Tel Aviv Live: Wit-Rusland, Servië en België

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Dat ben ik helemaal met jullie eens. Over het algemeen vind ik de liedjes die in de landstaal worden gezongen ook veel beter tot zijn recht komen dan de Engelstalige. Al is mijn grote favoriet dit jaar wel Engelstalig….

 2. Martijn schreef:

  Songfestival.be schrijft
  Dat het Belgische team de afgelopen dagen hard gewerkt heeft is duidelijk na de doorloop van deze tweede repetitie. Eliot staat heel zelfzeker op het podium, zingt goed en kijkt zonder schroom de camera in. En misschien nog belangrijker, hij weet die doordringende blik ook om te zetten in een geloofwaardige boodschap. Het camerawerk is duidelijk verbeterd, de vluchtige schokkende bewegingen van de eerste repetitie zijn weg en de camera blijft op Eliot gefocust op momenten dat het er echt toe doet. Ook wat betreft de kleding heeft de delegatie de opmerkingen van de Belgische pers ter harte genomen. Eliot heeft nog steeds de outfit van Van Beirendonck aan, maar in tegenstelling tot de eerste repetitie wordt de vest deze keer niet dichtgeritst. Dit maakt het geheel modern en fris, en passend voor de jonge zanger. Het lijkt in de verste verte niet meer op een reddingsvest of een kostuum, maar een modern jasje dat past bij de jeugdigheid van Eliot. De trommels zijn gebleven en worden deze keer op de juiste momenten in beeld gebracht. Eliot en zijn team hebben met deze repetitie bewezen dat België een nummer heeft dat finalewaardig is.

  • Guillaume schreef:

   Jammer dat songfestivalweblog de positieve evolutie lijkt te negeren??

   • Hebbuzz schreef:

    Ik ben bang dat Songfestivalweblog beduidend dichter bij de waarheid zit. Eliot is nog steeds vocaal zwak, act blijft slap. Als je van verbetering spreekt betekent dat dat de eerste repetitieronde ronduit ruk is.

 3. Richard schreef:

  Qua lied heeft Belgie een van de betere in deze halve finale. Bij andere sites zijn ze wat positiever en denken ze dat hij zich wel kwalificieert, omdat er toch 10 moeten doorgaan, en er toch ook veel slechtere nummers in deze halve finale zijn. We zullen het zien. Ik gun het Eliot in ieder geval

 4. Jonk schreef:

  Ik gun het Belgie zeker en het nummer vind ik goed, maar die jongen is er nog lang niet klaar voor. Ik geloof het gewoon niet. Het komt niet overtuigend over.

 5. Lilly schreef:

  Ok begreep dat hier vergeleken bij repetitie 1 veel andere camerashots waren, veel meer close UPS.

  Hopelijk zien we deze verbetering dan zaterdag bij Duncan dan ook terug.

 6. Joss schreef:

  Tja iedere volger in Tel-Aviv heeft een andere mening over een repetitie….. de reporter van Wiwibloggs spreekt wat België van de beste repetitie van de dag tot zover !!!!

  • Hebbuzz schreef:

   Wie gelooft wiwi nog na de Roemeense nationale finale en met elke introductie van hun filmpjes met MyHeritage? Ze waren zeker ook positief over Malta?

 7. Hans schreef:

  Ik hoor ook positieve berichten over Eliot’s tweede repetitie, Ik hoop echt dat Belgie naar de finale gaat, het is naar mijn mening een van de betere nummers van Semi 1 dit jaar.

 8. Martijn schreef:

  Leuk nummer…. in mijn top 10

 9. Starkoo schreef:

  België hoort in de finale, is te goed om eruit te gaan!

 10. Vince 2000 and whatever schreef:

  ik lees juist op meerdere blogs dat België juist enorm is verbeterd sinds de eerst repetitie. ik gun het België iig, vind het een van de beter liedjes in de eerste semi

 11. Br@m schreef:

  Wit-Rusland doet me totaal niks; hoeft dan wat mij betreft niet door naar de finale. Servië en België wel graag allebei naar finale. Vind ze allebei in hun soort mooi.

 12. Stoffel België schreef:

  Ik denk niet dat het nummer het probleem is van België, of de look, of de zanger, of de stemmen.
  Waar ik schrik van heb is dat we als België net voor een resem aparte nummers komen.
  Net na België komt het hele opzwepende Georgië wat ik al sinds de bekendmaking van de inzending een top nummer vind. Georgië gaat scoren. Daarna komt Australië met een zwevende Madonna wannabe, met een pop-opera-deuntje. Daarna komt een kanjer van een BDSM rockgroep met een 80s sound, en nog iets later een Portugese artsy-fartsy optreden.

 13. riccardo schreef:

  Goed dat België al wat beter loopt dan bij de vorige repetitie. Finale moet lukken. Ik denk dat de ‘aan de wat te degelijke kant’ act nog wel eens onverwacht in het voordeel kan werken t.o.v. een aantal van de meer originele uitpakkers.

 14. Truus schreef:

  Wit Rusland gaat echt niet door. Servië deert me niet.. maar kan wel finale halen. België mooi dat er verbetering is toch zie ik hem alsnog net niet de finale halen.

 15. GerardMartin schreef:

  De Belg kan er nog mee door, Wit-Rusland en Servië vergeet ik maar snel.

 16. Ria NL schreef:

  België komt nu veel beter over en de stem van Eliot is erg mooi. Servië vind ik ook geweldig maar de zang van Wit Rusland komt niet overtuigend over terwijl ik het liedje best leuk vind.

 17. Leendert Jan schreef:

  Wit-Rusland: mijn hemel wat een zooi . Totaal kansloos.

  Servië: oubollig, maar ze staat er wel. Dijk van een stem.

  België: echt een probleem dat dit nummer veel minder power heeft dan City lights en Rhythm inside, en dat de zanger het charisma mist om dit te compenseren. Dit kan de finale halen maar gaat geen top 10 worden.

 18. Hebbuzz schreef:

  België gaat om verschillende redenen boven Montenegro, Finland, Estland en Portugal eindigen. Dan moet we er nog drie vinden die ook lager dan België zullen eindigen.

  WitRusland, sterk verbeterd, visueel, en een beetje vocaal, nog altijd niet goed.

  Servië heb ik gemist, maar klonk naar verluidt als de eerste oefenronde en die deed ze fantastisch

 19. Mike B schreef:

  Belarus twijfel
  België nee
  Servië nee

 20. Henk schreef:

  België gaat de finale wel halen, toch? Eén van de betere nummers, al vind ik de refreinen afbreuk doen aan de rest van het nummer. Servië en Wit-Rusland pakken me niet. De eerste halve finale is sowieso zeer zwak.

 21. Beer schreef:

  België mag zich achter de oren krabben. Ik hoop dat Vlaanderen volgend jaar met iets in een andere stijl komt. Ik ben een beetje klaar met het denken dat ‘indie’ de enige kwaliteitsmuziek is.

 22. Nordman schreef:

  Ik maak me zorgen om Belgie. Ik ben fan van het lied en wil dit graag in de finale hebben. De staging vind ik nog steeds slecht gekozen, maar soit, we moeten het ermee doen. Ik hoop dat de jury dit lied in ieder geval weet te waarderen.

 23. Dick Elijzen schreef:

  Sorry Belgie. Eliot straalt niets uit dansjes zijn nietszeggend de regie wil emotie overbrengen het is allemaal te dik erop gelegd.
  Liedje is leuk mart verkloot door de uitvoering en uitstraling van de zanger.