‘Alcohol You’ is de Roemeense inzending voor Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. hebbuzz schreef:

  Terechte winaar. In uitvoering was dit nummer het beste. Live kan t nog wel wat beter maar finale ijkt mij een zekerheidje voor Roemenie

 2. Thijn schreef:

  Wat een draak van een lied en wat een slechte vocalen

 3. JandeTaalregelman schreef:

  Ik had er meer van verwacht na alle lovende commentaren. Iele stem, zwakke dictie.

 4. HJ schreef:

  Het lijkt wel alsof niemand bereid is de organisatie voor het Songfestival op zich te willen nemen. Alweer een slechte inzending! Wat een slecht jaar. En dat terwijl ik mijn eerste Songfestival meemaak! En naar alle shows ga. 🤣 Balen! Had veel meer verwacht dit jaar.

  • Sake schreef:

   Klopt, nog niet veel soeps!

  • GerardMartin schreef:

   Ik ook na Duncan’s oproep vorig jaar maar qua muziek wordt het met de jaren steeds slechter. Ben blij dat ik er niet heenga, dit kunnen mijn oren niet verdragen. Doe liever iets leukers van het geld.

 5. René schreef:

  Enige juiste keus. We hebben dé winnares van 2020!

 6. HJ schreef:

  Blijft ze in het Roemeens zingen in Rotterdam, zoals in deze uitvoering?

 7. Hans schreef:

  Het kan aan mij liggen, maar ik snap de hype voor dit nummer niet, werkelijk geen bal aan, ze brabbelt en mompelt wat en af en toe hoor ik “Alcohol” en “drunk”, nee niet echt een nummer waar ik warm of koud van wordt.. next please.

 8. RiaNL schreef:

  Ik ben heel blij met de keuze van Roemenië. Dit was al vanaf de eerste keer dat ik het hoorde mijn grote favoriet !!!

 9. Francesca schreef:

  Goede keuze!

 10. Beer schreef:

  Engels is prima. Vocalen zijn prima. En dat allemaal objectief volgens de standaarden die we als maatschappij aanhouden.

  Jank verder.

 11. Leendert Jan schreef:

  Ik vind dit dus een heel mooie inzending. Super eigentijds, en dat ben ik uit Roemenië eigenlijk niet gewend. Eigenzinnig, fris, beetje mysterieus. Goed gekozen Roemenië! Dit mag hoog eindigen straks in Rotterdam.

 12. Joss schreef:

  Eerst de live versie gehoord , nadien de studio versie ! De live versie valt me erg tegen. Nummer overdreven dramatisch uitgevoerd en zeker nog veel werk aan stem. Visueel klopte het plaatje ook helemaal niet. Wat mij betreft absoluut geen zekerheid voor finale !

 13. Samson schreef:

  Ligt het aan mij of hadden we hier veel meer van verwacht?
  De studioversie is veel beter dan de live versie, maar het nummer spreekt mij in beide gevallen matig aan.

 14. Mike B schreef:

  We gaan volgend jaar lekker naar Boekarest! Jeeej

  • HJ schreef:

   Om wat te doen? 🤭 Want kans dat dit wanstaltige lied, als je het al een lied kunt noemen, doorgaat naar de finale is zo goed als nul.

 15. Hans schreef:

  Mooi lied en prachtig gezongen. Als Davina Michelle dit zou zingen, zouden we vol inzetten op Maastricht 2021. Alleen jammer dat ik werkelijk niets van de tekst kan verstaan, maar ja, dat zou met een Roemeense tekst niet anders zijn…

 16. Paysbart schreef:

  Fantastisch. Tot nu toe voor mij de beste kandidaat voor de overwinning in Rotterdam. Eigentijds, bijzondere stem. Gewoon mooi!

 17. Bandido schreef:

  Mooi en intrigerend nummer, ik vind het tot nu toe het beste liedje dat er is gekozen. Grote kanshebber voor de winst verwacht ik. Ze kunnen ook mooi van de technische mogelijkheden gebruik maken in Rotterdam, want dat hologram leent zich daar uitstekend voor. Boekarest ‘21, klinkt goed!

 18. Mike B schreef:

  Ps: is de nieuwe uitvoering van Armenië er al?

 19. Richard schreef:

  Wat een bagger. Als dit eigentijdse muziek is ben ik blij dat ik niet in deze tijd opgroei en gelukkig de jaren 80 en 90 van het songfestival heb meegemaakt. Ik hoor dit lied nu voor het eerst en verwachtte een super lied. Maar dit Isaac wat gebrabbel. Zal wel niemand verbazen dat Kroatie tot nu toe mijn enige favoriet is. Gelukkig nog 18 liedjes te gaan.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Ik heb hetzelfde gevoel.

  • Mike B schreef:

   Hahahaha hahahaha hahaha

  • Beer schreef:

   Dat mag. De jaren 80 en 90 zijn echter voorbij en over 30 jaar klagen de jongeren van nu over de muziek van 2050 en dat deze muziek toch écht goed was. Het heeft recht tot bestaan – ga naar de wc als het je niet zint.

   • Richard schreef:

    Waarom zou ik. In de jaren 80 / 90 was er ook genoeg rommel en dan was er ook tijd om commentaar te geven over de act. Ik zit dit gewoon uit hoor daarvoor ben ik een te grote ESF-fan. Maar ik mag toch gewoon mijn mening geven als ik iets niet mooi vind net zoals jij dat mag als jij dat wel mooi vindt.
    En ik heb me verteld. Nog 12 te gaan.

   • HJ schreef:

    Jongeren kijken niet naar het Songfestival. Dus als dit gedrocht van een lied op hen gericht is, zoals ook Griekenland doet, is er geen schijn van kans op een finaleplaats.

  • GerardMartin schreef:

   Voor mij wordt dit het laatste jaar, ik vind er geen barst meer aan!

 20. Nordman schreef:

  Een mooie bijdrage van Roemenië. Dit gaat hoog in mn lijstje eindigen. Hiermee kan Roemenië winnen, maar laat ze nog even goed naar de act kijken want die klopt nog niet. Cherry Red had ook mogen winnen, maar dat optreden was (bewust?) nogal matig gestaged. Had gewoon helemaal geen NF gehouden als je zo een duidelijke voorkeur hebt. De interval acts vond ik wel leuk.

 21. riccardo schreef:

  Deze vind ik dan weer wel leuk. Het heeft ook van alles niet maar wel een berg urgentie. Top.

 22. robbert-rotterdam schreef:

  Prachtig nummer, mooie tekst. Emotioneel. Heerlijk niet traditioneel Eurovisie-achtig, maar sluit goed aan bij de tijden van nu. Wie graag nog een beetje in het verleden blijft hangen, kan wellicht uitstekend terecht bij de vermoedelijke Servische winnaar, hasta la vista.

 23. Bjorn schreef:

  Zeer goede inzending van Roemenië, alleen jammer van het gegil door het publiek. De uitvoering kan beter, maar de sfeer is duidelijk. Dit gaat het goed doen.

 24. Rad schreef:

  Nee nee nee

 25. Andre schreef:

  Mooie song

 26. Br@m schreef:

  Had hier vooraf veel van verwacht maar live valt het winnende nummer erg tegen. In mijn ogen geen kanshebber voor de winst.

 27. Kenny schreef:

  Ook Roemenië vind ik best wel saai. Het liedje pakt mij totaal niet. Ik hoop dat er nog meer betere liedjes komen zoals Albanië en Noorwegen van 2019.

 28. Ben schreef:

  Geen finale voor Roemenië. Totaal geen vibe met dit lied en zal niet scoren, helaas.

 29. GerardMartin schreef:

  Het enige leuke hieraan vind ik die jurk, net of d’r tieten eruit vallen😝

 30. dick schreef:

  Overtuigd mij niet, na drie minuten had ik zoiets van tja: heel slecht is het niet maar het pakt me niet en vocaal ook weer op het randje hier en daar…

 31. RobbieR schreef:

  Cherry Red vond ik beter, maar dat zong zij zo zielloos. Dit was wel mijn nr 2, prima liedje.
  Toch hoor ik hier nog geen winnaar in.

 32. Jack Stuve schreef:

  ik neem een lading alcohol ,pfff bagger

 33. Benjamin schreef:

  Klinkt op plaat wel oké, maar ze kan het live niet waar maken. En die beugel moet echt verwijderd worden voor het moment suprême.

 34. S@g@ schreef:

  Er kan/moet nog veel gesleuteld worden aan de live uitvoering, maar toch is dit momenteel mijn nummer 1!

 35. Richard schreef:

  Ik heb het gevoel dat zelfs Joan, Sieneke of De Toppers in dit jaar de finale makkelijk gehaald hadden

  • Maarten schreef:

   Haha. Sieneke en de Toppers die hadden echt niet de finale makkelijk gehaald. Dat waren echt bagger inzendingen vergeleken de meeste van dit jaar. Het is nog niet echt een sterk jaar dit jaar.

   • RobOranjeFinland schreef:

    Woensdag komt er een toplied bij , hoop ik! Team Jeangu Macrooy MAKE it Happen!

   • Daan schreef:

    Ehm, Sieneke had de finale volgens de jury in 2010 gehaald hoor. Bovendien word Ik ben verliefd nog altijd in de Euroclubs (in Zweden en Portugal toen ik er was) afgespeeld en is het een grote hit geworden in Duitsland en Scandinavië. Als we de makkelijke finale in 2010 hadden was Sieneke zo naar de finale gegaan.

 36. art schreef:

  Wat een mooi nummer ook. Veel goede liedjes dit jaar. Deze staat bij de bookmakers op het moment op de 3e plaats, na IJsland en Litouwen. Wat een spannend jaar nu alweer! Heerlijk!

  • bjorn schreef:

   IJsland gaat die rol niet waarmaken. Dat ze zo hoog staan komt doordat ze vorige week topic waren op twitter, maar dat zegt natuurlijk niets. Zo gingen de mongolen van Finland een paar jaar geleden ook topic en zouden ook hoog scoren, alleen behaalde ze de finale niet eens. Litouwen is gewoon eigentijds en die zouden van wat er nu bekend is de televoting gaan winnen, bij de juries verwacht ik dat ze voor Duitsland, Noorwegen en Roemenië gaan.