Dit is de videoclip van Jeangu Macrooy’s ‘Grow’ [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

205 reacties

 1. Andre Geurtsen schreef:

  Prachtig, een pareltje of intro wat je zomaar ineens op een cd zou kunnen vinden, maar niet op single is uitgebracht. Wellicht niet commercieel genoeg voor de publieksvote maar zeker iets om trots op te zijn.

 2. Pietje schreef:

  Ook maar even mijn mening: ik vind het mooi. Het is subtiel soulvol met een mooie tekst en een gospel achtige climax. Ik heb echter wel het idee dat ik pas op een derde van het nummer zit als het al afgelopen is. Drie minuten zijn duidelijk te weinig om dit nummer tot z’n recht te laten komen. Ik had ook gekozen voor een andere productie, het klinkt wat mij betreft te ingetogen allemaal. Maar dat is persoonlijk.
  Denk ik dat het gaat scoren? Nee. Vooral bij televoting kan het wel eens heel erg tegenvallen (0-10 punten ofzo). Ik verwacht wel wat jurypunten. Bij de staging en hoe het in beeld word gebracht valt wel veel te winnen nog. Het is een nummer dat je mee kan nemen en dat visueel moet versterken.

 3. Leendert Jan schreef:

  Oh ik vind het echt een prachtig nummer! Wat een fijne inzending heeft Nederland weer! Totaal weer wat anders, en ook weer heel veel mogelijkheden voor een mooie setting op het podium. Wel weer risicovol, maar ik heb er zeker vertrouwen in dat Nederland het stukken beter gaat doen dan de gastlanden in de laatste jaren.

 4. Maarten schreef:

  Moeilijk om te zeggen wat ik hier van moet vinden. Het is zeker een mooie inzending of het gaat scoren geen idee. Vooral voor de televoting zal het spannend worden. Soms verbazen die mij toch en geven meer punten dan verwacht. Zowel bij de Common Linnets als bij Duncan deden we het beter bij de televoting dan bij jury.

 5. Richard schreef:

  Nog een positieve reactie
  https://youtu.be/sXzPkBqiCus

  • Peter schreef:

   Ja en die is ook al zo lekker belangrijk, pfffffffffffffffff minkukels all over the world. We hebben morgen nog, de live uitvoering bij DWDD. Wie weet

   • Hans schreef:

    Peter, wat maak jij je druk zeg over wat anderen vinden… Hilarisch gewoon!

   • Peter schreef:

    Net zoals jij je druk er over maakt dat anderen het slecht vinden of goed of wat dan ook. Doeiiiiiiiiiiiii Hans

  • Peter schreef:

   Net als bij alle recensies over wat dan ook, het is maar de mening van een iemand. Niet belangrijk en nietszeggend, net als alle positieve en negatieve reacties hier.

 6. Lion schreef:

  Is niet mijn nummer zoals Arcade. Weer een ballad, de zoveelste voor NL helpt ook niet echt.

  • Robinson schreef:

   Hoezo de zoveelste ballad? We hadden van 2015 t/m 2018 vier jaar op rij geen ballad.

   • Lion schreef:

    Nou, lekker vlot gaat ook anders hoor. ..O’gene, Waylon, Trijntje, Douwe. ALS je dat vlot vind, dan snap ik het.

 7. 020Nick schreef:

  En Andy van Eurovoxx is ook om:
  https://www.youtube.com/watch?v=-wq1UnKZTNI

  • Peter schreef:

   Kijk Hans, weer zo’n minkukel waar je niets aan hebt en hier aangehaald wordt als de wijsheid in pacht hebben. Zo niets zeggend dit soort domme en onzinnige youtube filmpjes waar heel de wereld op geilt. Heel het volk loopt achter dit soort onzinnige mensen aan als dat ze de waarheid in pacht hebben. Hilarisch tot op het bod, o ja, Nederland zet ook zo’n iemand in op Internet tijdens het festival, ene Nicky whahahahahahah

   • Dirk Marko schreef:

    Wordt je soms niet moe van jezelf?
    En heb je nu echt niets beters te doen ..
    1 woord hiervoor: sneu

   • Hans schreef:

    Chill toch een beetje gast, je bewaakt dit forum hier alsof je leven ervan afhangt! Als iemand hier een youtubefilmpje wil plaatsen dan is daar niets mis mee, ieder ander heeft net zoveel recht om hier een reactie te plaatsen als jij dat hebt…. zo erg is het allemaal niet Peter.

   • Peter schreef:

    Net zoveel als jij Dirk Marko, ik kom jou vaker hier tegen en je hebt ook overal een mening over. Wie is er dan sneu. Het gaat mij er enkel en alleen weer elk jaar om dat je hier op deze weblog geen eigen mening mag hebben. Ben je tegen wordt je afgeserveerd, ben je voor eveneens. Ieder zijn mening is net als een recensie over een boek, film, cd, etc etc, of wat een Angela de Jong vindt, het is jouw of haar mening, meer niet. Nietszeggend tot de laatste letter.

 8. 020Nick schreef:

  The letargic sloth is ook blij:

  https://www.youtube.com/watch?v=Fbe8_x-h0Fs

 9. Jack Stuve schreef:

  Heb het nu een paar keer gehoord, nee, als albumtrack of zo,leuk,maar niet voor het festival,maar ja een ieder zijn smaak. Ik ga voor belgie.

 10. Bandido schreef:

  Ik heb hier helemaal niks mee, wat een zouteloze hap. Niks mis met de zanger overigens, maar hij verdient een beter lied dan deze slaapverwekkende toestand. Ook nog eens heel voorspelbaar. Heel jammer, maar ik verwacht dat dit heel laag gaat eindigen.

  • Wim1970 schreef:

   Ik verwacht ook dat we in de onderste regionen gaan eindigen, dit is te saai voor het songfestival, zit ook helemaal geen climax in.

   • Wim1970 schreef:

    Ik vind het prachtig, maar gaat geen potten breken op het songfestival.

   • dany schreef:

    dat denk ik ook hij heeft het geluk om als gastland in de finale te staan,anders had dit saaie lied de finale niet eens gehaald vrees ik

 11. xxx schreef:

  Heel apart, het zal opvallen tussen 25 anderen. Her is veel minder instant dan Arcade. Gelukkig kwalitatief goed.

 12. xxx schreef:

  Waar zou San Marino dit jaar mee komen?
  Je hoort er itt andere jaren niets over.
  Ik hoop op een bekede Italiaan(se) met een klapper in de eigen taal.

  • JandeTaalregelman schreef:

   Het laatste verhaal over San Marino noemde Senit die in 2011 al meedeed. Er schijnen vanavond mededelingen over gedaan te worden.

 13. Michael schreef:

  Het is in ieder geval weer iets heel anders, maar hoe mooi zijn stem ook tot zijn recht komt kan ik er niet warm van worden. Nee ik ben niet enthousiast, maar ook niet teleurgesteld. Had zo’n soort nummer wel verwacht. Hij blijft tenminste trouw aan zichzelf. Dat is een goed iets

 14. Benjamin schreef:

  WAAR DE LOOS! Onsamenhangende, pretentieuze nikserigheid.

 15. Raw schreef:

  Waar is Ilse? Cornald, tijd om te gaan ipv vriendje naarvoren te schuiven. Niks persoonlijks tegen Jeangu maar helaas. Het is niet herkenbaar zoals ‘Loving you is a loosing game’. Lijkt wel 6 ipv 3 min. Ondanks dat, veel succes. Denk 20-26 plaats.

 16. Karel Kurk schreef:

  Appff wat een reacties weer, ach het komt inderdaad wat langzaam opgang, maar een slecht nummer is het zeker niet, ik wacht gewoon rustig af wat het wordt op tv straks in mei. In ieder geval gewoon een degelijke inzending waar we trots op kunnen zijn :)

 17. Hein schreef:

  Tis net zondag:
  Eerst lekker slapen(3kwart van het nummer) en dan naar de kerk.
  Halleluja wat een vreeeeselijk nummer.

 18. RobOranje Finland schreef:

  Jeangu Macrooy steekt zijn nek uit, ga er maar aan staan, als je voorganger, Duncan Laurence , gewonnen heeft. Jeangu verdient daardoor nog meer onze steun. Te gek dat hij inmiddels op Itunes nummer 1 staat, dat de recencies heel goed zijn , de bookmakers wakker worden en het straks in mei prachtig wordt.

  • Tippy 2 schreef:

   Ik zie de bookmakers nog niet wakker worden…Zakt weer een plaatsje naar 15

   • Micheline schreef:

    Zakt om dat ze juist wel wakker zijn , er valt niets te aan verdienen..

  • Lion schreef:

   Hij heeft het best makkelijk als je daardoor gelijk in de finale staat. Scheelt weer.

 19. Inez schreef:

  Sorry Nederland niet mijn smaak heb het niet voor gospel en dat was het lied van Sweden vorig jaar ook

 20. Marinus schreef:

  Gelukkig niet dertien in een dozijn. Veel landen reeds gehoord en Nederland hoort zeker bij de top vijf op dit moment. Totaal iets anders. Ik hou er van. Nu een mooie setting op het toneel en dan knallen.

  • Wim1970 schreef:

   Hoe kun je nu knallen met zo’n dodelijk saai nummer.

   • Peter schreef:

    Ik kan nou niet echt uit jouw commentaren hier opmaken dat je het een geweldig nummer vindt, zoals je beweert. Ik hoor alleen maar negativiteit bij je, zoals bij alles in jouw leven.

 21. Placide schreef:

  Echt slecht is dit nummer zeker niet, maar ik kan me niet voorstellen dat we met dit nummer opnieuw gaan winnen.

  • Hans schreef:

   Maar dat weet je dan ook nooit van tevoren. Ik wil niet steeds met CATS aankomen, maar eigenlijk zou na 2014 iedereen moeten begrijpen dat het afschrijven van een liedje dat je niet direct aanspreekt volstrekt onzinnig is. Ik ben het wel met je eens dat het miet slecht is: ik vind het prachtig!

 22. Tippy2 schreef:

  Ik kan er maar niet aan wennen. Op de radio hadden ze het over een groei diamant, echter tijd om te groeien is er niet alleen een optreden in de finale. Vooral de eerste minuten is een worsteling ..voordat er wat gebeurd haak ik al af. Voor het eerst in mijn songfestival geschiedenis, en die telt al best wat jaartjes, staat onze eigen bijdrage niet eens in mijn top 20… 😱

 23. Thomas schreef:

  Ik denk dat dit lied de potentie heeft om iets heel speciaals te worden wanneer het op het podium gebracht wordt. Vind ik het nummer even goed als Arcade? Nee, helaas niet. Gaan we hiermee winnen? Nee, ik denk het ook niet. Vind ik het mooi? Zeker! Daarnaast vind ik het heel gedurfd om met zo’n lied naar het Songfestival te gaan.

  Ik kan totaal niet voorspellen waar dit gaat eindigen. Dit kan zomaar laatste worden of in de top 5 belanden, maar ik vind de eindnotering dan ook niet zo relevant. Als Jeangu met dit lied mensen kan raken en misschien helpen of steunen, dan is het nummer al geslaagd.

 24. Dirk Marko schreef:

  Over de vocalen van Jeangu hoeven we ons iig niet druk te maken.
  Was werkelijk spot on in DWDD.

 25. Thijn schreef:

  Wow…. live gezongen komt ie echt wel binnen!!!

 26. Ron schreef:

  WOW zo mooi gezongen in de DWDD echt prachtig kippenvel

 27. Harm Stirnberg schreef:

  De live versie heeft mij omver geblazen. Live komt het veel beter uit de verf. Zet hem op team Jeangu 🇳🇱🇳🇱🇳🇱

 28. Mike schreef:

  Kan nog zo mooi gezongen zijn maar daar draait het bij het songfestival niet altijd om….Veel liedjes met goede zangers hebben vaak niet eens de finale gehaald.

 29. RobbieR schreef:

  Live komt het lied beter tot zijn recht, goede live uitvoering hoor.

 30. Nordman schreef:

  Live zoals verwacht, goed, maar dat verandert het lied niet. Het duurt echt wel even voordat het nummer op gang komt. Dat zou je kunnen oplossen door visueel met iets heel sterks te komen, zodat de aandacht meer naar het visuele wordt getrokken. laat ze daar eens goed over nadenken.

  • Escpower schreef:

   Waarom moet een lied altijd opgang komen? Natuurlijk kan dat je persoonlijk voorkeur zijn en heb je liever een lied wat iets sneller loopt, maar als dat de intentie niet is van het lied hoeft het toch ook niet opgang te komen?

   Het is heel simpel bij dit lied, of je vindt het niks of je vindt het prachtig. Maar wat hier geleverd wordt is pure kwaliteit, het zit goed in elkaar, het is goed geproduceerd, de manier hoe de akkoorden zijn samengesteld is prima. Dat je het saai vindt is natuurlijk helemaal je eigen mening en dat is natuurlijk helemaal je goed recht, maar een nummers zoals dit komt eigenlijk al bij de eerste noot op gang . Het pretendeert namelijk die drie minuten lang niks anders te zijn.

   • Dirk Marko schreef:

    Ik had dit niet beter kunnen verwoorden.!!!

   • Nordman schreef:

    Wel eens met het eerste gedeelte van je post hoor. Een lied hoeft zeker niet altijd op gang te komen, alleen de opbouw in dit lied is zo subtiel, dat de kans aanwezig is dat de gemiddelde kijker vroegtijdig afhaakt. En dat zou zo jammer zijn, want dit lied verdient de aandacht van de kijker. Maar dan moet je je als team realiseren dat je er een staging bij verzint die de kijker dwingt om te blijven kijken. Het is geen luister festival.

    Ik heb overigens gisteren al aangegeven dat ik dit een kwalitatieve inzending vind.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik denk dat dit enerzijds een songfestivalkwaal is, omdat we decennialang gewend zijn aan meezingertjes met verhoging op het eind. Dat wennen mensen niet zomaar af.
    Anderzijds leven we in een tijd met haast. Er moet wat gebeuren, anders zappen we weg.
    Zelf ben ik wel al lang van het eerste af, maar ja, ben ook een product van deze tijd en vind de opbouw tergend langzaam. Ik vind de zanger prima, het lied raakt , maar die opbouw had voor mij echt sneller gekund. Ik kan me heel goed voorstellen dat oom Ratko uit Belgrado en tante Samantha uit Brighton tijdens het liedje op hun dooie akkertje een bakje chips in de keuken gaan halen.

 31. jos schreef:

  onwijs goed gezongen in DWDD , wordt een top 5 notering

  • hilda schreef:

   absoluut geen top 5 ergens in de middenmoot gaat bij de televoters niet scoren het is gewoon boring gaap gaap

 32. RobOranjeFinland schreef:

  Wat een uitstekend live optreden van Jeangu, wat een toplied……….winnen zou te gek zijn……….maar dat hij gat scoren in Rotterdam lijkt mij wel duidelijk…….een schitterende act ,een Ahoy die compleet achter je staat, het zou zomaar kunnen dat we een Ierlandje gaan doen……..

 33. Lion schreef:

  Televoters stemmen niet voor, en oostblok waar de meeste amper engels begrijpen wordt helemaal lastig als er weinig herkenning ergens in zit.

 34. RiaNL schreef:

  Of Nederland met dit lied gaat winnen, is nog moeilijk te zeggen en eigenlijk hoeft dat ook niet. Bij mij is het lied echt gaan “groeien”, al vond ik het meteen de eerste keer wel al heel mooi. Maar de live uitvoering van vanavond is echt zo prachtig !! Ik heb er echt van genoten. Ook deze inzending van Nederland vind ik geweldig en ben er heel trots op. Zet hem op Jeangu !!

 35. Thomas schreef:

  Voor wat het waard is: Wiwibloggs is enthousiast :) Toch altijd goede publiciteit als die fan zijn van je inzending

 36. GerardMartin schreef:

  Hij heeft het inderdaad prachtig gezongen in DWDD en is in mijn ogen en oren de beste tot nu toe. De rest vind ik op enkele uitzonderingen zoals Belgie, Litouwen en IJsland na hopeloze goedkope computer rommel, zoals ik die dagelijks uit allerlei winkels in Hoog Catharijne hoor schallen. Maar die rommel is helaas wel waarop het overgrote deel van de songfestivalkijkers zit te wachten en op zal stemmen.
  Jeangu zal het jammer genoeg alleen van de vakjury moeten hebben vrees ik.

  • Wim1970 schreef:

   De vakjury zal hier waarschijnlijk wel voor gaan, televoters absoluut niet. In het nummer van Portugal zat tenminste nog een melodie, die hier ik niet in dit nummer. Nummer is gewoon te saai voor het songfestival.

  • Matje schreef:

   Portugal kwam niet over omdat de staging niet goed was en het camerawerk ook niet klopte , het was wat rommelig. Een mooi lied moet sfeervol neergezet worden , daar ligt de kracht ,

 37. Bjorn schreef:

  Ik voorspel een elfde plaats. Ruim top 10 bij de vakjury’s, maar de televoting wordt een teleurstelling

 38. Jeroen-R'dam schreef:

  Schitterende uitvoering en of je hier nu 1e, 12e of laatste mee wordt……..je hoeft je niet te schamen voor zo’n inzending!

  Vwb de kleding ;-) zou ik dat zeker wel doen. Beide avonden zou een stylist of adviseur op zijn plaats zijn geweest.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vond die kleding juist erg mooi en karakteristiek. Laten we ajb als fans hem niet proberen kleding adviezen te geven. Hij kan prima zelf beslissingen nemen.

   • Jeroen-R'dam schreef:

    haha robbert…..hij zit ook echt niet op mijn advies te wachten hoor maar ik vond het afgrijselijk…..alsof het bij de kringloop vandaan kwam maar het is net als bij het lied……zoveel smaken dus je kan het nooit iedereen naar de zin maken.

  • Raw schreef:

   Klopt.

 39. Micheline schreef:

  Op gang komen gebeurt het hele lied niet. Het openbloeien ervan gebeurt te traag dat is ook het commentaar wat je vooral heel veel tegenkomt. De opbouw is weliswaar zo bedoelt zoals het abrupt einde maar had gerust nog 2 zinnen langer mogen/ kunnen duren. That’s it ?! A respectable desant song but I feel so cheated at the end, klinken vele reacties. Dat het live goed zou gaan klinken hoefden we niet over te twijfelen. Desondanks pakt dit lied me nog steeds niet in.

 40. S@g@ schreef:

  Grow vind ik echt een bloedmooi nummer met een heel onconventionele opbouw. De betekenisvolle songtekst groeit mooi mee naar de uiteindelijke climax. De live uitvoering benadrukt nog eens te meer wat een geweldige zanger Jeangu is.
  Ik heb het al gezegd ik begrijp de negaviteit hier echt niet.
  Grow prijkt bij mij helemaal bovenaan mijn lijst.
  PS: ik ben geen Nederlandse ;-)

 41. Ron schreef:

  Grow vind ik echt geweldig mooi. Net live bij 538 en het komt zo binnen prachtig.

  https://www.youtube.com/watch?v=2XuAo-RcoGA

 42. Peter schreef:

  Net de live versie gehoord bij DWDD, helaas beklijft het nummer niet en straalt het samen met de uitvoerder een hoge saaiheid uit. Om dit bij de televoters onder de aandacht te brengen zul je van goede huize moeten komen.

  • Peter schreef:

   Ach en het is weer zo ver, je mag geen mening hebben bij deze club. Nou pech gehad, die heb ik wel. Vorig jaar top inzending, dit jaar valt het tegen, punt.

 43. riccardo schreef:

  Als ze de warmte die het uitstraalt zoals bij het live optreden in DWDD kunnen vertalen naar Ahoy zie ik het het ook bij televoters veel beter doen dan sommige hier nu denken.
  Een onconventioneel nummer vraagt om het soort staging waar dan ook weer veel commentaar op komt. Hou het simpel, in de kring bijvoorbeeld, denk ik.
  Wat een beauty mensen, echt!

 44. Robert schreef:

  Laten we afstappen van het traditioneel denken van couplet/refrein/couplet/bridge/en dan refrein een octaaf hoer en knallend einde. Het gaat om hoe het lied binnenkomt en wat het met je doet. En Jeangu raakte mij behoorlijk met het optreden bij DWDD. Vorig jaar raakte juist de clip van Arcade mij meer. Uiteindelijk hadden ze net op tijd het optreden bij de ESF ook goed voor elkaar en raakte met name het einde mij enorm. Ik bedoel alleen massa te zeggen.Laten we kijken hoe het straks in Rotterdam overkomt. Het is in ieder geval een lied waar veel over wordt gesproken en echt onderscheidend is. En daar mogen we echt heel erg trots op zijn.

 45. Richard schreef:

  Ik denk dat Matt van escunited het goed verwoordt in zijn reactie. Het is een risico deze inzending. Kwaliteitsinzending maar heeft het ‘appeal’ genoeg om in 3 minuten een zodanige indruk te maken dat er mensen op gaan stemmen. Omdat Nederland in de finale staat kun je inderdaad nu best zo’n risico nemen.

 46. JECH schreef:

  Het heeft even geduurd maar ik moet mijn mening bijstellen. Na een aantal luisterbeurten vind ik het toch wel een heel mooi nummer. Echt heel mooi. Jammer dat de televoters het maar 1 keer te horen krijgen. Daarom is het noodzaak dat dit perfect in beeld gebracht wordt. Net als bij Duncan zonder publiek in beeld. Sereen en sfeerverhogend, dan gaat het dak eraf in Ahoy!

  • Michael schreef:

   Ik vond het alles behalve goed in beeld komen bij duncan. Het nummer zorgde ervoor het net won, omdat het gewoon het beste nummer was. Als het op beeld had gestaan als een huis hadden we met grote afstand gewonnen

   • Maarten schreef:

    Het goed in beeld brengen was over het algemeen in 2019 een probleem. Alleen Australië werd echt goed in beeld gebracht, maar werd daardoor 9e en kwam niet door het nummer.

   • JECH schreef:

    +1 +1 +1+1 +1 +1+1 +1 +1+1 +1 +1+1 +1 +1

 47. xxx schreef:

  De laatste keer dat NL het festival organiseerde won Ierland onverwacht, door de kwaliteit van het lied.
  Dit jasr zijn er ook niet echt uitschieters. Aan Nederland denk je niet meteen als winnaar. Maar als het live goed in beeld komt, kan de kwaliteit van dit lied er voor zorgen dat het echt mee kan doen om de punten.