NPO vraagt om 12,4 miljoen bij overheid

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Peter schreef:

  Oeps, een klein probleempje!!!! Tja en wat als??????

 2. Leo de nijs schreef:

  Klop toch aan bij Unilever, Shell en Philips!

 3. Rob schreef:

  Betaald het kabinet ook mee aan het EK Voetbal 2020?

  • Peter schreef:

   Nee, dat doen zij niet.

   • dick schreef:

    Dus wel in de vorm van veiligheid als politie die opgetrommeld moet worden bij de wedstrijden die in NL plaats vinden. En indirect moet er door de publieke omroep wel degelijk betaald worden voor de uitzendrechten van EK 2020.

 4. Freek schreef:

  Rotterdam moet gewoon schuiven… beetje pronken zonder aan t festival zelf mee te betalen. Enkel 15 miljoen investeren in je eigen stad

  • Peter schreef:

   Zo gaat dat bij alle organiserende landen, het is niet anders. Als Den Haag niet wil betalen is er een probleem, volgens de regels van de EU mogen er geen sponsors worden ingeschakeld, dus waar haal je 12,4 miljoen vandaan? Den Haag betaald ook niet mee aan de Grand Prix in Zandvoort, het EK 2020.

   • Maarten schreef:

    Hoe kom je er bij geen sponsors? Ik heb geen idee of er wel of niet wordt betaald voor het voetbal. Het zal mij niets verbazen.

   • dick schreef:

    Er is in het verleden wel degelijk (met toestemming van EBU) gesponsord, kijk voor het gemak maar eens de aftiteling van de diverse ESF’s er maar eens op na daar struikel je over de grote namen als coca cola en dergelijke.

   • dick schreef:

    Wat een onzin. De EBU laat wel degelijk sponsoring toe. Kijk de aftitelingen van de diverse ESF’s er maar eens op na, daar struikel je over de grote namen als coca cola enzovoorts. En wat te denken van MyHeritage die met haar logo de laatste editie prominent aanwezig was?

   • Kenny schreef:

    Morrocan Oil is dus geen sponsor?

 5. JandeTaalregelman schreef:

  Dat wordt dus Telebingo van stal halen met Dionne Stax en Jan Smit als presentatoren. https://youtu.be/3KpjaPy9NWo

 6. GerardMartin schreef:

  Het kan best een tandje minder hoor, een paar jaar geleden in Kopenhagen lukte dat ook en daar was het prima in orde. Al dat overdreven gepronk en overbodige bobo’s enz.enz. daar kan het wel zonder. De overheid heeft genoeg andere prioriteiten.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  De staat profiteert, dus zou het de regering sieren als er wel degelijk wordt meebetaald. Dus niet alleen de lusten, nadat de lasten bij de omroep zijn neergelegd. Overigens hebben in andere landen regeringen ook meebetaald. Mochten Slob en Rutte niet over de brug komen, dan moeten ze maar een landelijke televisie-avond alias inzamelingsactie houden met de titel ‘Open up your wallet’.

  • GerardMartin schreef:

   Genoeg miljardairs in dit land dus dat moet wel lukken, de familie de Mol bv kan ook wel een paar miljoentjes missen denk ik.

 8. Rob schreef:

  Het Kabinet moet juist meebetalen . 1 van de grootste tv evenementen naast het voetbal & de Olympische Spelen, dat levert veel promotie op……Hoeveel geld hebben ze ooit in het bidbook gestoken voor de mogelijke organisatie van de Spelen, of het binnenhalen van het EK…..Na 44 jaar mag de knip wel erns open . Stel dat Nederland meerdere keren gewonnen had…..Hoe hebben die Ieren dat ooit opgelost in de jaren 90 met al die winst…..

 9. Wim1970 schreef:

  Tweede worden is zo gek nog niet, dat scheelt een hoop geld. Dat is eigenlijk al een overwinning. Ik denk dat Italië allang blij is dat ze 2e zijn geworden, dat land zit echt niet te wachten op organisatie. Iedereen weet wat voor eenramp het was in 1991, en dan ook nog eens zo’n afschuwelijke winnaar opleveren.

 10. dick schreef:

  Wat een kruideniersmentaliteit weer van het kabinet. Er wordt sloten euro’s over de balk gegooid aan onzinnige (sport) evenementen maar er zou voor een dergelijk internationaal evenement geen bereidheid zijn bij Slob en co??? Daar kan ik nou echt moedeloos van worden.

  • Peter schreef:

   Waar baseer je dit op Dick? Heb jij inzage dat de overheid meebetaald aan onzinnige (sport) evenementen? Kun jij ons inzage geven van de stukken hierover? Verder is er meer dan genoeg geld bij de NPO en andere omroepen.

   • GerardMartin schreef:

    Dacht ik ook, die omroepen zitten altijd maar te klagen maar bulken van het geld wat ze liever voor zichzelf houden geloof ik….

   • dick schreef:

    Denk maar eens aan de mislukte pogingen voor het binnenhalen van de OS en het WK voetbal, daar zijn miljoenen in gestoken zonder resultaat.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Nou, jij slingert anders ook een hoop veronderstellingen songfestivalweblog in. Bijv dat de publieke omroep genoeg geld in kas heeft om de kosten op te hoesten. Daar heb jij ook nooit bewijzen van geleverd. Graag alsnog met terugwerkende kracht!

 11. Bjorn schreef:

  Er zal geen 12,5 miljoen euro uit Den Haag komen. De publieke omroep komt met maar een schamele 4,5 miljoen euro. Wat een armoe. Het lijkt wel of ze nooit rekening hebben gehouden dat ze zouden winnen en daarbij de organisatie moeten regelen.

  • Wim1970 schreef:

   Je gaat als land dan behoorlijk af als je niet een normaal evenement kunt organiseren.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Ik denk dat NPO/AVROTROS bewust overvraagt. Waarschijnlijk wil het kabinet iets van 2 miljoen beschikbaar stellen en zal men voor de overige 10 miljoen naar de eigen middelen verwijzen.

 12. JECH schreef:

  Tja, Maastricht had veel meer geld beschikbaar maar Rotterdam moest het zonodig hebben.. los het dan lekker op!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Jij wordt echt niet gehinderd door kennis, zeg. Het gaat niet om de bijdrage van de stad, maar om de omroepbijdrage. Misschien jezelf een beetje inlezen?

   • dick schreef:

    tja het is heeeeeel moeilijk om je een beetje in te lezen maar zo makkelijk om te roeptoeteren:-)

 13. riccardo schreef:

  In hoeverre wie nou precies wat en hoeveel zou moeten (terug)betalen daar kun je op verschillende manieren tegenaan kijken. Het kon op voorhand ook helemaal back to basics. Nog meer duurzaam enzo, dat was de keuze niet.
  Ik hoop dat de politiek, in tegenstelling tot veel andere mensen, wel inziet dat er voor het oog van de wereld een gelikt televisie programma moet komen te staan. Geen halfslachtig gedoe vanwege de centen, aub!

 14. Beer schreef:

  Het is altijd gedoe in dit land. Misschien werkt transparantie gewoon niet, vooral als je te doen hebt met een hyperkritisch volk.

 15. JandeTaalregelman schreef:

  Zou iemand al een omgekeerd scenario 1980 gedroomd hebben? Nederland kan de organisatie van het ESF 2020 financieel niet aan en op het laatste moment springt Azerbeidzjan in maar dan moet het ESF 2020 wel in september gehouden worden….

 16. Peter schreef:

  Voorstel Slob: inkomsten STER reclame gebruiken voor het Songfestival. Goed idee lijkt mij

 17. riccardo schreef:

  Plots ? meevallende STER inkomsten….. maar hoe dan ook prima. Zou het genoeg zijn?

 18. Pietje schreef:

  Ik vind dat het kabinet niet moet miepen en gewoon een bijdrage moet leveren aan het songfestival. Voor het eerst sinds 1980 mag NL en de publieke omroep (waar publiek en dus overheidsgeld naar toe gaat) het weer eens organiseren. Leuke en goede kans voor die miljoenen kijkers om Rotterdam en Nederland te promoten. Daar mogen ze van mij best wat geld in steken. Dat eeuwige gezeur altijd dat er geen ‘onnodig’ geld in ‘onnodige’ projecten gestopt mag worden. Wat de een niet pruimt, vind een ander geweldig. Durf weer eens lekker groot te dromen, Nederland is al smal genoeg normaal gesproken. En bezuinigen hoeven ze ook al niet op het moment. Dus ik zeg gewoon doen

 19. Freek schreef:

  Rotterdam wilde toch zo graag…betaal t dan lekker zelf

  • Peter schreef:

   Dat doet Rotterdam ook, de 12,4 miljoen is nodig voor de 3 shows. Rotterdam draag 15 miljoen bij