4 maart bekendmaking Nederlandse inzending

Dit vind je misschien ook leuk...

80 reacties

 1. Peter schreef:

  Ben benieuwd. Kon gisteren niet echt enthousiast worden van zijn optreden bij de Februaristaking in Amsterdam, nummer niet en stem niet. We wachten woensdag 4-3 af.

 2. Hein schreef:

  I.D.D vond ik zijn optreden ook niet bijzonder.
  Nu maar hopen dat het nummer er wat uitspringt.
  Daar draait alles om natuurlijk.
  Ben benieuwd.

 3. Robert schreef:

  Stelletje negatieve nichten.. Ongelooflijk, toondoof ofzo.. Juist heel mooi gezongen, prachtig lied.. Mag ons liedje wel worden..

  • Wim1970 schreef:

   Ik vond het ook heel erg mooi gezongen, prima stem heeft en inderdaad prachtig lied. Ach, trek het je niet aan, sommige mensen zijn altijd negatief en hebben een dodelijk saai leven. Negatieve nichten heb je overal.

  • Hans schreef:

   Zure Hein vindt het net zo saai als The Common Linnets, dus dat belooft veel goeds … ;-)

   • Benjamin schreef:

    Hein heeft gelijk. Hoe Ilse ooit 2e is geworden met dat zeiknummer zal ik nóóit begrijpen.

  • musica schreef:

   Brave Enough is inderdaad een mooi liedje. Uiteraard niet voor de hardcore songfestivalfan, dat die er niks aanvindt verbaast me niet.

 4. Ronald schreef:

  Cornald zegt in een reactie op Twitter dat het een uitgesproken en onderscheidend nummer is. Weet niet of dit goed is.. Ik heb zulke hoge verwachtingen, maar als je gaat kijken naar de songs die Jeangu al heeft uitgebracht, dan denk ik niet dat het niveau van Duncan geëvenaard kan worden.

  • PuppetOnAString schreef:

   Misschien moeten we ook gewoon niet met Duncan vergelijken. Het zijn 2 totaal anders artiesten

  • musica schreef:

   Muzikaal zit Jeangu op een hoger niveau dan Duncan. Hij is als songwriter getalenteerder, niet voor niks heeft hij op dezelfde leeftijd al 2 albums en een EP uit van goede kwaliteit, terwijl Duncan pas 2 nummers heeft uitgebracht.

   Zijn sound is alleen niet echt commercieel, en Duncan wel. Dit is waarom de verwachtingen qua uitslag bij mij niet zo hoog zijn. Maar qua kwaliteit doet hij er zeker niet voor onder.

  • Pietje schreef:

   Cornald is mr uitgesproken en onderscheidend. Altijd dezelfde woorden uit deze man. Hij noemde het optreden van Waylon ook ‘onderscheidend’ of uitgesproken. tja. Love or hate kun je het ook noemen misschien? Want ik denk deze inzending niet voor iedereen of tijdloos mooi als Arcade. Zoveel valt al een beetje op te maken qua uitspraken over deze inzending. Hoop dat ik het iig goed ga vinden

  • Benjamin schreef:

   Cornald Maas zou eens een flinke keelontsteking moeten krijgen, zodat ie tot juni niet kan praten. Wat een lul.

 5. Damsco schreef:

  Hopelijk heeft hij wel een competitief nummer. Ik heb al z’n nummers die op Spotify staan beluisterd, maar er zit – naar mijn mening – niets bij dat een televote-magneet kan zijn. Er is op dit moment weinig hype voor onze inzending en dat vind ik jammer. Ik hoop niet dat we eenzelfde traject doorlopen als bijv. Israël (Netta – Kobi) en dit jaar volledig floppen; een top 10-notering zou mooi zijn. Hoe dan ook: ik ben benieuwd naar onze inzending.

  • PuppetOnAString schreef:

   Duncan had ook amper hype tot 2 dageb voor de bekendmaking

   • Pietje schreef:

    Maar stond wel hoger bij de bookmakers vooraf en de reacties waren iets jubelender. Of in ieder geval de tros directeur werd uit de stoel geblazen, Ilse noemde het een killersong en Cornald ijzersterk

  • Hans schreef:

   Wat zegt zo’n hype. The Common Linnets werden uitgekotst totdat de repetities begonnen. Laten we gewoon afwachten of we het mooi vinden en dan onze mening geven…want meningen daar ontbreekt het songfestivalfans niet aan… ;-)

  • Hans schreef:

   Kijk eens naar de volgende mening na de bekendwording van het liedje van de Common Linnets. Het leuke is dat dit eeuwig op internet te vinden zal zijn. :-)

   he1n 24 maart 2014 om 17:16
   Zooooo zat van de opmerking die velen maken:”Als de act maar goed is…..Hoop dat ze flink aan hun act werken..” Tis gewoon een waardeloos nummer. Ze kunnen nog zo aan een act gaan werken…tword niks. Maar weer wachten op volgend jaar…Jantje Smit!!. Kunnen we weer afgaan als een gieter.
   Nederland leert het ook nooit!

   • Peter schreef:

    Dat je er de tijd voor neemt om dit op te zoeken, of niets beters te doen? Of ook zo’n type dat mensen op Instagram volgt en commentaar levert op hun doen en laten?

 6. Ed schreef:

  Mooi hoor, als dit hem mag worden, heel graag, prachtige melodie,klinkt op youtube heel verstild en puur maar hier kan heel veel mee gedaan worden. Qua roductie kan hier een enorme bak techniek onder gezet worden, en naar een echte climx toe gewerkt worden ! Zo akoestisch vind ik hem zeker zo mooi. Prachtige tekst ook, precies voor Eurovisie !

 7. Bloemetjesjurk schreef:

  Leuk! Waar is de presentatie? Bij Koffietijd of bij De Wereld Draait Door? Of is dat programma dan al gestopt.
  Toch hoop ik nog eens dat er een Nationaal Songfestival gaat komen. En dan ouderwets met punten vanuit de provincies.

  • PuppetOnAString schreef:

   Nou dat mag dan wel een hele grote update krijgen. En anders gewoon weer lekker intern

  • Roel schreef:

   Er zijn producers genoeg, maar die maken vooral reclamedeuntjes. Niks verdienen aan een songproductie die niet gekozen wordt door het volk, en weggehoond worden door een vakjury is geen fun.

  • Bjorn schreef:

   Het Nationaal Songfestival was de laatste dramatisch.
   2012 geen finale
   2010 geen finale (eigen was dit 5 keer het zelfde nummer in een andere uitvoering en ander artiest)
   2006 geen finale (was geen enkel nummer goed of werd een commercieel nummer door Maud verkracht)
   2005 onterecht geen finale door televoting had je heel erg blokvoting waardoor Macedonië wel naar de finale ging, met onwijs slecht ouderwets nummer
   2004 wel finale maar werden we 20ste met 11 punten
   2003 middelmatig nummer waarmee we 13e werden
   2001 slaapverwekkend nummer waarmee we gedeeld 18e werden samen met Letland
   2000 vlotnummer maar werd live de nek omgedraaid doordat Linda Wagenmakers meer stond te krijsen dan te zingen en dat ze even met haar tieten moest gaan staan schudden zal ook niet meegewerkt hebben
   1999 goednummer waarmee we 8ste werden
   1998 dit was een heel goed Nationaal Songfestival met een paar goede inzendingen. Edsilia behaalde wel mooi een 4e plaats.
   1996 knullige selectie, volgens mij waren er 5 artiesten en die zongen door de weeks elk een eigen avond 3 liedjes. In het weekend was de finale, waarbij er maar 1 favoriet was. De eerste keer van Franklin Brown & Maxine. Ze werden toch mooi 7e.
   1992 werden we 9e maar met het nummer Gouden Bergen door Laura Vlasblom gezongen hadden we het beter gedaan
   1990 werden we 15e Het nsf was over het algemeen erg amateuristisch en daardoor stak Maywood er ver boven uit.
   1989 werden we 15e Het nsf was van een laag niveau. Er waren twee favorieten Wacht Op Mij van Shannah en Blijf Zoals Je Bent van Justine Pelmelay

   Zoals het de laatste jaren gaat vind ik het prima, ik zie namelijk bekende namen niet snel deelnemen aan een nsf en dan wordt het lastig om 12 artiesten te vinden die een goed liedje weten te brengen.

 8. riccardo schreef:

  Wat het vast niet wordt is een nummer met veel bombast en een enorme climax. Ik proef beleving en hoor authenticiteit, ook hierboven. Nog heel even geduld en eerder lekken hoeft niet.

 9. Rd schreef:

  net geluisterd naar februaristaking lied en uitvoering. dat is echt goed. geeft me tracey chapman vibes, heel lekker en echt. wordt nog steeds geraakt als ik fast car hoor. hoop dat het zoiets is. en zijn haar op een staart is ook goed met neutrale kleren, dat staat hem goed.

 10. Nordman schreef:

  Ik kan niet wachten! Ik hoop zelf op een meer uptempo lied. Ik heb wel zin in een feestje in Ahoy met het thuispubliek :) Natuurlijk moet het gewoon een goed lied zijn en dan maakt genre niet uit, maar een voorkeur heb ik dus wel. Verras ons Jeangu! Dubbele winst here we come !! ;)

 11. Beer schreef:

  We gaan het meemaken. De ongeduldige medemens weet nu in ieder geval wanneer en wat.

 12. robbert-rotterdam schreef:

  Wat het genre wordt maakt me niet uit. Doorslaggevend is de kwaliteit binnen het gekozen genre. Ik verwacht iets intens. Ook een love-hate song. Dat was al eens vanuit de eigen gelederen geroepen, trouwens. Vorig jaar is het selectieteam geholpen door Ilse de Lange en is er dankzij haar ook aan de televoter gedacht. Is de commissie ook uit zichzelf in staat geweest dit te doen? Woensdag kunnen we een oordeel vellen.

 13. RiaNL schreef:

  Ik ben heel benieuwd !! Ik vind Jeangu een prima zanger. Het genre van het lied maakt mij ook niet zoveel uit als het maar een goede melodie heeft. Spannend, ik ga er in elk geval met genoegen naar kijken volgende week…

 14. Peter schreef:

  Wat ik begrijp wordt het net als vorig jaar gepresenteerd bij DWDD. Woensdag de clip en het nummer. Donderdag de live uitvoering.

 15. RobbieR schreef:

  Het kan ook een (mid) uptempo nummer worden over vrijheid.
  Alles kan, de stem, symphatie en uitstraling heeft hij al.

 16. RobOranjeFinland schreef:

  Eerst maar eens afwachten of het Songfestival wel door gaat…….

  • Joss schreef:

   Helemaal mee eens !

  • Peter schreef:

   Waarom niet? Dan moeten ze Schiphol afsluiten, alle grote treinstations, het WK voetbal, Gay Pride, Uitmarkt, Sail 2020, hysterie om niks, heftige griep meer is het niet. Net als toen met de Mexicaanse griep wordt men gek gemaakt door media en overheid, gewoon kalmte bewaren. Er vallen niet meer doden dan bij een normale griep.

   • Nordman schreef:

    +1 Goh, ik ben het een keer met Peter eens :O

   • Peter schreef:

    De wonderen zijn de wereld nog niet uit :-)

   • Richard schreef:

    Ik hoop het ook. Maar waarom worden al die sportwedstrijden afgelast? Nu ook al een OKT waterpolo in Italië en rugby wedstrijd Ierland-Italië.

   • Peter schreef:

    Hysterie Richard, hysterie.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat klopt niet. Ongeveer 3x zoveel doden als bij de normale griep, zeggen de bronnen.

   • Peter schreef:

    Dan laat jij je toch lekker bang maken robbert-rotterdam

   • Peter schreef:

    82.168 zieken, 2.801 overleden aan de griep. Bij een fikse griepuitbraak worden meer mensen ziek en sterven er ook meer, er is niets bijzonders aan de hand. Alle grote evenementen kunnen gewoon doorgaan.

   • robbert-rotterdam schreef:

    @Peter Ik laat me helemaal niet bang maken. Ik ben realist en raadpleeg betrouwbare bronnen . Cijfers liegen niet. De sterftecijfers van Corona vallen mee, maar zeggen dat Corona net zoveel doden als de normale griep eist, dat klopt niet.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Jammer, erg jammer als het niet door gaat……al dat werk, al die voorpret. Maar goed gezondheid boven alles.

 17. Micheline schreef:

  Jeangu gaf al aan dat het lied het beste is wat ie tot nu heeft geschreven. Als het selectie team wederom eerst het lied koos dat vooral ook publieksvriendelijk is en niet alleen voor de jury …… Reuze benieuwd !
  We wachten af tot volgende week. Spannend !

 18. Micheline schreef:

  Jeangu gaf aan dit het lied het beste is wat ie tot nu heeft geschreven. Als het selectie team wederom eerst voor het lied koos dat net zo publieks vriendelijk is als voor de jury ….. Reuze benieuwd. We wachten af tot volgende week.

 19. Peter schreef:

  Hieronder een korte uitleg voor wie nu al bang is:

  Het COVID-19-virus (coronavirus) in het kort
  Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar.
  Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.
  Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.

 20. Esmee schreef:

  Ik ben benieuwd of Jeangu nog een begeleider krijgt, zoals Ilse Duncan heeft bijgestaan in de wondere wereld van het songfestivalgebeuren.

 21. Dirk Marko schreef:

  Heel erg benieuwd wat het gaat worden.
  Zo te zien hebben de bookies er dit jaar niet veel vertrouwen in.
  Ik hoop dat ze zij en wij volgende week omvergeblazen zullen worden.
  Zin in.

  • Wim1970 schreef:

   We hebben vorig jaar al gewonnen, voor mij hoeft het nu niet meer per se. Kost gewoon heel veel geld, zo’n organisatie.

 22. johan schreef:

  zijn er hier nog mensen bang dat het songfestival niet door zou kunnen gaan.
  Ik maak me steeds meer zorgen het zit nu al aan de Nederlandse grens.
  Dat zou ik vreselijk vinden Nederland heeft er nu 40 jaar op moeten wachten en het dan opeens niet meer zou mogen organiseren door het corona virus dat is niet om over na te denken.
  Hoop dat dit virus toch snel verdwijnt hoor.

 23. RoBo schreef:

  Dat virus…we zouden het toch meemaken dat het onverhoopt niet doorgaat. Duimen maar , vooral voor getroffenen.
  Mbt lied Jeangu, in item van 1vandaag van 10 januari zei zijn producer Perquisite zelf aan eind: ik geloof heel erg in de song, het raakt en is love or hate song misschien. Zo benieuwd! Ik geloof erin. Vind uitstekende zanger. Tuurlijk nog lied horen, hoop dat ik het “love”

 24. Kenny schreef:

  Ik lees dat deze anden MISSCHIEN deze artiesten kiezen:

  Verenigd koninkrijk: John Newman
  Duitsland: Helene Fischer

 25. Benjamin schreef:

  Ik hoop wel dat ie voor Rotterdam ff naar de kapper gaat. Lekker kort koppie. Of ben ik nou racistisch?

  • robbert-rotterdam schreef:

   rascistisch niet zo zeer, maar wel heel erg dwingend. Mensen moeten eruit zien, zoals ze zichzelf het beste voelen. Jij wil blijkbaar dat mensen eruit zien, zoals jij dat wilt.

 26. Benjamin schreef:

  Ik hoop wel dat ie ff naar de kapper gaat voor die tijd. Lekker kort koppie.

 27. Tom schreef:

  Die snor moet er wel af…

 28. JECH schreef:

  Gaaf aankondigings clipje voor woensdag! Beloofd wat!! Top Jeangy!

 29. Nordman schreef:

  Ziet er al goed uit, maar kan er niet uit op maken of we een ballad of uptempo krijgen. Ik hoop enorm op iets onderscheidends en het liefst waar wat pit in zit.