Vervanger Eurovisie Songfestival heet Europe Shine A Light

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Leon schreef:

  Echt complete onzin….

 2. Thijn schreef:

  Super initiatief

 3. Harm Stirnberg schreef:

  Geweldig ik kijk er naar uit.

 4. Hennie schreef:

  Wat is het morgen: 1 april.

  Maar joh, wat zou het toch leuk zijn als het geen grap is.

 5. Nordman schreef:

  Tsja, het is tenminste iets! Ik ga zeker kijken en hoop dat de 41 artiesten allemaal de aandacht krijgen die ze verdienen! Ook heel benieuwd naar onze 3 presentatoren!

 6. Br@m schreef:

  Wat een ontzettend leuk initiatief; ben er heel blij mee en ga zeker kijken. Dat geldt ook voor de nieuwe Beste zangers special. Die van vorig jaar was al super en iets dergelijks verwacht ik ook van deze. En zo valt er in mei toch nog heel wat te genieten.

 7. Toine schreef:

  Top initiatief!!!!

 8. Hans schreef:

  Leuk idee. Benieuwd of ze dat in zo’n korte tijd klaarspelen.

 9. Albert schreef:

  Als je het melig gewauwel van La Bakker en het poltiek correct gezeur van Sand verwijdert met een sterk industrieel desinfecteermiddel , blijft dus het bericht “Wegens Corona vervangen we het culinaire weekend door een rdinaire bal gehakt uit de muur”. Niet te vreten, dus.
  Doe er dan gewoon een puntentelling bij, dan heb je tenminste een echt songfestival in plaats van deze lullige fanclub onzin. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

  • Steve schreef:

   Dat wordt nooit eerlijk. Niet iedereen heef5 dezelfde kansen. Blijkt wel uit het alternatieve Songfestival in Spanje, gewonnen door Spanje.🙄🙄

  • Peter schreef:

   Leuk idee van ESF om dit te doen en dan op naar 2021

 10. riccardo schreef:

  Het is hartstikke leuk dat ze er toch nog van alles aan gaan doen maar een jaartje zonder was ook prima te verdedigen geweest gezien de huidige situatie. Je krijgt voor 2021 dan ook gedeeltelijk weer dezelfde gezichten. Als dat dan maar geen issue wordt. Prima dat die puntentelling aan de kant is geschoven. Zit je nu echt niet op te wachten.

 11. GerardMartin schreef:

  Pro7 gaat ook nog wat doen geloof ik olv Stefan Raab en natuurlijk ORF op 14,16 en 18 april.

 12. RiaNL schreef:

  Ik vind het een leuk idee en ga zeker kijken.

 13. RobOranjeFinland schreef:

  Goed idee van AvroTros en NOS. Fijn voor Jeangu om die avond de aandacht te krijgen die hij verdient, ik hoop dat hij het komende jaar genoeg inspiratie krijgt om zijn toplied GROW te overtreffen. Respect voor hem !

  • Peter schreef:

   Nou als je de uitslag op de site van ESC today bekijkt viel “Grow” niet echt in de smaak, een na laatste. Niet alleen AvroTros en NOS maar ook de EBU natuurlijk, goed bedacht en leuk. Benieuwd wanneer we te horen krijgen wat de data van 2021 zullen zijn en natuurlijk WAAR wordt het gehouden, blijft het Rotterdam?

   • Wim1970 schreef:

    Waar anders? In Nederland moet het sowieso gehouden worden, per slot van rekening is Nederland de laatste winnaar.

   • Peter schreef:

    Gisteren Sietse Bakker niet gehoord dan? Is nog niets zeker wat dat betreft. Vooral het financiële plaatje zal een grote rol spelen. Denk dat er extra bijdrage gevraagd zal gaan worden aan de deelnemende landen (nou dan kunnen we Italië, Spanje en Portugal wel vergeten). Ook niet zeker is wat gemeente Rotterdam gaat doen. Het niet doorgaan kost hen 6.5 miljoen Euro. En zal de wereld straks nog wel hetzelfde zijn? Kan het volgend jaar doorgang hebben? Ook daar zijn nu al twijfels over. Rond 16 mei a.s. weten we meer over volgend jaar.

   • Wim1970 schreef:

    Nee, niks gehoord.

   • Peter schreef:

    Tja dat heb je nou ook als je geen echte ES festival liefhebber bent. Dan krijg je niet alles mee,.,

   • Wim1970 schreef:

    Op welk programma was dat dan? Ik volg niet alles op tv, heb wel wat beters te doen.

   • Peter schreef:

    Zoals de hele dag op deze weblog op van alles en nog wat reageren zeker?

 14. Esmee schreef:

  Ik vind het top dat ze een alternatief voor het esf bedenken.
  Waardering voor de mensen die zich er voor inzetten.

 15. RobOranjeFinland schreef:

  Ik hou er vast voorzichtig rekening mee dat het Songfestival ook in 2021 niet doorgaat……..China gaat beter, maar de grenzen potdicht, er komt geen buitenlander in, als Europa straks ook zo ver is, zie ik dat hier ook gebeuren, maanden lang, en als er nog geen vaccin is blijft deze situatie nog wel een poosje. Wat rest zijn de mooie herinneringen aan Duncan’s overwinning….( waar is Duncan eigenlijk ?)

  • Dirk Marko schreef:

   LA.

  • Wim1970 schreef:

   Duncan? Die eendagsvlieg?

   • Peter schreef:

    Hoezo eendagsvlieg? Een eendagsvlieg in de muziekbusiness is iemand die 1 hit heeft gehad en daarna hoor je of zie je de persoon nooit meer. Volgens mij staat Duncan momenteel nog in de hitlijsten met zijn 2e nummer, dus gaat de term voor hem al niet meer op.

   • Wim1970 schreef:

    Nou ja, bij die 2 hits zal het dan ook wel blijven.

 16. henk kremer schreef:

  Zweden komt met mooi alternatief op 9 mei en kiest zijn winnaar uit de 41 liedjes (- de eigen Zweedse inzending) van 2020 : Sveriges Tolva. https://www.hitzound.com/nederland-ebu-regie-kwijt-na-duitsland-komt-zweden-met-alternatief-songfestival/

 17. Jarno schreef:

  Voor de liefhebbers: op het YouTube kanaal van eurovision is het festival van 2009 nu terug te zien.