Veel oud-winnaars in deelnemersveld Melodifestivalen 2020

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Bloemetjesjurk schreef:

  Ik mis nog steeds Anna Book. Wanneer komt zij weer eens terug?
  En Ingela Pling Forsman is een geweldige tekstschrijver.

  • Joss schreef:

   Wat zou er inderdaad geworden zijn van Ingela ‘pling’ Forsman ? De laatste jaren helaas niet meer bij de componisten. Ze heeft wel de mooiste twee Zweedse songfestivalliedjes ooit op haar naam staan: Se pa Mig (1995 )en Karleken Ar ( 1998 ) !!! Deze laatste blijf ik de allermooiste Zweedse inzending ooit vinden !

 2. Wim1970 schreef:

  Gelukkig geen Carola Häggkvist

 3. Peter schreef:

  Jammer dat Carola Häggkvist er niet bij zit, gegarandeerd een windmachine act erbij dan.

 4. robbert - rotterdam schreef:

  De Zweden tonen zich behoorlijk behoudend. Overwegend dezelfde componisten/tekstschrijvers elk jaar. Zouden ze in Zweden anderen bewust buiten de deur houden? Ook in dat land zouden er toch talentvolle nieuwe componisten moeten zijn? Met een NIEUW geluid?

  • Bjorn schreef:

   Ik mis Fredrik Kempe als componist. De Ralph Siegel van Zweden Thoms G:Son heeft weer een paar nummers afgeleverd. Nu nog afwachten of hij ook voor andere landen weer nummers heeft geschreven. Eigenlijk hoop ik van niet, anders krijg je wel veel van hetzelfde.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Zweden heeft ook maar 10 miljoen inwoners. In andere landen met ongeveer 10 miljoen inwoners zie je hetzelfde patroon met steeds terugkerende artiesten en componisten en dan hebben we het nog niet over de Nederlandse voorrondes.

 5. Michael Adam schreef:

  Ik mis ook de nieuwe artiesten en de nieuwe tekstschrijvers. Er mag sowieso wel eens iets radicaal anders worden gestuurd door de Zweden.

 6. Matje schreef:

  Al jaren doen er geen , op een enkele uitzondering na , echte A artiesten meer mee aan MelFest. Het zijn doorgaans diegene die meestal al een connectie hebben met de selectie of met een van de componisten Het is een leuk bijverdienste want je kan een behoorlijke hit scoren en weer even in the picture staan. Grootheden van eigen bodem zoals bv Bryant en Uglla laten zich beslist niet zien op dit festival ,

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind de termen A-artiest of B-artiest altijd hele moeilijke. Zijn dat mensen waarvan velen erkennen dat ze heel wat in huis hebben maar niet noodzakelijk de hitparades bevolken (zoals bv. Duncan eerst, Giovanca, Thomas Azier, Tania Cross, Edsilia) of zijn dat mensen die constant bovenaan in de hitparade staan, heet je dan pas A-artiest? Want er zitten wel wat goede artiesten bij, alleen bijna allemaal van die bekenden.

   • Matje schreef:

    A-artiest staat voor diegene die meest succesvol zijn in verkoop en in populariteit / bekendheid algemeen. Je ziet in Zweden deze artiesten zelden op een MelFest . Hetzelfde zie je in de meeste landen met voorrondes. Goed verkopende artiesten zijn bang voor een mindere populariteit bij verlies. Daarbij komt vaak ook nog dat hun inkomsten tijdens de voorbereiding op een ESF drastisch vermindert gezien men minder door het land gaat met optredens. leuke vergoeding zal voor vele meer aanspreken de stap te nemen.

 7. Kenny schreef:

  Ik had Jhon Henrik Fjallgren graag mee willen zien doen. Misschien volgende keer.

 8. robbert-rotterdam schreef:

  O, als dat de definitie van A-artiest is, vind ik het niet zo erg dat ze nauwelijks vertegenwoordigd zijn. In Nederland zijn Frans Bauer en Marco Borsato verkoopkanonnen, dus A-artiesten. Toch hoeven ze voor mij niet naar het songfestival. Ik let liever op muzikaliteit, minder op populariteit. Music first, always.

  • GerardMartin schreef:

   Music first….helemaal waar, helaas staat dit Zweedse “muziekspektakel” bol van veel goedkope computerprullaria.

  • Matje schreef:

   Ja , dat is de definitie , zegt alleen maar iets over hoe populair men is in zijn genre . In zweden heb je enkele schlager artiesten die wel erg populair zijn en zich wagen aan MelFest , zie ze liever daar ook niet.

 9. Dick schreef:

  Persoonlijk vind ik melodivestival altijd zeer vermakelijk. Je kunt kritiek hebben wat je wil maar ze maken er wel werk van. Daarnaast is de prestatiecurve op het ESF prima te noemen dus zullen ze niet snel veranderen.

 10. GerardMartin schreef:

  Off-topic bericht; bron RTL nieuws

  Hongarije zal komend jaar niet meedoen aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De regering in Hongarije zou het evenement ‘te gay’ vinden.

  Er is geen officieel statement naar buiten gekomen van de regering waarom ze stoppen met het Songfestival, maar Hongaarse bronnen zeggen tegen de Britse krant The Guardian dat de connectie tussen het songfestival en de homogemeenschap voor de regering te sterk is.

  ‘Niet verbaasd’
  “Ik was niet verbaasd”, zegt de bron tegen The Guardian. De krant sprak iemand bij de Hongaarse televisie, die verder vertelt dat het op televisie positief in beeld brengen van homo’s wordt ontmoedigd.

  De woordvoerder van de Hongaarse regering doet de verhalen af als onzin. “Het is schaamteloze vuilspuiterij. Niemand van de regering heeft gezegd dat Eurovision te gay is”, schrijft Zoltan Kovacs op Twitter. Een andere reden noemen voor het stoppen, noemt hij niet.

  Homoseksuele vloot
  Eerder dit jaar werd door de Hongaarse regering van Viktor Orbán het adopteren van kinderen door twee mensen van hetzelfde geslacht nog ‘pedofilie’ genoemd en een commentator noemde het songfestival al eens een homoseksuele vloot. Ook viel een campagne van Coca-Cola met homo’s en lesbiennes die zoenen niet in de smaak bij de president.

  • Bas schreef:

   Een bericht van de Daily Mail wordt nu gebracht als nieuws, terwijl het ontkent is door de Hongaarse omroep. We weten toch hoe e Engelse pers werkt?

   De ware reden is dat het songfestival slecht bekeken wordt en dus duur is. A dal wordt wel goed bekeken en dat zenden ze dus wel uit.

   En, om bij het onderwerp te blijven, ik kijk uit naar Zweden. Leuke voorrondes!

   • Peter schreef:

    Het wordt nu toch wel aan alle kanten bevestigd en de Hongaarse ontkent het niet echt met kracht. Waar rook is is vuur.

   • Martijn schreef:

    Ik zal Hongarije niet missen, zo veel soeps sturen ze niet, muv 2005 en 2013

 11. Dick schreef:

  Wat de (bedenkelijke) redenen ook zijn voor landen om niet meer mee te doen aan het ESF, zegt genoeg over die landen en de machthebbers daar die kennelijk veel invloed hebben op de deelnemende publieke omroepen aldaar. Ik zou zeggen: geen aandacht meer aan schenken en je richten op de landen die wel meedoen en de organisatie van het komende ESF in Rotterdam.

 12. johan schreef:

  gaat Hongarije dan definitief stoppen met het songfestival.
  Ik denk dat ze enkel volgend jaar een jaartje over slaan omdat ze niet tegen hun verlies kunnen , omdat ze dit jaar niet naar de finale gegaan zijn.
  Is toch nergens niks van bekend dat ze voor goed stoppen omdat het songfestival te homo is , want ze hebben jaren mee gedaan. In 2008 en 2009 waren ze ook niet door naar de finale en daar door besloten ze in 2010 ook thuis te blijven. Hongarije kan gewoon niet tegen hun verlies.