Finland maakt inzendingen bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Martijn schreef:

  Het debacle van vorig jaar moet hersteld worden, dat was niet best. Een bekende DJ is duidelijk geen garantie voor succes. Dus ik vraag me af of Nederland Van Buuren ooit moet sturen.

 2. JandeTaalregelman schreef:

  Zo te lezen is het liedje van Erika Wikman in het Fins. De partner van Danny (die al in de jaren ’60 aan Finse voorrondes meedeed). https://youtu.be/8fHbFq0agFw

 3. JandeTaalregelman schreef:

  GerardMartin, ik heb hier zojuist twee keer gereageerd maar het komt niet door. Even kijken of deze derde keer wel werkt.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Het zal wel door de Finse tekst komen – er staat in het overzicht van de liedjes van de Finse omroep dat het nummer van Vikman de Finstalige amusementspop vertegenwoordigt en gemaakt is met een knipoog maar dat het ook diepte heeft.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Cicciolina is de Italiaanse pornoster die parlementslid werd in Italië. De Finse omroep heeft het ook over Kikka. Dat was een weinig verhullende zangeres in Finland in de jaren ’90. Kikka is jong overleden. Die diepte waarover ze het hebben kan weleens dubbelzinnig bedoeld zijn.

 4. GerardMartin schreef:

  Ik ben benieuwd, een Finstalig liedje zou wel weer eens leuk zijn….

  • Martijn schreef:

   Ja, ik heb wel een zwak voor het Fins :-)

   • dick schreef:

    helaas denkt de rest van Europa daar anders over…

   • Martijn schreef:

    Zou dat aan de taal liggen? Terwijl Estlands ook gelijkenissen vertoont met het Fins en in de eigen taal toch beter gescoord heeft. Zou het niet gewoon aan het lied kunnen liggen dat het Fins het niet goed doet? In het Engels doen de Finnen het nauwelijks beter.

 5. RobOranjeFinland schreef:

  Fins is gewoon een mooie taal

 6. JandeTaalregelman schreef:

  @Martijn Finnen hebben vooral moeite met het plaatje neerzetten. Soms gaat het anders. Ik begreep nooit waarom Tie uuteen päivään in 1971 zo hoog gescoord had, totdat ik het plaatje zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *