Waarschijnlijk 41 landen van de partij in Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Kenny schreef:

  Wel jammer dat we geen 43 landen hebben. Hongarije moet wel gewoon meedoen. En dan ook Kazachstan uitnodigen. ;)

  • Wim1970 schreef:

   Ja leuk, Kazachstan en dan Australië wippen.

   • Bjorn schreef:

    Waarom Australië wippen? Zij hebben vaak goede nummers en met een voormalig Sovjet-Unie land erbij weet je zeker dat de punten hoofdzakelijk naar landen als Rusland, Oekraïne, Georgië en Azerbeidzjan gaan.

   • Peter schreef:

    Weet je nou nog niet dat Wim1970 van de complottheorie is? En anti alles wat niet in zijn straatje past. Daar waar de EBU de politiek buiten de deur probeert te houden, laat Wim1970 die elk jaar weer binnen.

   • Wim1970 schreef:

    Omdat Australië het songfestival bij winst niet mag organiseren. Ik vind dat als je wint je het ook moet organiseren. Zo niet, dan heb je niets te zoeken op het songfestival.

 2. Sake schreef:

  Het komt steeds dichterbij! Volgens mij word het een mega-giga-feest. Trots!!

 3. robbert-rotterdam schreef:

  41 is een prima hoeveelheid. Er is een ruime kans om zich te kwalificeren. Mooi en bemoedigend. En hopelijk plaatsen zich ook weer landen voor de finale die in het nabije verleden meermaals afvielen.

 4. Dirk Marko schreef:

  Mijn gevoel zegt dat het er 40 gaan worden. Rusland gaat afhaken.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hoezo dat? Rusland heeft zich al aangemeld. Waarom zouden ze zich terugtrekken?

  • Wim1970 schreef:

   Misschien omdat Rusland steeds naast de overwinning grijpt en Putin kan niet tegen zijn verlies, die wil alleen maar winnen, winnen en nog eens winnen. Rusland stuurt vaak goede nummers.

 5. Peter schreef:

  Hoe minder landen hoe beter. Het duurt te lang om met Davina Michel te spreken. Verder off topic: a.u.b. geen Doutze Kroes als presentatrice, mijn Friese collega heeft vandaag voor gedaan hoe een Fries klinkt in het Engels met een Fries accent, hilarisch voor op het werk en aan de keukentafel, maar alsjeblieft niet Internationaal.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Je hebt duidelijk geen moeite gedaan om onderzoek te doen. Deze vrouw die al 12 jaar wisselend in Nederland en in New York woont, spreekt vloeiend Engels als een near-native speaker. In haar Engels klinkt geen Fries accent door. Bron? Verschillende Amerikaanse talkshows waarvoor ze is uitgenodigd. Allemaal terug te vinden op You Tube. Er wordt naar gestreefd dat de presentatoren van 2020 meer improviseren dan hun voorgangers. Wel, dat zal met iemand als Doutzen die het Engels met zo veel souplesse beheerst vast heel goed lukken.

  • robbert-rotterdam schreef:

   https://www.youtube.com/watch?v=JC0i-ofgOV8

   Welk hinderlijk of komisch Fries accent? Puur charisma, charme en wereldfaam. Zet haar naast Michiel Huisman en je hebt een ideaal plaatje. Twee mensen met een vlotte babbel die overal in de wereld bekend zijn. Ik kan me dan niet voorstellen dat ze ooit aan Jantje Smit of Dionne Stax gedacht hebben. Dat is regionaal tegenover wereldberoemd.

 6. Kenny schreef:

  Ik zeg Chantal Jansen al presentatrice.

  • Sake schreef:

   Kent zij haar talen vloeiend? En ze zit bij de commercielen.

   • Marrtijn schreef:

    Wat ik van Peter vd Vorst heb begrepen, zou hij zijn personeel met liefde uitlenen aan de NPO voor deze klus.

 7. Rob Keesen schreef:

  Jammer dat ( al zou het éénmalig zijn) Luxemburg zijn entree niet maakt zo dicht bij huis. Heeft heel wat winnaars afgeleverdbin het verleden.

 8. Werner schreef:

  en ben zo benieuwd wie er voor nederland gaat

  • Marrtijn schreef:

   Ik denk een nietszeggende artiest, want gastlanden scoren vaak erg slecht.

   • Peter schreef:

    Tja, Duncan was in 1e instantie ook nietszeggend. Niet zo negatief Marrtijn.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, en? Je ziet het als natuurverschijnsel dat je slecht scoort als gastland? Je oogst wat je zaait. Dus zijn je ambities laag, dan scoor je niet. Ik denk dat de huidige commissie genoeg ambitie heeft om een goede inzending te sturen.