Eerste tickets songfestival 12 december in de verkoop

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Peter schreef:

  En ja hoor 500 kaarten voor de finale gaan gratis naar Rotterdammers met een kleine beurs, dus hoogstwaarschijnlijk naar ‘niet’ fans. Fantastisch, waarom niet alle kaartjes gratis weggeven aan alle Nederlanders met een kleine beurs. Kaarten op naam? Dus als ik 4 kaarten koop 1 voor mij en 3 voor mijn vrienden en/of collega’s dan komen ze allemaal op mijn naam of elk kaartje op naam? Zal me een hoop administratie geven.

  • Joris schreef:

   Valt mee, je moet alleen tegelijkertijd de hal betreden, anders zou ik het ook niet weten.

  • HJ schreef:

   Weer worden mensen met een smalle beurs voorgetrokken. Die gasten krijgen echt alles cadeau voor niet willen werken.

   • Hans schreef:

    Rotterdammers met een kleine beurs willen niet werken? Nou, als ik jou was zou ik maar wegblijven uit Rotterdam…..

  • robbert-rottetdam schreef:

   Nee. Je kunt een paar dagen na de koop namen geven aan de verschillende tickets . Dus aan elke ticket een andere naam geven is mogelijk.

   • Peter schreef:

    Dus kun je ze ook duur doorverkopen lijkt mij

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, denk ik wel. Weet het niet zeker of het zo gemakkelijk gaat. Wat ik vind op de site songfestival.nl is dat als de verkoop op 12 dec begint, je vanaf 16 december de tickets kunt personaliseren door bij elke ticket naam, geslacht, geboortedatum aan toe te voegen. Nu hangt het er volgens mij vanaf hoeveel dagen je daar de tijd voor krijgt, of er ook een sluitingsdatum aan het toevoegen van die gegevens zit. Krijg ik vanaf 16 december de tijd en mag ik tot april 2020 wachten met het invullen van die gegevens, dan kun je ze natuurlijk wel duur doorverkopen. Dan kun je ze zelfs nog langere tijd per opbod verkopen en vasthouden. Kun je toch nog winst maken en woekerbedragen binnenslepen. Zeggen ze ‘vanaf 16 dec heeft u de tijd maar 18 dec moeten alle gegevens binnen zijn, dan wordt het natuurlijk wel een stuk moeilijker om die kaarten te slijten. Maar sowieso kan er al niet op grote schaal fraude gepleegd worden, mede door de beperking van 4 kaarten. Ik schat in dat de meeste mensen sociale wezens zijn en het liefst met zijn tweeën of meer gaan en ook vaak naar meer dan 1 show. Dan blijft er weinig over om te verkopen en winst uit te halen.

 2. Beer schreef:

  Het gaat spannend worden want deze prijzen vallen echt heel erg mee.

 3. HJ schreef:

  Zal wel weer naast de pot piesen dit jaar. Ik houd er rekening mee dat ik het Songfestival niet live ga zien. Het is simpelweg te moeilijk geworden om aan kaarten te komen.

  • Bas schreef:

   Finale en semi’s zullen hard gaan, maar voor juryshow en familyshow is meestal wel makkelijk om aan kaarten te komen. Zelfde show, lagere prijs, alleen geen uitslagen

 4. RJ schreef:

  De kaartjes op naam is juist een poging om de illegale doorverkoop tegen exorbitante prijzen tegen te gaan. Ik ben blij dat daar eindelijk iets tegen wordt gedaan/geprobeerd. Want dat frustreerde de vrije verkoop afgelopen jaren enorm volgens mij.

  • Wim1970 schreef:

   Nu moeten de hotels ook aangepakt worden voor die absurde prijzen.

   • robbert-rottetdam schreef:

    Die gaan dadelijk omlaag. Dat is elk jaar als duidelijk is hoeveel kamers precies nodig zijn voor de delegaties. Nu houden ze die kamers nog vast voor hoge prijzen, om zo veilig te stellen dat een delegatie bij elkaar kan zitten in één hotel. Binnenkort komen er weer vele kamers vrij voor normale prijzen. Mark my words.

   • Wim1970 schreef:

    Ah oké

 5. Luuk schreef:

  Open up your wallet… ik vind het erg duur als je vergelijkt met Lissabon.

 6. Richard schreef:

  Ik zie op website van tros staan dat staanplaatsen alleen voor fanclub zijn? Kan iemand dat uitleggen

  • Mark schreef:

   Idd, want wil liefst staanplaats Arena met de finale! Dat kan dus allen via OAGE??

  • JP schreef:

   Ik denk dat zij een duidelijker beeld nodig hebben over hoe het podium gaat worden om te bepalen hoeveel staanplaatsen beschikbaar kunnen zijn. Daarnaast, ze kunnen de zitplaatsen duurder verkopen dan als pakket voor lage leden.

 7. JECH schreef:

  Via OGAE kan alleen het total pakket a raison de 799 euri…

 8. Jane_doe schreef:

  Leuk dat ze de fanclub OGAE een bot toewerpen, maar simpelweg geen staanplaatsen voor niet leden vind ik serieus van de pot gerukt. Ik ben grote fan, maar zoek het nooit me aan te melden bij fanclubs. Ik ben niet zo van de clubs. Nu wordt ik alsnog collectief gen(..)

  • robbert-rotterdam schreef:

   En ik begrijp dan eigenlijk niet dat mensen graag 4 uur opeenvolgend willen staan. En dat op meerdere dagen.
   Ik heb juist besloten me op de publieke verkoop te richten, omdat er dan meer flexibiliteit is welke shows ik wil zien en welke ik liever thuis of in de Eurovillage bekijk. Het feit dat je kaarten niet meer kunt doorverkopen is enerzijds heel begrijpelijk vanwege de woekerwinsten die er gemaakt kunnen worden door fraudeurs, maar het is tegelijkertijd ook beperkend voor degenen die de kaarten afnemen. Ze kunnen niet meer zonder financiële gevolgen bv een juryfinale overslaan en in plaats daarvan een family rehearsal gaan bezoeken.

   • JP schreef:

    4 uur. Was dat maar genoeg. In tel Aviv, waar de shows om 22h begonnen, was ik om 17h45 in de rij voor de finale en er waren al ruim 200 mensen voor mij. En ja ruim 8 uur staande door de eindeloze finale… maar toch met een happy end :-)

  • RJ2 schreef:

   tja, je kunt het niet zo op fanclubs hebben of je kunt afwegen om jaarlijks 17,50 contributie betalen en daarmee kans hebben op ene ticketpakket.

   Overigens is het niet zo dat als je lid bent van de OGAE je automatisch in aanmerking komt voor een pakker. Er is nu eenmaal meer belangstelling dan dat er ticketpakketten beschikbaar zijn en er moet dus geloot worden.

 9. Maarten schreef:

  Ben benieuwd of het wel lukt om aan kaarten te komen. Het zal vast snel uitverkocht zijn. Ik zal alleen geen voor een zitplaats op de eerste of tweede ring. Beperkt zicht vind ik weg gegooid geld.

 10. Nordman schreef:

  Ik vind het best nog hoge prijzen, vooral 248 voor op de eerste ring….. Kan het betalen, maar heb ik het er voor over? Hmm, ik weet dat nog niet. Anders maar naar een semi + juryshow ofzo. En natuurlijk hopen dat het volgende week allemaal wel lukt om er door heen te komen. Iedereen die het ook gaat proberen, veel succes!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ook een poging om tickets voor een juryshow of semi te krijgen slaagt niet altijd bij de eerste ronde, hoor. Tenminste, dat is mijn ervaring. Als je een slecht startnummer in de wachtrij krijgt, kun je het wel schudden.
   Er is ook een tweede en derde ronde, en daaruit kun je opmaken dat ze niet alle kaarten in één keer eruit gooien. Het is vaak een kwestie van veel geduld en lange adem gedurende het seizoen. Maar laten we ook afwachten of de ticketverkoop nu wat beter gaat, nu het moeilijker wordt voor mensen om grote partijen tegelijk op te kopen, vanwege het maximum van 4 tickets en het feit dat tickets nu op naam gaan.

   • Peter schreef:

    Dat op naam kopen is eigenlijk een farce, zoals je ergens eerder aangeeft kun je die tickets later op een andere naam laten zetten. Dus duur doorverkopen is dan nog steeds mogelijk. Jij koopt 4 kaarten. Houdt er 1 voor jezelf en 3 verkoop je duur door en zet je na ontvangst geld op de koper zijn naam.

   • Nordman schreef:

    Klopt, fingers crossed dus. Echt invloed hebben we er toch niet op, maar ik ben echt heel zuur als het me niet lukt om kaartjes te scoren voor geen enkele family, jury of live-show.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Jij ook succes. Ik hoor het wel of het je gelukt is.

 11. Rad schreef:

  We hebben tickets!! Jeah!

 12. JandeTaalregelman schreef:

  Heeft OGAE Nederland tegenwoordig zo veel leden?

 13. rad schreef:

  wat een venijnige reacties! veel succes aanstaande donderdag!

 14. Johan schreef:

  Kan iemand mij vertellen welke tickets voor welke shows 12 December in de verkoop gaan!

 15. Marijn schreef:

  Kan iemand mij vertellen wat beperkt zicht plekken inhoud? Kan je wel wat zien dan?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het schijnt dat je wel vooraan zit, maar niet het zicht hebt op alle LED-schermen. Je mist zo een gedeelte.

 16. anna schreef:

  Ok, ik wil graag in de wachtrij! Het is officieel nu de twaalfde, ( 10 minuten geleden )..
  Hoe werkt zoiets?
  “Bezoekers die deze pagina 12 december voor 12:00 bezoeken, zullen bij de opening van de verkoop om 12:00 uur een willekeurige plek toegewezen krijgen in de wachtrij”
  Ik kan geen gegevens invullen, dus… morgen om 12:00 uur, zit ik wel/niet in de wachtrij?
  HELP!

 17. r. Blok schreef:

  Hoe kan het zijn dat Viagogo tickets te koop heeft? Het zijn een stelletje oplichters!