IJsland kiest op 29 februari

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Remco Berg schreef:

  Ik begrijp hieruit geen enkele consequenties voor de IJslandse omroep RUV in verband met de politieke uitingen voor jaar op het festival? Jammer hoor.

  • Wim49 schreef:

   Ik ben ook zeer teleurgesteld.

   • Wim49 schreef:

    Een prima reden om IJsland links te laten liggen volgend jaar, hoe goed hun nummer ook is, ik zal er vast niet op stemmen. Ondertussen zijn er al 10 landen waar ik uit principe niet op zal stemmen; Big5, Rusland, IJsland, Australië, Griekenland en Cyprus. Griekenland en Cyprus niet omdat die landen ALTIJD elkaar de volle 12 geven.

  • Peter schreef:

   Zeer jammer dat politieke uitingen dus wel degelijk zijn toegestaan, maar ja dat bleek al bij de winnares uit de Oekraine met haar 1944. Ik bepaal mijn stemming op een nummer niet op hoe en wat en of politiek, als je dat doet kun je het ESF beter helemaal links laten liggen.

   • Wim49 schreef:

    Dan mocht Brandenburger Tor uit 1990 ook niet, dat nummer was ook politiek getint. En zo zijn er nog wel meer politiek getinte nummers die gewoon mochten meedoen.

 2. johan schreef:

  ze mogen dan toch mee doen volgend jaar ik dacht dat ijsland een sanctie kon krijgen voor het vertonen van de palestijnse vlaggen. Wat zou die sanctie dan worden of krijgen ze niks meer. ben wel blij dat ze mee doen volgend jaar ijsland is 1 van mijn favorieten landen .

 3. Kenny schreef:

  Ik stem alleen op IJsland als ze een goed liedje sturen en niet zo een Hatari geval.

  • Peter schreef:

   Ik ook Kenny, ik laat mij niet leiden door politieke invloeden en wat dies nog meer zij, sommigen hier op de blog zijn zo paranoia dat ze op geen enkel land meer stemmen, of de zanger moet ontieglijk leuk zijn.

   • Kenny schreef:

    Inderdaad. Gewoon stemmen op de liedjes die je leuk vind en dan is er niks aan de hand ;)

   • Remco Berg schreef:

    Ik stem in principe op ieder land zolang ik het liedje en/of artiest leuk, interessant vind. Ik stem dus ook op IJsland mochten ze volgend jaar een goed nummer hebben. Ik vind het wel jammer dat het festival gebruikt is voor makkelijke politieke uitingen. Als dat niet mag op straffe van een sanctie dan moet je ook wel sanctioneren anders ontstaat er willekeur.

   • Wim49 schreef:

    Niet laten leiden door politieke invloeden maar wel klagen dat Oekraïne gewoon toegestaan werd met Jamala.

   • Peter schreef:

    Volgens mij was jij de enige (zoals gewoonlijk) die klaagde Wim49.

 4. Rick schreef:

  Yes Floor Jansen wat een zangeres !!
  Ik hoop op een combinatie van Nightwish, Armin van Buuren 🙏❤️

  • Peter schreef:

   Floor Jansen ja, Armin nee

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nee, een combinatie met Armin vind ik dan weer te veel.. Floor Jansen kan het prima alleen of eventueel met Nightwish. Ik zie niet in waarom je nog een dj dance-sausje aan metal toe moet voegen. Wordt dan te veel van het goede.
   Er zit wel een gevaar aan deelname van de wereldberoemde Floor: het bankroet van de NPO na een tweede overwinning van Nederland op rij.

   • Wim49 schreef:

    Een bekende DJ is geen garantie voor succes, Finland ’19 was daar een goed voorbeeld van.

   • Peter schreef:

    Finland 2019 was een DJ die al jaren geen hoogstaand nummer had geschreven. Een DJ is bij Floor Jansen niet nodig. Sinds Beste Zangers stiekem een beetje fan aan het worden van haar.

 5. Kenny schreef:

  De band Nightwish is van Finland. Ik hoopte zelf meer op Within Temptation (mochten ze van gedachte veranderen ;) ). Maar Floor Jansen kan ook met Nigthwish optreden dan is teminste 1 persoon van die groep Nederlands. Zolang het maar geen The Voice kandidaat is dan is het prima. ;D

  • Peter schreef:

   Kijk naar de inzendingen van Luxemburg ooit, je hoeft geen relatie met het land te hebben wat je vertegenwoordigd. Ik denk dat Floor het prima alleen kan.

   • Marloes schreef:

    Dat is wel heel prehistorisch, tijden zijn veranderd.

   • Peter schreef:

    Even goed lezen waar ik op reageer Marloes, het is dus geen regel dat artiest uit land van herkomst moet komen, misschien wil Nigthwish wel voor Nederland.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Duncan zal het niet met je eens zijn:) De Voice-kandidaten hebben stuk voor stuk bewezen goede stemmen te hebben. Ik heb in principe geen probleem met Voice-kandidaten. De vraag/twijfel is voor mij meer waar ze hun nummers vandaan halen. Van Duncan weten we dat hij een prima schrijver/componist is, maar niet iedere Voice-artiest schrijft zijn/haar nummers zelf. Het is maar net de vraag wie de juiste connecties heeft. Het moet niet zo zijn dat een prachtige stem een slap nummer zingt. Dan heb je nog niets aan die Voice.

 6. riccardo schreef:

  Of de gemiddelde Eurovisie kijker warm loopt voor het genre van een Nightwish betwijfel ik sterk. Neemt niet weg dat Floor een vocale match heeft met het symfonische metal geluid van de band. Een geluid dat ik specifiek, opvallend en interessant vind maar voor mij dan weer wel voornamelijk juist in deze combinatie werkt.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk zeker dat het Nightwish-genre werkt. Zolang ze maar kiezen voor een melodisch nummer. Dan kan het gecombineerd met power heel goed werken. Het is niet voor niets dat ze over de hele wereld stadions vol krijgen, en miljoenen nummers over de toonbank gegaan zijn. In vele buitenlanden trekt dit soort metal wel een groot publiek. Ik denk dat het meer zo is dat metal specifiek in Nederland een ondergeschoven kindje is. In Scandinavië en Oost-Europa loopt dit soort muziek erg goed en met de geweldige zang van Floor zal dat dik in orde komen. De symfonische metal van Nightwish is ook heel wat anders dan de metal van Hongarije in 2018. Daar zat geen enkele melodie in en was alleen vooral hard.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat weet je gewoon niet. Hetzelfde is er gezegd over country (‘country scoort niet’) en jazz. Toch hebben beide genres het in resp 2014 en 2017 prima gedaan. M.i. geldt bovenal dat je met iets goeds binnen een genre moet komen. Dat is bepalend. Niet het genre zelf.

 7. NilsB schreef:

  Fijn dat IJsland er weer bij is komend jaar in Nederland. Hopelijk wel met een nummer dat ik meer kan waarderen dan Hatari.