Portugal maakt kandidaten Festival da Canção bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. PJ schreef:

  De favorieten in Portugal zijn Blasted (vroeger bekend als Blasted Mechanism).

 2. GerardMartin schreef:

  Altijd leuk Portugal, daar ga ik wel naar kijken.

 3. GerardMartin schreef:

  Hopelijk geen Blasted want dat vind ik niks.

 4. Marc schreef:

  Heb net alle nrs beluisterd maar Portugal gaat hier geen hoge ogen mee gooien, zeg maar haha

 5. riccardo schreef:

  Portugal blijft ook deze keer ver van de platgetreden Eurovisie paden met z’n selectie. Dat waardeer ik wel. Een nummer waarvan je dan denkt da’s ook kansrijk hoor ik hier dan jammer genoeg zo snel niet tussen.

 6. RobbieR schreef:

  Ik vind het weer goed, anders en ook weer zomers klinken.
  Jammer genoeg is Blasted in het Engels, maar klinkt wel internationaal.
  Verder veel goede en leuke liedjes.

 7. RiaNL schreef:

  Ik heb de liedjes beluisterd en ik ben onder de indruk van de volgende deelnemers:
  Ian Mucznik – O Dia de Amanhã (João Cabrita, Ian Mucznik)
  Elisa – Medo de Sentir (Marta Carvalho)
  Bárbara Tinoco – Passe-Partout (Tiago Nacarato)
  Cláudio Frank – Quero-te Abraçar (Cláudio Frank)
  Kady – Diz Só (Dino D’ Santiago, Kalaf Epalanga)
  Tomás Luzia – Mais Real Que O Amor (Pedro Jóia, Tiago Torres da Silva)

  Ik ben benieuwd wie er mag afreizen naar Rotterdam.

 8. Nordman schreef:

  Rebellion of Passe-Partout, vooral dat laatste is een pareltje hoor. Wie ik graag zie als surprise-winnaar: Tomás Luzia – Mais Real Que O Amor.

 9. johan schreef:

  in Portugal zal het nu al duidelijk zijn vermoed ik .
  Portugal gaat blassed sturen . Deze vallen het meeste op tussen alle Portugese liedjes in
  De landen sturen allemaal mannen van de 10 Landen wat al een kandidaat hebben gekozen zijn er 8 mannen gekozen en ene groep met een leadzangeres. Hoop toch dat er nog zangeressen bij komen.

  • PJ schreef:

   Zo zeker is het niet. De meeste mensen die ik ken zijn meer voor Bárbara Tinoco. Daarnaast speelt de taal een rol, ik vraag me af wat invloed zou dat hebben bij televoting. Blasted (vroeger Blasted Mechanism) bestaan sinds 1994-1995 (wel met een andere line up) hebben wat ervaring. Hoe de staging van Rebellion wordt, zal veel bepalen.

 10. GerardMartin schreef:

  Mij spreken het meest Claudio Frank en Elisa aan. De rest kan ik niet erg waarderen hoe afwijkend ook maar misschien verandert dat nog na 20 keer beluisteren.

 11. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het wel weer te prijzen dat Portugal weer voor niet-platgetreden paden kiest, maar helaas denk ik dat de meeste van deze liedjes geen echte kans maken om potten te gaan breken in Rotterdam. Blasted is wel opvallend maar spreekt mij persoonlijk niet echt aan. Kady en Elisa vind ik wel de leukste liedjes hebben.

 12. dick schreef:

  Tja wat moet je hier nu van zeggen, we kennen de motivatie van de omroep om afwijkende keuzes te maken. Maar wat maken ze het de objectieve luisteraar weer moeilijk. Veel kansloze nummers die maar niet op gang komen, portugees helpt daar ook vaak niet bij. Er zitten een paar nummers tussen die misschien voor de happy view te pruimen zijn maar voor het grote publiek en ook voor de juries internationaal wordt dit opnieuw een kansloze missie.

 13. Stefan schreef:

  Het grote publiek is gelukkig een heel stuk toleranter en meer openstaand voor iets afwijkends dan de zogenaamde vakjurys. Een kansloze missie is dit dus zeker niet. Passe Partout is een zeer leuk, vrolijk en toegankelijk liedje en niets ingewikkeld aan. Wie dat al moeilijk toegankelijk vind heeft echt last van een grijze muizensmaak gekregen.