‘Grow’ is Nederlandse inzending voor Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

136 reacties

 1. Rick schreef:

  Prachtige clip en song heel iets anders dan wat ooit gehoord hebben op ESF.
  Ik denk dat dit live heel bijzonder gaat worden.

 2. Marc schreef:

  Denk dat NL het wel goed gaat doen hoor, prima nummer, goede zanger met charisma en denk dat je hier met staging echt iets geweldigs van kan maken! Ook gezien alle concurrentie dit jaar (zojuist Swiss gehoord maar dat is pas boring zeg!!), gaat Jeangu voor een top 10 notering! En dat zou toch geweldig zijn?! En ja, wil ook wel eens een up tempo, maar kwaliteit vind ik belangrijker, en dat is dit zeker!!!!!

 3. Roel schreef:

  Alles wat nodig is zit in de song…
  Nu nog sterk visualiseren om iedere kijker te overtuigen dat het goed genoeg is voor het rechterrijtje.

 4. Mike B schreef:

  Is het al Pasen?

 5. RIA NL schreef:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=O9GAfFHZE-E&feature=emb_logo – Dit is de inzending van Zwitserland en ik vind het een prachtig lied net als het lied van Nederland

 6. Daan schreef:

  Ugh sorry nee dit is hem niet voor mij. Hopelijk is dit zo’n nummer dat Live beter werkt.
  Vorig jaar moest ik ook even wennen toen arcade bekend werd maar toen ik hem live hoorde zingen kwam het echt pas binnen. Hoop dat het met Grow hetzelfde is.

  Ik heb wel moeite met inbeelden hoe hij dit wilt gaan brengen daar in Rotterdam? Neem aan dat het begin het zelfde blijft met Dia’s op de ledscreens?

  Ze mogen btw wel van mij Ilse aannemen in het selectie team; denk dat zij echt wel oog heeft voor kwaliteit en liedjes uit het hart.

 7. Willem schreef:

  Weet iemand waar je het nummer kunt luisteren?

 8. Damsco schreef:

  Cornald Maas zag Paenda uit Oostenrijk vorig jaar laatste worden met ‘Limits’ en hij dacht waarschijnlijk: “Ja, leuk, dat moeten we ook eens proberen, maar dan met een soul/gospel-sausje in plaats van electropop!”. Nu begrijp ik ook wat hij bedoelde toen hij een paar dagen geleden aangaf dat wij een “uitgesproken en onderscheidend” nummer hadden; het is zeker uitgesproken en onderscheidend… in al zijn saaiheid. Kom alsjeblieft niet aan met “kwaliteit dit, kwaliteit dat”, want kan nog niet eens in de schaduw staan van Birds/CATS/Arcade. Dit nummer had echt *nooit* intern geselecteerd mogen worden, net als ‘Walk Along’ en Lights & Shadows’ dat ook niet hadden gemogen. Weer een heel (Eurovisie)jaar vergooid.

  Volgend jaar graag een herintroductie van het Nationaal Songfestival en alsjeblieft zonder Cornald Maas en de rest van de (totaal ongeschikte) selectiecommissie. Ik kan die mensen echt niet langer uitstaan.

  • Beer schreef:

   Terug naar verentooien.

  • Benjamin schreef:

   Damsco, jou mag ik wel. Ben het helemaal met je eens. Een pretentieuze lege huls is dit liedje. Een onsamenhangende aaneenschakeling van muzikale ideetjes, zonder een duidelijke melodielijn. Gaat ‘m niet worden. En Cornald Maas hadden ze na zijn ontslag ook niet meer moeten aannemen. Lul.

 9. M schreef:

  Gaaaaaaaaaap

  En dan heb ik het niet over het lied

  • 020Nick schreef:

   Jezus Damsco.. loop ff leeg joh. Ik geloof dat je je punt al een keer gemaakt had. De rest van je frustraties bespreek je maar met je psych..

 10. alex schreef:

  dit is dus niet wat we hadden moeten inzenden….in 3 min iets naar je toe trekken om aandacht te houden gaat helemaal de mist in met dit nummer…….iedereen haakt af na 1 min en gaat snel plassen…..het is gewoon niet sterk genoeg……en dan de praatgroep in de clip……waar wil je naar toe met dit nummer……dit is een songfestival en je moet het open gooien om mensen de bereiken….en niet het binnen in een kring houden. er is weer eens teveel naar de arties geluisterd en dus hebben we nu geen geluk en volgend jaar beter.

 11. RoBo schreef:

  Love or hate song zoals aangekondigd is het. Ik schreef eerder hoop dat ik het “love”. Helaas met pijn in hart niet het geval. Zeer zeker kwalitatief uitstekend,en blijf fan van zijn stem. Veel nummers op mijn playlist. Maar dit is te ontoegankelijk voor het grote publiek. Twijfel zelfs of jury’s dit zien zitten. Ik kan ook niet zeggen dat ik het “hate”. Erg wennen. Te eigenzinnig, te “muzikaal /conservatorium” verantwoord . Dus niks voor groot publiek. Gaat men niet begrijpen. Hoop op goede staging, zang geen twijfels en is fijne vent. Veel succes Jeangu, ik duim voor je! Blijf fan, helaas minder van dit lied in tegenstelling tot andere songs van je.

 12. 020Nick schreef:

  Ik ben ervoor gaan zitten en heb hem ff serieus geluisterd. Ik vind het een hele mooie song en het is kwalitatief goed. Dat hoor j eaan alles. Ik heb alleen nog geen “oumph”gevoel. Ofwel.. het komt niet bij me binnen, waarbij arcade dat wel deed.. Maar ik geef het de voordeel van de twijfel.. Op naar de staging dan maar

 13. 020Nick schreef:

  Het voordeel van de twijfel natuurlijk

 14. RoBo schreef:

  Mooi 020Nick…..voordeel van twijfel op zijn plaats. Hoop ook erg dat ik het mis heb.

 15. Esmee schreef:

  Ik denk dat het totaalpakket on stage het voor dit lied moet gaan doen. Zoals b.v. bij TCL. Zelf had ik toch op iets anders gehoopt.

 16. Beer schreef:

  Ik zou willen dat de laatste minuut het hele lied was. Ach.

 17. Atropos schreef:

  Eerste indruk: jury voer. Mooie tekst. Lied kabbelt te veel door. Zelfs de laatste minuut klinkt veel te braaf.
  Hoop dat het live meer impact heeft.
  Met goede staging hoop ik dat ‘we’ die hostcountybottomfivecurse kunnen verbreken.

  Ik blijf hem een leuke gast vinden. Maar het lied doet me, tot nu toe, weinig.

 18. JECH schreef:

  Jury zal hier wel voor gaan, de televoters… wordt moeilijk vrees ik. Hopen op een fantastische staging…

 19. Thomas schreef:

  Ik vind het een top nummer. Helaas lees ik veel negative commetaar , maar ook positieve reacties en terwijl in het buitenland erg positief zijn over onze inzendingen. Gelukkig vind ik het dit jaar het niveau iets beter dan vorig jaar. Mijn favourite zijn: Lithuania, Romania, the Netherlands, Croatia, Switzerland , Serbia and Belgium. Dus genoeg goede songs tussen 😁

 20. anneke schreef:

  Grow goes low wat een saai nummer mazzel.dat hij in de finale staat anders had dit nummer nooit de finale gehaald pffffff

 21. Benjamin schreef:

  WAAR DE LOOS! Onsamenhangende, pretentieuze nikserigheid.

 22. Sake schreef:

  Wat is dit grandioos, goed!! Tot nu toe praktisch alleen maar bagger gehoord. Dit is een echt goede song. Hoog, zeeeer hoog!!