Gemeente Rotterdam steekt 15,5 miljoen in songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Kenny schreef:

  Zweden liet in 2016 zien dat ze voor een soort gelijke prijs een geweldige show neer konden zetten. Dus Nederland kan dat natuurlijk ook ;)

 2. Peter schreef:

  Goed lezen, 15,5 miljoen is er niet voor de shows en uitzendingen. Het geld is er bij lange na nog niet.

 3. JandeTaalregelman schreef:

  Shula Rijxman zet met een verzoek voor een bijdrage van de regering van 15-20 miljoen in op een budget van ruim 50 miljoen euro.

  • Peter schreef:

   Tja en dat ze denkt het ook nog te krijgen, mwah, denk dat de omroepen even zelf diep in de buidel zullen moeten tasten. Volgens bronnen is er daar genoeg te halen.

 4. Dick schreef:

  Dat gelul over die financiën irriteert mij eigenlijk mateloos. Hebben we dankzij Duncan eindelijk het festival binnengehaald wordt er door bepaalde partijen weer moeilijk gedaan. We geven miljoenen jaarlijks uit aan bijvoorbeeld voetbaluitendingen en rechten bijvoorbeeld, dan moet er ook niet ingewikkeld gedaan worden over die ene keer in de zoveel jaar dat je als land een dergelijk project gaat doen.

  • Peter schreef:

   Ik ben het geheel met je eens Dick. Als je gaat bekijken waar jaarlijks geld aan wordt weggegooid en waar we ook al jaren niets in presteren, dan zou het Songfestival het gewoon verdienen om geld aan uit te geven. Een bijdrage van regeringszijde zou dan ook niet meer dan gewoon zijn, zeker gezien het visitekaartje wat we gaan af geven aan de wereld.

 5. JandeTaalregelman schreef:

  Ze hebben het dus nu op het NOS journaal van 8 uur over 30 miljoen voor het programma van regering, publieke omroep en EBU + 15,5 miljoen van de stad Rotterdam. Regering+EBU is 22-27 miljoen euro. De publieke omroep zou dan 3-8 miljoen bijdragen. Ik denk dat ze die 8 miljoen van de publieke omroep mogen verdubbelen want ik zie de regering geen helft tot tweede derde van het programma dragen.

 6. Yvonne Liew-On schreef:

  Weet iemand wanneer bekend wordt óf en wanneer er voorrondes worden gehouden en tot wanneer je je lied kunt inzenden? Ik heb sinds mei 2019 al verschillende keren gemaild naar esc2020@npo.nl maar nog geen reactie ontvangen!

  • JandeTaalregelman schreef:

   Ik denk niet dat er een voorronde komt maar dat de bijdrage van AVROTROS op dezelfde manier als van 2013 tot en met 2019 gekozen wordt.

 7. JandeTaalregelman schreef:

  https://nos.nl/uitzending/44196-nos-journaal.html
  NOS journaal (8 uur/20 uur) vanaf 16.30

 8. Yvonne Liew-On schreef:

  Bedankt, Jan! Ik heb geen televisie-aansluiting thuis, dus ik kan alleen via het internet aan m’n informatie komen. Zo te zien heeft het zorgen voor een sluitende begroting de hoogste prioriteit. Maar dat gaat wel lukken. Dat weet ik zeker!

 9. Wim49 schreef:

  Eigenlijk zou dit een grote afgang zijn voor Nederland om zo te beknibbelen op het organiseren van het songfestival. Als Oekraïne een goed songfestival kan neerzetten, dan moet Nederland dat natuurlijk ook kunnen.

 10. riccardo schreef:

  Nationaal belang. Kom op met die centen. Die verdienen we terug. Zucht.

 11. Wim schreef:

  Inderdaad, de kranten staan weer vol over een geldverslindend festival. Eindelijk na zoveel jaar, mogen we het ook weer eens organiseren. Ik houd niet van voetbal, maar als je ziet wat het ons wekelijks kost, betreft beveiliging, politie, verkeersregelaars etc dan valt zo’n bedrag totaal weg, dus kom op overheid. Gun de muziekliefhebber deze keer ook wat, zodat Nederland iets moois neer kan zetten waar we trost op kunnen zijn !

  • Peter schreef:

   Mee eens, maar dan kunnen ze Ahoy eigenlijk beter dichtgooien met alle andere evenementen. Probleem had je natuurlijk ook in Amsterdam gehad, Ziggo en Bijlmer. Dus gewoon iedere Nederland de kans geven op een normale manier aan korte kunnen komen.

 12. 5 schreef:

  En dan ook nog liegen over hoeveel er nu al is, nog bijna niks, Gaan ze Rotterdammers vragen om bij te dragen. Maastricht had alles klaar liggen.