Openingsceremonie Eurovisie Songfestival 2020 in Cruise Terminal Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Beer schreef:

  Ik ben bang dat het niet meer te vermijden is en dat het Songfestival uitgesteld gaat worden. Alle landen om ons heen zijn nog lang niet zo ver heen als wij zijn, en komen al met drastischere maatregelen. Eurovision in Concert heeft nog maar twaalf deelnemers, dus daar vrees ik inmiddels ook voor.

  • S@g@ schreef:

   Ik wil niet pessimistisch zijn, maar ik vrees er ook voor.
   Misschien is er nog de optie om het zonder publiek te laten doorgaan, maar ik denk veel buitenlandse delegaties gewoon niet gaan afkomen naar Rotterdam.

 2. RobOranjeFinland schreef:

  5 minuten lopen van mijn huis, te gek……., maar ik vrees dat het allemaal niet doorgaat, zonde voor iedereen, zonde voor met name Rotterdam.

 3. Peter schreef:

  En de Coronahysterie is compleet. Iedereen laat zich gek maken. Er sterven nog steeds meer mensen aan de honger en er worden nog steeds meer vrouwen vermoord dan er mensen doodgaan aan dit virus. Overdreven gedoe wereldwijd.

  • S@g@ schreef:

   Ik ga hier volledig mee akkoord, maar hysterie of niet, deze Songfestival editie komt echt wel op heel losse schroeven te staan…

  • Wim1970 schreef:

   Ik vraag me af of het hysterie is. Als iedereen tegelijkertijd ziek wordt, en dat word je als je aangestoken wordt, ligt alles plat. Bij een griep kun je de dans nog ontspringen, niet iedereen is vatbaar voor griep. Als er iemand in mijn buurt met griep hoest, hoef ik niet per se ziek te worden, bij corona is dat wel zo. Dus jij vindt Italië allemaal paniek om niks?

 4. riccardo schreef:

  Het is inderdaad afwachten hoe de situatie met betrekking tot Corona zich ontwikkeld en de daaraan verbonden consequenties. Los daarvan weer een top locatie!

 5. Beer schreef:

  Ik ben het ook niet met de hysterie eens. Voor mij maakt een weekje ziek zijn echt niet uit. Voor organisators en het RIVM echter wel.

 6. Dennis schreef:

  Laat het songfestival dan doorgaan in september na het grote verlof en misschien het einde van de corona virus.
  Moest het dit jaar niet doorgang het songfestival, dan heeft Nederland volgend jaar een tweede kans. Zo zou het moeten zijn.
  Uitstel is geen afstel

 7. Mike B schreef:

  THE SHOW MUST GO ON!

 8. Peter schreef:

  Het festival kan gewoon doorgang hebben, mensen worden gek gemaakt door media, RIVM, regering, WHO en andere organisaties. Het is niet heftiger dan een gewone griepgolf, die heeft vaker meer zieken en dodelijke slachtoffers. Het gaat warmer worden en dan verdwijnt het virus vanzelf. Alle hygienische maatregelen zijn zwaar overdreven en hebben totaal geen effect op wat dan ook, of je nu met 100 man op een evenement bent of boven de 1.000, maakt geen moer uit.

  • Beer schreef:

   Het maakt niet uit wat wij als normale mensen denken over Corona. Het maakt in dit geval uit wat de instanties zeggen, hoe manipulerend ze ook zijn. Zonder het vertrouwen van deze instanties is er geen doorgang. Ik ben dan ook eerder bang voor de instanties dan het domme virus dat ze zo bezighoudt.

   • Jan schreef:

    Manipulerend….? Wat voor belang zouden ze er bij hebben, wat een onzin. Informeer je gewoon even waarom de overhemd probeert in ieder geval het aantal besmettingen af te remmen. Geen hysterie, gewoon je verstand gebruiken.
    Zonde inderdaad als het songfestival nu niet gewoon kan doorgaan, maar ik kan me niet voorstellen dat het helemaal wordt afgeblazen. Nu alle landen bezig zijn geweest met voorbereidingen zal er misschien een andere vorm worden gekozen, zonder publiek, of live-verbindingen met de verschillende landen.

  • Dokter Bibber schreef:

   In Spanje komen er dagelijks nieuwe gevallen bij en ze hebben daar nu te kampen met temperaturen die hoger zijn dan waar we in de Nederlandse zomer alleen maar van kunnen dromen. Klaarblijkelijk stoort het virus zich daar niet aan!

  • Dokter Bibber schreef:

   Ja jij weet het natuurlijk weer beter zoals altijd, we zullen in het vervolg maar naar jou luisteren ipv de overheid!

 9. PuppetOnAString schreef:

  Kunnen we het Coronahysterie even stopzetten en het over leuke dingen hebben?

 10. Mike B schreef:

  Goed nieuws 80.000 corona survivors en nog maar twee maandtjes slapen. Ik ga vast een nieuwe jurk bestellen.

 11. Peter schreef:

  En zo is het, meer mensen overleven het dan dat er aan overlijden. En bij twijfel, niet door laten gaan. Koepel over Nederland, Schiphol afsluiten, niemand het land meer binnen laten, dan bestrijd je het virus pas echt. Mensen denk toch na, en zijn er landen die niet mee willen doen en niet willen komen, dan komen ze toch niet, dan gaan we terug naar 1 avond, wel zo prettig

 12. Tim schreef:

  Wat wel zo is: ook al zou het doorgaan is er kans dat sommige delegaties niet komen zoals bijvoorbeeld die van Israël

 13. GerardMartin schreef:

  Mocht het niet doorgaan met publiek dan zou ik er voor pleiten om het in een kleinere sfeervolle zaal (concertgebouw?) te organiseren en zeker niet in een leeg Ahoy. Het zag er inderdaad niet uit afgelopen zaterdag in Kopenhagen in zo’n grote kille lege zaal!

  • Peter schreef:

   Dan kan het ook stuk goedkoper en kan er een orkest bij, dan vallen heel wat acts door de mand ook

  • Matje schreef:

   In Denemarken kwam alles plots met weinig voorbereiding. Met technieken en goed en juiste beeldregie kan men het “leeg gevoel”meer terug bedingen dan aldaar. Denk dat ze al met dit scenario rekening houden . Uitstel zal moeilijk worden , geen publiek zie ik ze eerder doen .
   Laten we in ieder geval afwachten hoe het virusprobleem zich ontwikkeld , geen hysterie en zeker niet het bagatelliseren . Je zou maar bij die 20 procent zitten waarbij het virus wel behoorlijk toeslaat.
   Hoe jammer het ook zal zijn als er maatregelingen genomen moeten worden die we als fan niet graag zien laten we dan maar hopen op de juiste en dat de show door mag gaan.

 14. Bjorn schreef:

  We moeten het gewoon afwachten. De mensen die het maar een overdreven hype vinden, zijn blijkbaar niet op de hoogte dat het sterftepercentage veel hoger is dan bij een gewone griep. Dit virus is vooral gevaarlijk voor mensen met een slechte weerstand en die al luchtwegenproblemen hebben en dat zijn er in Nederland al honderdduizenden. Als zij allemaal ziek worden is er geen plaats om ze op te nemen, daarom neemt men het zo ernstig. De meeste mensen met gewone griep belanden ook niet in het ziekenhuis, dat percentage is met de corona veel hoger. Daarom worden mensen van 80 jaar en ouder in Italië niet meer opgenomen in het ziekenhuis. Dus het echt niet zomaar een griepje.

  • Maarten schreef:

   Ik weet niet of het sterfte percentage hoger is dan bij een gewone griep. Dat heb ik nog nergens gehoord of gelezen. Alleen het is nieuw en is er nog niemand tegen bestand en verspreid het sneller. We moeten blij zijn dat we in Nederland wonen. We zijn het land dat er het beste op is voorbereid en hoe het beste mee overweg kunnen gaan.

   Wat betreft het songfestival is het maar goed dat Italië vorig jaar niet gewonnen had, want dan was het zeker niet door gegaan. We zien wel wat er gebeurt. Het is gewoon pech hebben dat het virus er nu is.

   • Peter schreef:

    Het sterftepercentage is niet hoger dan bij een gewone griepgolf. Het is alleen het onbekende waarom men zo bang is. 118.00 besmettingen in 114 landen met 4291 doden. Jaarlijks sterven in Afrika meer mensen van de honger en gebrek aan schoon water, dat is pas een pandemie. Ook worden er meer mensen wereldwijd vermoord, ook een pandemie. Hysterie is gauw gekweekt.

  • Peter schreef:

   Kletskoek. Bij een normale jaarlijkse griepgolf overlijden er nog altijd meer mensen, alleen hoor je of lees je dat nooit in de media, dat is geen nieuws, niet spannend genoeg en gaat niet op voor stemmingmakerij zoals nu het geval is. Het ene praatprogramma valt over het andere heen met deskundigen die g*il glimlachend de huiskamer inkijken en iedereen de ziekte aanpraten. Wanneer iemand nu een kuchje of niesje heeft, denkt men oeps Corona. Lariekoek van de bovenste plank. Laat jij lekker gek maken Bjorn.

   • ed gentenaar schreef:

    peter wat jij zegt klopt de griep van dit jaar is erger dan het corona en hoeveel mensen er aan de griep sterven wordt nooit bekend gemaakt de overleden van corona zouden toch sterven ze waren allemaal al ziek

 15. henk kremer schreef:

  Ja jongens en meisjes, allemaal leuk en aardig, al deze nieuwtjes van het Eurovisie Songfestival, maar: gaat het nog wel door?????? Het corona virus krijgt Nederland in zijn greep. Steeds meer evenementen worden afgelast en dan zijn de maatregelen in Nederland nog heel slap: in omringende landen worden veel rigoureuzer stappen gezet om de bevolking te beschermen. In het beste geval zou het Songfestival zonder publiek plaats kunnen vinden, maar zelfs dan: zijn daar in Ahoy dan nog niet teveel mensen (artiesten, pers, technici, omroepen etc.) bij elkaar wat een risico vormt?

 16. RobOranjeFinland schreef:

  Uitstellen tot mei 2021! Vraag mij wel af hoe dat dan moet met al die 41 liedjes & artiesten…….

 17. Peter schreef:

  Die gaan dan mee naar 2021

 18. GerardMartin schreef:

  Wat errug zou dat zijn voor al die figuren die torenhoge prijzen hebben gevraagd voor hun hotelkamers en andere peperdure accomodaties!

  • Wim1970 schreef:

   Ik vraag me af of al dat geld wordt teruggestort aan de gasten als het songfestival niet door gaat.

 19. Matje schreef:

  Dit geeft de feiten en cijfers . Nogmaals geen hysterie of bagatelliseren .
  https://www.businessinsider.nl/coronavirus-griep-verschil-overeenkomst-who/

 20. robbert-berlin schreef:

  Hehe, eindelijk iemand met een rationele reactie. Cijfers, dat hebben we nodig. Bedankt, Matje.

  • Peter schreef:

   5 sterfgevallen in Nederland van de 503 besmettingen. Van dit aantal waren allen al op leeftijd met een zeer zwakke gezondheid. Maar het is typisch Nederlands en geloof me ik weet waar ik over praat. Zodra in Nederland het bericht komt dat er een griepepidemie is, van welk virus dan ook, dan staan de telefoons de volgende ochtend roodgloeiend bij de Arbodiensten. Iedereen met een kuchje, hoestje en niesje is zwaar ziek, men dikt het nog eens aan met moeilijk praten en niet verstaanbaar zijn, dan klink je zieker. Er sterven net zoveel mensen aan een gewone griep als aan deze griep, niets nieuws onder de zon.

 21. RobOranjeFinland schreef:

  Marathon Rotterdam, 5 april, wordt uitgesteld…….Songfestival nog geen duidelijkheid……..

  • Peter schreef:

   En meer en meer olie op het vuur. Iedereen loopt weer als makke schapen overal achteraan. Hoempa Loempa Trump met het caroteenvirus voorop. En de hele wereld laat zich gek maken. In China is de epidemie inmiddels onder bedwang en gaat het de goede kant op. Nou sluit Schiphol maar, niemand meer binnen laten, vooral geen Italianen en Amerikanen (terugslaan), help de economie maar om zeep. Als je in complottheorieën geloofd dan zou je bijna denken dat het bewust gecreëerd is.

   • Wim1970 schreef:

    Dat komt omdat China de boel hermetisch heeft afgesloten. Zou heel Europa moeten doen.

   • Jan schreef:

    Ik zou beginnen met het in quarantaine plaatsen van eigenwijze types op de songfestivalweblog! :-)
    Trouwens, gelooft, met een t dus.

 22. johan schreef:

  wanneer gaan we dan eigenlijk exact weten wanneer het songfestival door gaat of niet , als niet door gaat moet ik mijn verlof intrekken op het werk.
  Want dan ga ik met de semi finales gewoon werken.

  • henk kremer schreef:

   Dit twitterde burgemeester Aboutaleb over doorgaan songfestival: definitief besluit in eerste week april. Vooralsnog gaan voorbereidingen gewoon door

 23. Peter schreef:

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/857066902/npo-ziet-geen-reden-om-eurovisie-songfestival-al-te-annuleren

  En als er partijen zijn die vinden dat het niet door moet gaan, prima, verschuiven we het alsnog naar Maastricht

  • Peter schreef:

   Ik ben en blijf gewoon nuchter en doe niet mee aan de algehele hysterie. Tot nu toe worden t/m eind maart alle evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast. Concerten, theaters, sportevenementen, dus voor het songfestival nog geen drama en uitstel of afstel.