Songfestival 2020, wat we nog niet weten [5]: De jury

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Dick schreef:

  Als het maar mensen met verstand en liefde voor het songfestival zijn en kritisch en eigenzinnig durven zijn maakt het mij niet veel uit wie er in de jury zit. Ik zou zeggen: een radio dj, een zanger (es), een goede sessiemuzikant, een muziekuitgever/platenbaas en een gerenommeerde componist. Maar ik mag toch hopen dat men niet vooral AVROTROS gaat promoten door er Dekker in te zetten.

  • Wim1970 schreef:

   Was het ook niet Carlo Boszhardt die 12 punten over had voor de Russische oma’s in 2012? Als je dit soort inzendingen beloont met hoge punten, hoor je niet thuis in een professionele jury.

 2. Bas schreef:

  Als het maar gevarieerd is in leeftijd en van alles wat er in: oud deelnemer, dj, muzikanten, zangcoaches, iemand uit muziek die je niet linkt met songfestival zoals Francis van Broekhuijzen

 3. Maarten schreef:

  Er zijn landen bij waar de jury van mij weg mag. Gaat echt niet overal eerlijk. Waarschijnlijk wordt daar gezegd geef laag resultaat aan de grootste concurrenten en slechte songs/artiesten maar hoge punten. Sommige jury leden luisteren daarna.

 4. JECH schreef:

  Ik kan me niet herinneren dat een vakjury uit Griekenland of Cyprus een eerlijk oordeel heft geveld.