Zweden van start met Melodifestivalen [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Robinito schreef:

  The Mamas en Robin zijn mijn favorieten in deze halve finale. Ik denk echter dat Felix doorgaat naar de finale ook al heeft hij een vreselijk nummer. Ik denk niet dat de winnaar van Melodifestivalen hier al tussen zit. Althans dat mag ik niet hopen. Een matige halve finale.

 2. robbert-rotterdam@outlook.com schreef:

  Kan het zijn dat er eindelijk eens ‘nieuwe’ componisten zijn geselecteerd voor MF ipv alleen de oude meuk? Natuurlijk zit G’son er een keertje bij, Joy Deb en Bobby Ljunggren, maar ook eindelijk wat namen die niet alom bekend zijn. Hopelijk daarom ook af en toe een nieuw geluid, een nieuwe sound, want het is wel elk jaar steeds veel van hetzelfde.

 3. Nordman schreef:

  The mamas en Robin Bengtsson zijn ook mijn favorieten deze semi. Geen fan van Felix, maar zijn lied vind ik ook goed om eerlijk te zijn. Ik verwacht dat Felix met gemak de finale haalt. Ik heb niks met de liedjes van Suzy P en OVÖ.

 4. RiaNL schreef:

  Alleen het liedje van Sonja Aldén – Sluta aldrig gå vind ik goed. Maar dat zal wel niet gekozen worden. De andere liedjes spreken me niet erg aan.

 5. Matje schreef:

  Niets nieuws onder de Zweedse zon . Felix vind ik wel aardig en dat nummer van Sonja Aldën heeft wel heel veel weg van de Zweedse 1998 inzending . Al met al moet ik toegevn dat deze liedjes me wel meer bekoren dan wat MF de laatste paar jaren voorschotelden.

 6. Peter schreef:

  Het mag dan de grootste voorronde zijn die er is op songfestival gebied, maar kom op toch, elk jaar dezelfde Zweedse meuk moet toch te denken geven. Niet voor niets vorig jaar wederom afgestraft door de televoters. Het is nu wel eens klaar, laten ze maar eens origineel worden en met echt iets goeds komen.

  • Escpower schreef:

   Het is toch irritant dat zodra een land dicht bij zijn muzikale roots blijft het wordt geroemd omdat het zo hoort, maar zodra Zweden bij zijn muzikale roots blijft, goed geproduceerde pop liedjes is echte Zweeds, wordt het als meuk bestempeld.

   Dit is Zweeds, dit is waar ze goed in zijn en dit soort muziek zit in de DNA van Zweden, je kunt het het vreselijk vinden, maar waarom iets veranderen waar ze goed in zijn. Ze gaan tenslotte wel met hun tijd mee.

   • Peter schreef:

    Nou dan volgend jaar maar weer een Nederlandse voorronde met Nederlandstalige nummers met smartlappen, volksmuziek, want dat zijn onze roots. Kijk of je dan nog zo enthousiast bent. Sieneke was toch tenslotte op en top Nederlands en onze roots.

   • Escpower schreef:

    Blijkbaar lees je alleen wat je wilt lezen, ik zeg niet dat ze het moeten sturen, ik zeg dat het mank loopt dat mensen hysterisch zijn als er een fluit in een Servisch nummer zit, want ze blijven bij hun muzikale roots, en bij Zweden zit te te zeuren dat ze telkens met hetzelfde komen terwijl dit typisch Zweeds is.

    En voordat je er weer iets uithaalt, ik heb geen flauw idee of jij Servische fluiten leuk vindt, interesseert me ook niets, maar ik reageer in principe op de algemeenheid, en jij was toevallig de eerste die het oude riedeltje ter sprake bracht.

   • JandeTaalregelman schreef:

    De wortels van de Zweedse muziek zijn Bellman en Taube.

   • Wim1970 schreef:

    Alleen Sieneke heeft er niks van gebakken en bij Zweden lukt het altijd wel, al vraag ik me af hoelang de Zweden dit kunnen volhouden. Maar zolang ze er mee scoren is er niks aan de hand.

  • PuppetOnAString schreef:

   9de plaats is afgestraft? Ach ik weet wie het zegt 😂

 7. Dirk Marko schreef:

  Ik ga deze ronde voor Felix Sandman.

 8. Hans schreef:

  Geen slechte artiesten , redelijke liedjes, maar het klinkt allemaal er

 9. Hans schreef:

  …erg plastic, wou ik nog zeggen

 10. Jarno schreef:

  The Mama’s en Malou Prytz gok ik voor de finale.
  Robin Bengtsson en Felix Sandman naar de herkansing.

 11. Inez schreef:

  Robin en Félix naar de finale sorry ieder zijn mening heb het niet voor de mama s

 12. RobbieR schreef:

  Bengston en Sonja.

 13. Kenny schreef:

  Ik vind alleen dat The Mamas naar de finale kunnen de rest is niks aan. :/

 14. Joss schreef:

  Felix Sandman gaat sowieso naar de finale !
  De mamas hebben een super opener …. dus ook finale !
  Herkansing voor Robin Bengtsson en mijn favoriet voor vanavond Sonja Aldén.

 15. Micheline schreef:

  Oh my gut oh gut oh gut wat een flut

 16. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ben ook niet zo enthousiast over die Zweedse voorrondes. De Zweedse productie wordt hier als plus genoemd, maar ik vind dat de Zweedse manier van produceren vaak leidt tot overproductie, waardoor het gevoel sterk geëlimineerd wordt. Ik denk dat de Zweden ontzettend veel kunnen leren van bv de Italianen en artiesten zoals Duncan Laurence. En gezien de televoting-resultaten is het publiek het met me eens.

 17. SW schreef:

  Deels eens met de reacties hierboven m.b.t. het overproduceren. Toch is het voor mij vaste prik: na Wie is de Mol (of de ochtend erna als ik ’s avonds iets heb) Melodifestivalen kijken! Ik blijf dit met afstand de allerleukste nationale finale vinden.

  Voor vanavond hoop ik dat The Mama’s en Malou Prytz de finale halen, Bengtsonn en Felix Sandman de herkansingsronde, maar de kans zit er dik in dat het nét andersom zal zijn. Met de andere drie heb ik niks, alhoewel ik het liedje van Sonja zeker kan waarderen. Die andere twee totaal niet!

 18. Dalidaaf schreef:

  1. The Mama’s. Aardig lied maar waarom zoveel zwart en glitter. Maakt ze echt jaren ouder.

 19. Dalidaaf schreef:

  2. Suzi P. Na 30 seconden is deze Zweedse kinderrapster al buiten adem. En vals zingen kan ze ook. Flut!

 20. Dalidaaf schreef:

  3. Robin Bengtsson. Een wel heel erg simpel lied wat wel heel goed gezongen moet worden om indruk te maken. En dat lukt niet.

 21. Mike B schreef:

  Het is weer heerlijk slecht. 1 borduur op vorig jaar. 2 vals en NTD. 3 te simpel, broertje van…?

 22. Dalidaaf schreef:

  4. Malou Prytz. Vreemd lied want het voelt modern maar tegelijkertijd ouderwets en cliché. Onduidelijk wat ze zelf zingt maar vrij zwak en af en toe vals.

 23. Dalidaaf schreef:

  5. OVÖ. Wat is dat met Zweedse mannenduo’s en Melodiefestivalen. Het is bijna altijd fout en ze kunnen zelden zingen. En rappen nog minder. Vreselijk.

 24. Mike B schreef:

  4 ben het al vergeten. 5 Franse rap in het Zweeds ( denk ik) trash 5 Zweedse ballad omdat het moet maar is voor niemand weggelegd.

 25. Dalidaaf schreef:

  6. Sonja Aldén. Een ietwat voorspelbare en niet heel mooie ballad mist vooral power en gaat werkelijk als een nachtkaars uit.

 26. Dalidaaf schreef:

  7. Felix Sandman. Qua inhoud had dit een bijzonder lied kunnen zijn maar op deze manier en met deze muziek wordt het een ongemakkelijk psychodrama.

 27. Mike B schreef:

  7. Ik hoor hem niet, mic te zacht? Vals ook gaat wel door bij gebrek vaan beter samen met de big mama’s

 28. Leon schreef:

  Had graag Joachim Thåström nog eens gezien, deze Zweedse ‘Herman Brood’ verdiend nog eens een groter podium dan Scandinavië.

 29. Dalidaaf schreef:

  1 en 3 denk ik direct naar de finale en 7 en 6 naar Andre Chansen

 30. Mike B schreef:

  Repeat stukje klinkt al stuk beter, dat is vreemd. Audiotune?

 31. Dalidaaf schreef:

  Wat een vreselijke presentatie trouwens. Komt bijna amateuristisch over.

 32. Mike B schreef:

  Lees strax de uitslag wel. Nog een tip SVT play app is geweldig vooral op Kodi.

 33. robbert-rotterdam schreef:

  Als ik dan wat moet kiezen dan maar Felix Sandman. In elk geval nog een beetje eigenzinnig. Voor de rest zou ik graag een Giel Beelen willen doen: niets was goed genoeg, dus niets gaat verder.
  En als er dan eens iemand een prima stem had, zoals Sonja Alden, dan was het liedje weer niet écht bijzonder. Jammer.

 34. GerardMartin schreef:

  Wat erg is dit zeg, prullebakwaardig. Deze rommel vind ik niet music first maar music last!

 35. Nordman schreef:

  Wat een heerlijke show blijft Melfest. In het openingslied kwam, jawel, Rotterdam terug :)
  Goed, over de liedjes van vanavond:

  1.The Mamas – Move : Terechte finalisten. Heerlijk feelgood nummer. Wel behoorlijk veel backings op tape, maar ze maken veel goed met het optreden.
  2. Suzi P – Moves : Meisje heeft er zin in zo te zien. Not. Kansloos.
  3. Robin Bengtsson – Take a chance : Ook een fijn lied. Had niet verwacht dat hij naar de finale zou gaan. Ik hoor er geen winnaar in.
  4. Malou Prytz – Ballerina: Vond het wel een prima optreden. AC is terecht.
  5. OVÖ – Inga problem: Heb er niks mee. Hoeft van mij niet door.
  6. Sonja Aldén – Sluta aldrig gå: Prachtig lied, maar mist impact.
  7. Felix Sandman – Boys with emotions: Nummer vind ik wel goed. Het optreden is een mix van Zweden 2017 en 2018. Nee, doe maar niet. Hiermee scoren ze niet.

 36. Gerrit schreef:

  Robert Bengtson war een aanfluiting, en wat slecht gezongen. The Mama’s is ook niet om naar huis te schrijven. Een soort Ebonique met geen schijn van kans. Melodifestivalen heeft zijn beste tijd gehad.

 37. RobbieR schreef:

  Van Felix had ik meer verwacht, wat een zeiknummer en matig gezongen.
  Robin had het leukste liedje, maar zo saai en leeg uitgevoerd.
  Mama’s goede opener, goed live. Maar het liedje is zoals vorig jaar en flinter dun.
  Malou, vreselijk en vals.

  Ik vond Sonja ondanks de ouderwetse schlager de beste, maar helaas.

 38. Dick schreef:

  Heb via internet gekeken: Zweden is weer heel erg Zweden met kapot geproduceerde voorspelbare niemendalletjes. Maar ja: ze scoren wel ieder jaar maar ik moet bekennen dat ik vroeger een fan van de Zweedse voorrondes was, nu ben ik er langzaamaan klaar mee aan het raken, vernieuwend is het vooralsnog niet. Maar goed er komen nog een paar voorrondes….

 39. hebbuzz schreef:

  Geen van de 7 zeven liedjes maakt kans in Rotterdam, ofwel zinloze voorronde.
  Over algemeen leek het geluid nite goed afgesteld, zodra er meerdere tegelijk zongen viel de leadzang weg, bij elke act.

  Mama’s was enige wat nog te pruimen was, maar beetje een blendertje van Afrodite en Jon Lundvik van vorig jaar. Felix, Suzy P, Malou de rappers waren stuk voor stuk vals, Robin erg zwak.
  Sonja Alden mooie en best stem van de avond, maar het lied mist een apotheose en powerrrrr.

  Overall erg voorspelbare liedjes en uitslag, niets raakte me.

  Benieuwd naar de andere voorrondes want daar moet dan de MF uitkomen.