Dit is de videoclip van Jeangu Macrooy’s ‘Grow’ [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

205 reacties

 1. GerardMartin schreef:

  Ik vind het mooi maar heb helaas niet dat gevoel van vorig jaar. Misschien komt dat nog. In ieder geval een van de besten tussen alle prullaria van dit jaar.

 2. GerardMartin schreef:

  Ben zeer benieuwd naar de live versie morgen!

 3. Dennis schreef:

  Ik vind het maar niets. Te eentonig en het kabbelt maar verder.

 4. René schreef:

  Lastig.. vind ik het nummer nou geniaal of dodelijk saai? Na 3 keer luisteren weet ik het nog niet.. en in mei hoort het publiek het maar 1 keer.. pfff, ik weet het niet

 5. Peter schreef:

  Helaas, stem doet me niets, nummer doet me niets, het lijkt wel of we te mooi, te goed over willen komen. Twijfelgeval, middenmootje of toch helemaal onderaan rechts-.

 6. Michelle schreef:

  Staging kan misschien geweldig zijn maar ik zie hier geen winnaar in

 7. Peter schreef:

  heb niet het Wow gevoel zoals bij Arcade.

  • Steve schreef:

   Ik had ook geen WOW gevoel bij Toy en toch heeft het gewonnen. Soms is iets gewoon heel mooi

   • Peter schreef:

    Nou Toy en mooi Whahahahahahaha

   • Peter schreef:

    Jij mag het mooi vinden Steve, ik ben een andere mening toe gedaan. Maar zoals gezegd, het is enkel en alleen de mening van 1 iemand, die van jou, die van mij, die van wie dan ook. Dat is ook waarom ik nooit recensies lees, van wat dan ook. Nietszeggende onzin.

  • Steve schreef:

   Ter verduidelijking. Ik had geen WOW gevoel bij Toy en dat won, jij hebt geen WOW gevoel bij Grow, dus waarom zou dat niet kunnen winnen. Je kan niet ontkennen dat het een mooi liedje is.

 8. Daan schreef:

  Gaap, wat een kwalitatief uiterst treurig zeik nummer. Als we niet al in de finale stonden had dit never nooit de finale gehaald. We hadden verdorie een Anouk of Within Temptation kunnen hebben in Rotterdam ipv dit beste vriendje van DWDD. Blijft zonde

 9. Samson schreef:

  Mooi nummer, er zitten verschillen in, blijft in mijn ogen vrij spannend.
  Top 10?

 10. Kenny schreef:

  Arcade was niet mijn smaak. Maar dit al helemaal niet. Helaas geen eerste plek dit jaar. :/

  • Jan schreef:

   Hahaha en Arcade was niet je smaak zeg je? Dat is dan een heel goed teken!

 11. S@g@ schreef:

  Prachtig nummer en uitmuntende zanger. (begrijp de negativiteit absoluut niet)

 12. Richard schreef:

  Wat een geweldige inzending hebben we. Hoezo kabbelt voort? het heeft een prachtige opbouw van verstild begin naar prachtige climax. Kippenvel. Dit is waar het om hoort te gaan Music First!

 13. Rick schreef:

  Prachtig song en clip het raakte me echt heel erg .
  Enige minpuntje het einde…
  Ik had het zelfde gevoel als bij Sobral dit gaat live heel veel impact hebben!!!

 14. Beer schreef:

  ‘Lied te goed voor het Songfestival.’

  Net als al die andere klassiekers. Paenda.

 15. Richard schreef:

  Valt mij op dat de reacties op YouTube echt voor 80/90 procent positief zijn

  • robbert-berlin schreef:

   Op internationale fora zijn de reacties zeer gemengd en in polls bevindt hij zich in de middenmoot. Ik wijt dat aan de toegankelijkheid. Lied ‘hapt’ niet meteen makkelijk weg, is tamelijk arty en vraagt om actieve en open houding luisteraar. Dat is wel een nadeel als je grote groepen televoters wil winnen uit alle lagen van de bevolking. Enige remedie: heel goede, betoverende staging, uitmuntend camerawerk. Mijn eerste, voorlopige analyse is: selectiecommisie is weer terug bij de periode voor 2019. Kwalitatieve bijdrage, geschikt voor met name jury-oren,maar zonder grote televoting-appreal.

 16. Max Mark schreef:

  Grappig dat er velen, heel veel, positief zijn. Via Twitter, buitenlandse fora, pers. Natuurlijk ook kanttekeningen. Maar ik vind het altijd wel opvallend dat er hier op deze weblog de negatieve(re) reacties zichtbaar zijn.

  Maar goed. Ieder zijn mening. Wat mij betreft: erg mooi, prachtige tekst, superstem, prima opbouw. Daarnet in DWDD kippenvel. Misschien te niche. Te artistiek. Maar hé, het is een mooie, afwijkende, bijzonderebijdrage!

  • Michael Adam schreef:

   Mee eens! Ik vind deze weblog top! Super snelle en neutrale berichtgeving. Helaas zijn er zoveel reacties negatief over het algemeen… natuurlijk mag iedereen een eigen mening hebben. Maar helaas overheerst negativiteit hier onder vrijwel iedere post.

   • Peter schreef:

    Kritisch hoeft niet direct negatief te zijn, dat jullie dat zo zien en lezen zegt meer over jullie.

 17. Dick schreef:

  Laat ik een lans breken en tegen de nare commentaren in gaan: ik vind het mooi, heel mooi zelfs. Het einde raakt me en laat me flabbergasted. Een inzending waar we trots op mogen zijn en by far het beste wat er tot nu toe voor dit jaar gekozen is. TOP!

 18. Richard schreef:

  Ik weet het niet. Muzikaal best ok. Goede stem dat zeker. Maar het doet mij in 3 minuten te weinig. Ik zal het niet doorspoelen of slippen als hij op spotify langskomt maar ik heb ook niet de behoefte om dit op re-play te zetten.

 19. RobbieR schreef:

  Nee na 3 keer luisteren pakt het mij ook niet. Jeangu is een goede zanger met charisma.
  Maar het nummer vind ik ook eentonig, laatste minuut denk ik OK, hier komt het. Maar dan houdt het abrupt op.

 20. Peter schreef:

  Even een opmerking: vorig jaar werd iedereen lyrisch na de bekendmaking van Arcade en stonden we direct fier aan top bij de wedkantoren, nu na de bekendmaking een schamele 16e plek, Litouwen en IJsland fier bovenaan. De strijd zal dit jaar ook tussen deze 2 landen gaan. Nederland een middenmoter, niet indrukwekkend genoeg. Zoals door vele al aangegeven een saai voortkabbelend nummer, geen hoogtepunt, vocaal niet indrukwekkend.

  • Marc schreef:

   Wedkantoren zullen sowieso niet veel geld inzetten op het organiserende land, dus denk dat dit beetje vertekend beeld geeft! Maar iets hoger had wel leuk geweest! Maar tis nog geen uur officieel, hier kunnen we pas echt iets over zeggen als alle nrs bekend zijn!

   • Peter schreef:

    Oh nu waait de wind ineens anders. Vorig jaar stonden we direct op 1 en bleven daar staan

  • 020Nick schreef:

   Peter, de wind waait elk jaar anders.. Vorig jaar meteen op 1, common linnets pas na de uitvoering op 2…

  • Wil van Bil schreef:

   Petra de waarzegster

 21. Rayana schreef:

  Zeker geen slecht nummer maar misschien te saai om het ESF 2020 te winnen.

 22. RiaNL schreef:

  Ik vind het een prachtig lied. Net als vorig jaar ben ik ook dit jaar heel trots op onze inzending. Ik verheug me al op de live uitvoering van morgen !!

  • Marc schreef:

   Precies, hier hetzelfde gevoel!
   Denk dat vele hadden gehoopt op een een vrolijk positief uptempo lied, including me want ook Jeangu heeft zo’n soul sound en uitstraling. Na het nummer gehoord te hebben gelijk kippenvel, en wil het nogmaals horen, júist na die geweldige gospel opbouw! Of we nu linker of rechterzijde vh lijstje eindigen, dit is iets waar we echt trots op mogen zijn!

 23. Ronald schreef:

  Noem me maar een azijnpissers. Dit is gewoon niet de juiste inzending. Nummer moet je misschien 100x horen en in mei horen de meeste mensen het maar 1x. Misschien kan hij met de act nog wat punten scoren maar vrees voor t ergste van die Belgische pannenkoek is weer aan zet.

 24. JECH schreef:

  Jammer dat hij vocaal niet alles laat zien wat hij in huis heeft. Zijn optreden in het MECC (youtube) is zo fantastisch gezongen, ik hoor daar niets van terug in dit nummer. Daar had ik wel stilletjes op gehoopt. Gemiste kans.

 25. Ed schreef:

  De balans in het nummer voelt niet goed, en daardoor krijg dat het eerste stuk te lang voelt en het tweede deel te kort. als er dan ook mooie maar ook best gekke stiltes vallen, waarop weer een soort bridge komt wat geen echte bridge word, dan wordt het dus dit. Mooi en sterk maar niet mooi en sterk genoeg. Ik hoop stilletje op een korter begin, het duurt bijna 1 minuut voor je ontward waar het nummer naar toe gaat.De laatste 35 seconden bouwt het op, maar ook daar had het duidelijker gemogen, noem het spontaner.
  Je hoort het ook bij het interview bij DWDD er zijn vele versies geweest, en precies DAT hoor je eraan af. – Kill your darlings, – het nummer zelf is zooo sterk maar de productie en duidelijkere keuzes zouden het nummer zo veel sterker kunnen maken !!
  Ben beniuewd of er iets aan gesleuteld gaat worden, ik hoop het echt want hoe graag ik dit nummer en Jeangu ook wilde omarmen, het lukt me nu (nog) niet …………

 26. Erwin schreef:

  Saai en eentonig. AVRO/TROS wilde geen enkel risico lopen om het twee keer achter elkaar te moeten organiseren. Missie geslaagd. Jammer, want bijna zijn hele repertoire is beter dan dit. Ik had echt gehoopt dat het “Freedom” zou worden zoals in de pers een paar weken geleden geopperd werd. https://youtu.be/YryxdcmU9to

 27. Starkoo schreef:

  Beetje in de zelfde categorie dan Birds van Anouk, top 10 is het zeker maar winnen, kan natuurlijk wel. Echt weer een lied waar het over music gaat!

 28. Nena schreef:

  Hele leuke jongen bij DWDD. Maar het liedje vind ik heel erg saai ook al zal het kwalitatief goed zijn. Haalt het bij lange na niet bij Arcade.
  Daar was ik meteen weg van na de eerste keer luisteren. Ach, we hebben vorig jaar gewonnen en in die bubbel zit ik nog steeds enigzins. De voorpret was geweldig, het moment dat we wonnen was ik euforisch en de napret ook fantastisch. Dat kunnen ze ons nooit meer afpakken.

  • Wim1970 schreef:

   Zo is ‘t.

  • robbert-berlin schreef:

   Het staat als een paal boven water dat Arcade toegankelijker was. Daar gaat het ook werkelijk om en daarom moet staging nu voor compensatie gaan zorgen, extra inspanning om het lied naar de mensen te brengen.

 29. andre schreef:

  vreselijk wat een erg nummer…..ga weg met dit soort zelf ingenomen nummers en teksten…stop met dat pretentieuze gevoel in een liedje stoppen en dan zeggen het is zo anders en heeft zo veel kwaliteit. het zal bij de laatste 10 eindigen. wat een geluk dat het niet door de voorrondes heen moet. werkelijk zo een verkeerde keuze gemaakt met dat team van het songfestival. stelletje gillende eikels.

  • Jan schreef:

   Niks mis mee als je het niet leuk vindt, maar zag dat dan gewoon. Dit is één van die commentaren die onnodig op de man speelt. Get a life, andre. Als dat tenminste je naam is…..

  • erika schreef:

   helemaal mee eens…….wat een afgang voor eigen publiek!!!!!!

 30. Ben schreef:

  Ik snap al deze negativiteit niet. Jeetje fans we zijn wel de host van 2020. En ons lied gezongen door Jeangu is geweldig! Of je er nu mee ens bent of niet het is qua opbouw grandioos. Na 3 keer te hebben geluisterd merkte ik dat het lied bij me in mijn hoofd bleef hangen. Ahoy gaat er stil van worden. And beste fans….OPEN UP!

  • Peter schreef:

   Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak

  • Jan schreef:

   En gelukkig leggen we ons daar dan bij neer en steunen vervolgens onze Nederlandse afgevaardigde!! :-)

   • GerardMartin schreef:

    Juist, goed gezegd!

   • Peter schreef:

    En waarom zou ik dat moeten doen? Als ik het goed vind steun ik het, anders niet. Dat politieke correctheid geklets hier altijd. Iedereen in zijn waarde laten. De vindt het goed, de ander niet, het zij zo.

 31. Rikro schreef:

  Mensen zijn hier op deze blog altijd zo negatief. Luister eens goed..het is een masterpiece dit nummer. Afzeiken zijn jullie goed in op deze blog. Verder zijn overal reacties positief. Ga gewoon achter het nummer en artiest staan. Winnen misschi e n niet nee…maar verwacht je dat dan? We hebben vorig jaar gewonnen

  .en het lijkt alsof de meeste dit al weer vergeten zijn. Boog kan niet altijd gespannen staan.

 32. RobOranjeFinland schreef:

  Wederom een erg goede inzending van Nederland. Dit is wat het Songfestival echt nodig heeft, met alle respect voor de Servische dames Hurricane, maar Jeangu levert een topsong af. Alvast dromen van Amsterdam 2021?

  • Peter schreef:

   Dan wordt het toch echt Maastricht 2021, Amsterdam wil het niet organiseren, die willen alle toeristen en evenementen weren

   • Wim1970 schreef:

    Zeker nu daar ook corona is opgedoken, maar Maastricht gaat het nooit worden.

 33. Paysbart schreef:

  Wow. Ben echt onder de indruk. Schitterend lied, mooie stem en tekst, gezongen door erg sympathieke zanger. Hier mogen we trots op zijn. Zal in Ahoy vast prachtig in beeld gebracht worden.
  Ik denk dat juries hier voor gaan (net als OG3NE en Proud vorig jaar). Televote zal afhangen van de live uitvoering maar zou zo maar A la Salvador ook de tv kijker kunnen imponeren.

 34. 020Nick schreef:

  De eerste positieve review is al binnen!

  https://www.youtube.com/watch?v=HY7LDCFNsDE

 35. Dirk Marko schreef:

  Opnieuw een prachtige inzending van Nederland.
  Een prachtig verstild begin met een mooie langzame opbouw.
  Heerlijke stem waarna je wilt blijven luisteren, bij mij dus wel op repeat.
  Met een goede staging wordt dit een pareltje waar we trots op mogen zijn.

 36. Br@m schreef:

  Ik vind “Grow” een prima inzending. Had er vooraf weinig verwachtingen van maar het nummer is me 100% meegevallen. Ik denk dat men trots mag zijn op deze bijdrage en wens bij deze Jeangu veel succes toe in mei.

 37. Alviarin schreef:

  Mooi, er is duidelijk werk in gestoken om geen 13 in een dozijndeuntje af te leveren. Goeie stem. Music first, maar helaas pakt het bij mij niet in zijn geheel. Iets te musical en te gospel. Maar wellicht kan met een goeie uitvoering er nog iets van gemaakt worden om er wat meer peper in te steken opdat de kijker ook beroerd wordt.

 38. 020Nick schreef:

  Tweede positieve review.. Ok van een Nederlander.. maar positiviteit doet een mens goed..

  https://www.youtube.com/watch?v=abtTJflBKBU

  • Peter schreef:

   Jeetje dat jij dit soort onzin serieus neemt, echt sneu hoor. Maar het blijkt al weer, we moeten het allemaal weer goed vinden

   • 020Nick schreef:

    Het enige wat ik doe is een linkje plaatsen.. Hoe je het opvat is aan jou.. Maar de volgende wil ik best speciaal voor jou plaatsen hoor..:) Omdat je zo lekker reageert op me..;)

   • Peter schreef:

    Als je het plaatst omdat het positief is ben je het er mee eens. Plaats ook een negatieve reactie dan.

   • 020Nick schreef:

    Er staan pas 3 reviews online.. waarvan 1 in t spaans.. dus geen idee of die negatief is.. de andere twee heb ik net gepost..

   • Peter schreef:

    Effe google translate er overheen gooien hahahahahah

 39. riccardo schreef:

  Muzikaal, tekstueel en vocaal bezien vind ik het zelf een stuk spannender dan de ook heus wel smaakvolle clip. Te subtiel, te academisch, te niche mee eens hoor. Het is geen bop. Gelukkig herkennen veel mensen ondanks dat toch de kwaliteit.

 40. Steve schreef:

  Gelukkig kunnen jullie niet op Jeangu stemmen en de buitenlanders die het wel leuk schijnen te Vinden, wel. Vreselijke negativiteit.

  Ik denk dat dit met de backing vocals live echt een hoogstandje gaat worden en veel indruk zal maken.

 41. 020Nick schreef:

  Speciaal voor Peter, een matige review

  https://www.youtube.com/watch?v=hIa1zP2ocUM&t=101s

 42. Kees schreef:

  Dit is wederom een goede inzending waar we trots op mogen zijn, ik denk trouwens dat de live uitvoering dit nummer naar een hoger niveau gaat tillen, ik ben positief!

 43. Rad schreef:

  Nee

 44. Beer schreef:

  Ik vind het echt jammer dat teleurgesteld zijn blijkbaar niet een geaccepteerde emotie is. Je bent meteen een azijnpisser. Ik WIL het goed vinden en ik WIL erin kunnen geloven. Maar het is een koude kermis.

  • Peter schreef:

   Welkom in de wereld die Songfestival weblog heet.

  • Richard schreef:

   +1

  • robbert-berlin schreef:

   Hier ben ik het wel mee eens. Niet enthousiast zijn over de Nederlandse inzending moet gewoon kunnen en als het dan nog gemotiveerd wordt, is dat helemaal mooi en een goed startpunt voor leuke discussies.
   Ik vind het zelf een goed nummer, zeer zeker wel, maar twijfel over een brede toegankelijkheid ( lees ook: televoting-geniek). Die moet blijken tijdens live-uitvoeringen. Er zou eigenlijk iemand de commissie binnengehaald moeten worden die gevoel voor kwaliteit weet te combineren met sterk commercieel inzicht. Ik denk dat vorig jaar toch een soort toevalstreffer geweest is door de hulp van Ilse de Lange en denk dat er wél mensen in de commissie zitten met een uitgelezen en verfijnde smaak (bv Maas himself), maar niet met gevoel voor brede Europese smaak. En ja, ik ga er voorlopig van uit dat ‘grow’ geen televoting-kanon is tot het tegendeel is bewezen.

 45. Jan schreef:

  Prachtig nummer, mooie stem, geweldige tekst. Ik denk dat we heel blij mogen zijn met zo’n inzending.

 46. henk kremer schreef:

  Wat een mooi nummer! Hier gaat Nederland erg mee opvallen.

 47. Nordman schreef:

  Het lied vanavond voor het eerst gehoord. Mooi, maar het doet met niet veel. Het blijft ook niet hangen, het heeft niet een duidelijke hook. Zojuist weer naar geluisterd en ik vond het al beter worden, maar ik blijf op iets wachten dat maar niet komt. Wel denk ik dat het live voor een speciaal moment kan zorgen, maar dan moet de staging perfect zijn. Het lied leunt nogal op jurysupport en ik dacht dat we hadden geleerd om ook televoters te overtuigen. Dus moet de staging heel goed zijn en ik weet niet of dat gaat lukken met Pannecoucke. Met Arcade had het ook beter gekund, maar dat lied was zo krachtig en een stuk commercieler en dus herkenbaarder voor de televoter, dat het lied zelf niet veel nodig had. Met deze inzending is dat echt anders.

 48. Mike B schreef:

  Niet het wow effect idd. Misschien nog met goede staging Anders blijft het onderin hangen.

 49. Tippy2 schreef:

  Toen ik Arcade voor het eerst hoorde moest ik huilen. Grow doet me vooralsnog weinig tot niets. Denk dat dit voor het ESF een verkeerde keuze is. Wil je winnen dan moet een nummer de massa aanspreken. Grow is te moeilijk en ontoegankelijk. Ik zet toch vraagtekens bij de selectie commissie, die daadwerkelijk zegt te geloven dat dit nummer kan winnen.. tja…

  • Nordman schreef:

   +1, het lijkt alsof ze weer alleen rekening houden met de jury en de kijkers vergeten. Maar we gaan het zien. Het is een inzending dat kwaliteit ademt en waarmee we echt niet laatste zullen worden.

 50. Tom schreef:

  Het duurt te veel te lang voordat het nummer op gang komt…