Tel Aviv Live: Vanavond juryfinale voor Duncan Laurence

Dit vind je misschien ook leuk...

130 reacties

 1. Richard schreef:

  Hoelaat is de dressrehearsal?

 2. Ron schreef:

  volgens mij 15.00 uur plaatselijke tijd, hier uur vroeger.
  Succes Duncan

 3. Starkoo schreef:

  27% nu bij de bookies!

 4. Damsco schreef:

  Ik ben heel benieuwd of er nu andere reacties uit de press centre komen, nadat er extra repetities zijn ingelast v.w.b. de staging. Ik hoop dat de NL-delegatie de staging heeft kunnen krijgen zoals ze het wilden.

  Off-topic: ik zie veel mensen schrijven dat ze hopen dat Duncan een plek in het 2e gedeelte loot, maar zou het niet gunstiger zijn voor hem als hij in het 1e gedeelte terecht komt? De visuele presentatie van IJsland en Australië is dusdanig interessant dat kijkers de nummers die in de buurt van deze twee landen optreden, misschien vergeten. Denk dat landen die in de buurt van AUS+IJS optreden zullen “wegvallen”. Ik zie daarom ‘Arcade’ het liefst zo ver mogelijk verwijderd van ‘Zero Gravity’ en ‘Hatrid Mun Sigra’. Misschien zou Rusland daarom wél in het tweede gedeelte moeten loten, omdat ‘Scream’ behoorlijk wegvalt tussen de twee voornoemde nummers, wat juist weer gunstig kan zijn voor ons.

  • Starkoo schreef:

   P7 Dan!

  • Richard schreef:

   Helemaal met je eens Damsco. Trouwens Duncan stijgt naar 27% bookmakers. Dat is het procentenaantal zoals deze eerst was. Zo zin in jongens en meiden :D

  • robbert - rotterdam schreef:

   Duncan heeft een heel ander soort lied dan Australië en IJsland. Dus totaal andere vijver. Zijn lied zal het beter doen achter een hoop drukke nummers qua tempo en staging. Mensen moeten een oase-gevoel krijgen van ‘he, he, eindelijk een mooi en normaal nummer’. Dat gaat eerder in de tweede helft gebeuren om ook de televoters aan boord te halen. Na Spanje of IJsland, ideaal!

   • JandeTaalregelman schreef:

    Ik denk dat Duncan sowieso op 12 of 13 gezet gaat worden wanneer hij in de eerste helft zit. Alhoewel, Zweden kan ook eerste helft loten. Dan zal het wel 10 Zweden en 12 Nederland worden (of andersom) 14 Israël

   • Henry schreef:

    Klopt. Het contrast waar Ilse het over heeft

  • GerardMartin schreef:

   Goede wijn behoeft geen krans😉

 5. Jan Jan schreef:

  Niet te doen, zo spannend!

 6. Dirk Lourens schreef:

  Mooi gezegd in “The Telegraph” over Arcade:
  This vocally-led song is the current favourite to win Eurovision 2019, and it’s easy to see why. It’s a broken-hearted lullaby that grasps your shoulder and never really lets go. If Duncan wins, it will be the Netherlands’ first win in 44 years.

 7. Hans schreef:

  Nederland inmiddels weer op 27% bij de bookmakers…. hoop dat het er goed ziet vanavond en morgen… zo niet.. dan komt hij sowieso in top 5 door het prachtige onderscheidende lied en zijn stem!

 8. Lilly schreef:

  Ik ben zenuwachtig, Jezus dat heb ik normaal nooit!
  We zijn er zo dicht bij nu….

 9. RobOranjeFinland schreef:

  Extra spannend als Nederland als laatste “ uit de envelop “ komt……..wat een ontlading dan …..van mij mag het……

  • Max Mark schreef:

   Nee, dit jaar komt NL eerder. Het is namelijk nu niet echt de vraag of we doorgaan. Dat is een zekerheid. Ik denk als 5e uit de envelop zoiets. Of nog eerder.

  • Truus schreef:

   komt dit keer als aller1e uit envelop !

 10. Richard schreef:

  1 geluk, mocht Australie winnen en wij 2de dan organiseren wij het volgend jaar automatisch :D

  • 020Nick schreef:

   Ja maar dat vind ik zo’n troostprijs.. laat maar dan denk ik

  • Nordman schreef:

   Hoezo? Als Australië wint gaat één van de Big 5 landen het organiseren. Kate heeft zelf al uitgesproken dat als zij de keuze heeft, we naar Parijs gaan volgend jaar. EBU kan vast niet wachten: én een Aussie win en een ESF in een Big 5 land.

  • Karina schreef:

   Ik vroeg me dat nog af, als Australië wint en één van de BIG 5 landen gaat het organiseren, moeten ze dat dan ook betalen of betaalt Australië? Zou lullig zijn als je moet dokken terwijl je niet eens gewonnen hebt. Het kost nogal niet wat.

   • robbert - rotterdam schreef:

    Echte Nederlandse vraag:)

   • Esmee schreef:

    Goede vraag, want het kost zo’n 30.000.000 en de stad in kwestie moet er zelf 6.000.000 ophoesten.

 11. JECH schreef:

  Dat zoek ik nooit doen, laat Australië dan maar dokken.

 12. JECH schreef:

  Zoek = zou

 13. Truus schreef:

  Hopelijk wordt de light orb gebruikt zoals bedoeld en ook zo in beeld gebracht voor het gewenste magische effect.. Alle positieve vibes naar Duncan en team gestraald.. Succes !

 14. Nordman schreef:

  Tussen 16:15 en 16:30 uur weten we of de act helemaal is geworden zoals TeamDuncan het heeft bedacht. Hier het langere interview dat Boulevard met Ilse had: https://www.youtube.com/watch?v=bYHRMc8X6to

  Wat een topvrouw! Ze gaan er voor vechten, dus fingers crossed.

  • robbert - rotterdam schreef:

   Mooie en informatieve video. Bedankt.

  • Steve schreef:

   Twaalfeneenhalfjarig minuut geouwehoer over een lichtbal. Je kan het ook te ver doordrijven. Komt deels ook omdat Aram meer fan is dan journalist. Net zoals alle ‘journalisten’ in Tel Aviv.

 15. Sake schreef:

  Go,go,go,go, DUNCAN!!!

 16. Alrightguy schreef:

  Wat een geweldige artiest hebben we met Duncan Laurence erbij gekregen in NL. Morgen zal ik voor het eerst in 10 jaar rustig kunnen kijken omdat NL met twee vingers in de neus in de finale komt. Zaterdag wordt dan een ander verhaal. Het spannendste Eurovisie avondje ALLER TIJDEN!!

  Wat een mooi mens is Duncan ook. Hij support zijn Rockacademie vriend Joe Buck net in NPORadio2 Op weg naar het Songfestival. Joe zou een mooie artiest zijn voor 2020, weer een beginneling die het songfestival kan gebruiken om zijn carriere in NL te beginnen. Zie hier een clip van hem https://www.youtube.com/watch?v=hZUvUCbJvBQ

  • Richard schreef:

   Nee bedankt, nooit meer country!!!! AUB Klaar mer dat genre

   • GerardMartin schreef:

    Hij zingt goed en kan vast nog wel een ander genre zingen.

   • robbert - rotterdam schreef:

    Wie zegt dat hij zich vastlegt aan country? Laten we ons niet bij voorbaat schuldig maken aan het typisch Nederlandse hokjesdenken.
    Overigens, we zouden sowieso eerst op zoek moeten naar een liedje als startpunt.

  • Truus schreef:

   Eerst een( fantastisch)goed lied dan artiest

   • robbert - rotterdam schreef:

    Dat sowieso. En onbekende artiest niet meer bij voorbaat als probleem zien. De Nederlandse muziekmarkt wordt gedomineerd door slechts een handjevol ‘sterren’. Dat is tactiek van platenmaatschappijen en anderen komen er slecht door. Dus de komende jaren graag wederom kansen voor nieuwkomers.

   • Peter schreef:

    Helemaal mee eens. Verder Nederland nu naar 28% en dat allemaal door slechte repetitie? Ik denk eerder dat men op dit moment denkt dat de concurrentie weggevaagd gaat worden. Na morgen zullen de getallen er wel anders uit gaan zien. Maar gok dat Nederland nog steeds op 1 zal staan. Volgens heeft geen enkel land de laatste jaren bij de bookmakers met zo’n groot verschil op 1 gestaan.

 17. MarkusRotterdam schreef:

  Nu komt het er op aan. Juries kunnen soms onvoorspelbaar zijn maar hopelijk zijn ze ons goedgezind.
  Denk af en toe ook dat het een soort gunfactor is; dan zitten we met Duncan wel goed volgens mij.
  Succes Nederland en laat ons weer trots zijn!!

 18. Henry schreef:

  We gaan winnen Let maar op

 19. Lilly schreef:

  We staan inmiddels op 28%, ze gaan er vanuit dat Duncan’s rehearsal straks dus op orde zal zijn, hopelijk is dat ook zo.

 20. RobOranjeFinland schreef:

  Het wordt tijd dat we de straten Oranje gaan versieren, oranje Duncan tompouces kopen , zaterdag om 12.00 uur via alle radio stations ARCADE draaien en zondag massaal naar Schiphol om Duncan toe te juigen!

 21. Damsco schreef:

  Stel je voor dat Duncan de 1e helft loot en dat hij dan in het eerste gedeelte omringd zal zijn door Tamta, Katerine Duska, Lake Malawi, Serhat, S!sters en mogelijk ook Luca Hänni, Michaela, Chingiz en Leonora (+ Zena en Victor Crone aan het begin van 2e gedeelte)… dan gaat ‘Arcade’ echt zó hard opvallen. 🔥

  Dan heb je ook bijna alle uptempo nummers in het eerste gedeelte van de finale en dat heeft ons nummer nodig om optimaal tot z’n recht te komen. Ik denk nog steeds dat het niet echt gunstig zal zijn om in de buurt van AUS+IJS op te treden omdat kijkers zo afgeleid zullen zijn door hun staging, waardoor de aandacht voor andere nummers wegebt. Uiteraard is er groot contrast tussen ‘Arcade’ enerzijds en ‘Hatrid/Zero Gravity’ anderzijds enorm groot, maar ik verwacht dat de kijkers het toch vooral zullen hebben over de staging van AUS+IJS. Daarom denk ik toch echt dat een 1e helft gunstiger is.

  Conchita en Salvador traden als 11e op in de finale; dat lijkt mij ook een mooie plek voor ons, eigenlijk.

  • harm stirnberg schreef:

   +1

  • Thomas schreef:

   En Mans als tiende volgens mij

  • Nordman schreef:

   You better be right ;) De kans dat we in de 1e helft terecht komen is ontzettend groot. Ergens vrees ik dat het niet gunstig is, maar als ik je post lees dan denk ik dat het ook wel goed komt.

 22. Jimmy schreef:

  als outsider belg ben ik er van overtuigd dat Nederland met overweldigende meerderheid de competitie gaat winnen. Ik verwacht zelfs totaal geen spannende strijd (vs zweden ofzo) maar echt een totale overmacht van zowel de jury als televote. Mark my words beste noorderburen!!

 23. JandeTaalregelman schreef:

  Ik denk dat Nederland op de vijfde overwinning op het Eurovisie Songfestival afgaat. Nu even de kledingrepetitie en juryvoorronde afwachten.

 24. Wiepie schreef:

  Schuift alles op in de agenda? Ik lees net dat Madonna aan het repeteren is. Iedereen moest de zaal uit….volgens Cornald Maas

 25. Peter schreef:

  en hup naar de 29%

 26. eric schreef:

  Nou dat hebben wij weer. De lamp die gisteren is ingevlogen is kapot. Hij stond achter op een soort rijdend podium. Maar in alle drukte viel hij er van af. Grote paniek bij de delegatie………

 27. Richard schreef:

  Hoelaat staat ned zo op podium?

  • Richard schreef:

   Ze zijn nu bij Moldavie bij de generale repetitie. Dus nog 12 nummers en dan Duncan

 28. ron schreef:

  Waar kijk jij Richard

 29. ron schreef:

  Oke bedankt daar kijk ik ook
  https://www.youtube.com/watch?v=6jrAxxd7mGc

 30. Dick Elijzen schreef:

  Maakt niet uit welke plek in de finale, lamp aan of uit. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit.
  Wint hij niet dan ben ik helemaal klaar met het songfestival deze stijl en ik kijk al vanaf waterloo en dat als hetero macho man 💪we zitten er klaar voor hoopvol en zelfverzekerd.

 31. Alrightguy schreef:

  De lichtgevende bol werkt nu en komt naar beneden tijdens het Game over gedeelte. Verder donker optreden zoals het team het in gedachten had. Ben benieuwd hoe de bookmakers reageren

 32. Truus schreef:

  De bol is gebruikt . Kwam op 3 gedeelte naar beneden weer terug naar boven volgens zeggen bij esc united.

 33. ron schreef:

  zo mooi tranen met tuiten hier
  staat stukje op twitter van songfestival weblog

 34. Ed schreef:

  Vind de geluiden uit de zaal vrij mat allemaal, ook schijnt het licht al aan te zijn als hij uit de lucht komt ……ook de kabel schijnt erg duidelijk te zien te zijn volgens de live blog van ESCUnited, dat is dan wel weer ongelukkig ;)

  For the Netherlands fans this is a huge improvement zeiden ze dan weer wel ;)

 35. Damsco schreef:

  “One minute in and Netherlands’ have had already three wideshots, including the extremely long wideshot in the beginning.”

  “Duncan still spends 3 minutes in blue darkness and with 85% longshots but he now has a lamp that goes down for 15 seconds and then goes away. I love this song, but it will really be a test to how much having a great song is enough. I hope it is.”

  Kennelijk weinig tot geen close-up shots? Had zelf gehoopt op veel close-ups waarbij Duncan direct de camera in kijkt, maar die lijken er dus niet echt te zijn, begrijp ik?

 36. Vince 2000 and whatever schreef:

  geen laser golven meer in het laatste refrein? maar geluidsgolven op de achtergrond?

 37. Peter schreef:

  Kort fragment gezien en ziet er top uit, volgens mij nog niet wat we precies morgen te zien krijgen op tv, dat is toch altijd anders. Hij hoeft ook niet in de camera te kijken. Het nummer is sterk genoeg, de finalisten van gisteren laat hij ver achter zich, ook de Disneykloon van Australië. Weet nou nog steeds niet waar die stok nu eindigt, ergens op een plek dat de reden is dat ze zulke hoge noten kan krijsen.

 38. RobOranjeFinland schreef:

  Als ik het goed zag, kijkt Duncan de laatste seconden naar de verlichte bal, staat op en verdwijnt in het donker, een lege pianostoel achterlatend………..WAUW………

 39. Nordman schreef:

  Mooi, de bal werkt. Nu hopelijk een stukje magie op tv en we kunnen winnen. Blijft heel spannend!

 40. Brabo No.1 schreef:

  En Duncan gaat de macarena dansen??

 41. Bert schreef:

  30% nu! :-)

 42. xxx schreef:

  30%

 43. xxx schreef:

  Sorry Bert, had jouw reactie nog niet staan toen ik het schreef.

  • Carla schreef:

   Dat lijkt in dit geval meer een kwestie van smaken die verschillen. Er staat niet bij dat dit aan de staging zou liggen.

   • Hans schreef:

    Klopt zei zijn nooit fan geweest van de song… dus ligt niet aan staging…

  • harm stirnberg schreef:

   Oikotimes is altijd negatief over de Nederlandse inzending. Bij TCL voorspelden ze een sure non qualifier.

  • Mark schreef:

   vergeet ook niet dat deze mannen allemaal als een soort uber fanboys om rusland kroelen en nog steeds hopen ooit een keer met Sergey te trouwen… Oiki is altijd erg Rusland gezind: zelfs over de The Tolmachevy Sisters hadden ze geen onvertogen woord…

  • Kim schreef:

   Zo negatief is het toch niet? Ze zijn gewoon geen fan, smaken verschillen. Dat kan gewoon. Maar over Duncan verder gewoon positief.

   THE NETHERLANDS 🇳🇱
   Besides his excellent vocal performance and his dark simple animalistic and fun fo later stage presentation I don’t see why there is so much fuzz and having Duncan as a top favourite. Don’t get me wrong, it’ a good song, but after three minutes I feel asleep. Technically the song is well structured, the vocals amazing but I don’t feel the magic everyone else feels. Unless we all agree we want a Sam Smith winner.

   • GerardMartin schreef:

    Ik wil ze wel even meedelen bij oikotimes dat het lied van Duncan mij wakker houdt en de rest van die slappe hap mij vurig naar een slaaptablet doet verlangen

 44. Nena schreef:

  Even een twijfeltje Blijven die vreemde golven? Wie vindt dit mooi? Hou toch een NQ
  scenario in m’n hoofd. Zelfbescherming .Er zijn vreemdere dingen gebeurd. Lees San Marino.

  • Truus schreef:

   Las her en der al opmerkingen zoals o.a. those waves look like a medical monitor is switched on.

  • S@g@ schreef:

   Ik geef Duncan 500 % kans om de finale te halen én 30 % kans op de overwinning 😎

 45. Steve schreef:

  Er wordt hier op elke slak gezout gezet. Genieten jullie wel, ipv elke seconde steeds te analyseren.

  • Peter schreef:

   Mee eens Steve. Nederland is de enige die op dit moment stijgt bij de bookies, al het negatieve hier komt van azijnzeikers, trollen ingehuurd door Johan Derksen en Van der Gijp.

 46. Lilly schreef:

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/3593082/beste-repetitie-van-duncan
  Ik krijg toch het gevoel dat het eigenlijk nog steeds niet is wat de delegatie wilde bereiken, ondanks dat het al beter is. Ik denk dat ze daar in TelAviv niet volledig willen meewerken of tegenwerken nog. Die golven lijken me ook niet het idee die ze in gedachten hadden en lijkt meer van het productie team daar ter plaatse te komen.

  • Esmee schreef:

   Nah ja, Ik las dat Tel Aviv vanmiddag vlak voor de dressrehearsels nóg een keer een extra technische repetitie met het Nederlandse nummer hebben gehouden. Dat is voor mij een aanwijzing dat ze zich daar nu ook echt willen inzetten om deze act te laten slagen.

 47. Martin schreef:

  Ouwe theetantes