Wie wint Melodifestivalen 2020?

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. Mike B schreef:

  Tis niet meer wat het geweest is in Zweden.
  Keb geen favoriete

  • Hans schreef:

   Misschien is het probleem dat het juist wel is wat het geweest is: terwijl andere landen nieuwe wegen inslaan, blijft Zweden doen wat ze altijd gedaan hebben.

 2. Monique schreef:

  Dotter met Bulletproof naar Rotterdam, zonder twijfel

 3. RiaNL schreef:

  Ik vind de liedjes dit jaar uit Zweden niet echt geweldig. Deze liedjes vind ik nog wel aardig:

  Mohombi – “Winners”
  Robin Bengtsson – “Take A Chance”
  Anna Bergendahl – “Kingdom Come”

  We gaan het zien.

 4. Nordman schreef:

  Heel veel zin in. Sterke line up. Ik heb drie favorieten: Anna Bergendahl, Dotter en The Mama’s. Lichte voorkeur voor Anna, maar ik denk dat ze met Dotter wel kansrijker zijn. Kan is groot dat we volgend jaar weer naar Zweden gaan als ze wint en terecht.

  • riccardo schreef:

   Ik heb het net andersom. Dotter zal het wel winnen maar volgens mij komen ze verder met Anna Bergendahl. Leuke line up met een paar Eurovisie top 10 kandidaten maar de enorme uitschieter hebben ze denk ik niet.

 5. JandeTaalregelman schreef:

  In de Zweedse kranten werd vorige week veel geklaagd door artiesten die vroeger voor Zweden hebben meegedaan. De kijkcijfers zijn flink aan het dalen (hoewel een kwart van de bevolking nog steeds veel is). Te veel toeters en bellen op het podium en liedjes die je meteen weer vergeten bent luidden de voornaamste klachten. In reacties van de lezers zie je vooral dat ze er een beetje op uitgekeken zijn.

 6. Toine schreef:

  Ik vind het nummer van Paul Rey wel lekker,maar die stem jammer genoeg niet prettig om naar te luisteren.

  Dus eigenlijk; geen uitgesproken favoriet dit jaar!

 7. Alrightguy schreef:

  Ik vind in de recap het nummer van Felix eruit springen. Ik hoop niet dat hij wint want ik wil weer graag een vrouwelijke artiest voor Zweden uit zien komen. Voor mij ook graag Anna, Dotter of The Mama’s.
  Hoe laat begint het?

 8. René schreef:

  Dotter! Of Anna. Verder vind ik het errrg matig.

 9. RobOranjeFinland schreef:

  Anna Bergendahl, zij verdient een nieuwe kans na haar niet behaalde finale in 2010, die tranen staan nog op mijn netvlies……Kingdom Come heeft alles in zich om in ieder geval mee te doen met een toppositie.

  • Maarten schreef:

   Ik weet nog dat de uitvoering tijdens het songfestival toen niet zo goed was. Had niets met haar te maken. Maar met de achtergrond gezang.

 10. Kenny schreef:

  Anna Bergendahl! en anders Mariette of The Mamas

 11. Robin schreef:

  Beste bijdragen zijn dit jaar van Anna, Robin en Felix. Denk ook dat de Nederlandse jury daarvoor gaat. Elk van deze 3 winnaars zou ik blij mee zijn.

 12. Micheline schreef:

  Laat Anna lekker komen met haar Kingdom cum om de boel beetje op te peppen in R’dam

 13. Br@m schreef:

  Anna Bergendahl is vanavond mijn favoriet; haar zou ik graag terugzien in Rotterdam en anders The Mama’s.

 14. Jeroen-R'dam schreef:

  Absoluut Anna Bergendahl
  Andere die wellicht kunnen scoren zijn Victor Crone, Robin Bengtson en The Mamas.

 15. Joss schreef:

  Wat een zwakke line-up dit jaar in Zweden !
  Met 9 van de twaalf nummers halen ze de finale niet eens ….. KANS op finale ….Felix/Victor en Dotter !
  Ik begrijp niet wat de mensen in Kingdom Come zien …. maar ja als de Zweden Anna sturen kan ze de boeken van het ESC in: twee keer geen finale ! Moet kunnen !

 16. J. schreef:

  Mijn absolute favoriet is Kingdom Come van Anna Bergendahl! Dit soort nummers horen er ook bij op het Eurovisie Songfestival vind ik.
  Goeie stem en uitstraling, het hele plaatje klopt qua act en ze heeft de gunfactor 😊

 17. Max Mark schreef:

  Dotter voor mij.

 18. Bert schreef:

  Wat heerlijk dat meningen mogen verschillen. Voor het programma zou het leuk zijn als Anna straks weer op het Eurovisie staat. Lekker ouderwetse songfestivalpop, goed uitgevoerd en leuk om naar te kijken. Goed voor de afwisseling. Ik begrijp zelf de hype en hoge positie bij bookmakers rond Dotter niet. Is zeker op zich al een erg populair zangeresje in Zweden?!

 19. Jarno schreef:

  Mijn persoonlijke favoriet is Anna. Ik zie eerlijk gezegd niet wat mensen in het nummer van Dotter zien.
  Verder zijn The Mama’s, Hanna (indien ze zich live staande houdt) en Mariette mijn dark horses voor de zege.

  • HJ schreef:

   Ik snap dat Dotter-lied ook niet. Anna Bergendahl verkoopt het gewoon. Wat een act. Heerlijke dansers. Een dijk van een plaat. Dit MOET winnen!

 20. GerardMartin schreef:

  Dit laat ik aan mij voorbijgaan, niet mijn muziek.

 21. Hans schreef:

  Anna mag van mij winnen. Ik vind de act van Dotter wel erg goed en het liedje begint heel mooi, maar het refrein is een beetje een afknapper. En bovendien, met al die serieuze liedjes die al gekozen zijn voor Rotterdam, zou Zweden beter kunnen gaan voor Anna of de Mama’s.

 22. Tim schreef:

  Wat gun ik het Anna, Net even haar optreden van 2010 teruggekeken en wat geniet ze daar. En hoe zielig dat filmpje dat ze huilend wegloopt nadat ze niet door is. Ze was daar maar 18. The Mama’s zou ik ook geweldig vinden en als het Dotter of Mariette word zou ik het ook prima vinden. Ik denk dat het uiteindelijk tussen The Mama’s en Dotter gaat omdat Anna de jonge mensen niet op zich krijgt.

  • HJ schreef:

   Gelukkig is de doelgroep vooral 30+.

   • Tim schreef:

    De televoting word bepaald door verschillende leeftijdsgroepen. Iedere leeftijdsgroep verdeelt 1-12 punten zo heb je 3-9 jaar 10-15 jaar 16-29 jaar enzovoort

 23. HJ schreef:

  Echt een goed jaar! Veel leuke liedjes. Voorkeur:

  Anna Bergendahl (ik MOET haar een keer live zien, dis please, win!!!)
  The Mamas
  Robin Bengtsson
  Mohombi

  Voorkeur dis voor Anna!

 24. HJ schreef:

  Dotter heeft wel een rotpositie, 7e. De producenten zien graag Anna naar Amsterdam en Rotterdam aftaaien. Gezien haar plek. En daar ben ik het roerend me eens!

 25. Maarten schreef:

  Met dit aantal nummer maakt een startpositie echt niet uit. Ik denk zelfs in het algemeen dat de positie weinig invloed heeft.

 26. Leendert Jan schreef:

  Ik had in 2010 al niets met Anna, vervelende stem en vervelend lied. Ook dit jaar kan ze me niet bekoren, maar ik vind eigenlijk niets leuk in Melodifestivalen. Dotter en Mohombi vind ik nog wel om aan te horen, maar wie het ook wordt, Zweden zal niet mijn stem krijgen in Rotterdam.

 27. Richard schreef:

  Zal Dotter wel worden. Daarmee weer top 10 voor Zweden

 28. Rick schreef:

  Victor Crone tot nu toe(liedje 6) nog te pruimen met een niemendalletje.

 29. Dalidaaf schreef:

  Felix was sterk.

 30. J. schreef:

  Met kop en schouders Anna Bergendahl!! Op afstand gevolgd door de Mama’s en Robin Bengtsson en Victor Crone. De act van Dotter is wel tof gedaan, maar het nummer vind ik persoonlijk niks

 31. Joss schreef:

  De 12 van Nederland voor Felix ! Goed zo !
  Anna niet in top 3 , gelukkig maar ! Ze maakt geen schijn van kans !

 32. Joost schreef:

  Hoe laat wordt de uitslag verwacht?

 33. J. schreef:

  Ok, de Mama’s dus!!! Ook wel leuk, gelukkig niet Dotter

 34. Nick schreef:

  Wat een anticlimax…

 35. Gerard schreef:

  Gelukkig, Dotter was tegen het valse aan.

 36. Marc schreef:

  Mamas geweldig!!!!!!!!

 37. Nicky schreef:

  Wat een zuurpruimen hier !