Macrooy: ‘Songfestivallied is beste wat ik ooit heb gemaakt’

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Sake schreef:

  Super vooruitzicht! Toi, toi, toi Jeangu!!

 2. Peter schreef:

  Ik ben benieuwd naar het nummer, net een aantal fragmenten gehoord en ben niet bijster enthousiast over zijn stem.

  • Wim1970 schreef:

   Ik ben super enthousiast, een betere keuze had Nederland niet kunnen maken, ik ben om.

 3. Beer schreef:

  Sympathiek is ‘ie wel! Begint nu bij mij wel te borrelen.

 4. rob schreef:

  Waanzinnig en topkeuze……Nederland nu al nummer 1 bij de Bookmakers!

  • Peter schreef:

   Die bookmakers hecht ik totaal veen waarde aan. Alles komt op het nummer aan. Daar is nu het wachten op.

  • Esmee schreef:

   @Rob, ja dat is gewoon hartstikke leuk! Het zegt op zich niet persé zoveel, maar het maakt mensen wel nieuwsgierig naar het nummer als het daar zo hoog wordt gezet; beter dan dat het bij voorbaat op plaats 43 of zo wordt geplempt. Het kan dienen als een soort van promotie-aanjager.

  • N. schreef:

   Waar kun je dat doen zien dan?

  • JECH schreef:

   Bij de bookmakers van 6 naar 7, die no 1 pos zie ik niet…

   • Wim1970 schreef:

    De bookmakers zitten er wel vaker naast, die dachten ook dat Finland in 2015 zou gaan winnen, en die werden zelfs laatste in de semi.

 5. Max Mark schreef:

  Super dit. Ik vind dat hij een geweldige stem en eigen sound heeft. Nou moet ik zeggen dat ik ook wel erg van soulvolle stemmen houd.

  Ja dit wordt hoor. Erg benieuwd naar het lied. Maar het klinkt veelbelovend.

  Leuk enthousiast interview, echt een goede vertegenwoordiger. Fijn om te zien dat hij er vol voor gaat en zijn deelname opvat als één van zijn grootste kansen en dingen in zijn leven.

  • Peter schreef:

   Wel eens gehoord van jezelf te verkopen? Dat doet hij goed ja. Hij kan moeilijk iets anders zeggen. Zo’n binding met het festival niet, anders had hij wel geweten dat Ierland 3 maal op rij gewonnen heeft.

   • Max Mark schreef:

    Jeangu komt oprecht over. Enthousiast. Hij gaat er vol voor. Misschien kent hij de feitjes niet, maar: hij wil dit, vol overgave. Hartstikke mooi om te zien dat artiesten bewust kiezen om mee te doen. Artiesten die het serieus nemen.

  • Wim1970 schreef:

   Ja, zeker een leuk enthousiast interview en hij komt inderdaad oprecht over. Vind hem een sympathieke man.

 6. Esmee schreef:

  Ik heb wel de neiging om zijn stem te vergelijken met die van Duncan.
  Duncan was zo goed in de hoogte zowel als in de laagte, dat ik dat bij Macrooy in de laagte ietsje teleurstellend vind klinken als ik ze met elkaar vergelijk. Hij is daar net wat minder stevig in. Maaaaar, we wachten af!

  • musica schreef:

   Ik vind Jeangu veel beter in het laag. Hij heeft een vollere stem dan Duncan. Geen idee welke fragmenten jij hebt beluisterd. Misschien vind je z’n timbre gewoon niet mooi?

   • Esmee schreef:

    @musica, Dat zou best wel eens kunnen dat ik net de verkeerde fragmenten heb gehoord om dat goed te kunnen horen. Ik zal meer van hem beluisteren, want ik wordt graag positief verrast. (Ik had nog nooit van hem gehoord en ik ken zijn muziek verder niet)
    Goede tip van je.

  • Pietje schreef:

   Ik vind Duncan ook een betere stem hebben, maar da’s een kwestie van persoonlijke smaak vooral geloof ik. Stemgeluid van Jeangu doet me gewoon niet zoveel op zich. Wat niet wil zeggen dat hij me niet zou kunnen raken met een goed nummer, maar puur qua stem vind ik hem niet heel speciaal ofzo

 7. Pietje schreef:

  Dus het wordt een hate or love it liedje. Hopelijk genoeg liefhebbers, incl mezelf.

 8. dave schreef:

  het wordt een ballad……over zijn gevoel, leven….pfhhhh alweer.

  • Pietje schreef:

   Ik verwacht juist eerder wel iets met een beetje tempo eigenlijk. Maar geen meestamper nee. Of in ieder geval niet iets uit de happy clappy categorie

  • Wim1970 schreef:

   Beter dan een statement-liedje, zoals; iedereen moet zichzelf kunnen zijn.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het gaat om de uitwerking, toch? Ik ken bv 10.000.000 liedjes over liefde. De uitwerking bepaalt wat ik ervan vind. Niet het thema zelf.

 9. N. schreef:

  Rob waar staat dat van de book makers?

 10. Joss schreef:

  Laat ik hier even gokje doen naar titel songfestivallied …. hij eindigt al z’n berichten op sociale media
  met: LET’S GO !!!

 11. Nordman schreef:

  Ik vind hem in het interview heel down to earth en gewoon leuk overkomen! Hoe hij het lied omschrijft: ‘het mooiste’ klinkt alsof hij een wat rustiger nummer heeft ingestuurd, maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten. Ik hoop zelf op wat meer uptempo. Shake up this place vind ik bijvoorbeeld een erg lekker nummer van hem.

 12. Hein schreef:

  Wat een geweldige charismatische aimabele man
  En…de stem super..okk al is het een k.nummer..geloof ik niet…hij zingt uit zijn gevoel dus 90 procent gedaan.
  Homo….slecht klimaat voor zijn roots en ik denk dat het nummer daar over gaat. Zijn coming out in een macho cultuur waar hij vandaan komt

 13. Hein schreef:

  Ooooh ik hoop toch zo op 2 kaarten..een appartementje met een vriendin 15 minuten van het evenrment.
  Er kunnen er een aantal bij.
  Betaal de 2 kaarten zelf als iemand die heeft
  500 p.p per kaart no problem.
  Slaapplaats bij ons..gea en ik

 14. Wim1970 schreef:

  Dan ben jij de enige die op hem wacht.

 15. Wim1970 schreef:

  Staat Rusland nu op 1 bij de bookmakers? Lied en artiest zijn nog niet eens bekend. Maar Rusland gaat echt niet winnen.

 16. Toine schreef:

  Helemáál te gek vind ik de keuze voor Jeangu!
  Ik kan niet wachten op het nummer. Spannend !!!!

 17. Maarten schreef:

  Ik heb geen idee of als gastland wel kans maakt in deze tijd nog te winnen. Vorig jaar kreeg Israel 0 punten van de jury. Misschien vonden ze het juist wat te veel en overdreven dramatisch. Ik had het toch niet verwacht. Wie weet kunnen we gewoon wel weer winnen. Zal wel moeilijk worden.

 18. Roel schreef:

  Enkele videos gezien van Jeangu. Beetje FlowerPower singasong type.
  Dat zou ik in de clip verwerken.

 19. S@g@ schreef:

  Mij totaal onbekend, maar lijkt me echt een uitstekende artiest!

 20. Bjorn schreef:

  De kans dat we gaan winnen is echt heel klein. In Oost-Europa moeten ze niets van donkere mensen hebben. Die televoters zullen het dan negeren, zie Zweden afgelopen jaar en Oostenrijk dat jaar ervoor. Ik hoop dat ik het fout heb, maar ik heb dat gerucht ook al eens gehoord.

  • Wim1970 schreef:

   Ja, helaas is dat zo.

   • Wim1970 schreef:

    Al denk ik wel dat de jury’s er anders tegenaan hebben gekeken. De televoters hebben de inzendingen van Zweden en Oostenrijk toen flink links laten liggen.

  • riccardo schreef:

   Gevoelsmatig en in grote lijnen denk ik dat dat klopt en invloed heeft. Inzendingen van beide landen hebben het overigens wel prima gedaan, ze wonnen alleen, net, niet. Laat ons dan maar de eerste zijn..

 21. dick schreef:

  Of iemand zwart wit of getint is, Gay hetero of BI maakt tegenwoordig geen zak meer uit. Wanneer je met een fantastische song komt waar je niet om heen kunt komt dat echt wel goed. Wie had ooit in het verleden kunnen denken dat een transsexueel zou winnen of een dragqueen met baard? De tijden zijn aan het veranderen!

  • musica schreef:

   Loreen is ook gewoon een ‘allochtoon’, net als Mahmood, maar ze hadden een goed nummer. Zeker bij het jongere publiek, belangrijk in de televote, maakt huidskleur helemaal niks uit. Ook niet in Oost-Europa.

 22. Greet schreef:

  maak niet uit allemaal….hij gaat zeker niet winnen….niet sterk genoeg.