Songfestivalorganisatie op zoek naar orkestleden

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Esmee schreef:

  Nou, André Rieu wordt het dus niet dit jaar…

  • Wim49 schreef:

   Gelukkig

   • Esmee schreef:

    Ik had het wel leuk gevonden. En we hebben natuurlijk altijd nog de openingsceremonie. Daar zou hij een leuke starter kunnen zijn.
    Nederland aan de wereld willen laten zien, en dan in muziekaal opzicht Rieu overslaan, dat kan eigenlijk niet. En ik hoop ook niet dat ze dat doen.

 2. Ed schreef:

  “Jonge muziekprofessionals die hier zich op een unieke manier aan de wereld kunnen presenteren” is hier duidelijk een synoniem voor een onderbetaalde studentenjob waar de producent voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. We hebben in Nederland een paar supergoede professionele orkesten. Als ze een fractie van de miljoenen die worden uitgegeven aan dit festival ook echt aan muziek zouden besteden was dit helemaal niet nodig.

 3. Petra schreef:

  Maar dat je dan als prof nog auditie moet doen voor een klus waar je geloof ik 100,- bruto per dag aan overhoudt. Vertaal: dubbeltje eerste rang en heb je een tv uitstraling.

 4. Nynke schreef:

  METROPOLE ORKEST
  Mooiste wat Nederland te bieden heeft voor het Songfestival. Hoe KUN en DURF je aan dit geweldige orkest voorbij te gaan? Ga ze bellen. NU!

  • GerardMartin schreef:

   Precies luister naar Nynke!!

  • Ed schreef:

   + 1.000 000 Nynke zooooooooooo mee eens METROPOLE ORKEST – NU !!!! Wat een knieperds, wil niet eens horen wat voor idee erachter zit en wat voor een creatieve inslag waarom ze deze oproep doet, maar als je zo’n orkest binnen je landsgrenzen hebt is er geen enkele onderbouwing nodig ….

 5. Haat van klaplopers schreef:

  Dit is de beste antireclame voor dit project. Hebzuchtige organisatie. Rot op met je slavernij voor orkest muzikanten. Die “exposure” van jullie is helemaal nep en heeft geen warde.
  Niemand hoeft die audities spelen! Dit zijn muzikale oplichters.
  Orkestmuzikanten! Speel nooit gratis in zulke oneerlijke projecten.

 6. Marc Bourson schreef:

  Waarom neemt de organisatie van het Songfestival nou niet gewoon een bedrag op voor de muzikale begeleiding van de ‘artiesten’ in de begroting? Ik neem aan dat de leverancier van catering, geluidsversterking, licht, etc. gewoon betaald wordt! Waarom dan de muzikanten niet?

  Wat een aanfluiting! Ga je Schamen

 7. B.Teuwen schreef:

  Same Old Shit, geld gaat gewoon naar de catering, het licht en het geluid. Muzikanten vinden het leuk om mee te doen, hoe lang gaan we hier nog mee door?

 8. dick schreef:

  Ik heb hier mijn bedenkingen over. Ik weet ook niet of ik nou zo blij ben met Van Tijn…..

 9. Alfons schreef:

  Eric van Tijn, goed denkwerk! Stel je voor dat je normaal moet betalen voor muziek…dat past niet in de Hollandse traditie van door live muziek heen wauwelen en muzikanten afknijpen.

 10. Peter schreef:

  1 maal is wel genoeg.

 11. Marianne schreef:

  Wat een prachtkans! Je uniciteit als muzikant tonen bij het Songfestival. Staat zoooo goed op je CV!!! Daar mag je vast meteen van voorspelen in Toporkesten. En meteen een mooie manier om muzikanten al in jaar drie van een opleiding duidelijk te maken dat je zeker geen prof muzikant moet worden als je normaal betaald wilt worden zoals iedereen, van de schoonmakers tot de catering en de festivalregenten, ehhh regelaars.

 12. Rob schreef:

  Boycotten dit! NIEMAND moet zich aanmelden, dat zal ze leren 😡

 13. Rob Kuenen schreef:

  Leuk voor de mensen die graag mee willen doen, maar hebben we hier niet al sinds jaar en dag onze grote trots “het Metropole orkest” voor?

  https://www.facebook.com/Metropole-orkest-terug-op-Eurovisie-Songfestival-306640633581597/?modal=admin_todo_tour

 14. Esmee schreef:

  Uit solidariteit sluit ik me aan bij de muzikanten die hiertegen protesteren.
  Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat er jonge mensen zijn die deze kans niet willen missen, al was het alleen maar om ‘erbij’ te zijn.

 15. Christ schreef:

  Ik hoop dat de overheid de Songfestival organisatie verplicht om alle muzikanten minimaal €25 per uur te betalen. Of meer als dat in de cao staat. Op de totale begroting gaat het om een relatief kleine bedrag.