Bulgarije in 2020 terug op Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Kenny schreef:

  Jammer dat Hongarije afhaakt, maar gelukkig doet Bulgarije wel weer mee.

  • Wim1970 schreef:

   Op de site ‘Hongarije op het songfestival’ staat dat Hongarije meedoet.

   • Kenny schreef:

    Wel apart. Op Wikipedia staat dat Hongarije op 29 oktober heeft gezegd dat ze niet mee zullen doen. Hopelijk doet Hongarije wel mee.

   • Wim1970 schreef:

    Kan zijn dat die site waar ik het over had nog niet is aangepast.

   • Wim1970 schreef:

    Zoveel bijzonders stuurt Hongarije niet, dus ik zal ze niet missen.

  • Michael Adam schreef:

   Hongarije heeft alleen bekend gemaakt dat ze niet A Dal zullen gebruiken. Ze kunnen alsnog voor intern gaan.

   Wikipedia kan je alles aanpassen wat je wilt, totaal geen reliable source maar een online encyclopedie.

   Misschien zullen we Hongarije niet zien in Rotterdam. Maar het is gewoon nog even afwachten.

   • Peter schreef:

    Klopt Michael, niet gezegd dat ze er niet bij zijn. Een paar goede inzendingen de afgelopen jaren, dus wat mij betreft er gewoon bij in Rotterdam.

 2. Werner schreef:

  Dacht dat de inschrijftijd al voorbij was

 3. Michael Adam schreef:

  Hier word ik enorm blij van! De laatste drie inzendingen van Bulgarije vond ik zo enorm sterk. Welkom terug!!

 4. Beer schreef:

  Yes yes yes yes yes yes.

 5. RiaNL schreef:

  Leuk dat Bulgarije er weer bij zal zijn in Rotterdam. Hopelijk met een goede bijdrage. Ik hoop ook dat Hongarije toch mee zal doen volgend jaar, we zullen het zien.

 6. Arno schreef:

  Wat een heerlijk nieuws! Ik hoop daarnaast dat Hongarije er toch bij zal zijn. Ik zou het jammer vinden als Hongarije na één niet-kwalificatie in 9 jaar meteen de handdoek in de ring zou gooien.

  Niet iedereen zit te wachten op een groot deelnemersveld, maar het lijkt me fantastisch als we nu eens eindelijk 44 deelnemers zouden halen. Open up! Misschien dat de EBU Andorra, Luxemburg, Monaco, Slowakije, Bosnië & Herzegovina of Turkije toch binnen weet te hengelen. Wie weet zelfs een debuterend land? Canada bijvoorbeeld! Kazachstan, Liechtenstein en Kosovo zullen in ieder geval geen debuut maken om verschillende redenen.

  • Wim1970 schreef:

   Turkije mag van mij wegblijven

  • Peter schreef:

   Zou leuk zijn weer een paar nieuwe en/of oude deelnemende landen. Turkije mag van mij ook weer meedoen. Altijd wel leuke inzendingen.

  • Leendert Jan schreef:

   Op de terugkeer van Andorra en Monaco zit ik echt niet te wachten. Sowieso vind ik ministaten op het songfestival maar niks. Laat San Marino ook maar wegblijven.

   • Wim1970 schreef:

    Zo denk ik er ook over, die mini-landen neem ik niet serieus. En Turkije liever niet, scoort alleen maar hoog door de diaspora.

   • Peter schreef:

    Wat een raar argument om een land buiten te sluiten. Dan kunnen we Nederland ook maar beter uitsluiten.

 7. Dirk Marko schreef:

  Mooi bericht, kwaliteits inzendingen zoals Bulgarije in het verleden heeft laten zien zijn zeer welkom in R’dam.

 8. Nordman schreef:

  Ik ben benieuwd of ze van 2018 hebben geleerd en niet meer zo opdringerig hun inzending gaan promoten. Wat een faalactie was dat toch. Goed nummer hoor, maar het (de groep en hun optreden) voelde zo ontzettend nep, afstandelijk en vooral onsympathiek. Wat was ik blij dat ze buiten de top 10 eindigden met die inzending. Maar goed, een nieuw jaar waarin ze deelnemen en dus nieuwe kansen. Verras me! Welkom terug Bulgarije!

 9. johan schreef:

  moldavie heeft zich ook nog niet ingeschreven weet daar al iemand iets over.
  Zijn al 41 landen ingeschreven
  worden een halve finale van 17 en halve finale van 18 landen.
  Stel dat moldavie en hongarije zich nog inschrijven dan hebben ze 43 landen.
  Dan gaan we een halve finale van 18 en ene van 19 landen krijgen dat zou ideaal zijn.
  als hongarije zich nu zou terug trekken dan zouden dat wel echt heel slechte verliezers zijn 9 jaar achter elkaar door geraakt. We zullen het gaan zien binnekort.

  • Beer schreef:

   Moldavië zegt nooit iets. Ze melden zich simpelweg aan en staan op de lijst die de EBU uiteindelijk voordraagt.

   Hongarije heeft eerder te doen met politieke verschuiving en populariteit dan slechte resultaten.

   • Peter schreef:

    Lijkt mij ook Beer, wat betreft Hongarije dan. Men is op deze blog nogal goed in aannames.

  • Wim1970 schreef:

   Waarom zou dat de reden van terugtrekking zijn? Misschien hebben ze gewoon een keer geen zin om mee te doen, is er geen geld of een andere reden.

 10. Toine schreef:

  Yes! Fantastisch dat Bulgarije erbij is. A Beautiful mess is één van mijn favoriete inzendingen aller tijden. Hopelijk komen ze weer met zo’n pareltje!

 11. Werner schreef:

  wanneer is dan de sluitingsdatum om je in te schrijven als land?

 12. Hein schreef:

  Wat een aannames hier.
  Bah.

 13. Hein schreef:

  Wordt wel veel landen met ook nog de oudgedienden.
  Laten we maar naar Oost en West Eurovisie gaan
  Ook niet een buurtjes voting

  • Peter schreef:

   Over aannames gesproken!!! Aannames dat is waar deze weblog op floreert.

  • Wim1970 schreef:

   Litouwen en Letland hebben dit jaar 12 punten gegeven aan Nederland en maar weinig aan Rusland, dus jouw aanname klopt niet.

 14. Leendert Jan schreef:

  Leuk Bulgarije! Ik lees ook dat ze eind november de artiest al gaan aankondigen.

 15. Joss schreef:

  Ik vond de laatste drie inzendingen van Bulgarije helemaal niks. Het absolute dieptepunt was het jonge zangertje waarvan ik de naam al vergeten ben. Oh nee was het niet Kostov of zoiets…. ? Achteraf heeft hij gezegd dat hij graag nog ’n keer naar Eurovisie wil ! Ik vrees dat op 25 november zijn naam bekend gemaakt wordt voor volgend jaar ?? Helaas !

  • Wim1970 schreef:

   Beetje overgewaardeerd nummer, net als Moldavië datzelfde jaar. Heeft extra votes gescoord doordat de organisatie voordat er gestemd kon worden de saxofonist een solo liet doen.

  • Beer schreef:

   Grappig hoe hét hoogtepunt van de Bulgaarse inzending voor jou dan weer het dieptepunt is. Zo zie je maar weer, je hebt in deze wereld nooit te maken met overeenstemming.

  • Wim1970 schreef:

   Ik vond vooral 2016 erg mooi van BG.

   • Peter schreef:

    2016 was 1 van de mindere jaren van het ESF, zeker de nummer 1 onverdiend en direct in de vergetelheid geraakt. Hetzelfde voor de inzending van BG dat jaar.

   • Wim1970 schreef:

    Zoals zoveel winnaars de afgelopen 20 jaar. Servië ’07 en Rusland ’08 zijn ook direct in de vergetelheid geraakt. Vooral Rusland was toen een onterechte winnaar. Veel goede nummers gestuurd, maar uitgerekend met dat nummer winnen, pfff. Rusland had in 2007 en 2016 het beste nummer, vond ik tenminste.

 16. robbert-rotterdam schreef:

  @Wim1970. Ook weer marketingkwestie. Als je niet zorgt dat het nummer meteen overal beschikbaar is, wordt het internationaal sowieso niets.
  En over terecht of onterechte winnaars. De kijkers besloten, dus die nummers moeten toch een zekere impact gehad hebben. Alleen, de radio-dj’s deden er niets mee. Als bepaalde nummers geen hit zijn geworden, betekent niet dat ze geen hitpotentie hadden. Bv Common Linnets hadden een hit alleen waar Universal zich werkelijk ingespannen heeft. Ze waren in Duitsland bijvoorbeeld ook heel gauw op televisie te zien gecombineerd met charme-offensief bij radio stations.

  • dick schreef:

   Inderdaad als je puur kijkt naar winnaars die de afgelopen 20 jaar internationaal de hitlijsten bestormden dan valt dat enorm tegen en beperkt zich dat tot Loreen, Katrina and The Waves en in minder mate TCL en Dana Internatinal dan heb je het volgens mij alweer gehad om nog maar te zwijgen over wat je dan als hit moet beschouwen…. ik vind de hele discussie over (on)terechte winnaars sowieso onzinnig, iedere winnaar had (of je het daar persoonlijk mee eens bent of niet en smaken verschillen nu eenmaal) kennelijk genoeg impact om tot winnaar uitgeroepen te worden.