Wie presenteren het Eurovisie Songfestival 2020?

Dit vind je misschien ook leuk...

187 reacties

 1. Hanneke schreef:

  Ik zou graag yolanthe zien als presentatrice maar helaas die is van de commerciële.. ik hoop iig niet op Dionne en Herman die vind ik echt te saai hebben niet een goede glamour look.

  Rick van de Westerlake, Tooske en Nance vind ik wel goede keuzes…

  Maar we gaan het zien

 2. wendy schreef:

  Ik zou graag in navolging van de geweldige presentatie van zweden door petra mede in Nederland Claudia de Breij zien. Zij zou er een geweldige show van kunnen maken.

 3. RobOranjeFinland schreef:

  Claudia de Breij, Humberto Tan( werkt in 2020 bij de NPO), Tooske Ragas en Jan Smit ( hij mag in de Greenroom).

  • Z. Snor schreef:

   Als Humberto Tan’s Engels net zo goed is als zijn Nederlands dan kan hij beter weg blijven.

 4. Br@m schreef:

  Jammer dat Martien Meiland bij de commerciële omroepen zit want dat was pas echt lachen geweest als die het had mogen presenteren.

 5. Escpower schreef:

  Wat een namen komen hier voorbij tussen de reacties?

 6. Franklin schreef:

  Gewoon iemand met ruime ervaring met LIVE televisie en die ook zonder autocue zichzelf zou kunnen redden. Dan vallen er een heleboel in dat rijtje af…

 7. Stefan schreef:

  De iconische Doutzen natuurlijk. Ze spreekt goed Engels en is een bekend gezicht dankzij haar internationale carrière. Haar gezicht is letterlijk overal ter wereld te zien in bladen, billboards, tv commercials, enz. Ook prachtig om naar te kijken voor al die mensen die geen Engels verstaan.

 8. Michael Adam schreef:

  Iemand met internationale allure, natuurlijke humor, niet te stijfjes, goed Engels en veel live ervaring. We moeten niet teveel denken wat er in NL werkt (het doe maar gewoon, dan doen we al gek genoeg gebeuren), dit gaat de hele wereld over! Ook een Jan Smit vind ik meer iets voor de thuismarkt.

  Er zit genoeg potentie in de bovenstaande lijst!

 9. Remco schreef:

  Annechien Steenhuizen en Winfried Baijens s.v.p

 10. Robert Weges schreef:

  Annechien graag! Prachtige en kundige vrouw met geweldige uitstraling.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mwah, het is een vrouw met kwaliteiten, maar m.i. niet om een programma vol entertainment te presenteren. Laat haar Nieuwsuur doen of de uitslagen van de verkiezingen. Alles wat met kennis en degelijkheid te maken heeft. Maar ik zie haar in haar kokerrok niet vol enthousiasme ‘Europe start voting!’ roepen. Die nieuwslezers kunnen ze een leidende rol geven tijdens de persconferenties, maar de bühne-werkzaamheden horen bij vlotte mensen met showbizzflair.

   • Br@m schreef:

    Je hebt toch ook mensen nodig bij de bekend maken van de gekwalificieerde landen in de halve finale en de puntentelling in de finale. Volgens mij zou Annechien dat meer dan goed kunnen doen en zelfs de muffige Dionne Stax zou dat nog kunnen.

 11. Hans P. schreef:

  Romy Monteiro vidn ik een geweldig ekeuze!

 12. Roel schreef:

  Altijd tenenkrommend als die presentatoren hun eigen showmomenten krijgen met zang en dans of stand-up comedy etc.
  Laat dat weg!

 13. Gijs schreef:

  Dionne met Humberto! En dan in vredesnaam maar Jan in de greenroom!

 14. Geraldine schreef:

  Doutzen in ieder geval met Tooske en humberto Tan
  In de Greenroom Jam Smit

  • Peter schreef:

   Doutzen, Tooske en Humberto?? Juist 3 die je niet moet doen. Wat een vreemde namen komen er voorbij, Claudia de Breij ook al zo’n gevalletje ‘niet doen’.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Goede keuzes! Van Tooske weten we dat haar Engels ijzersterk is (heeft hierin ook een master behaald). Heeft ook ervaring in het presenteren van entertainment. Humberto ook prima in Engels. Jan Smit is volkomen ongeschikt voor een internationale show.

   • Hans P. schreef:

    Van Tooske weet je ook zeker dat ze altijd in de microfoon schreeuwt, maar dat zijn we bij het ESF de laatste jaren wel gewend dus dat zou ene pre voor haar kunnen zijn.

 15. Ed Gentenaar schreef:

  Dionne Stax samen met Romy Monteiro en Tim Douwsma
  geen Jan Smit het commentaar is al waardeloos van hem

 16. riccardo schreef:

  Beter geen Jan Smit. Die praatjes of aankondigingen op zich zijn al saai, langdradig, gekunsteld of zelfs helemaal overbodig. Net zoals zijn manier van presenteren, daarom ben ik er bang voor.
  Wie wel? Met een goeie voice -over en voldoende informatie bij het locale televisie commentaar kom je er al een heel eind mee, lijkt mij. Genoemde NPO mensen vind ik erg ‘binnen de lijntjes’. Humberto en Romy?

 17. Hans Mekenkamp schreef:

  Had al eerder Herman vd Zandt genoemd in een reactie, een paar maanden geleden. Nu komt zijn naam mooi naar boven. Kundig, stressbestendig en leuk. Dionne Stax lijkt zeker. Chazia Mourali spreekt vloeiend Frans. Is trouwens niet echt mijn keuze. Als Herman het niet wordt, dan Rik van der Westerlaken. Gelukkig zit Caroline Tensen bij de commerciëlen.

 18. Timo schreef:

  Dionne Stax en Rik van de Westelaken presenteren woensdag het Televizierring Gala en ik denk dat zij ook samen het ESF gaan doen. Persoonlijk zou ik graag Humberto Tan zien. En Edsilia Rombley!

  Nu Chantal Janzen en Eva Jinek uitgesloten zijn denk ik ook aan Karin Bloemen, maar ja, dan krijg je grapjes en extravagant gedoe, en ik begrijp dat de NPO dat eigenlijk niet wil. Een wat ouder iemand als Ivo Niehe mag trouwens ook, want waarom zou de presentatie altijd moeten bestaan uit jonge fotomodel-types?

  Liever geen Herman van der Zandt. Ik snap niet goed wat mensen in hem zien. Dan toch liever de gezelligheid van de altijd lachende Edsilia.

 19. Rick schreef:

  Romy Monteiro, Winfried Baijens presentatie green room Buddy Vedder

  • Janr schreef:

   Ben ook voor Romy Monteiro. Prachtige presentatie gedaan Musical sing along. Mooie glamoureus uitstraling. Goede beheersing Engelse taal. Gewend aan veel publiek.

   • Janr schreef:

    Romy is ook goed in duopresentatie . Met Wilfried Baijens . Mooi koppel. Hou niet van het ingehouden stemmetje van Dionne Stax en Jan Smit heb ik nog nooit verstaan bij het commentaar songfestival.
    A.u.b. geen kolderieke toestand van presentatoren. Presentatie dient professioneel (Wilfried en Romy ) en een internationale touch met een beetje glamour (Romy) !

 20. Robert schreef:

  Jan Smit (lijkt me vanzelfsprekend), Doutzen Kroes (internationale allure), Douwe Bob (recent Eurovisie verleden) en Dionne Stax.. interessant groepje denk ik.. al zou ik t z of fantastisch vinden als Chantal Janzen t zou doen met Carice van Houten.. we gaan t zien

 21. Sanne (TeamJanSmit) schreef:

  Als iemand een rol al presentator verdient dan is het Jan Smit, de man werkt al jaren met veel plezier mee aan Eurovisie en hij heeft er ook echt een hart voor. Ik zou het walgelijk vinden als juist hij volledig buiten dit spektakel zouden worden gehouden. Zet hem desnoods in de greenroom, harstikke leuk!

  Daarbij vind ik dat het Dionne Stax allemaal wel heel gemakkelijk komt aanwaaien. Nadat Nederland het Songfestival heeft gewonnen stapt ze over van de NOS naar de Avrotros, wat ervoor zorgt dat zij als enige van de kanshebbers de zegen heeft van niet een, maar twee omroepen die haar als presentator willen zien.

  Fijn om te zien dat veel mensen in de reacties Dionne een goede keuze als presentatrice vinden, maar ik vind haar persoonlijk wat nep en afstandelijk overkomen, alsof al haar reacties meer gespeeld dan echt zijn. (Iets wat Jan Smit niet heeft). Daarom ben ik persoonlijk bang voor weer een poppenkast met neppe presentatoren als Dionne erbij zit.

  Maar das gewoon mijn mening, als dit voor veel mensen overkomt als een ‘foute mening’ nou dan… jouw probleem :)

 22. Gijs schreef:

  Mag toch hopen dat, zeker nav het Rotterdamse promofilmpje, er multi culti gedacht gaat worden in het hele concept van het songfestival 2020!! Dus ook wat betreft de presentatoren!

 23. Sake schreef:

  Heb Romy Monteiro nou een paar keer iets groots zien presenteren, zij moet er zeer zeker bij. En dan met Doutzen Kroes, Dionne Stax, Tim Douwsma, Winfred Bayens, Rik van der Westerlaken, of Jan Smit. Zie trouwens Nance Coolen en Tooske Ragas ook wel zitten.

 24. Peter schreef:

  Geen Doutzen, geen Humberto, geen Winfred, Dionne twijfel ik toch wel over. Rik zou een goede keuze zijn, maar die zit in de maand mei altijd in het buitenland voor Wie is de Mol. Van mij mag Buddy een rol van betekenis krijgen, de vrouwelijke heb ik nog geen idee over.

 25. Rob schreef:

  Het lijkt mij te gek als Koningin Maxima en haar dochters een kleine rol hebben in het Spektakel.

  • Rob schreef:

   Zoiets wat ooit Koningin Elisabeth mocht doen tijdens de opening van de Olympische Zomerspelen in Londen.

 26. Br@m schreef:

  Mijn voorkeur: Annechien Steenhuizen (mooie vrouw met prachtige stem), Romy Monteiro (pittige, vrolijke meid), Winfried Baijens en Rik v.d. Westerlaken. Goeie reserves: Umberto Tan, Frits Sissing, Ivo Niehe en Tim Douwsma. Jan Smit vind ik geschikter als commentator. Dionne Stax kan die wel groot amusement presenteren?; vind haar erg saai. Herman v.d. Zandt is veel geschikter voor sport dan amusement.

 27. xxxl schreef:

  Zouden Silvie Meis ook nog overwegen, ondat die zo bekend is in het Duitse taalgebied?

  • Rob schreef:

   Die wil je toch niet als visite kaartje inzetten voor tv kijkend Europa en de rest van de wereld………..

 28. Janr schreef:

  Noemde eerder in mijn reactie Winfried Wilfried. Sorry Winfried!

 29. O schreef:

  En de klomp alleen uit de krullen halen als hij overgaat in een innovatieve schoen!

 30. Dubbelfriss schreef:

  Mijn voorkeur gaat uit naar Dionne, Annechien en Rik. Alles is eigenlijk wel goed zolang het geen Sylvie Meis wordt. Lucille, Toiske en Nance ook prima.

 31. Remco Berg schreef:

  Bastiaan Ragas graah. Daarbij misschien Tooske, Rik van de Westelaken, Herman van ’t Zand. Ook Ali B of Lucille Werner mogen wat mij betreft.

  • Martijn schreef:

   Ehm, nee. Geen Ali B. en Lucille. Liever normale Nederlanders.

   • Peter schreef:

    Euh wat is er niet normaal aan Lucille? Ali B voor mij ook niet. Geen charisma

   • Martijn schreef:

    Haar Engels is belabberd.

   • Peter schreef:

    Volgens mij bedoelde je dat niet in wat je schreef. Let wel, van 99% van de Nederlanders is het Engels belabberd, alhoewel ze denken het geweldig te kunnen kennen

   • robbert-rotterdam schreef:

    Op welke bronnen baseer jij het gegeven dat 99% van de Nederlanders belabberd Engels spreekt? Is dat die grote duim van je, Peter?

   • Peter schreef:

    Uit ervaring meneer Robbert-Rotterdam. De gemiddelde Nederlander denkt dat hij geweldig zijn talen spreekt, NOT. Laat ik u zeggen dat ik weet waar ik het over heb zonder daarvoor in details te hoeven treden.

 32. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dat er vele opties zijn, als presentatoren maar losjes zijn op de būhne en op zijn minst een heel klein beetje glamoureus. Alsjeblieft geen nuchtere, stijve nieuwslezers op het podium, waarvan je al op je Nederlandse klompen kunt aanvoelen dat ze meer geschikt zijn voor de persconferenties. Daar hoeven ze niet te bewegen, niet het publiek op te zwepen, niet per se de feestvreugde te verhogen, maar is structureren en evt aanvullende scherpe vragen stellen sec de belangrijkste taak. Dat is hùn specialiteit. Alsjeblieft mensen die het presenteren van entertainment in hun bloed hebben. Herman is niet meer dan een Twan Huys II. Goed in analyseren en interviewen, maar het publiek/de kijker op sleeptouw nemen? Niet doen. En Dionne en Annechien worden op het gebied van entertainment als de Willy Dobbes II en III volledig overklast door Romy Monteiro en Tooske. Het is een keuze tussen nuchtere, kille zakelijkheid en hartelijke, glamoureuze schwung. Ik kies voor het laatste.

  • riccardo schreef:

   Mooi gezegd, mee eens. Cornald die wat mij betreft wel de warmte maar niet de glamour heeft doet het iig niet als ik de laatste berichten mag geloven.

 33. Bloemetjesjurk schreef:

  Cornald Maas : Het is nog steeds niet bekend wie het Songfestival gaat doen. Eén van de gegadigden, Eva Jinek, is door haar overstap naar RTL afgevallen. “Ik wil wel zeggen dat – behalve dat ik lang voor Eva Jinek heb gestreden – ik het Jan Smit erg gun, al is het maar omdat hij zich uitspreekt daarover en het graag wil doen.”

  Terwijl hij eerder nog zei dat hij het schaamteloos vond hoe sommige mensen zich aanboden om de presentatie te doen. Die wilden het ook graag doen. Maar als Jan dat doet dan is dit geen probleem???

  • Peter schreef:

   Met dat verschil dat Jan Smit zich al jaren voor het festival inzet dat kun je van al die andere roeptoeters namelijk niet zeggen. Men verguisde het festival en nu het in Nederland wordt gehouden vallen ze over elkaar heen. Geen Tooske (uitstraling van een borrelnoot), het hele epistel van Robbert-Rotterdam kunnen we ook naast ons neerleggen, mening van 1 iemand, net als alle andere meningen van een ieder van ons. Ik laat het over aan het team om met de juiste mensen te komen.

 34. Rob schreef:

  Edsilia Rombley lijkt mij perfect!

  • Peter schreef:

   Is een idee Rob, ik twijfel steeds meer en meer over het talent wat men zegt te hebben bij AvroTros en NPO om zo iets groots neer te zetten.

 35. xandertje schreef:

  Dionne Stax is een klein muisje dat op dat grote podium met haar kleine stemmetje niet overeind blijft. Maar ik neem aan dat iedereen dat zelf ook wel voor zich ziet! Het moeten mensen zijn met grote uitstraling.

  MICHIEL HUISMAN + DOUTZEN

  • Peter schreef:

   Nee Doutzen met haar Friese accent, kom op zeg, nul komma nul ervaring op dit gebied. Michiel Huisman leuke verschijning, geen ervaring. Sommige hebben waarschijnlijk het Marlous Fluitsma drama niet meegemaakt.

   • Martijn schreef:

    O, dat was inderdaad een drama van jewelste, tenenkrommend. En vergeet München 1983 ook niet. Die presentatrice maakte ook behoorlijk wat fouten.

 36. Cathy schreef:

  ik had Merel Westrik daar graag zien staan met Dionne Stax en Rick vd Westerlaken, maar ja dat zal m niet gaan worden…

 37. Mar schreef:

  Tim Douwsma, Humberto Tan en Edsilia Rombley.

 38. Br@m schreef:

  Wat raar dat de naam van Britt Dekker nog niet is gevallen…

  • Peter schreef:

   Raar? Logisch lijkt mij. Ben bang dat we het uit het buitenland moeten gaan halen. Tis allemaal niks op dit moment.

 39. Pe schreef:

  En we kijken naar de TelevizierRing gala….lijkt of er toch al iets bekend is??😉😉😬

 40. Pe schreef:

  Of is dit een voorproefje….hmmm😂😂

 41. Peter schreef:

  Nou dit is toch drama ten top. Geen Britt, geen Dionne en ook Rik kan dit niet aan.

 42. Gijs schreef:

  Geen dionne of rik wat mij betreft na vanavond! De enige die spetterde was romy, maar ja dat was met zang. Nog even doorzoeken aub

 43. xxx schreef:

  Chantal is toch wel de mooiste verschijning en meer losjes. Zij zou het kunnen, maar of dat vanwege haar RTL conttact gaat gebeuren….
  Edsilia was een paar jaar terug als presentatrice van EiC ook heel spotaan, zelfs lacherig. Van mij mag ze….

  • Peter schreef:

   De hele avond is gewoon tenenkrommend. Wat een schijtpubliek, wat een verschrikkelijke mensen die de awards uitreiken, met Bram Krikke als het toppunt. Haal de presentatie maar uit het buitenland.

  • xxx schreef:

   Even later was Edsilia in beeld. Enthousiast als altijd. Zij is voor mij een reeële optie.

 44. Marc schreef:

  Ik word depressief van Dionne, niet geschikt voor 3 lange tv avonden live!!! Svp Chantal, wàt een vakvrouw! En Romy spàt van het scherm, aks mede presentatrice, of misschien wel als kandidaat?!!!
  En ben nu ook overtuigd dat Jan een prima presentator zal zijn!!!! Rick heeft het gewoon niet hoor!

  • Peter schreef:

   Chantal is nep en dus ook niet geschikt in mijn ogen. Het wordt een zware dobber voor de organisatie.

 45. Peter schreef:

  Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh wat slecht Duncan. Pfffffffft kan er dan niets goed gaan op het gala? Waarschijnlijk met het meest pijnlijkste moment, de winst van Chateau Meiland, de teloorgang van de Ring.

  • Marc schreef:

   Smaken verschillen maar wat vind ik Duncan pràchtig!!!! En waarom is Chantal nep Peter?? Ik vind haar grappig, charmant, geloofwaardig en professioneel!

   • Peter schreef:

    Gekunsteld, onoprecht, fake, flauwe humor en totaal niet geloofwaardig, alleen voor zich zelf. Kijk naar Dancing with the stars en je weet genoeg.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Mee eens. Duncan schitterde en een prachtige staging met live begeleiding!

    Dionne was de stijfheid ten top. Ook op het podium blijft ze een te keurige nieuwslezeres, niet losjes genoeg. Ze is en blijft een soort Willy Dobbe 1970. En inderdaad, het contrast met Chantal Janszen, natuurlijke gratie en losheid, innemende persoonlijkheid, was schrijnend. Ik vond eerlijk gezegd Rik van de Westelaken het redelijk doen. Die zou eventueel nog kunnen.
    Ik vrees dat uiteindelijk niet de besten gekozen zullen worden. Al die verschillende omroepen die allemaal wat in de presentatie-pap te brokkelen willen hebben. Dit wordt polderen, waarbij waarschijnlijk elke omroep iemand mag leveren. Ik ben een fan van de publieke omroep, maar we zitten helaas met het voldongen feit dat wat entertainment betreft, de beste presentatoren bij de commerciëlen zitten.

 46. Rick schreef:

  Jezus de kijker in Europa is in slaap gevallen bij het zien van Dionne,Rick.
  Herman, Romy,Buddy❤️❤️❤️💥🔥ESF2020

  • robbert-rotterdam schreef:

   Romy, Buddy, helemaal mee eens.
   Rick, Annechien, Herman naar de persconferenties.
   Graag nog onderhandelingen met een zwaargewicht van de commerciëlen (Chantal Janszen, Eva Jinek) of een onafhankelijk iemand (Tooske). De publieke omroep kan beter toegeven dat er voor entertainment in eigen kringen nauwelijks geschikte mensen rondlopen voor deze klus. 40 jaar na dato alsjeblieft niet weer een Marlous Fluitsma echec.
   En Dionne? Tja… het songfestival moet een feestje worden. Dat zal zij in elk geval niet kunnen oproepen.

 47. Mike B schreef:

  Edsilia, Tim D, Buddy. Green room die van de puntentelling

 48. Rob schreef:

  Wat werd er een hoop duidelijk bij het Televizier Gala: Dionne en Rik geen Songfestival laten presenteren . Romy en Edsilia knalden van het scherm. Herman , begrijp ik totaal niet. Echte kanjers Chantal Eva en Beau. Maar ja geen publieke omroep. Jan Smit , je zag aan de blik toen Herman op kwam zijn Not Amused gezicht……..toch gun ik het Jan. Het wordt nog een heel gezoek voor de AvroTros en NPO .

 49. Ed Gentenaar schreef:

  Ja peter lijkt mij ook het beste een uit het buitenland
  Petra Mede en Romy Monteiro is genoeg niet meer mensen
  en geef Jan Smit de Green Room

 50. Jan Greeve schreef:

  Dionne en Rik wat mij betreft direct af-serveren. Die hebben laten wat ze niet kunnen. Herman van der Zandt en Edsilia Rombley die kwamen wel losjes over gisteren. Dus doe die maar :-)