Thema Eurovisie 2020: ‘Open Up’

Dit vind je misschien ook leuk...

65 reacties

 1. Peter schreef:

  Seven Up?

 2. JECH schreef:

  Tja, open up a can of beer

 3. Gérard schreef:

  benen wijd!

 4. Rick schreef:

  Jezus typisch Nederlands wat banaal!!

  • Hans schreef:

   Deze reacties zijn typisch Nederlands en vrij banaal. Slogan had ook kunnen zijn: de beste stuurlui staan aan wal.

 5. Peter schreef:

  Tja en dat is dan tegenvaller 1

 6. Dustin schreef:

  tja… open up.. dat zei ik laatst ook nog tegen iemand en we hadden t niet over t songfestival

 7. Pietje schreef:

  Ik vind het een goede slogan

 8. Tippy2 schreef:

  Eerlijk gezegd vind ik het niks. Daar hebben heel wat bollebozen hun licht over laten schijnen…not. Zo nietszeggend

  • Peter schreef:

   Tja als je ook ziet wie er in het team van 100 mensen zitten, kon je bij voorbaat al bedenken dat het niet veel zou worden. Hysterica Emma Worteldoek wordt nu ook erg vervelend.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wat had jij dan in je hoofd?
   Ik vind sowieso die slogans in de praktijk nietszeggend, omdat er concreet nooit wat mee wordt gedaan. Dus het kan mij eigenlijk niet zo schelen wat de slogan is, laat staan dat ik er me druk om kan maken, zoals blijkbaar vele anderen hier.. Zo’n slogan is er omdat het blijkbaar moet en daar gaan we het mee doen.
   Het zou al heel wat zijn als ze erin slagen om het arme en soms ongure Rotterdam-Zuid te verleiden to open up voor een evenement als het ESF. Zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Of als de regering suddenly ‘opens up’ voor een bijdrage aan het ESF. Of dat hoteliers open up voor de behoefte van bezoekers aan betaalbare prijzen. De delegaties zijn gered door betaalbare prijzen, maar potentiële buitenlandse bezoekers klagen nu al vergaand over de exorbitante prijzen en zoeken nu zelfs in Amsterdam waar de hotelprijzen, vergeleken met Rotterdam, in de songfestivalperiode beter op te brengen zijn. Tot slot hoop ik dat Cornald Maas het licht gaat zien en opens up to the truth dat Jan Smit met zijn steenkolen-Engels echt niet de beste kandidaat is om het festival te presenteren. Nu hoorde ik bij DWDD uit zijn mond dat Smit zo geschikt is omdat hij zijn maat in het commentaarhokje is. Dat mag toch geen argument zijn??? O ja, en ik hoop dat tussen die magic 100 échte Rotterdammers zitten. Bij het maken van bepaalde keuzes, bv eurovillage, euroclub, is enige kennis van Rotterdam en de mentaliteit geen overbodige luxe. Ik gun de nichten met hun vlaggetjes namelijk de relatief meest veilige plaatsen in de stad.

   • Peter schreef:

    Voor iemand die het blijkbaar niet veel kan schelen wat het thema of de slogan is, heb je er verdomd veel tekst voor nodig dit duidelijk te maken. Ook jij ziet het net als de tafel bij DWDD als een Rotterdams feestje, volgens mij is het een Nederlands feestje wat Rotterdam toevallig mag hosten.

   • robbert-rotterdam schreef:

    ja, en jouw specialiteit is alles op een zuurpruimerige manier te benaderen, ouwe!

   • Martijn schreef:

    Zelfs buiten Rotterdam worden de hotelkamers verhuurd tegen woekerprijzen. Kijk maar eens naar het Delta hotel in Vlaardingen.

   • Peter schreef:

    De slogan zal ook worden veranderd in “Open up your wallet”

 9. Luuk schreef:

  Open up!….Staat er weer een deurwaarder op je stoep 😱🤣

 10. Nordman schreef:

  Ik vind hem goed gekozen juist! Het nodigt uit tot eigen invulling. Open up to…well, maak maar af. Ik hou er wel van als je wordt uitgenodigd mee te doen, mee te denken en je eigen draai er aan kunt geven. Je kunt er op creatief vlak meerdere kanten mee op. Bekendmakingsfilmpje ook weer top!

 11. Sanne schreef:

  De slogan “Open up” heeft wel iets. Het is kort en toch sterk.
  Echter vind ik het persoonlijk ook een beetje dubbelop. ‘Open up’ betekent dat je kunt zeggen en laten zien wie je bent en waar je voor staat. Toch klopt dit niet altijd in Nederland. Buiten het feit dat mensen zelfs al in de reacties op dit webblog worden aangevallen omdat ze hun mening geven (they open up) geeft al aan hoe ver bepaalde Nederlanders en Songfestival fans van dit slogan afstaan.

  Neem ook als voorbeeld eens de zwartepietendiscussie. Als je eerlijk bent (Open up) over Zwarte piet dan doe je het fout. Ben je voor Zwarte piet dan staat het clubje KOZP al klaar om je de mond te snoeren en als je tegen bent dan is de rest van Nederland boos omdat je (blijkbaar) de Nederlandse cultuur verwoest.
  Ik ben gek op dit land en op mijn Hollandse afkomst, maar ik durf echt niet meer altijd open trots te zijn dat ik Nederlander ben. Een paar dagen geleden is mij de mond gesnoerd door een Hongaarse vrouw die hier woont omdat ik vroeg waarom ze mijn land bij een beledigende opmerking toevoegde. Ze antwoordde het volgende:
  “This isn’t your country, get off the high horse, low IQ.”

  Dus hoezo kan ik “Open up” zijn over mijn opvattingen? Zelfs al is het maar een mening die je hebt, je wordt keihard de grond in geboord door mensen die weigeren te geloven dat jij andere normen en waarden hebt. Soms is dit zelfs de reden om iemand gewoonweg verrot te schelden. Waarom? Hoe moeilijk is leven en laten leven in deze samenleving? En waarom moet ik oppassen met zeggen dat ik een trotse Nederlander ben in een land wat vanaf vandaag de slogan “Open up” met zich meedraagt?

  Sietse en zijn team hebben echt wel hun best op de slogan gedaan, alleen een beetje jammer dat de daad zeer lastig bij het woord gevoegd kan worden.

  • GerardMartin schreef:

   Nare vrouw die Hongaarse….

  • Ymre Ricksen schreef:

   Zeurpiet! Fokus je op de positieve dingen zoals muziek en het songfestival. Wat een onzin, mensen gaan dood, honger, ziekte en armoede. En jij maakt je druk over een fictief persoon,
   Open up voor je relativerings vermogen en vernieuwing. Raar dat je Piet Penoza hierbij moet betrekken. Dat zal dan ook bij je typische normen en waarden horen. Dat altijd geklaag, gemekker en negativiteit. Open up your heart.En doe er iets mee.

 12. Sanne schreef:

  FBI Open up!

 13. Sanne schreef:

  Ik had echt heel goede kritiek geschreven, maar is dit comment niet doorgekomen?

 14. Dirk Marko schreef:

  Prima slogan.

 15. Willem schreef:

  Past perfect bij Rotterdam : open up – schut up- mijn rug op😂

 16. Kenny schreef:

  Jammer. MUSIC FIRST zou de beste slogan ooit zijn geweest, want dat zou echt aangeven waar het songfestival voor staat MUZIEK. Open Up, tja dat klinkt meer als de zoveelste slogan. :/

 17. Peter schreef:

  Ik lees het al weer: kritiek mag er niet zijn. We moeten alles weer mooi en goed vinden, de slogan, het thema, het nieuwe nummer van Duncan, etc etc etc, de webloggestapo is al weer aardig op gang.

  • Dirk Marko schreef:

   En doorrrr! Ene oor in …. voor heel 2019 en 2020.

  • Beer schreef:

   Tja we zijn eens blij dat we het organiseren. Als je dan al moeilijk doet om een slogan dan ziet dat er toch echt uit als mierenneuken.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Zuurpruim. Baad je maar weer in kommer en kwel. Vind alles slecht. Hoort dat bij een bepaalde leeftijd of ben je zo geboren?

  • Escpower schreef:

   Jeetje wat ben jij een zure man zeg, en dan ook nog zeuren over het feit dat je niet zuur mag zijn, alleen maar negativiteit straalt er van jou af, en waarschijnlijk ga je hier ook over klagen want zo zuur ben je dan ook wel weer. Maar jeetje wat ben jij zuur zeg.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Haha! Goed gezegd:)

   • Peter schreef:

    Ach meeloper Robbert-rotterdam doet ook weer een duit in het zakje, eigen initiatief is hem vreemd. Vergeet niet dat ik 1 van de eerste hier was die enthousiast was over de inzending van Duncan en zijn podiumact, daar waar de ‘echte’ zuurpruimen alleen maar negatief waren. Ik ben geen kuddedier zoals jullie hier allemaal zijn. Achter een klein groepje aanlopen die denkt het hier al jaren voor het zeggen te hebben. Je vindt iets goed of je vindt iets slecht, deal with it als je er niet mee om kunt gaan.

   • MiepMiep schreef:

    Wacht Peter, hoezo ‘Vergeet niet dat ik een van de eerste hier was die enthousiast was over Duncan’s inzending’? Waarom zouden wij dat in hemelsnaam moeten weten? Iedereen in deze webblog is maar 1 van de 1000 comments die na een week in de vergetelheid beland.

   • Peter schreef:

    Ja MiepMiep, maar ik doe nu precies hetzelfde als al die zelf benoemde godenzonen van de weblog die pretenderen de wijsheid in pacht te hebben. En in de vergetelheid raken doen we allemaal, vooral winnaars van het songfestival.

 18. Sake schreef:

  Prima, niks mis mee!! OPEN UP!!

 19. Vince 2000 and whatever schreef:

  Vind het een simpele maar duidelijke slogan. Open staan voor andere muziek stijlen, nieuwe mensen (ook met een andere mening ) of ideeën. Ik vind m meer kracht hebben en inhoud, juist door dat je er meerdere invullingen aan kunt geven.

 20. S@g@ schreef:

  Zeer mooie video en coole slogan!

 21. Tein schreef:

  Mensen mensen …. rustig rustig… ‘t is maar een slogan.

 22. riccardo schreef:

  Er wordt gesteld:”je hebt een kapstok nodig om de show als geheel aan op te kunnen hangen”, vandaar een slogan. Ik ben het daar niet mee eens. Waarom zou dat moeten?
  Dare to Dream, Building bridges of Open Up, ze lijken uit hetzelfde bestandje te komen. Ze missen een duidelijk punt. Welkom in Utopia.

 23. GerardMartin schreef:

  Er is gelijk al een liedje over gemaakt https://youtu.be/wBqILCSE70c 😂🤣

 24. Dick schreef:

  Ik heb niets met slogans maar ik vind deze best ok. Ook de clip is goed te pruimen en de boodschap komt over.

 25. Br@m schreef:

  Prima slogan; niks mis mee!

  Even iets geheel anders, vandaag verschenen maar liefst 2 live-DVD’s van Og3ne: Three times a lady (live in concert) en A magical Christmas in concert.

 26. Huib schreef:

  Hmmm in het filmpje komt langs nearly 65 years. Moet dat geen 75 years zijn?

 27. Pe schreef:

  3 presentatoren volgens Sietse…en het decor is bekend….spannend😬😬

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ze lijken een goede planning te hebben en stralen daadkracht uit. Dat is in voorgaande jaren wel eens minder geweest.

 28. Rob schreef:

  Te gek als Michiel Huisman 1 van de presentatoren wordt! Wat een bloedmooie man en superacteur!

  • Peter schreef:

   Mee eens Rob, maar geen garantie dat hij deze klus kan klaren en we willen af van al het gestuntel de laatste jaren en slechte presentatie.

   • Br@m schreef:

    In de laatste Weekend is ook al een heel artikel aan hem gewijd; hij wordt geroemd vanwege zijn goeie engels, is ad rem en schijnt over de nodige humor te beschikken.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Garanties heb je nooit. Alleen verwachtingen op grond van taalvaardigheid, uitstraling, etc.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Eens. En een boost voor de kijkcijfers. Als je mag kiezen tusen een Nederlander die beroemd is in vele landen en goed Engels spreekt en Jan Smit, dan ben je echt dom als je voor de laatste kiest. Jan Smit zou ik alleen in het Nederlands laten presenteren met simultaan na-synchronisatie door een native speaker van het Engels.

   • Peter schreef:

    ik weet niet hoe Jan zijn Engels is, en een paar weken bij de nonnen in Vught schijnt wonderen te doen. Ben ook geen voorstander van Jan als presentator, laat hem het commentaar maar doen. Maar ga er maar vanuit dat hij op het grote podium staat. Huisman is bekend van Game of Thrones en wat films/series in VS, maar of hij nu zo wereldberoemd is als nu gesteld wordt betwijfel ik, net als Carice. Denk dat Doutze beroemder is, maar ja die spreekt weer Engels met Fries accent. Ik laat het aan de wijze heren van de commissie over wie het gaan worden. Hopelijk nemen ze de meningen hier niet al te serieus.

 29. Pe schreef:

  Hmmm…..is de naam Renze Klamer al gevallen?We wachten maar af😉

 30. Martijn schreef:

  Voor mensen die nog accommodatie zoeken; probeer een Landal-park, die hanteren geen woekerprijzen.

  • Martijn schreef:

   Nadeel is wel dat je niet op fietsafstand van Ahoy zit en eigenlijk in bezit moet zijn van een auto. Maar je bespaart wel een hoop geld.