Dou12e Points 2020 [8]: Rusland

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Rad schreef:

  Ook helemaal niks

 2. Remco Berg schreef:

  Dit is wat mij betreft het absolute dieptepunt van dit jaar betreft Songfestival. Naar, lelijk, irritant en niet eens grappig. De zanger van de band schijnt ook nog eens homofobe uitspraken te hebben gemaakt. Na veel fantastische nummers op Eurovisie 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2019 is dit een misser.

 3. Rd schreef:

  Dit had makkelijk kunnen winnen.

  • Wim1970 schreef:

   Echt niet. Als het in 2016 en 2019 al niet lukte met een geweldig nummer, dan lukt het met dit gedrocht al helemaal niet.

   • Robinson schreef:

    Nou, geweldige nummers waren dat zeker niet, vooral 2019 was helemaal niks

 4. Misthere schreef:

  Zowel Rusland als IJsland gingen voor de grote knipoog in het Songfestival waarin IJsland meer het nerdisme cultiveert en Rusland er een verkleedpartijtje van maakt. Ik had wel willen zien hoe de Russen die video sfeer op podium hadden neergezet, al zegt een stem in mij dat Rusland dan ook flink ondertuit had kunnen gaan. Het nummer is in ieder geval opmerkelijk genoeg, uno, dos tress, namens Rusland.

 5. marga schreef:

  een tenenkrommend slecht nummer en niet grappige kermis en parodieattractie. Helaas zouden ze veel stemmen van de televoters hebben gekregen ,maar voor mij doorspoelen deze bagger

 6. RobbieR schreef:

  Ik vind het juist een heerlijk en aanstekelijk nummer, het is een satirisch groepje wat veel op de hak neemt. Maar wel goed bedoeld.
  Ik had Rusland hoog in mijn top 10 staan.

 7. Sake schreef:

  Kort maar krachtig: Prima inzending. Moeiteloos top 10

 8. riccardo schreef:

  Puur op het nummer genomen vind ik het zelf een erg lelijk ding. De satirische tongue in cheek uit hun eerdere werk ontbreekt er hier nou juist net weer een beetje aan. Daar wordt het voor mij niet beter van.
  Ondanks de miljoenen views denk ik toch niet aan de hoogste plaatsen. Top 10, dat wel.

 9. robbert-rotterdam schreef:

  ‘Show first’ moeten ze gedacht hebben, want music is hier een ondergeschoven kindje. Sommige joke-entries halen de top-10, en dat zal hier ook wel het geval zijn geweest via de televoting en sommige bondgenoten onder de jury’s. Ik kan me echter totaal niet voorstellen dat het veel bijval zou krijgen onder andere jury’s. Dus misschien een soortgelijk resultaat als de jodelaars van een paar jaar geleden.

  • Wim1970 schreef:

   Je weet toch ook wel dat diezelfde bondgenoten van de jury’s Rusland in 2016 van de overwinning hebben gehouden, toch?

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dan hebben we het over andere bondgenoten. Dus even nadenken, graag. Ik heb het niet over de Baltische staten, maar wel over Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland.

   • Wim1970 schreef:

    De Baltische landen zijn nu niet echt pro-Rusland. De jury van Wit-Rusland had vorig jaar geen punten over voor Rusland.

   • Bas schreef:

    Klopt niet wat je zegt! Wit-Rusland kreeg 13 punten van de 24 in de finale: 12 via televoting en 1 via de jury. Dat laatste punt is natuurlijk fictief: https://escxtra.com/2019/05/19/major-error-belarus-jury-vote-eurovision-final/. Door de lage klassering van Georgië in het berekende gemiddelde, dat gebruikt werd voor de uitslag- was het er dus maar 1.

   • ~ René ~ schreef:

    Gemiddeld gezien hebben alle drie de Baltische staten de meeste punten aan Rusland gegeven …

 10. Jan Gr.... schreef:

  Supergrappige band, niet alleen deze inzending maar hun hele repertoire. Had zeker hoge ogen gegooid als je het mij zou vragen. 66.000.000 nieuws zegt natuurlijk nix, maar toch.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Zegt alleen iets over mogelijke aantallen televoters, niets over wat jury’s er mee zouden doen. Bovendien zullen vele views ook uit Rusland zelf zijn gekomen.Het is nogal een groot land.

 11. Nordman schreef:

  Niet het muziek waar ik naar zou luisteren, maar wel 3 minuten entertainment. Ik denk persoonlijk dat dit lied het heel goed had gedaan bij de kijkers. Jury wat minder. Winnaar? Was mogelijk geweest. We zullen het alleen nooit weten. Ik hoop overigens dat ze er volgend jaar bij zijn. Variëteit graag! 17/41

 12. Bandido schreef:

  Ik vind dit leuk en helemaal niet iets wat ik uit Rusland had verwacht. Humor laat zich moeilijk vertalen, maar toch denk ik dat deze knipoog door velen in Europa was gewaardeerd. Vrolijk gebracht ook, en ik denk dat het moeiteloos richting de top 5 was gegaan, waar de Russen sowieso natuurlijk vaker te vinden zijn. Outsider voor de winst ook wellicht. Ik hoop dat ze volgend jaar weer mogen, want het smaakt naar meer.

 13. Henk schreef:

  Fantastisch! Makkelijk top 5 in de finale en zelfs een mogelijke winnaar.
  Optisch geweldig, aanstekelijk. Ik denk dat het publiek dit jaar weer toe zou zijn geweest aan iets geks zoals Netta in 2018 won.

 14. RiaNL schreef:

  Dit gedrocht zal ik dan helemaal niet missen op het ESF. Ik vind het grote troep. Ik hoop dat Rusland hen volgend jaar lekker thuis laat en met wat beters op de proppen zal komen

 15. Michael Adam schreef:

  Super leuk deze inzending. Doet me erg aan Die Antwoord denken. De beleving met beeld maakt het nummer wel completer, goed gedaan Rusland.

 16. Ria schreef:

  Mooi lied en een prima zangeres. Ik had haar van harte een mooie klassering gegund

 17. Paysbart schreef:

  Ik denk dat de Russen in Rotterdam gewonnen zouden hebben. Ik heb het live optreden gezien. Ze konden de clip perfect neerzetten. Miljoenen YouTube views. Televote had dit gemakkelijk gewonnen (net als 2016) en ik denk ook voldoende jury stemmen om de overwinning binnen te halen. Het was zeker niet mijn persoonlijke favoriet (al zou ik het een leukere winnaar vinden dan IJsland of Litouwen., terwijl ik die landen het meer zou gunnen)

 18. Beer schreef:

  Waarschijnlijk mijn winnaar dit jaar – had denk ik de televote gewonnen, en had het ook prima gedaan bij de jury’s. Winnen was misschien te vergezocht, maar dit was een klassieker in de maak.

 19. ricardo schreef:

  tenenkrommend slecht wat een bagger niet om aan te horen

 20. Benjamin schreef:

  Bagger. Rusland onwaardig.

 21. dick schreef:

  Tja Rusland vond ik aanvankelijk bedenkelijk maar die mening heb ik bij gesteld. Natuurlijk is dit kermis van de bovenste plank en natuurlijk vinden veel mensen die onbegrijpelijk of snapt men deze inzending voor geen meter maar ik ben om: van alle inzendingen is dit mijn guilty pleasure van dit jaar en krijg ik dat (op het irritante af) vrolijke riedeltje niet meer uit mijn hoofd en betrap ik mij erop dat ik er vrolijk van word. Ik heb op het internet oook wat live optredens van ze bekeken en de vrolijkheid spat er vanaf en live blijft het nummer (over de stemmen kun je twisten of je ze mooi vind) ook overeind. Samengevat: ik had dit wel op het grote podium in Rotterdam willen zien al is het alleen maar omdat het zo afwijkt van de gemiddelde inzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *