KUTnummer vinden. Maar de staging, de act en de boodschap: diversiteit LGTB etc klopt helemaal…… en dat telt! Logisch dat mensen Frankrijk hoog hebben gezet.

 31. Michael schreef:

  Laat jullie niet gek maken joh, Cyprus klom ook naar 1. Nederland heeft sinds de bekendmaking een reclame gehad waar andere landen alleen maar van kunnen dromen. Zweden heb ik totaal niks mee suffig gedoe.. Bij een favoriet liggen de verwachtingen hoger dan bij anderen, dus zal elk detail bekritiseerd worden..

 32. Richard schreef:

  Als Nederland echt heel slecht gerekruteerd had stonden we zeker niet meer op 1. Zwitserland en Italië zijn sneller gezakt terwijl daar de commentaren op de repetities milder over waren toch?

  • Richard schreef:

   Moet zijn gerepeteerd niet gerekruteerd

  • Max Mark schreef:

   +10000
   Zo is het Richard!

  • Lilly schreef:

   We zakken wel degelijk bij de bookies. Zo standvastig op 1 als voorheen staan we niet meer. Wat gewoon betekend dat er meer uit te halen was, en waarschijnlijk het feit dat de Nederlandse act tot de dag van vandaag nog steeds niet af is.

  • Truus schreef:

   De vette vingerafdrukken op de kubus mogen ze er ook eerst vanaf poetsen, iemand poetsdoekje? zakdoekje mag ook desnoods.

 33. Lilly schreef:

  En ik verwacht bij de eerste jury rehearsal, niet veel veranderingen meer ook.
  Het zou me verbazen als de doorloop dan wel helemaal perfect zou zijn…

 34. johan schreef:

  Ik denk dat het op tv er heel mooi uit gaat zien , alhoewel ik het jammer vind dat het al lang niet meer alleen om het liedje gaat.

 35. Lion schreef:

  Eeuwige staging drama van Nederland weer….

 36. Esmee schreef:

  Voor wat het waard is: bij de odds staat de winnaar van semi final 2……….Nederland met 31 %
  De nummer 2……….Zweden met 17 %
  De nummer 3……….Rusland met 15 %
  De nummer 4……….Azerbaijan met 12 %

  “O wat erg, o wat vreselijk, o wat heeft die ene lamp onze kansen naar beneden gehaald”enz…. Not!

 37. Ed schreef:

  https://youtu.be/-1zhmJr4yho

  Kijk eens even mensen, de zwartkijkertjes onder ons, each of their own, maar kijk even naar de subtiliteit in deze clip bij minuut 40 …….
  Dat is regie en dat is mooi en af —– Please CARRY ME – CARRY ME – CARRY ME —-HOME – 4 flitsen precies op het ritme van de tekst – PRACHTIG !

  Ben zo trots als een pauw op deze inzending, ja ja er zijn zoveel kapiteins op een schip, maar kanonne wat ben ik blij dat hier een heel heeeeeeeel goede stuurman” achter het wiel staat !

  • RobOranjeFinland schreef:

   Top! Echt wel de Winnaar!

  • Robert schreef:

   Wow..deze beelden dat ik nog niet gezien. Ik vind het sfeertje echt wel cool en duister.
   Ben erg benieuwd

 38. Robert schreef:

  En voor wat het waard is…bij Itunes doet Arcade het ook goed bij andere landen. Krijg je toch een kick van?
  Heb er echt veel vertrouwen in.

 39. Nordman schreef:

  Ik verwacht dat het wel goed komt. Ze hebben zich goed voorbereid zo te zien en wat je ook van de keuze vindt voor een piano, daar voelt Duncan zich blijkbaar het prettigst bij, laten we dat respecteren, mijn keuze is het niet, maar wie weet werkt het volgende week wel. Ik denk dat er aan de kant van de Israelische crew gewoon veel mis gaat, dat hoor je ook van andere delegaties. Dat kan geen toeval zijn. De eerste repetitie dag hing de lamp op een verkeerde plek en blijkbaar was het ook niet de juiste lamp én waren de camerashots niet goed. Gisteren weer problemen. Dat kunnen we teamDuncan niet kwalijk nemen lijkt me. Ilse is ervan overtuigd dat het allemaal goed komt en ik denk dat ook. Ze is een perfectionist. Woensdagmiddag staat Duncan voor het eerst weer op dat podium en laten we hopen dat de act dan is zoals die moet zijn. Het blijft dus nog even spannend. En voor wat betreft de bookies, jongens, we zijn niet naar 1% terug gekelderd, dus zo slecht is het niet. Ik denk dat het eerder met hoge verwachtingen had te maken plus dat de act nog niet 100% klopt.

  • Anonimus schreef:

   Maar denk je nu echt dat alles met betrekking tot die lamp en het camerawerk nog goed gaat komen woensdag? Dat kan gewoon niet, aangezien het dan de dress rehearsal is en alles dan al goed moet zijn. Dat zijn niet zomaar puntjes op de i zetten..

   • Nordman schreef:

    Natuurlijk, ze hebben niet voor niets vandaag een technische rehearsal ingelast. Woensdagmiddag staat het er. :)

 40. X schreef:

  Bron: https://www.avrotros.nl/eurovisie-songfestival/nieuws/detail/item/goede-tweede-repetitie-voor-duncan-laurence/

  Spectaculaire lichtbol

  Zoals te zien in de foto’s en video’s van deze repetitie, wordt er tijdens de act van Duncan gewerkt met een lichtbol. De technische crew is nog druk bezig om ervoor te zorgen dat het effect van deze bol spectaculair zal zijn. Maar hoe het uiteindelijk gaat worden zie je pas op donderdag 16 mei, tijdens de uitzending van het Eurovisie Songfestival, wanneer Duncan als 16e mag optreden.

  • Nordman schreef:

   Ik denk dat deze lichtbol krachtiger is dan de eerste en voor een heel mooie sfeer gaat zorgen. Ik heb er zin in!

   • riccardo schreef:

    Ik hoop maar dat het niet te subtiel gaat zijn voor publiek dat op acts met vuurwerk, rook en windmachines zit te wachten. Mooi wordt het wel!

 41. xxx schreef:

  1. De finale gaat hij uiteraard gemakkelijk halen. Ik hoop maar dat hij daar een goede startplek krijgt. Vijf van de zes finalisten zitten al in het tweede deel. Voor een goed lied moet het niet uitmaken, maar toch ……
  2. Zouden ze dan echt tot donderdag wachten om iedereen de mond te snoeren met die magische staging. Het zou een taktiek kunnen zijn, je kaarten zo lang mogelijk tegen de borst houden. Ze moeten na het repeteren in NL toch al lang weten hoe die bol moet worden gebruikt. Als het werkt zijn we na donderdag de onbetwiste favoriet; en dat is tijdig genoeg.

 42. Matje schreef:

  Een slecht lied met een goeie daging staat achter een goed lied met een mindere staging , en dat is nog niet zekerdat Nl dat gaat krijgen ..
  Een mand geleden stond Arcade in Europa erg goed wat esctracker.com betreft. Nu di e site vernieuwd online s weer is je hoe geliefd het lied is en andere in de odds top 5 veel minder .
  esctracker.com

 43. Maurice schreef:

  We gaan het donderdag allemaal zien. Nederland is het enige land dat sinds alle songs bekend zijn onbetwist op nr. 1 bij de bookies staat (voor wat t waard is). Op nummer 2 en 3 hebben al veel andere landen gestaan. Ook dat zegt wat (voor wat t waard is).
  Duncan heeft een prachtige song, ik heb er al vertrouwen in dat de sfeer die hierbij bedoeld is, prima in beeld gebracht gaat worden en dat we donderdag allemaal met goosebumps naar de tv kijken als Duncan Arcade voor Europa zingt. Amen.

 44. Roel schreef:

  Het komt goed mensen…
  De winnende song gaat de EBU miljoenen views opleveren. Dat gaan ze echt niet afraffelen.

 45. Henry schreef:

  In de top 10 van de aanwezige pers staan we op de derde plaats. De piano was overigens een idee van Duncan zelf. Hij wilde dit.

 46. Henry schreef:

  1. De verwachtingen zijn torenhoog omdat hij de favoriet is. 2. Men verwacht dat alles perfect loopt tijdens de repetities maar repetities zijn om te oefenen. 3. Er is een tegenvaller met de lamp. Dit is duidelijk te zien tijdens de tweede repetitie. Daar kan niemand wat aan doen. 4. Duncan zit achter de piano. Slim daar is hij het meest op zijn gemak en alleen staand op het podium valt hij wat weg gezien zijn postuur. 4. Duncan is de gedoodverfde winnaar en sommige mensen willen hem naar beneden halen. Hoge bomen vangen veel wind. 4. De bookmakers regeren hierop en hij zakt maar hij zingt als de beste…het nummer is het beste…hij heeft een gunfactor…..en Ilse de Lange is aan boord. Het zal donderdag en zaterdag een geweldig optreden zijn met visuals die het optreden prachtig zullen ondersteunen.

 47. Escpower schreef:

  Even vers uit TelAviv.
  De licht bol die iedereen ziet gaat tijdens het optreden op en neer.

  Aan het begin van het lied staat hij aan en kom je via een closeup shot telkens dichterbij, halverwege het eerste deel van het nummer gaat de bol omhoog en staat hij niet meer aan. En zie je alleen Duncan met een spot op hem gericht. Tijdens de climax van het nummer komt de lichtbol weer naar beneden en staat hij oog in oog met de hoop die hij wil uitstralen.

  De reden waarom de bol gisteren op de piano stond en weer van de piano af en weer op de piano was niet omdat ze geen idee hadden wat ze met de bol moesten doen, maar was omdat het technische gedeelte niet werkte. Het omhoog en omlaag gaan van de bal deed het niet (kon het team niks aan doen was een technische mankement)

  De echte reden is dat hij bepaalde shots heeft zonder die bal en bepaalde shots met die bal. Deze moesten worden uitgetest en daarom stond de bal onder de piano, ook dat doorzicht bak komt er straks niet staan.

  Er wordt onrust gestookt dat het Nederlandse team niet is voorbereid, maar geloof me ze hebben een heel plan gemaakt wat helaas door technisch falen hierin tel Aviv niet direct zo overkomt.

  Vanmiddag is het technische mankement verholpen en hebben ze achter de schermen nog een paar keer het optreden doorgevoerd zonder Duncan maar wel met de juiste shots. Geen paniek mensen, Nederland staat er donderdag met een prachtige act die zorgt voor een magisch moment.

 48. JECH schreef:

  Hoop het zo Escpower, snap de frustraties hier ook wel, voor het eerst in 44 jaar kans op een overwinning dan moet het gewoon goed gaan. We gaan het zien :-)

 49. Michael schreef:

  De gene die gisteren de docu heeft gezien goed heeft opgelet weten wat de bedoeling met de bal is toen ze in Hilversum bezig waren met de act

  • RobOranjeFinland schreef:

   Precies, en de meesten hier willen dat maar niet inzien, het was zo duidelijk te volgen in de overigens erg leuke documentaire. Nogmaals compliment voor Team Duncan!

 50. Dalidaaf schreef:

  Ik snap de negatieve reacties niet echt hier. Team Duncan werkt hard aan de act en alles wordt op het eerste moment beoordeeld. Ze zijn hier al maanden mee bezig en ja er waren technische problemen die aanvankelijk vooral kwamen door onkunde vanaf de Israëlische regie. Het nummer is het sterkste in het veld en ik denk en hoop dat het een landslide voor Nederland wordt. Het nummer is gewoon het beste wat er is.